Αποστολέας Θέμα: Red Arrows 1/72  (Αναγνώστηκε 3135 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ν.Ιωνία, Αθήνα
  • IPMS 1281
Red Arrows 1/72
« στις: Απριλίου 12, 2012, 11:53:48 πμ »
Καλημέρα! Λόγω Εoρτών είπα να φτιάξω ένα «πασχαλιάτικο» θέμα... Και τι πιό κοντά σε πάσχα;; Κάτι σε κόκκινο και προς το στρογγυλό...άρα Red Arrows Hawk!!! Είναι το κιτ της Airfix...!

Εϊναι πολύ τίμιο κιτ... Παρότι πολύ μικρούλι(χωράει σε μια παλάμη...) έχει χαραγμένη γράμμωση, λεπρομέρια, γενικά μου αρέσει...και με 7 ευρουλάκια είναι σούπερ... Το μόνο κακό είναι το κόκπιτ(χαλκομανίες...) Αλλά αυτό βελτιώνεται με το βελτιωτικό της eduard....

Με τις κακές παρέες που έμπλεξα :evil:(ΕΣΑΣ δλδ...) πήρα τον κακό δρόμο και έχω αρχίσει τα σκληρά...βλέπε photo etched :lol: ...Βέβαια βασικός λόγος που αποφάσισα να μπω στα δύσκολα (για 1η φορά ΣΟΒΑΡΑ...)    είναι ότι περιμένει ο έρωτας Mirage 2000 και υπάρχει αντίστοιχο βελτιωτικό οπότε έπρεπε να γίνει δοκιμή...

Αποσυνδεδεμένος Corsair_A7

• Κατά πάσα possibility...
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα - Αθήνα
  • Μεταξύ διπέταλου και αερογράφου...
Απ: Red Arrows 1/72
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 12, 2012, 12:15:09 μμ »
Καλό ξεκίνημα με το Hawk.
Robotech, Area 88, Star Musketeer Bismarck, Star Trek!

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 12, 2012, 07:44:33 μμ »
Καλη επιτυχία στο έργο σου
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Αποσυνδεδεμένος mksstratos

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 12, 2012, 08:27:04 μμ »
Καλή επιτυχία κι απο εμένα, θα δεις μεγάη διαφορά με τα φωτοχαραγμένα,τα άτιμα προσδίδουν άλλο ύφος στις κατασκευές μας.

Αποσυνδεδεμένος bill-larisa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 13, 2012, 11:06:45 μμ »
καλη αρχη

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • IPMS 1281
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 16, 2012, 01:24:20 μμ »
Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά!!! Μετά τη μάχη με το τετράποδο θηρίο... λίγη δουλειά...
(Σας ευχαριστώ και τους 4...)
Τώρα  ξεκινάει η μάχη με τα photo-etched κομμάτια...

Εδώ έπρεπε να κόψω το κομμάτι και να αντικαταστήσω το σκούρο μέρος του με το photo-etched... Στην πράξη το photo-etched δεν μπορούσα να το κολλήσω με τίποτα με το κομμάτι πλαστικού που είχε μείνει... Μέχρι που έγινε 2 κομμάτια το photo-etched και ησύχασα... :evil: Ξανακόλλησα τα 2 πλαστικά κομμάτια και από πάνω το photo-etched... Και με μπόλικο στόκο νομίζω πως κάτι έκανα...

Στα άλλα δεν αντιμετώπισα προβλήματα....

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 16, 2012, 02:08:25 μμ »
Είμαι από αυτούς που προσπαθούν να χαλιναγωγήσουν τα PhotoEtched, χωρίς μεγάλη επιτυχία ακόμα.
Ή δεν θα μου κολλάνε, ή θα ξεκολλάνε με το παραμικρό.  Γενικά για τα PE έχω καταλήξει ότι είτε θα τα λατρέψεις, είτε θα τα μισήσεις!... (εγώ μάλλον προς το μίσος πάω... :mrgreen:)
Νομίζω σε τέτοιες περιπτώσεις το καλύτερο θα ήταν να τριφτεί το πλαστικό από κάτω ώστε να λεπτύνει αρκετά αλλά χωρίς να απομακρυνθεί, οπότε και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν βάση για να κολληθεί το PE.  Ιδέα είναι, δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα.

Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 16, 2012, 02:11:11 μμ »
Καλή αρχή και απο εμένα!!! Ωραίο θέμα και πολύ καλό ξεκίνημα βλέπω.Μια χαρά θα το πάς. ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 16, 2012, 02:38:38 μμ »
Πάνο, για τα φωτοέτσια, όσο πιο πολύπλοκα είναι τα σχήματα που πρέπει να δώσεις τόσο πιο δύσκολο το κόλλημα.

Προσπάθησε να κάνεις μέχρι δύο το πολύ διπλώματα σε κάθε κομμάτι. Όπως δηλαδή το κομμάτι που έφτιαχνες και τελικά σε διευκόλυνε που κόπηκε.

Για κυκλικά ή καμπύλα σχήματα, δουλευέ τα σιγά σιγά και μην προσπαθήσεις να το κολλήσεις όλο μαζί το κομμάτι. Ειδικά άμα είναι ανοιχτός ο κύκλος και προσπαθείς να τον κλείσεις με το κόλλημα. Κόλλα την μια άκρη και προχώρα σιγά σιγά. Θα κάνεις περισσότερη ώρα να το κολλήσεις αλλά θα κάθεται καλύτερα το κομμάτι.

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • IPMS 1281
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 22, 2012, 01:40:38 μμ »
Καλησπέρα!
(Ευχαριστώ Νάσο)
Γιώργο εγώ μάλλον προς το τα λατρεύω τα photo-etched (μετά τα "γαλλικά" και το "ΘΑ ΤΑ ΠΕΤΑΞΩ ΤΑ ΡΗΜΑΔΙΑ....." :lol:), ενθουσιάζομαι με το αποτέλεσμα.... Βέβαια κάποια τόσο μικρά που ούτε να τα δω μπορώ.... μετά από σύντομη προσπάθεια....τα παραλείπω..!!
Νίκο, δλδ αν πρέπει κάποιο να το διπλώσεις πάνω από 2 φορές τι κάνεις; Ότι έκανα και εγώ...;;;(μέχρι να σου σπάσει.... :lol:)
Το cocpit κοντεύει να τελειώσει.... (sorry για τις μεγάλες φωτο... αλλά "πέθανε" ο καημένος ο lap-top μου και ο δανεικός δεν είχε πρόγραμμα να τις μικρύνω...next time....)

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 22, 2012, 02:01:14 μμ »
Πάνο παρα πολυ καλό μεχρι τώρα...καλη συνεχεια
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Αποσυνδεδεμένος tony PRO

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Kρήτη
  • models modes!
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 26, 2012, 07:07:59 πμ »
Πολύ καλά πάει, αναμένουμε τα αποτελέσματα  που φανταζόμαστε και είδαμε απο κοντά άμα λάχει!

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • IPMS 1281
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 26, 2012, 01:05:11 μμ »
Σας ευχαριστώ..!
Το κόκπιτ τέλειωσε και πάμε για λίγο στόκο που χρειάζεται... Το test με τα  photo etched πήγε νομίζω πολύ καλά!!!!

Μετά θα ασταρωθεί. Δεν αστάρωνα μέχρι τώρα, γιατί έβαφα μόνο με σμάλτα(κυρίως Humbrol). Αλλά για πρώτη φορά θα χρησιμοποιήσω ακρυλικά. Μέχρι το MC έκανα (μόνο) αυτοκίνητα. Το μεγάλο μου πρόβλημα ήταν το κ_ _ο :evil: κόκκινο που όταν το έβαφα μάζευε όλη τη σκόνη από το σύμπαν και την τοποθετούσε στο μοντέλο μου.... Οπότε για δοκιμή θα παίξει gunze..(και εκτός ότι μου άρεσε ένα διαφορετικό-χρωματικά- αεροπλάνο θα δοκίμαζα gloss ακρυλικό

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 26, 2012, 04:52:28 μμ »
Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά!!! Μετά τη μάχη με το τετράποδο θηρίο... λίγη δουλειά...
(Σας ευχαριστώ και τους 4...)
Τώρα  ξεκινάει η μάχη με τα photo-etched κομμάτια...

Εδώ έπρεπε να κόψω το κομμάτι και να αντικαταστήσω το σκούρο μέρος του με το photo-etched... Στην πράξη το photo-etched δεν μπορούσα να το κολλήσω με τίποτα με το κομμάτι πλαστικού που είχε μείνει... Μέχρι που έγινε 2 κομμάτια το photo-etched και ησύχασα... :evil: Ξανακόλλησα τα 2 πλαστικά κομμάτια και από πάνω το photo-etched... Και με μπόλικο στόκο νομίζω πως κάτι έκανα...

να ρωτησω πώς το έκoψες το πλαστικό ; είναι και πλάγιο απ΄ό,τι βλέπω σε κεινο το σημείο και λογικά θα σε δυσκόλεψε..

Εχω παρει κι εγω για 1η φορά Φ/Χ κομμάτια για (τον έρωτα που λες κι εσυ)  το Μ2000, αλλά εγω θα τα μάθω κατευθειαν στου κασιδι το κεφαλι , στο διλιτρο δηλαδη  , ενώ εσυ ησουν προνοητικός και τα δοκίμασες πριν στο red arrow.. ...

Το κοκπιτ επίσης.. εγινε πολύ, πολύ  καλό !

Αποσυνδεδεμένος bill-larisa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 26, 2012, 08:42:59 μμ »
πολυ ωραια δουλεια στο κοκπιτ  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • IPMS 1281
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 26, 2012, 09:49:19 μμ »
Σας ευχαριστώ και τους 2!
Συμφουρμίτη dsk γιατί νομίζεις ότι μου έσπασε το φωτοχαραγμένο;;; Το πλαστικό που έπρεπε να κοπεί είναι πλάγια και χοντρό(και όπως είπε και ο giwrgosd θα πρέπει τέτοια κομμάτια πρώτα να τρίβονται....)... Με τα χίλια ζόρια το έκοψα....αλλά έλα που μετά δεν κόλλαγε το καταραμένο το φωτοχαραγμένο επάνω του... Και μετά από μερικές φορές προσπάθειες κόπηκε...Οπότε κόλλησα τα 2 κομμάτια που είχα κόψει και από πάνω το φωτο/μένο... :D Και προτίμησα και προνόησα να κάνω "πατάτα" σε ένα κιτ 7ευρώ +11.5 ευρώ για το βελτιωτικό από το να πάρω μια "ερωτική απογοήτευση"  :D

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • IPMS 1281
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 01, 2012, 07:06:37 μμ »
Πέρασα το χρώμα! Για πρώτη φορά έβαψα με ακρυλικά gunze! Ήταν θαυμάσιο!!! Δεν ξέρω γιατί τόσο καιρό χρησιμοποιούσα σμάλτου...!

Βέβαια μου βγήκε πιό σκούρο, (που δε φαίνεται λόγω ήλιου..΄) αλλά δε με νοιάζει.... Το βασικό για μένα ήταν να δοκιμάσω το ακρυλικό...
Σούπερ!!! πάμε για σήματα και λίγο wash...!!

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
Re: Red Arrows 1/72
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 01, 2012, 07:23:29 μμ »
Πολυ ωραιο βγηκε μπραβο. Θα σου συνιστουσα να περασεις ενα gloss βερνικι απο πανω. Και προσοχη τα χρωματα αυτα δεν αντιδρουν καλα στα δακτυλα

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 01, 2012, 07:33:40 μμ »
Ωραίο και γυαλιστερό.. Από εδώ και πέρα όμως θα φοράς και γαντάκια όταν θα πιάνεις το μοντέλο :wink:

Αποσυνδεδεμένος raziera

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Κωστας
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 01, 2012, 07:56:08 μμ »
Πολυ καλη δουλεια.
Περιμενω το τελος.

::salut:: Κωστας

Αποσυνδεδεμένος HARTMANN7

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 01, 2012, 09:25:19 μμ »
Πάνο!!!Μπράβο!!!Πολύ καλό αποτέλεσμα!!!!
Καλή συνέχεια!!!! ::salut::
Και 72αρι κιόλας!!!

Προσοχή μην ακουμπήσεις το μοντέλο με τα γυμνά χέρια!!!!!!!(Μην την πάθεις οπως και εγώ!)
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 01, 2012, 11:26:20 μμ »
Πολυ ωραιο και στο σωστο χρωμα! :mrgreen:
Καλα τελειωματα! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • IPMS 1281
« Απάντηση #22 στις: Μαΐου 02, 2012, 11:08:05 πμ »
Σας ευχαριστώ πολύ! (το βερνίκι gloss το είχα περάσει πριν τις φώτο...)
Δε μου λες ρε Νίκο.... είδες κάπου δαχτυλιές;;;; προσπαθώ και από τις φωτογραφίες και από το κανονικό αλλά τίποτα.... Βέβαια έχεις δίκιο πρέπει από εδώ και πέρα να φοράω γάντια.... Το κακό ήταν ότι αυτό το μοντέλο δεν μπορούσα να το πιάσω από πουθενά....αφού παντού θα ψέκαζα ένα χρώμα, το κόκκινο....

Αποσυνδεδεμένος Kouratoras Antonis

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/72
  • Τόπος: Χανιά
  • Κουράτορας Αντώνης http://modelhania.gr/
« Απάντηση #23 στις: Μαΐου 03, 2012, 02:31:53 πμ »
Σας ευχαριστώ πολύ! (το βερνίκι gloss το είχα περάσει πριν τις φώτο...)
Δε μου λες ρε Νίκο.... είδες κάπου δαχτυλιές;;;; προσπαθώ και από τις φωτογραφίες και από το κανονικό αλλά τίποτα.... Βέβαια έχεις δίκιο πρέπει από εδώ και πέρα να φοράω γάντια.... Το κακό ήταν ότι αυτό το μοντέλο δεν μπορούσα να το πιάσω από πουθενά....αφού παντού θα ψέκαζα ένα χρώμα, το κόκκινο....

Θα το δοκιμάσω το κόκκινό σου! :wink:
Γενικότερος κανόνας για τα αφη. Στερεώνουμε ένα μακρύ στέλεχος ανάλογου πάχους, πχ μολύβι, στην εξαγωγή ώστε να χειριζόμαστε το κιτ κατά το βάψιμο με μηδενικές δακτυλιές.
Είτε είναι μονόχρωμο βάψιμο είτε όχι.  ::salut::
Καλή συνέχεια!
Υπό Κατασκευή:
Subaru Impreza WRC 2001 [Heller 1/24]
http://modelclub.gr/forums/index.php/topic,19715.msg409527.html#msg409527

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #24 στις: Μαΐου 03, 2012, 03:50:55 μμ »
Πάνο δαχτυλιές δεν είδα... Αλλά επεοδή την έχω πατήσει κι εγώ πολλάκις στο γράφω... Γαντάκια για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο...  ::salut::

Tags: