Αποστολέας Θέμα: Oλα για τα χρώματα Gunze  (Αναγνώστηκε 26701 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sindarta

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
  • Δημήτρης Μπέλλας
Απ: Oλα για τα χρώματα Gunze
« Απάντηση #100 στις: Ιουνίου 20, 2014, 09:03:50 μμ »
Καλησπερα.Καινουριος στην παρεα.Εχω 2 kit ενα της Trumpeter και ενα της Hobby Boss  που και στα δυο εκει που αναφερει  τους κωδικους για τα χρωματα της Gunze για το ιδιο χρωμα δινει 2 κωδικους εναν σε λευκο πλαισιο και ενα σε μαυρο πλαισιο.Αν μπορειτε εξηγηστε μου γιατι.Παραθετω φωτογραφια για παραδειγμα.Δεκτο και το δουλεμα αν ειναι κατι πολυ απλο  :lol:
Ευχαριστω προκαταβολικα.

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ν.Ιωνία, Αθήνα
  • IPMS 1281
« Απάντηση #101 στις: Ιουνίου 20, 2014, 09:13:51 μμ »
Απλό είναι αλλά όχι για δούλεμα.... :mrgreen: :mrgreen:

Στο άσπρο κουτάκι ο αριθμός από τα ακρυλικά και στο μαύρο το αντίστοιχο χρώμα lacquer... Με τα ακρυλικά μια χαρά θα είσαι... Τα βρίσκεις εύκολα, διαλύονται και με άζαξ (καλύτερο το δικό της διαλυτικό)

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #102 στις: Ιουνίου 20, 2014, 09:35:47 μμ »
μην εμπιστευεσαι κ πολυ τις οδηγιες. εχω δει κατι κουλα ειδικα σε οδηγιες βαψιματος trumpeter/hobbyboss για αντιστοιχιες σε Gunze που ετσι κ το βαψεις ετσι θα βγει ο βασιλιας καρναβαλος.
εχω μπροστα μου ενα LAV 1/35 trumpeter με παραλλαγη ΝΑΤΟ. οι κωδικοι για μαυρο αντιστοιχουν σε Dark Engine Gray. για nato πρασινο λεει να βαλεις το h312 που ειναι το πρασινο ανοιχτο που φορανε τα Ισραηλινα Cfir ,f4 κτλ   . Οτι να 'ναι δλδ οποτε ριξε γενικοτερα λιγο ψαξιμο με τους κωδικους σε gunze στις οδηγιες

Αποσυνδεδεμένος sindarta

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
  • Δημήτρης Μπέλλας
« Απάντηση #103 στις: Ιουνίου 21, 2014, 09:27:29 πμ »
Παιδια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις και την ταχυτητα.Γενικα ψαχνω  υλικο απο φωτο και κατασκευαστες για να επιλεξω χρωματα.

Αποσυνδεδεμένος safridia

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Π.Φαληρο
« Απάντηση #104 στις: Ιουλίου 19, 2014, 01:16:07 μμ »
Mr Color υπαρχουν Ελλαδα;
Αναφερομαι στην lacquer σειρα της Gunze.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #105 στις: Ιουλίου 19, 2014, 01:45:45 μμ »
Οχι.

Αποσυνδεδεμένος safridia

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #106 στις: Ιουλίου 22, 2014, 11:21:39 μμ »
Ευχαριστω για την απαντηση.
Τελικα εκανα παραγγελια το 175 απο το ebay, στον καταλογο που εχω το αναφερει σαν gloss, εχει το γραμμα G διπλα στο χρωμα. Στο ιντερνετ εχω βρει φωτογραφιες του που γραφει semigloss και flat, μιλαμε παντα για Gunze MrColor και οχι τα MrHobby.
Γνωριζει κανεις τι ακριβως συμβαινει; Υπαρχουν διαφορετικες εκδοσεις;

Τελος το καπακι με την προεξοχη για ευκολοτερο ξεβιδωμα ειναι η παλιοτερη εκδοση η ειναι τα καινουργια;

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #107 στις: Ιουλίου 23, 2014, 01:08:46 πμ »
Ωράια οργάνωση και περιγραφές έχει to hobby cult από Βουλγαρία. Εχω ψωνίσει από εκεί χρώματα και μου ήρθαν σε 3 μερες Έχει και mr color.
http://www.hobbycult.com/index.php?cPath=105&osCsid=589fff3420e9de16ac34e7d116609c1d

Tα μεταφορικά κόστησαν 10Ευρω με courier αλλά αν πάρεις αρκετά πραμτακια συμφέρει γιατί έχει καλές τιμές στα χρώματα! Τα gunze για την ακρίβεια τα έχει 1.60Ε  και τα mr color 2E ::thumbleft::

Αποσυνδεδεμένος safridia

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #108 στις: Ιουλίου 23, 2014, 03:57:06 μμ »

Θα το εχω υποψην μου το καταστημα, οντως καλες τιμες στα χρωματα.  ::eusa_whistle::
Παρολαυτα εξακολουθω να μην καταλαβαινω τι στο καλο κανει η Gunze με τα χρωματα της. Προφανος το φυλαδιο που εχω ειναι λαθος... δεν ξερω....

Αποσυνδεδεμένος safridia

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #109 στις: Αυγούστου 06, 2014, 11:00:53 μμ »
Σημερα ηρθαν τα χρωματα και το 175 ειναι semi-gloss. Γνωριζει κανεις με σιγουρια εαν μπορω με καποιο υλικο να αναμιξω το χρωμα για να το κανω gloss; Προτιμω με ενα ψεκασμα να πετυχω το γυαλιστερο φινιρισμα που θελω. Υπενθιμιζω οτι αναφερομαι στα lacquer χρωματα της, οχι τα ακρυλικα.
Επισης αυτη η εταιρια εχει καπου σελιδα στο internet να βρω καποιο επισημο καταλογο με τα χρωματα;

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #110 στις: Αυγούστου 06, 2014, 11:13:50 μμ »
Moνο με βερνικι Mr Color μπορεις να το κανεις πιο gloss.

Αποσυνδεδεμένος safridia

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #111 στις: Αυγούστου 06, 2014, 11:31:40 μμ »

Αναφερεσε στο Η30 C46; Ανακατευω χρωμα με βερνικι ας πουμε με 2:1 αναλογια και μετα βαζω και οσο διαλυτικο levelling thinner χρειαζεται;
Εχεις κατι αλλο στο μυαλο σου;
Θα εχει πιο γυαλιστερο αποτελεσμα εαν τα ψεκασω σε δυο βηματα, πρωτα χρωμα μετα βερνικι;

Crow σε ευχαριστω πολυ,  ::thanks_smilie::

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #112 στις: Αυγούστου 07, 2014, 01:02:59 πμ »
Οπως τα γραφεις. Αλλος τροπος δεν υπαρχει. Το συγκεκριμενο βερνικι δεν το εχω δοκιμασει,μονο τα χρωματα οποτε δεν ξερω τα χουγια του. Εγω θα προτιμουσα να ψεκασω ξεχωριστα χρωμα και βερνικι. Ειδικα αν το χρωμα του πλαστικου η ασταριου δεν ειναι πολυ ανοιχτο θα σε παιδεψει το μειγμα μεχρι να εχεις σωστη καλυψη.

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #113 στις: Αυγούστου 07, 2014, 01:44:56 πμ »
Τι θες να ψεκάσεις για φουλ γυαλιστερό?
Μιας και είναι laquer,μήπως να γυάλιζες με Micromesh και αλοιφή γυαλίσματος? Νομίζω ότι είναι ο καλύτερος τρόπος να πάρεις το καλύτερο γυάλισμα,ακόμη και από το να ψέκαζες gloss.
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #114 στις: Αυγούστου 08, 2014, 03:19:02 πμ »
Δεν αντεχουν τετοια κολπα Γιωργο. Μπορει να ειναι laquer αλλα δεν εχουν καμια σχεση με τα αυτοκινητου για παραδειγμα.

Αποσυνδεδεμένος safridia

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #115 στις: Αυγούστου 08, 2014, 03:29:29 μμ »
Τι θες να ψεκάσεις για φουλ γυαλιστερό?
Μιας και είναι laquer,μήπως να γυάλιζες με Micromesh και αλοιφή γυαλίσματος? Νομίζω ότι είναι ο καλύτερος τρόπος να πάρεις το καλύτερο γυάλισμα,ακόμη και από το να ψέκαζες gloss.

Γιωργο τωρα ειδα την απαντηση σου, ειμαι ο Παναγιωτης, αναγκαστηκα να αλλαξω λογαριασμο γιατι ο αλλος ειχε... προβληματα.  ::eusa_whistle::
Ενα μοντελο βαρκα θελω να βαψω, χρειαζομαι ανθεκτικο χρωμα γιατι θα ειναι στο νερο και γυαλιστερο για να γλυστραει. Δεν ειμαι καθολου σιγουρος οτι και τα MrColor θα μου κανουν την δουλεια αλλα θα δοκιμασω.
Συμφωνα με τα λεγομενα του Δημητρη δεν θα τα τριψω αλλα θα ηθελα να δω τι διαφορα αποκτουν με αυτο το micromesh.
Για την ωρα περιμενω τον BD-183 που εχει ελπιδα να αντεξει στα διαλυτικα, ψεκαζω και οτι βγει.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #116 στις: Αυγούστου 08, 2014, 07:15:09 μμ »
Για την δουλεια που θες μονο χρωμα αυτοκινητου και περασμα με εποξιδικο βερνικι 2 συστατικων μπορει να αντεξει.

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #117 στις: Αυγούστου 08, 2014, 11:50:52 μμ »
Όπως τα λέει ο Δημήτρης,Πάνο!
Πάρε ένα χρώμα και ένα βερνίκι μονής(ή διπλής αν θες,αλλά δεν είναι αναγκαίο)
σε σπρέυ.
Επίσης μετά από αυτά,μπορείς να ψεκάσεις και με σπρέυ τεφλόν για περισσότερη προστασία και να...γλυστράει! ::glossa::
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #118 στις: Αυγούστου 10, 2014, 10:53:54 μμ »
απο μια δοκιμη που εκανα,ενα χρωμα Lacquer -Mr.Color της Gunze ,αραιωμενο περιπου 30χρ-70αρ με το απλο lacquer mr.color, στεγνωσε πολυ πιο γρηγορα στην αφη σε σχεση με τα κλασσικα "ακρυλικα" Mr.Hobby-Aqueous +levelling που χρησιμοποιουμε κατα κορον.Οχι σε φαση στεγνωματος στο tip ,αλλα καταλαβαινα οτι με το που επεφτε το χρωμα στο μοντελο δοκιμων,εδειχνε κ ηταν στεγνο σε χρονο dt.
Αρα σωστοτερο θα ηταν να τα αραιωνουμε με το Levelling thinner που εχει μεσα retarder ?
(Απ την αλλη τα ακρυλικα της αραιωμενα με το ιδιο απλο Lacquer thinner το Mr .Color ,ή με τo αραιωτικο αλκοολης mr.hobby ή με Ισοπροπυλικη απο φαρμακειο, αποκτουν λιγο πιο γρηγορο στεγνωμα κ ελαχιστα πιο φλατ-ματ επιφανεια σε σχεση με οταν εκανα αραιωση με το mr.levelling)
Αλλη μια διαφορα που ειδα ειναι οτι για τον ιδιο κωδικο FS ,τα lacquer mr.color ειχαν διαφορετικη αποχρωση σε σχεση με τον ιδιο κωδικο FS στο ακρυλικο.μπορει να ετυχε 1 κωδικος στο ενα κ μοναδικο βαζακι χρωματος mr color που ειχα, αλλα το θεμα ειναι οτι ειχε αρκετη διαφορα,κ οταν επεσε πανω στο μοντελο νωπο ,αλλα κ μετα απο καμποσες ωρες που στεγνωσε καπως.
Μια πιστολια που εριξα πριν βαλω την μασκα, παντως ,η μυρωδια στο ψεκασμα ειναι πιο εντονη απ οτι στα ακρυλικα της gunze.
Το καθαρισμα το εκανα με το body 740 κ δεν εμεινε ιχνος.
τα lacquer της κατεληξα οτι θα τα τιμουσα-με δεοντως αν ηταν ευκολα διαθεσιμα στην Ελλαδα, πολυ καλα χρωματα σε αντοχη .για οσους δεν εχουν θεμα με την παραπανω μποχα. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος safridia

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #119 στις: Αυγούστου 28, 2014, 08:56:37 μμ »
To Mr Hobby Aqueous H344 σε ακρυλικο που μπορουμε να το βρουμε; Ελλαδα δεν το εχει κανεις, ο hobbycult.com δεν το εχει, μονο ο super-hobby.gr. Δεν εχει νοημα να κανω παραγγελια για ενα μονο χρωμα και να πληρωσω μεταφορικα τριπλασια τιμη.
Να το ψαξω περισσοτερο η να παω σε κατι εναλλακτικο; Και εαν μιλαμε για εναλλακτικο τοτε ποιο;

Αποσυνδεδεμένος Νίκος Κυπραίος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • KEEP YOUR FRIENDS CLOSE,BUT YOUR ENEMIES CLOSER
« Απάντηση #120 στις: Αυγούστου 28, 2014, 09:17:15 μμ »
humbrol 113
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ 'ΣΑΙ ΛΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΣ ΓΑΛΕΡΑ

Αποσυνδεδεμένος Johntheo

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #121 στις: Φεβρουαρίου 21, 2015, 09:41:26 μμ »
Καλησπερα.Ξεθαβω παλιο θεμα αντι να ανοιξω νεο  αφου αναφερετε σε ολα τα χρωματα της Gunze ,πιστευω ειναι καλυτερο ετσι.
Λοιπον δεν ξερω ποσοι ειστε γνωριμοι με το αντικειμενο.Σκοπευω να ασχοληθω με κατασκευη Gundam kits προς το παρον και σε κανα 2μηνο με car/tank/plane κτλ.Εχω ηδη φτιαξει μερικα αλλα δεν εχω βαψει προς το παρον.
Λοιπον τα κουτια(Gundams) εχουν κωδικους της Gunze μονο, συγκεκριμενα laquers απ`τι καταλαβα μετα απο αρκετο ψαξιμο.Οι ερωτησεις ειναι οι εξης.Η Gunze φτιαχνει μονο acrylics/laquers και οχι enamel?
Θα προτεινατε να βαψω τα πρωτα μοντελα με acrylic και μετα να περασω σε laquer και τελος να δοκιμασω enamel?
Για τα metallics  της Gunze τι γνωμη εχετε?
Tamiya vs Gunze τι να πρωτιμησω για αρχη?Μπορω να τα αναμιξω (και για νεο χρωμα αλλα και  για base coat το ενα top coat το αλλο)
Θα εχω μεγαλη διαφορα μεταξυ acrylics και Laqeur  της Gunze ειδικα στα μεταλληκα μερη?

Τελος λεω να προτιμησω για Gunze εδω http://www.hobbycult.com/index.php?osCsid=36d826e68201d393d14c8f6ccda11134 Θα εχω θεμα με τελωνιο αν επιλεξω κουριερ?
Η απλο ταχυδρομειο?
Για τα λοιπα χρωματα ειμαι σε http://www.emodels.co.uk/ και http://www.modelhobbies.co.uk/shop/ γνωμες εμπειριες?
(Ξερω οτι το θεμα αναφερετε ειδικα αλλα δεν θελω να ανοιξω νεο ειδικα για μια ερωτηση ή θα επρεπε για μελλοντικες αποριες?  :roll:)

Επεσαν πολλες ερωτησεις μαζεμενες απλα οσα περρισσοτερα διαβαζω τοσο περισσοτερο μπερδευομαι... :?
Ευχαριστω ::laia::

Αποσυνδεδεμένος safridia

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #122 στις: Φεβρουαρίου 21, 2015, 10:06:25 μμ »
Για Gunze δαγνωτο τον Βουλγαρο, τα δικα μου δεν θυμαμαι με τι τα εστειλε αλλα δεν ειχα θεμα με τελωνειο (παραγγελια 50ευρω) ηταν ενα κουτι περιπου μισο κουτι παπουτσιων. Θυμαμαι ειχε κοστος 8ευρω, οποτε για λιγα χρωματα δεν συμφαιρει.
Οσον αφορα το Gundam ειχα την εντυπωση οτι τα βαφουν με Gaia colors, εαν δεις την λιστα χρωματων ειναι τα περισσοτερα εντονα για αυτη την δουλεια http://tatsuhobby.com/webstore/index.php?main_page=index&cPath=67_68

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #123 στις: Φεβρουαρίου 21, 2015, 10:33:40 μμ »
η Gunze φτιαχνει ακρυλικα & lacquer .Δεν εχει enamel. Η Tamiya αντιθετα εχει ακρυλικα και enamel αλλα οχι lacquer. τα lacquer της Gunze συνηθως με κωδικο C μπροστα απο τον αριθμο, εχουν ενα κλικ μεγαλυτερη αντοχη απο τα ακρυλικα της-κωδικοι Η. Για την ιδια αποχρωση ορισμενα lacquer της ειναι ενα τονο πιο σκουρα απο την αντιστοιχη αποχρωση του ακρυλικου.
Τα Tamiya ακρυλικα ειναι πολυ πιο ανθεκτικα απο τα αντιστοιχα ακρυλικα της Gunze,στεγνωνουν πολυ πιο γρηγορα  αλλα ειναι πιο χοντροκοκκα κ εχουν το 1/3 των αποχρωσεων μονο .Οποτε θα πρεπει να εισαι προετοιμασμενος να κανεις ισως μιξεις.Τα της Tamiya σειρα XF ,ειναι πιο ματ και απο το ματ.Τα Gunze αντιθετα ειναι τα περισσοτερα σατινε ή gloss. Οποτε  απ τη στιγμη που θες να βαψεις Gundam μαλλον να σου ταιριαζουν περισσοτερο τα Gunze.Τα ακρυλικα και των 2 , αναμιγνυονται μεταξυ τους ανετα
Τα metal της Gunze νομιζω ειναι κ αυτα Lacquer αλλα δεν τα εχω δοκιμασει

Αποσυνδεδεμένος piaggio250

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
  • Modelling for fun not for passion.
« Απάντηση #124 στις: Φεβρουαρίου 21, 2015, 10:36:30 μμ »
Σου τα είπα και κατ' ιδίαν αλλά πάμε άλλη μία.

Η Gunze φτιαχνει μονο acrylics/laquers και οχι enamel?

Ναι.

Θα προτεινατε να βαψω τα πρωτα μοντελα με acrylic και μετα να περασω σε laquer και τελος να δοκιμασω enamel?

Εξαρτάται από σένα, τα lacguer είναι τα ποιό τοξικά αλλά και τα ποιό ανθεκτικά τα ακρυλικά ποιό ανώδυνα αλλά και ποιό "εύκολα" στη χρήση.

Για τα metallics  της Gunze τι γνωμη εχετε?

Καλά τα metallic της gunze αλλά τα alclad που έχει και ο βούλγαρος(και σε πολύ καλή τιμή) είναι άπαικτα, αλλά δεν βάφονται με πινέλο, οπότε για μικρές επιφάνειες προτείνω ακρυλικά, και για τις μεγάλες alclad.

Τελος λεω να προτιμησω για Gunze εδω http://www.hobbycult.com/index.php?osCsid=36d826e68201d393d14c8f6ccda11134 Θα εχω θεμα με τελωνιο αν επιλεξω κουριερ?
Η απλο ταχυδρομειο?

Κανένα θέμα με  τελωνείο η Βουλγαρία είναι μέλος της Ευρωπαικής ένωσης. ::salut::

Tags: gunze