Αποστολέας Θέμα: Revell A340-300 1/144  (Αναγνώστηκε 1821 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος southman

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Kalamata
Revell A340-300 1/144
« στις: Απριλίου 19, 2012, 06:03:52 μμ »
Επιτελους βρηκα το Α340 που εψαχνα και αρχισα καποιες εργασιες πανω στους κινιτηρες και τις φωλεες του συστηματος προσγειωσης.

Εκανα τον εναν κινιτηρα dry fit για να δω πως δενει ως συνολο , εκανα wash στους συμπιεστες της εισαγωγης και εβαψα τον κωνο.Θα προσπαθησω να βαψω τα spinners γιατι δεν τα δινει ως χαλκομανια. :?
Στις εξαγωγες, εκανα στεγνο πινελο , wash και τελος τις περασα με παστελ αποχρωσεις ωστε να δωσω μια ελαφρα αποχρωση σκουριας που υπαρχει στο πραγματικο CFM-56.
Επισης εβαψα και τις φωλεες του συστηματος προσγειωσης και τις περασα ενα wash.

Mεχρι εδω εφτασα με την δικη σας βοηθεια,  ::salut:: Θα την χρειαστω αργοτερα στα βαψιματα (βλεπε Λευκο χρωμα :twisted:).

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Απ: Revell A340-300 1/144
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 19, 2012, 08:45:01 μμ »
Καλησπέρα και χρόνια πολλά.
Δεν μας λες όμως τι εταιρεία θα το βάψεις...
Οι εξαγωγές μου αρέσουν όπως τις έχεις βάψει.  Για το fan έχω λίγους ενδοιασμούς, νομίζω θα πρέπει να είναι λίγο πιο σκούροι.
Κοίτα εδώ μήπως σε βοηθήσει στα βαψίματα σκελών, κινητήρων και φωλέων...
Στην φωτογραφία που δείχνεις ολόκληρη την άτρακτο και έχει βάλει το elevator ή το έχεις βάλει ανάποδα ή η Revell έχει κάνει την ίδια βλακεία που έχει κάνει και στο 738 που τα δίνει ανάποδα.
Τώρα, μια συμβουλή που μου έδωσε ο Μανώλης ("manwlo") και ακολουθώ.  Εάν βάψεις πρώτα τα fan μετά δεν θα μπορείς να στοκάρεις και να βάψεις το εσωτερικό των εισαγωγών.
Σκέψου μήπως θα ήταν καλύτερα να κολλήσεις πρώτα τους κινητήρες, μετά να στοκάρεις και να τρίψεις τις ενώσεις εσωτερικά, μετά να βάψεις όλη την εισαγωγή με το γκρι-μπλε και στο τέλος να μασκάρεις τα πλαϊνά της εισαγωγής και να βάψεις το fan.
Οι εξαγωγές δεν μας πειράζουν γιατί βάφονται σκούρο gun metal ή μαύρο οπότε δεν φαίνεται η ένωση.
Αν και λίγο μπελαλίδικος τρόπος δίνει ωραίο αποτέλεσμα.

Καλή συνέχεια.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος southman

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 19, 2012, 10:27:51 μμ »
Δεν ξερω ακομα ποια εταιρια θα το βαψω, το κιτ δινει wiener philarmoniker το οποιο ειναι πολυ ομορφο αλλα νομιζω οτι επισκιαζει την ομορφια του ιδιου του αεροπλανου.Μαλλον θα το κανω SAS για το οποιο δινει και σηματα.Κρυφος μου ποθος ομως ειναι να το κανω ολυμπιακη αλλα το βλεπω χλωμο να βρω σηματα.
Για το φαν εχεις δικιο, ειναι πιο σκουρο θα το διορθωσω.
Για το elevator, ακολουθησα πιστα τις οδηγιες και σημειωσα ποιο ειναι δεξι και ποιο αριστερο για να μην μπερδευτω.Δοκιμασα να τα βαλω αλλιως αλλα σχηματιζουν αρνητικη διεδρο γωνια που ειναι εντελως λαθος.Επειδη δεν ειναι ακομα κολλημενα και "κρεμονται" λιγο , γι'αυτο ισως σου φανηκε λαθος.
Για το στοκαρισμα των κινιτηρων συμφωνω μαζι σου και με τον μανωλο , ακριβως οι ιδιες σκεψεις βασανιζαν το μυαλο μου τις προηγουμενες μερες , και εβγαλα τα ιδια σχεδον συμπερασματα με εσας, με μια διαφορα, θα δοκιμασω να στοκαρω το εσωτερικο με .....λευκη ξυλοκολλα.
Εχω δει καποιους να το κανουν , μολις στεγνωσει, ξεπλενουν την κολλα που περισσευει με βρεγμενο πανι και κενο δεν υπαρχει.Θα δοκιμασω και θα δω, μπορει και να μην γινεται.
Για το γκρι-μπλε που ανεφερες, που παει και ποιο χρωμα εινα?
Ευχαριστω πολυ φιλε Γιωργο, ειναι πολυτιμες και καλοδεχουμενες οι παρατηρησεις σου ::salut::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 19, 2012, 11:10:07 μμ »
Το εσωτερικό των εισαγωγών είναι μερικώς συνθετικό υλικό.  Στο χρώμα είναι ματ και κάτι μεταξύ γκρι-μπλε-πράσινου...
Ακριβώς χρώμα δεν έχω βρει, αυτό που το πλησιάζει αρκετά είναι το Η417 RLM76 Light Blue.
Θα δοκιμάσω το κόλπο με την ξυλόκολλα που λες στους CFM του 320 που φτιάχνω.
Για τα elevators, καταρχάς μην τα κολλήσεις από τώρα γιατί θα σε εμποδίζουν στις χαλκομανίες.  Τώρα, τα elevators επειδή η δουλειά τους είναι να σπρώχνουν την ουρά κάτω αντίθετα από τη ροπή της κυρίως άνωσης, είναι με την χορδή προς τα κάτω.  Δηλαδή η αεροδυναμική καμπύλη είναι από την κάτω πλευρά.  Αν δεις τις φωτογραφίες στο θέμα μου για το 737-800 ή Revell έχει κάνει λάθος και τα δίνει ανάποδα, δηλαδή με κανονική αεροδυναμική το οποίο είναι λάθος.  Απλά το αναφέρω γιατί μπορεί να έχει κάνει το ίδιο λάθος και εδώ, μπορεί και όχι.
Η διόρθωσή του είναι εύκολη πάντως.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος southman

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 09, 2012, 07:39:18 μμ »
Μετα απο πολυ καιρο ξαναπιασα το Α340-300.Γεμισα το μεγαλυτερο μερος του κενου των παραθυρων με τον εν λογω στοκο οικοδομης.Εγινε σε 2 χερια και δεν χρησιμοποιησα ντουκοχαρτο για το τριψιμο.
Απλως την αλλη μερα αφου ειχε στεγνωσει, το περασα απαλα και με πολλη υπομονη με ενα βρεγμενο πανι με νερο.
Επειδη υπαρχει ακομα ενα κενο, σαν τελευταιο βημα θα βαλω ειτε στοκο Τamiya, ειτε κολλα logo και θα τριψω με βρεγμενο ντουκοχαρτο (να μπορουσα να το αποφυγω....)

Τι λετε να βαλω, στοκο Τamiya η κολλα logo?

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 09, 2012, 10:32:06 μμ »
Μη γελάσεις...
Την καλύτερη δουλειά μέχρι στιγμής την έχω κάνει με στόκο Plasto της Revell !!!!

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 13, 2012, 03:50:58 πμ »
Μετα απο πολυ καιρο ξαναπιασα το Α340-300.Γεμισα το μεγαλυτερο μερος του κενου των παραθυρων με τον εν λογω στοκο οικοδομης.Εγινε σε 2 χερια και δεν χρησιμοποιησα ντουκοχαρτο για το τριψιμο.
Απλως την αλλη μερα αφου ειχε στεγνωσει, το περασα απαλα και με πολλη υπομονη με ενα βρεγμενο πανι με νερο.
Επειδη υπαρχει ακομα ενα κενο, σαν τελευταιο βημα θα βαλω ειτε στοκο Τamiya, ειτε κολλα logo και θα τριψω με βρεγμενο ντουκοχαρτο (να μπορουσα να το αποφυγω....)

Τι λετε να βαλω, στοκο Τamiya η κολλα logo?

Aν θες να πλησιαζει το αποτελεσμα την υφη του πλαστικου και να μπορει να γιαλιστει σωστε πριν το βαψιμο τοτε βαλε logo (αλλα μην ξεχασεις να τριψεις ΑΜΕΣΩΣ μολις στεγνωσει) η λιωμενο πλαστικο.

Αποσυνδεδεμένος southman

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 13, 2012, 08:47:22 πμ »
Αυτο ακριβως εκανα Crow,σωστη η παρατηρηση σου, αυτος ο στοκος "ρουφαει" πολυ το χρωμα, αυτο με προβληματισε περισσοτερο.Ειχα κλεισει ενα πραγματικο παραθυρο (σπιτιου) περυσι και ειχα βαλει αυτον τον στοκο.Οταν περασα 3 χερια χρωμα στον τοιχο, μετα απο 1 μερα υπηρχαν κυλιδες γιατι ειχε "ρουφηξει" το χρωμα!Φοβομουν μην γινει το ιδιο και στο μοντελο, και περασα με LOGO.

Tags: