Αποστολέας Θέμα: Αερογράφος Sparmax DH-115 (τσιμουχάκια)  (Αναγνώστηκε 2282 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος drummer_ws

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Приказ № 227- Ни шагу назад
Αερογράφος Sparmax DH-115 (τσιμουχάκια)
« στις: Απριλίου 18, 2012, 06:41:37 μμ »
Θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα. Θέλω να χρησιμοποιήσω τα χρώματα της ALCLAD τα μεταλλικά στο αερογράφο SPARMAX DH-115 και φοβάμαι μην χαλάσει. Δεν ξέρω αν τα τσιμουχάκια του αερογράφου είναι από πλαστικό ή από τεφλόν. Γιατί αν είναι από πλαστικό δύσκολα τα πράματα. Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος που ξέρει από αυτόν τον αερογράγο;
Приказ № 227- Ни шагу назад

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
Απ: Αερογράφος Sparmax dh-115-τσιμουχάκια
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 18, 2012, 08:18:17 μμ »
Δεν μπορώ να σε βοηθήσω με τον συγκεκριμένο αερογράφο, μπορώ όμως να προτείνω κάτι άλλο, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Πάρε τον αερογράφο παραμάσχαλα και πήγαινε σε ένα καλό μαγαζί με εργαλεία, βίδες, ροδέλες κτλ. Ενημερωμένο.
Ζήτα τους τεφλόν o-rings για ΟΛΑ τα o-rings που έχει μέσα ο αερογράφος. 99% θα σου βρουν για όλα. Πάρε και 4-5 παραπάνω για το καθένα να έχεις και καθάρισες για μια ζωή. Δεν θα κοστίσουν πάνω από 2-3 ευρώ όλα μαζί λογικά.
Μετά ψέκαζε και με υδροχλωρικό οξύ άμα θες (που λέει ο λόγος, μην τρελαθούμε  :mrgreen:).

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 18, 2012, 08:44:58 μμ »
Η πιο σίγουρη λύση.. Κάπως έτσι θα γίνει...ωραίος ευχαριστώ!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 18, 2012, 08:47:44 μμ »
O συγκεκριμενος αερογραφος εχει θεμα... Ανψεκασεις με Alclad θα πρεπει να τον καθαρισεις με laquer διαλυτικο. Απο δοκιμη που εχω κανει οι τσιμουχες του δεν αντεχουν και θα εχεις θεμα. Τωρα για αυτο που γραφει ο Νασος μπορω να σου πω οτι δυσκολα θα βρεις teflon τσιμουχες ειδικα για το μπεκ και την βελονα.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 18, 2012, 10:04:42 μμ »
Όταν λες laquer ποιό συκγεκριμένα τι συστήνεις;

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 18, 2012, 10:40:41 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Giorgos G

• Αλανθαστος μοντελιστης ειναι αυτος που δεν κανει μοντελα.
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: θεσσαλονικη
  • Μοντελαρετε γιατι.......χανομαστε!
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 19, 2012, 01:49:33 πμ »
Θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα. Θέλω να χρησιμοποιήσω τα χρώματα της ALCLAD τα μεταλλικά στο αερογράφο SPARMAX DH-115 και φοβάμαι μην χαλάσει. Δεν ξέρω αν τα τσιμουχάκια του αερογράφου είναι από πλαστικό ή από τεφλόν. Γιατί αν είναι από πλαστικό δύσκολα τα πράματα. Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος που ξέρει από αυτόν τον αερογράγο;
Κατα 99% εχει λαστιχενια o rings.Μη φοβασαι μπορεις να ψεκαζεις τα παντα ,αρκει να καθαριζεται αμεσως μετα τη χρηση και να μην τον βουτας σε διαλυτικο νιτρου η πολυουρεθανης ::salut:: ::salut::
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 19, 2012, 04:36:40 πμ »
Εσύ Γιώργο τον έχεις χρησιμοποιήσει με τέτοια χρώματα; Γιατί εγώ τώρα θα τα χρησιμοποιήσω για πρώτη φορά... Με τι διαλυτικό να τον καθαρίσω μετα τη χρήση τέτοιων χρωμάτων; Γιατί γενικά έχω ακούσει πολλές απόψεις και έχω μπερδευτεί λίγο...

Αποσυνδεδεμένος Giorgos G

• Αλανθαστος μοντελιστης ειναι αυτος που δεν κανει μοντελα.
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: θεσσαλονικη
  • Μοντελαρετε γιατι.......χανομαστε!
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 19, 2012, 06:41:20 μμ »
Εσύ Γιώργο τον έχεις χρησιμοποιήσει με τέτοια χρώματα; Γιατί εγώ τώρα θα τα χρησιμοποιήσω για πρώτη φορά... Με τι διαλυτικό να τον καθαρίσω μετα τη χρήση τέτοιων χρωμάτων; Γιατί γενικά έχω ακούσει πολλές απόψεις και έχω μπερδευτεί λίγο...
Exω χρησιμοποιησει οχι τον ιδιο αλλα παρομοιο!Ενταξει ειναι ευαισθητα τα λαστιχακια στα διαλυτικα νιτρου και πολυουρεθανης.... αλλα δεν λιωνουν. Το πολυ να 'φουσκωσουν'.Τωρα καθε φορα που ψεκαζεις τετοια χρωματα ΑΜΕΣΩΣ μετα ψεκαζεις με πολυουρεθανη ωσπου ο αερογραφος να καθαρισει κι'επειτα βγαζεις τη βελονα και ολο το μπροστινο μερος,μπεκ κλπ.και τα καθαριζεις τοπικα παλι( και το σωμα μεσα)με πολυουρεθανη με ειδικα βουρτσακια που ειναι για καθαρισμο αερογραφου.Εγω εχω το σετ της PAASCHE αλλα αν δεν μπορεις να το βρεις μπορεις να πας σ'ενα φαρμακειο και να ζητησεις βουρτσακια για καθαρισμο των δοντιων.Ειναι περιπου το ιδιο.Να θυμασαι τα orings παθαινουν ζημια οταν βουτας τον αερογραφο για μερες στο διαλυτικο και οχι στο διαστημα που βαφεις.Αν ακολουθησεις αυτη τη διαδικασια ο αερογραφος σου θα δουλευει αψογα.Για να καταλαβεις εχω εναν για 'βαριες'δουλειες,εχω ψεκασει λουστρα,χρωματα αυτοκινητου κλπ.Το μυστικο ειναι να μην τεμπελιαζει κανεις μετα το βαψιμο! ::salut:: ::salut::
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

Αποσυνδεδεμένος Nuclear

• He exists in a world beyond your world. What we only fantasize... he does. He lives a life where nothing is beyond him... nothing is beyond him...
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Λευκωσία - Κύπρος (Καταγωγή - Πύργος Ηλείας - Ελλάδα)
  • Afterlife Computer Graphics
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 19, 2012, 06:52:19 μμ »
Φίλε μου έχω τον ίδιο αερογράφο 3 χρόνια και έχω ψεκάσει ότι διαλυτικό υπάρχει χωρίς κανένα πρόβλημα. Το μόνο που κάνω μετά από κάθε καλό καθάρισμα είναι να βάζω απειροελάχιστη βαζελίνη όπου υπάρχει ο ring και να σκουπίζω μετά. Συγκεκριμένα βάζω λίγη βαζελίνη στα χέρια μου και περνάω από τα χέρια μου τη βελόνα, τη σκουπίζω και τη βάζω στη θέση της, βάζω στο έβμολο της σκανδάλης και στα σπειρώματα. Το μόνο που χαλάει με τη χρήση είναι το μπεκ, το οποίο έχω αλλάξει δυο φορές μέχρι τώρα (σκίζετε στην άκρη, από πίεση της βελόνας μάλλον κάποιες στιγμές που ξεχνιέμαι ή από απότομη επιστροφή της σκανδάλης).