Αποστολέας Θέμα: T-34 με beadsprings  (Αναγνώστηκε 783 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος PanzerAlex

• Scale 1/72
  • *
T-34 με beadsprings
« στις: Απριλίου 19, 2012, 10:53:29 πμ »
Πρόσφατα αγόρασα το παραπάνω κιτ της Dragon. Υποτίθεται οτι ο όρος bedspring προέρχεται από σουμιέδες που ξηλώθηκαν από τα πληρώματα για προστασία από τα panzerfaust κλπ. Επίσης διάβασα ότι η επίσημη θέση της Σοβιετικής Ένωσης ήταν οτι αυτό ήταν εργοστασιακός εξοπλισμός και όχι αυτοσχεδιασμός (λογικό και αυτό αφού η Μητέρα Πατρίδα παρείχε τα πάντα στα παιδιά της  :wink:).

Κατά τη γνώμη μου, στις  non-staged φωτογραφίες που έχω δεί μετά την κατάληψη του Βερολίνου  καθόλου δεν φαίνεται αυτά να είναι σουμιέδες αλλά μάλλον τελάρα συγκολλημένα- βιδωμένα? στα άρμα, πάντως μια δουλειά που απαιτεί σιδηρική εργασία και όχι του στυλ ''ρίξε πάνω ότι βρεις δέσε το όπως μπορείς και φύγαμε''.

Μήπως ήταν αυτοσχέδιο δλδ το έφτιαχναν τα συνεργεία συντήρησης (field workshops) αλλά όχι με σουμιέδες αλλά με σιδερόβεργες και πλέγμα κλπ.
Ευπρόσδεκτες όλες οι απόψεις.

P.A.

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
Απ: T 34 με beadsprings
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 19, 2012, 11:30:01 πμ »
Επίσης διάβασα ότι η επίσημη θέση της Σοβιετικής Ένωσης ήταν οτι αυτό ήταν εργοστασιακός εξοπλισμός και όχι αυτοσχεδιασμός (λογικό και αυτό αφού η Μητέρα Πατρίδα παρείχε τα πάντα στα παιδιά της  :wink:).
Πού το διάβασες αυτό? Γιατί, εγώ ξέρω ότι οι επίσημες αρχές, το χαιρέτιζαν σαν δείγμα εφευρετικότητας των Σοβιετικών στρατιωτών...

Επί του θέματος: όντως ξεκίνησε με την συγκόλληση σουμίεδων σε επίπεδο μονάδων (αρχικές καταγραφές, το εντοπίζουν στην Βουδαπέστη!!!). Αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν σαν μέσω αντιμετώπισης των panzerfaust (ποιος πιστεύει ότι τα ελατήρια θα συγκρατούσαν ρουκέτα??). αλλά κυρίως, ως μέσο αντιμετώπισης των μαγνητικών ναρκών.

Η αποτελεσματικότητά τους, όμως, οδήγησε τις διοικήσεις, να υιοθετήσουν το "σύστημα" και να το τυποποιήσουν, με αποτέλεσμα οι ποδιές αυτές, που χρησιμοποιήθηκαν  πλέον στο Βερολίνο (εξ'ου και η "τυποποιημένη" εικόνα τους)  να μπορούν να συγκρατήσουν και τα panzerfaust, κυρίως λόγο της απόστασης που είχαν από τον θώρακα (συνδυασμός slat και spacing armour ελληνιστί...)

Αποσυνδεδεμένος Dimmu Borgir

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Αθηνα
  • Klein Mein
Απ: T 34 με beadsprings
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 19, 2012, 12:56:37 μμ »
Ωραίο θέμα διάλεξες!!! :wink:Πάρε και υλικό.

Περισσότερα το βράδυ. ::salut::

I ride my fate with all my hate!!!

Tags: