Αποστολέας Θέμα: A-7E Hasegawa 1/48  (Αναγνώστηκε 8140 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

tazman

• Επισκέπτης
A-7E Hasegawa 1/48
« στις: Απριλίου 18, 2012, 12:43:35 μμ »
 Θα προσπαθήσω σε αυτό το μοντέλο για πρώτη φορά να αλλάξω τα φώτα (στην κυριολεξία) στα ακροπτερύγια με διαφανές πλαστικό.
Βάζω μερικές φωτό τώρα και συνεχίζω αύριο, γιατί τώρα ετοιμάζομαι για τη δουλειά.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Εκ των υστέρων είδα πως θέλει ξανά στοκάρισμα η ένωση πτερύγων-ατράκτου στο πάνω μέρος και πως έβαψα με πράσινο γύρω από την εξαγωγή, ενώ είδα σε φωτό πως είναι κίτρινο, όπως και τα πλα'ι'νά πάνελ, ίσως.
Επίσης λόγω λάθους στο μασκάρισμα με το μπλου τακ, άλλαξα τρόπο μασκαρίσματος. Θα σας δείξω την πορεία στις άλλες φωτό.

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
Απ: A-7E Hasegawa 1/48
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 18, 2012, 12:48:48 μμ »
Πολυ καλη δουλεια φιλε μου!  ::salut::
Ηθελε ομως λιγο παραπανω προσοχη το κοκπιτ καθως εχεις χρησιμοποισησει δυο διαφορετικα γκρι χρωματα (αλλο για κονσολες και αλλο για πατωμα).
Επισης το το κατω μερος στο πισω τοιχωμα του κοκπιτ ειανι γκρι και οχι μαυρο.
Θα σου προτεινα την επομενη φορα να εκανες ενα wash στο κοκπιτ για να δειξει ακομη!
 ::salut::   
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 18, 2012, 01:00:30 μμ »
Επίσης νομίζω ο χώρος γύρω από το ακροφύσιο του κινητήρα είναι κιτρινωπός και όχι πράσινος. Εγώ είχα χρησιμοποιήσει Zinc Chromate. Και το ίδιο το ακροφύσιο μου φαίνεται άβαφο; Πώς θα το βάψεις εκεί μέσα;

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 18, 2012, 01:18:47 μμ »
Ξεκλέβω λίγο χρόνο, μιας που είστε ''γρήγοροι''!

Ακολούθησα τις οδηγίες πιστά, αλλά δεν είχα δει φωτό του πραγματικού, πριν βάψω το πράσινο γύρω από το ακροφύσιο, το οποίο είναι και αυτό βαμμένο με Η18 της Gunze όπως λένε οι οδηγίες. Είδα όμως τα πλα'ι'νά πάνελ ανοιχτά στο πραγματικό, αλλά και σε μοντέλο και κατάλαβα... :(

Το κόκπιτ έτσι το δίνει. Με 2 γκρίζα. Όσο για το πίσω κομμάτι, θα προσπαθήσω να το βάψω με πινέλο, αφού ακόμα δεν έχω βάλει το κάθισμα. Με ποιο γκρι να το κάνω; Χώρια που δεν θυμάμαι ποια χρησιμοποίησα  :oops:

Προσπάθησα να κάνω γουός, αλλά δεν μου ''έπιασε''. Το έκανα αραιό, το έκανα πιο πηχτό, αλλά κάθε φορά δεν το πετύχαινα. Μάλλον δεν με βλέπω για γουός ξανά... Αν μπορείτε, δείξτε μου ένα πιλοτήριο με και χωρίς γουός, για να καταλάβω πως γίνεται. Δεν θα εγγυηθώ τίποτα, βέβαια, αλλά τουλάχιστον να ''πάρω γραμμή'' τι γίνεται...

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 18, 2012, 01:49:41 μμ »
Αν βαριέσαι να ξαναβάψεις την εξαγωγή, βάλε ένα FOD κάλυμμα και καθάρισες. Εγώ έτσι κάνω με τις δύσκολες εισαγωγές που δεν τρίβεται η ένωση με τίποτα. Χαχα!

Για το cockpit, σου δείχνω τις 2 φωτό που βρήκα απ' το δικό μου:

Click to see the original size. Click to see the original size.

Δεν είναι πολύ καλές, αλλά πιστεύω φαίνονται οι διαφορές πριν και μετά.

Γυαλιστερό βερνίκι ή παρκετίνη πριν το wash πέρασες;

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 18, 2012, 01:54:15 μμ »
Νασο με προλαβες!!!!

Μερικες φορες οι οδηγιες βαφης ειναι κουκουρουκου!!!!  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Με το ανοιχτο γκρι να το βαψεις
Δες εδω το δικο μου κοκπιτ απο το Α-7 με wash (δυστυχως δεν εχω φωτο με το πριν χωρις wash)

Ειχε βερνικωσει με gloss πριν το wash?  :wink:
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 18, 2012, 01:55:57 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 18, 2012, 02:10:19 μμ »
Επίσης δεν ξέρω αν μπορείς τώρα, δοκίμασε να περάσεις με μία σταγόνα γυαλιστερό βερνίκι τα όργανα.

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 18, 2012, 04:07:08 μμ »
ʼλεξ κάτι θα κάνω!

Περικλή, μην τις βάζεις τόσο μεγάλες βρε παιδάκι μου! Τα ματάκια μου!
Εξαιρετικό! Μακάρι να σε φτάσω...

Νάσο, θέλει όντως τόση μπίχλα; Σχεδόν το είχα πετύχει, αλλα νόμιζα πως είχα βάλει πολύ! Βερνίκι δεν είχα βάλει, γιατί έκανα δοκιμή με ακρυλικά χρώματα.
 Όταν το ξεμασκάρω θα βάλω παρκετίνη και θα κάνω wah με λάδι.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 18, 2012, 04:54:06 μμ »
Τι να σου πω τώρα φίλε μου, περί μπίχλας... Ειλικρινά ΔΕΝ νομίζω. Δηλαδή, είναι αεροπλάνο του ναυτικού μεν, είναι παλιό, αλλά εντάξει, για τόση βρωμιά πια δεν το πιστεύω. Απλά στα μάτια μου δείχνει εντυπωσιακό. Και επί πλέον, όταν κλείσει η άτρακτος, που το φως που μπαίνει είναι λίγο, θέλω κάτι να ψιλοφαίνεται. Είναι θέμα προσωπικής αισθητικής. Αλλά όχι, δεν πιστεύω ότι στην πραγματικότητα είναι έτσι (ειδικά το συγκεκριμένο που ήταν και φρεσκοβαμμένο, χωρίς πολλές φθορές κτλ, CAG bird γαρ).

Όσο για την παρκετίνη ή το gloss, βοηθάει και το χρώμα να τρέχει και να σκουπίζεται μετά, δεν είναι μόνο για την προστασία του υποκείμενου χρώματος. Πάντα ένα γυαλιστερό στρώμα πριν το wash. Και τουλάχιστον 24-48 ώρες στέγνωμα.

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 18, 2012, 05:55:14 μμ »
Εντάξει. Ένα λεπτό πινέλο χωράει. Οπότε, θα το κάνω το βράδυ κι ό,τι βγει.

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 19, 2012, 02:38:58 πμ »
Κατ'αρχήν δεν έκανα γουός γιατί το πιλοτήριο το έχω καλυμμένο με ταινία, οπότε όταν το ξεμασκάρω θα κάνω γουός.

Όσο για τα φώτα, ξεκίνησα κάπως έτσι

Click to see the original size. Click to see the original size.

και κατέληξα εδώ

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Στοκάρισα όμως σε κάποια σημεία γιατί υπήρχε ένα ελάχιστο αλλά εμφανές κενό. Πιστεύω πως είμαι σε καλό δρόμο, αν δεν κολλήσω με το τρίψιμο.

Στην τελευταία φωτό φαίνεται πως το φως είναι τρίγωνο. Δεν είναι έτσι. Απλά δεν καθάρισα το σημείο από το τρίψιμο και το κινητό δεν με βοηθά στην καθαρότητα.

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 19, 2012, 07:26:18 μμ »
Πες μας αν θελεις, με τι υλικο φτιαχνεις τα φωτα??

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 20, 2012, 12:47:19 πμ »
Πες μας αν θελεις, με τι υλικο φτιαχνεις τα φωτα??

Έκοψα ένα κομμάτι από το διαφανές πλαίσιο (το γνωστό σπρου) στο οποίο είναι τα κομμάτια της καλύπτρας. Μέτρησα το μήκος που ήθελα και αν χρειαζόταν το έτριβα για να κοντύνει. Το κόλλησα στο ακροπτερύγιο με υγρή κόλλα. Αυτό που περίσσεψε το έκοψα με ένα πριονάκι επειδή εξείχε πολύ. Το πριονάκι το αγόρασα από Αργυρούπολη. Δεν θυμάμαι ποιας εταιρείας είναι. Αυτό που έμεινε το έτριψα με ντουκόχαρτα διάφορων βαθμών. Αφού το έφερα στα ίσα του, θα το μασκάρω με υγρό και στο τέλος θα το βάψω με το ανάλογο χρώμα. Τελικά είναι πολύ εύκολο. Νόμιζα πως θα έχανα όλη τη γράμμωση, ή πως θα έμενε θολό, αλλά έγινε αρκετά ικανοποιητικό για πρώτη φορά.

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 17, 2012, 07:23:36 μμ »
Μέχρι στιγμής είμαι εδώ. Έκανα λάθος που δεν έβαλα τα σλατς από την αρχή και με παίδεψαν στο βάψιμο.

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 17, 2012, 11:50:13 μμ »
Ωραιο βγαινει! :wink:
Την κοιλια με τι χρωμα την εβαψες?

Αποσυνδεδεμένος Cpt.Morgan

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
  • "Only the dead have seen the end of the war"
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 18, 2012, 12:26:40 πμ »
Φιλε μου ειναι πολυ ωραιο μεχρι εδω και εχεις κανει μερακλιδικη δουλεια!!! :wink:
Το συγκεκριμενο ειναι απο ταλιγα τζετ αεροσκαφη που μου αρεσουν και του εχεις δωσει ενα πολυ ωραιο τονο στο βαψιμο!
Το Fading που εχεις κανει ειναι πολυ καλο και σαν αρχαριος που ειμαι θα ηθελα να μου πεις αν το εκανες με μαβρο χρωμα στις γραμωωσεις η τα ψεκασες μετα με ανοιχτοτερο του βασικου???

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 18, 2012, 06:26:04 πμ »
Σας ευχαριστώ!

Λάμπρο, η κοιλιά είναι βαμμένη με γκρι FS 36622.
Captain, ψέκασα με χρώμα ανοιχτότερο του βασικού. Δεν έχω καταφέρει τίποτα με την τεχνική του preshading, οπότε προτιμώ το ανοιχτότερο χρώμα.
Μάλιστα μου είχε τελειώσει το καφέ και χρησιμοποίησα κάποιο άλλο (sandy brown αν θυμάμαι καλά), για να κάνω κάποιον διαφορετικό τόνο, το οποίο τελικά δεν φαίνεται και τόσο άσχημο όσο νόμιζα.

Αποσυνδεδεμένος xristosXT

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: karditsara
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 18, 2012, 08:02:09 πμ »
φιλε tazman βγαινει πολυ καλο το Α-7!ανυπομονω να το δω τελειωμενο και με το αναλογο οπλικο φορτιο...δε νομιζω να το αφησεις αδειο :mrgreen:?η δε δουλει που εκανες για τα φωτα ειναι εξαιρετικη! :wink:καλη συνεχεια φιλε μου!

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 18, 2012, 03:18:27 μμ »
Ευχαριστώ Χρήστο! Ακόμα προσπαθώ, όπως λέει και το άσμα! :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Giorgos G

• Αλανθαστος μοντελιστης ειναι αυτος που δεν κανει μοντελα.
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: θεσσαλονικη
  • Μοντελαρετε γιατι.......χανομαστε!
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 19, 2012, 07:26:49 μμ »
Το βαψιμο σου ειναι πολυ ωραιο,ξαναπερασε μονο το σκουρο πρασινο γιατι προφανως ξαναπερασες το tan μετα, κι'εχει κανει overspray στο πρασινο. ::salut:: ::salut::
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #21 στις: Ιουλίου 28, 2012, 01:44:20 πμ »
Πέρασα τα σήματα και σχεδόν όλα τα προειδοποιητικά. Μου έφυγε ο τάκος, αλλά το ευχαριστήθηκα!
Έχω κάνει κάποια λάθη στο βάψιμο, τα οποία θα τα διορθώσω οσονούπω. Αύριο θα το περάσω άλλο ένα χέρι παρκετίνη για να σφραγίσω τις χαλκομανίες. Χρειάζεται να βάψω λίγο καφέ στο δεξί φτερό, για να βαφτεί με καφέ και ο πυλώνας 2. Αυτό είναι το εύκολο....  :roll: :roll:

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #22 στις: Ιουλίου 28, 2012, 09:11:38 πμ »
Πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Βγαίνει φοβερός ο κουρσάρος σου :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος raziera

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Κωστας
« Απάντηση #23 στις: Ιουλίου 28, 2012, 10:48:45 πμ »
Πολυ όμορφος ο κουρσαρος.
Μου φαίνονται πολυ καθαρά τα σήματα πολυ λευκά, θα χρειαστει λαδακι εκεί.
Καλή συνέχεια.

::salut:: Κωστας

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #24 στις: Ιουλίου 28, 2012, 11:37:14 πμ »
Ευχαριστώ παιδιά!

Το λάδι πρέπει να το έχω πολύ αραιωμένο, ίσα-ίσα να αλλάξει η τονικότητα του λευκού, ή σχετικά κανονική αραίωση για να φαίνεται σαν μπίχλα;

Tags: