Αποστολέας Θέμα: Τραμ Περαμα - Πειραιας  (Αναγνώστηκε 8307 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΜΟΣΧΑΤΟ
  • modelclub.gr
Τραμ Περαμα - Πειραιας
« στις: Απριλίου 11, 2012, 02:23:01 μμ »
Γνωριζει κανεις πια ηλεκτραμαξα εκανε το δρομολογιο Πειραιας- Περαμα και αν κυκλοφορει απο καμμια εταιρεια σαν μοντελο

Αποσυνδεδεμένος dionisios

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Απ: Τραμ Περαμα - Πειραιας
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 11, 2012, 10:28:12 μμ »
Στέλιο καλησπέρα
Δεν νομίζω ότι ήταν ηλεκτράμαξα , πρέπει να ήταν τραμ. Δεν ξέρω πιο ,μάλλον κάποιος πιο γνώστης και πιο παλιός θα ξέρει.
carpe diem

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 11, 2012, 10:47:08 μμ »
Δεν ειμαι παλιος κι ουτε ασχολουμαι με τρενα αλλα ως κατοικος της ευρυτερης περιοχης,αμεσα ενδιαφερομενος...  :mrgreen:

::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dionisios

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 11, 2012, 10:53:18 μμ »
Ευχαριστούμε πολύ για την απάντηση , πάρα πολύ χρήσιμες οι Φώτο , τώρα μένει να δούμε αν κάπα εταιρία βγάζει κάτι τέτοιο. Αν γνωρίζει κάποιος???
carpe diem

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 12, 2012, 02:31:31 πμ »
Ζωντανά δείγματα του Τράμ του Περάματος, υπάρχουν στο Πέραμα (η 4η φωτό που ανέβασε ο Κώστας παραπάνω) και δίπλα στις γραμμές του τράμ στην παραλιακή (νομίζω πριν την Αλίμου) :wink:

ΜΦΧ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 12, 2012, 04:48:54 πμ »
Ζωντανά δείγματα του Τράμ του Περάματος, υπάρχουν στο Πέραμα (η 4η φωτό που ανέβασε ο Κώστας παραπάνω) και δίπλα στις γραμμές του τράμ στην παραλιακή (νομίζω πριν την Αλίμου) :wink:

ΜΦΧ

Mεχρι πριν απο λιγα χρονια υπηρχε αλλο ενα στο δασακι του Αγ.Φιλιππου (Δεξαμενη) στη Νικαια (Νεαπολη).Ειχε τοποθετηθει εκει απο τις αρχες της δεκαετιας του '80 και η κατασταση του ηταν οικτρη καθως ολες αυτες τις δεκαετιες ειχε υποστει τις γνωστες "περιποιησεις" που οι διποδοι Νεοβαρβαροι επιφυλασσουν σε καθε υπαιθριο κι αφυλακτο εκθεμα  :evil: Απ'ο,τι μπορεσα να μαθω,το 2009 ο Δημος το απομακρυνε,οχι για να το αποκαταστησει αλλα για το διαλυτηριο...  :(

Αποσυνδεδεμένος SST

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 12, 2012, 09:29:40 πμ »
Καλημέρα κι απο 'μένα!
Η τέταρτη φώτο του Ernst Barkman είναι αν δεν κάνω λάθος στο πέραμα στο δρόμο που καταλήγει στο φερρυ για Σαλαμίνα
Υπάρχουν άλλο ένα στη στάση κασομούλη στο Νεο Κόσμο και άλλο ένα στη σταση Πικροδάφνη στην παραλιακή λίγο πριν την Αλίμου όπως είπε ο Blitz-X
Στα 80s υπήρχε και ένα σε μια κατασκήνωση στη Βαρυμπόμπη. ʼγνωστο αν υπάρχει ακόμα και σε τι κατάσταση.
Εκείνο στη Νίκαια στο πάρκο το θυμάμαι γιατι το έβλεπα συχνα κάποτε, ήταν όμως απο τα μικρά στενα τραμ της Αθήνας/Πειραιά και όχι αυτο του περάματος. Πριν ενα δυο χρόνια το πήραν απο κεί γιατι είχε μείνει ένα απλό κουφάρι. :(
Επίσης απο το amnizia.org βρήκα αυτό που ίσως βοηθάει λίγο για ιδιοκατασκευή: :wink:

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 12, 2012, 09:34:04 πμ »
  Επίσης να αναφέρουμε πως , σε αρκετά σημεία της παλιάς διαδρομής, τμήματα των γραμμών σώζονται έως και σήμερα.
  Οπότε, αν κάποιος θέλει, μπορεί να κάνει εύκολα όποιες μετρήσεις χρειάζονται.

Αποσυνδεδεμένος ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 12, 2012, 05:17:46 μμ »
απο οτι στοιχεια εψαξα και βρηκα ηταν κατασκευη ιταλικη  600 βολτ dc .Οιγραμμες ηταν κανονικες γιατι τις χρησιμοποιουσαν και ατμαμαξες και ντηζελ μηχανες καπποια εποχη .Περισσοτερα στοιχεια δεν μπορεσα να βρω και πιστευω οτι ειναι θεμα με πολυ ενδιαφερων

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 12, 2012, 05:27:26 μμ »
απο οτι στοιχεια εψαξα και βρηκα ηταν κατασκευη ιταλικη  600 βολτ dc .

Kατασκευης ΟΜ/CGE/Breda του 1936

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 12, 2012, 05:52:34 μμ »
Το τραμ του Περαματος εκτελεσε το τελευταιο του δρομολογιο τη Μ.Δευτερα 04-04-1977  :!:
Μερικα χρησιμα links:

http://www.tramsa.gr/index.cfm?page_id=191
http://en.wikipedia.org/wiki/Piraeus-Perama_light_railway
http://www.somsyntaxiouchon-isap.gr/index.php?option=com_content&view=category&id=38&layout=blog&Itemid=53

Το τελευταιο περιγραφει πως οι συνταξιουχοι του ΗΣΑΠ διεσωσαν και συντηρησαν με δικια τους πρωτοβουλια ενα τραμ  :!:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 12, 2012, 06:12:24 μμ »
Οπως πολυ σωστα εγραψε ο φιλος SST το... βανδαλισμενο τραμ του αλσους του Αγ.Φιλιππου ηταν τετοιου τυπου

Φωτο των γραμμων του τραμ Περαματος το 1995  :!:  :!:  :!:

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 12, 2012, 10:47:57 μμ »
Οπως πολυ σωστα εγραψε ο φιλος SST το... βανδαλισμενο τραμ του αλσους του Αγ.Φιλιππου ηταν τετοιου τυπου

...
Αυτό ήταν το τράμ του λιμανιού. Αν δεν κάνω λάθος και χωρίς να το ψάξω, ξεκίναγε από την ακτή Ξαβέριου και έφτανε στον ʼγ. Διονύσιο :roll:

Επίσης, πληροφοριακά, υπήρχαν άλλες δύο γραμμές τράμ στον Πειραιά: Η γραμμές ʼγ. Βασίλειος-Φάληρο και ʼγ. Βασίλειος-ʼγ. Σοφία (μανιάτικα), οι οποίες όμως διέτρεχαν το κέντρο της πόλης και δεν πέρναγαν από το λιμάνι.

Θα κοιτάξω τα κιτάπια μου για περισσότερες πληροφορίες για του Περάματος και ότι βρώ θα το ανεβάσω :wink:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος angkouf

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 13, 2012, 12:15:53 μμ »
Εγω θα ηθελα να ξερω ποια εγληματικα ηλιθια ''επιστημονικα'' μυαλα ηταν αυτα που οδηγησαν στην καταργηση των τραμ. ::violent1::
Σε ολο τον ''πολιτισμενο'' κοσμο υπαρχουν τραμ και μαλιστα ειναι και αποδοτικοτατα. Ουπς συγγνωμη ρε παιδια ξεχαστηκα,
ειπα 'πολιτισμενο''.
Καλο πασχα σε ολους και κυριως στους συναδελφους ανεργους.
Αγγελος

Αποσυνδεδεμένος SST

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 13, 2012, 12:31:49 μμ »
φωτο απο το τραμ του λιμανιου που λεγαμε, στη Νίκαια στην κατάσταση που ήταν το 2005

Οι ράγες του περάματος φαίνονται και στο google maps λίγο μετά το φέρρυ Πέραμα-Σαλαμινα ακριβώς κάτω από το όνομα της οδού Καρνέζη.

Τώρα όσον αφορά μοντελάκι του επειδή ψάχνω για τραμ στην ΗΟ κατά καιρούς στο ebay (ειδικά το "μνημονιακό" γερμανικό έχει αρκετά σαν strassenbahn) δεν έχω βρει το ίδιο ή κάποιο που να του μοιάζει αρκετά.
Αυτά, καλή ανάσταση σε όλους!

Αποσυνδεδεμένος pro_crossaro

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 18, 2012, 10:04:30 μμ »
Καλησπέρα σε όλους. Γνώστης του θέματος δεν είμαι, απλά να ανφέρω και εγώ ένα ακόμα δείγμα του τραμ που ψάχνετε.

Υπήρχε μέχρι πριν 4 περίπου χρόνια ένα ίδιο σαν και αυτό που ψάχνετε δίπλα στις γραμμές του ηλεκτρικού (Αθηνών-Πειραιώς) στο ρεύμα προς Πειραιά, πριν τη στάση του Ν. Φαλήρου. Για την ακρίβεια ήταν απέναντι από τα κτίρια τις ΔΕΗ, στα ερείπια. Το τραμ αυτό ήταν σε άθλια κατάσταση και είχε καλυμένα τα παράθυρα με κάτι σαν κοτετσόσυρμα ή κάτι τέτοιο. Επειδή στη θέση που ήταν, τελικά έγινε ένα μικρό κτίριο (υποσταθμός ή κάτι τέτοιο) το τραμ αυτό μετακινήθηκε και πλέον βρίσκεται στο σταθμό του Θησείου, αλλά όχι στο μηχανοστάσιο ακριβώς δίπλα, αλλά λίγο πιο μετά σε ανοιχτό χώρο, στο ρεύμα προς Πειραιά, αμέσως μετά το σταθμό. Αν κάποιος έχει το νου του, σίγουρα θα το δει ανάμεσα σε διάφορα υλικά.

Επίσης να αναφέρω ότι σε μία βόλτα που έκανα τις προάλες με έναν φίλο στην περιοχή, στην Δραπετσώνα αν δεν κάνω λάθος είδα ότι υπάρχουν ακόμα ράγες στο δρόμο.

Έχω και φωτογραφίες από αυτό στο Ν. Κόσμο.
Gentlemen, start your engines:

http://garagestories.blogspot.com/

br99_Oe

• Επισκέπτης
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 20, 2012, 01:41:11 πμ »
Εγω θα ηθελα να ξερω ποια εγληματικα ηλιθια ''επιστημονικα'' μυαλα ηταν αυτα που οδηγησαν στην καταργηση των τραμ. ::violent1::
Σε ολο τον ''πολιτισμενο'' κοσμο υπαρχουν τραμ και μαλιστα ειναι και αποδοτικοτατα. Ουπς συγγνωμη ρε παιδια ξεχαστηκα,
ειπα 'πολιτισμενο''.
Καλο πασχα σε ολους και κυριως στους συναδελφους ανεργους.
Αγγελος

Η απάντηση στην ερώτησή σου δεν είναι μυστικό. Είναι γνωστο τοις πάσι ότι ο Κ. Καραμανλής (ο Εθνάρχης) είχε δώσει εντολή απόσυρσης των τραμ σε Αθήνα και Πειραιά.

Αποσυνδεδεμένος angkouf

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
« Απάντηση #17 στις: Απριλίου 20, 2012, 11:05:48 πμ »
Οι πολιτικοι δεν ξερουν τα παντα. Εχουν ''συμβουλατορες'' ειδικους. Αυτους ψαχνουμε. Ειναι σαν καποιους συγκυνωνιολογους
που ρυθμιζουν την κυκλοφορια στις πολεις μας και δεν οδηγουν αυτοκινητο.Σαν τον δικο μας τον καραγκιοζη εδω στο Βολο
που εχει κανει μπαχαλο ολη την πολη και αυτος κυκλοφορει με ποδηλατο.Και φυσικα δεν φταιει το ποδηλατο.
Αγγελος

br99_Oe

• Επισκέπτης
« Απάντηση #18 στις: Απριλίου 20, 2012, 11:23:44 πμ »
Τους συμβουλάτορες δεν θα τους βρεις. Είναι πάντα πολύ "πίσω" από τη βιτρίνα.

Οσον αφορά τον συγκοινωνιολόγο στο Βόλο. δεν εκπλήσσομαι. Μην ξεχνάς ότι στην Ελλαδίτσα μας "ότι δηλώσεις είσαι".  Σου θυμίζω επίσης το πολύ γνωστό θέμα αρκετών που έχουν εξουσία και αλλάζουν την κυκλοφορία από το δρόμο τους για να εχουν ησυχία στο σπίτι τους.

Θυμάμαι δεκαετία ΄80 εμφανιζόντουσαν οι "πρώτοι" συγκοικωνιολόγοι που θα μας "έσωζαν" χωρίς να υπάρχει καμμία σχολή να δίνει τέτοιο δίπλωμα.

Αρκετά όμως γιατί βγαίνουμε κάπως από το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Λοχίας (ΤΘ)

• XXIV ΤΘΤ 26 EMA IΔ/Σ
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Επί των ίππων
  • IPMS 916
« Απάντηση #19 στις: Απριλίου 21, 2012, 09:20:06 πμ »

Aν καταφέρετε να βρείτε ετούτο εδώ

Είναι Α-ΠΑΙ-ΧΤΟ, χάρτες, φωτογραφίες και ό,τι πληροφορίες θέλεις για το θέμα σου (δυσεύρετο και αλμυρούτσικο βέβαια...)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 12, 2014, 09:56:10 μμ »
Την πέτυχα από σπόντα σήμερα και την αναρτώ στο σχετικό topic  :wink:

Αποσυνδεδεμένος modelman

• Scale 1/48
  • *
  • gamersclub
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 13, 2014, 04:16:08 μμ »
μου φαίνεται στο πέραμα υπάρχει ακόμα αυτό το τραμ,όχι σε λειτουργία,το έχουν κάνει γα τα παιδιά χώρο...άμα πάω την Κυριακή α σας βάλω φώτο... ειναι σαν αυτο που εβαλε ο  Ernst Barkman... ::salut::

Ο χρόνος είναι χρήμα, και τα χρήματα είναι τα μοντέλα ...

Αποσυνδεδεμένος xmant

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 18, 2014, 12:45:36 μμ »
Έχει αρκετές πληροφορίες και φωτογραφίες

http://mlp-blo-g-spot.blogspot.gr/2013/12/TramPeramatos.html

Αποσυνδεδεμένος kostas_bakelas

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα - Αργυρούπολη
  • modelclub.gr
« Απάντηση #23 στις: Ιουλίου 05, 2016, 09:38:37 μμ »
Παιδιά καλησπέρα!

Επειδή τυχαία είδα το θέμα, σας ενημερώνω ότι το μοντέλο του τράμ Περάματος το ετοιμάζω εγώ για μαζική παραγωγή σύντομα. Αυτή την στιγμή βρίσκεται σε στάδιο Alpha 2 testing. Φωτό θα αναρτήσω σύντομα και θα ξεκινήσω και καινούριο thread, όμως για όσους έχουν facebook ρίξτε μια ματιά στο γκρουπάκι μου με τις κατασκευές των μοντέλλων μου καθώς και μερικές πρώτες φωτό του τράμ. Όποιος θα ήθελε περαιτέρω πληροφορίες με pm ή στο email μου. Ευχαριστώ πολύ
κωστής Μπακέλας

https://www.facebook.com/groups/Artinscale/?ref=bookmarks

Tags: