Αποστολέας Θέμα: Oλα για τα χρώματα Gunze  (Αναγνώστηκε 25946 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος piaggio250

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
  • Modelling for fun not for passion.
Απ: Oλα για τα χρώματα Gunze
« Απάντηση #125 στις: Φεβρουαρίου 21, 2015, 11:01:27 μμ »
η Gunze φτιαχνει ακρυλικα & lacquer .Δεν εχει enamel. Η Tamiya αντιθετα εχει ακρυλικα και enamel αλλα οχι lacquer. τα lacquer της Gunze συνηθως με κωδικο C μπροστα απο τον αριθμο, εχουν ενα κλικ μεγαλυτερη αντοχη απο τα ακρυλικα της-κωδικοι Η. Για την ιδια αποχρωση ορισμενα lacquer της ειναι ενα τονο πιο σκουρα απο την αντιστοιχη αποχρωση του ακρυλικου.
Τα Tamiya ακρυλικα ειναι πολυ πιο ανθεκτικα απο τα αντιστοιχα ακρυλικα της Gunze,στεγνωνουν πολυ πιο γρηγορα  αλλα ειναι πιο χοντροκοκκα κ εχουν το 1/3 των αποχρωσεων μονο .Οποτε θα πρεπει να εισαι προετοιμασμενος να κανεις ισως μιξεις.Τα της Tamiya σειρα XF ,ειναι πιο ματ και απο το ματ.Τα Gunze αντιθετα ειναι τα περισσοτερα σατινε ή gloss. Οποτε  απ τη στιγμη που θες να βαψεις Gundam μαλλον να σου ταιριαζουν περισσοτερο τα Gunze.Τα ακρυλικα και των 2 , αναμιγνυονται μεταξυ τους ανετα
Τα metal της Gunze νομιζω ειναι κ αυτα Lacquer αλλα δεν τα εχω δοκιμασει
Παναγιώτη συγνώμη, όταν έγραφα το μύνημα μου, δεν είχες ποστάρει το δικό σου και έτσι το είδα μετά. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Johntheo

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #126 στις: Φεβρουαρίου 21, 2015, 11:27:25 μμ »
Ευχαριστω πολυ για της απαντησεις σας.Τωρα εχω μια καλυτερη ιδεα αν και θα πρεπει να πειραματιστω για να δω τι μου αρεσει περισσοτερο
Λεω να παω με ακρυλικα μεχρι να κανω ιδιοκατασκευη spray booth η να καλυτεψει ο καιρος για να αφηνω την πορτα ανοικτη..Safety first
Τα μοντελα που θα γινουν τα πειραματα  ::077devil:: ευτυχως ειναι φτηνα και ακομα και αν καταντησουν μεταξυ φρανκενσταιν και κλοον μπορουν να ξαναγοραστουν(αν και τα λυπαμαι λιγο  ::glossa::  ) ή να ξεβαφτουν αν δεν καταφερω να τα καταστρεψω ::bat::
Δυο ακομα ερωτησεις. Το Mr.Top Coat (αν και τα ψιλο ειπες piaggio250 ειμαι για ξυλο το ξερω  ::mastigoma:: )
παει πανω σε ολλα ετσι ενω το Mr. Super Clear  τρωει τα ακρυλικα σωστα?
Mπορω να αραιωσω acrylic με laquer thinner η το αναποδο?Νομιζω οτι καπου το διαβασα για το πρωτο αλλα δεν εβγαλα ακρη  :?

Συγνωμη αν κουρασα

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #127 στις: Φεβρουαρίου 21, 2015, 11:51:28 μμ »
Mόνο τα ακρυλικά της gunze και tamiya αραιώνονται και με lacguer thinner, εγώ χρησιμοποιώ το mr color levelling thinner της gunze που είναι και το καλύτερο για τα συγκεκριμένα χρώματα. Επίσης αραιώνονται και με azax, οινόπνευμα και  ισοπροπυλική αλκοόλη αλλά και το mr agueous hobby color thinner. Tα lacguer αραιώνονται μόνο με lacguer thinner και το levelling thinner, που είναι διαλυτικό λάκερ αλλά με προσθήκη retarder για να μην στεγνώνει γρήγορα το χρώμα όταν ψεκάζουμε.   

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #128 στις: Φεβρουαρίου 22, 2015, 12:07:21 πμ »
Παναγιώτη συγνώμη, όταν έγραφα το μύνημα μου, δεν είχες ποστάρει το δικό σου και έτσι το είδα μετά. ::salut::
Spoiler (hover to show)
Λεω να παω με ακρυλικα μεχρι να κανω ιδιοκατασκευη spray booth η να καλυτεψει ο καιρος για να αφηνω την πορτα ανοικτη..Safety first
ακομα κ αν καταληξεις σε ακρυλικα παρε κ μια μασκα με φιλτρο για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο αλλιως με το lacquer διαλυτικο θα κανεις κεφαλι  :mrgreen:

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #129 στις: Φεβρουαρίου 22, 2015, 12:16:25 πμ »

ακομα κ αν καταληξεις σε ακρυλικα παρε κ μια μασκα με φιλτρο για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο αλλιως με το lacquer διαλυτικο θα κανεις κεφαλι  :mrgreen:

Χ1000

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #130 στις: Φεβρουαρίου 22, 2015, 12:19:30 πμ »
Και γιατί να πάρετε χρώματα Gunze από την Βουλγαρία βρε παιδιά και να μην βοηθήσετε τα Ελληνικά μαγαζιά;
Τόσο τεράστια διαφορά έχουν στην τιμή;
Συγνώμη δηλαδή...
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #131 στις: Φεβρουαρίου 22, 2015, 01:34:00 πμ »
Και γιατί να πάρετε χρώματα Gunze από την Βουλγαρία βρε παιδιά και να μην βοηθήσετε τα Ελληνικά μαγαζιά;
Συγνώμη δηλαδή...
Η

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #132 στις: Φεβρουαρίου 22, 2015, 07:21:54 μμ »
Συγνώμη δηλαδή...

Θα συμφωνήσω με τον Γιώργο. Δεν πιστεύω πως είναι πιά τόσο μεγάλη η διαφορά. Απ' την άλλη κάνετε καί ένα καλό - δηλαδή - βοηθάτε τα Ελληνικά καταστηματα με τις αγορες σας (μας).

Χτύπα ξύλο, μην φτάσουμε στο σημείο να μην έχουμε Ελληνικα καταστήματα.

Πέρα όμως από αυτό, ένα spray booth πιστεύω είναι 'μάστ'. Προσωπικά είχα πάντοτε πρόβλημα με τις αναθυμιάσεις στο χώρο που ήμουν αναγκασμένος να ψεκάζω από την στιγμή όμως που εφτιαξα ένα spray booth καί το πρόβλημα λύθηκε αλλά καί ο πρόσθετος φωτισμός βοήθησε στο να ελέγχω καλύτερα τα βαψίματα που κάνω.
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος stamkos

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Κωνσταντίνος
« Απάντηση #133 στις: Απριλίου 25, 2015, 08:22:01 πμ »
καλημερα συναδελφοι έχω πάρει αυτο το χρώμα απο Mr. Color 309 & έχω δοκιμασία να το αραιώσω & με ισοπροπυλική & με διαλυτικό νέφτι αλά τίποτα δεν αρεονετε...
μήπως ξέρη κανένας συνάδελφος με τι αρεονετε?

click image upload

καλή σας μέρα & ευχαριστώ πολύ
Σταματης Κωνσταντίνος

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #134 στις: Απριλίου 25, 2015, 08:38:45 πμ »

αυτός που σου το πούλησε και σου είπε για τα δυο εν λόγω διαλυτικά, καλύτερα να το κλείσει το μαγαζάκι του διότι δεν κάνει καλό.
χρειάζεσαι το lacquer thinner ή το leveling thinner της ίδιας εταιρείας
ή αντίστοιχο ισχυρό διαλυτικό...
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος safridia

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Π.Φαληρο
« Απάντηση #135 στις: Απριλίου 25, 2015, 09:09:57 πμ »
Για να μην κλεισει το μαγαζι του σε μοντελιστικο καταστημα μπορεις να αγορασεις ενα απο τα παρακατω, το δευτερο ειναι λιγο πιο ακριβο αλλα εχει μεσα επιβραδυντη που προσφερει πιο ομαλη επιφανεια.

Tags: gunze