Αποστολέας Θέμα: ΑΕΡΟΓΡΑΦΟΣ GRAPHOTECH KYOTO BD-183K  (Αναγνώστηκε 21913 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dayhawk

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Σκύρος
ΑΕΡΟΓΡΑΦΟΣ GRAPHOTECH KYOTO BD-183K
« στις: Απριλίου 04, 2012, 08:38:29 μμ »
Μόλις αγόρασα τον εν λόγω αερογράφο.Σας γράφω μερικά συμπεράσματα από τις δοκιμές μου για να έχουν ένα στάνταρ όσα παιδιά τον έχουν η σκέφτονται να τον αγοράσουν.Εκ πρώτης όψεως πρόκειται για έναν στιβαρό,και προσεγμένο αερογράφο διπλής λειτουργίας σε πολύ ελκυστική τιμή θα έλεγα μιας και κοστίζει 64ευρώ και διαθέτει όπως θα δείτε μια ολοκληρωμένη σειρά από παρελκόμενα και ότι άλλο προβλέπεται.

Έχω την αίσθηση ότι μερικές φορές δεν ισχύει το ρητό ''ότι πληρώνεις παίρνεις.''Υστερα από τις σχετικές ετοιμασίες λοιπόν διαπίστωσα τα εξής στην πράξη.Έχοντας την ψιλή βελόνα 0,3 επίτηδες ξεκίνησα μερικές δοκιμές χρησιμοποιώντας ακρυλικό χρώμα.Το θύμα ήταν ένα παλιό αεροπλάνο.

1) 0,5ml χρώμα χωρίς αραίωση και 0,5bar πίεση=Απαράδεκτο αποτέλεσμα,έφτυνε χρώμα και σχεδόν δεν έβαψε τίποτα.
2) 0,5ml χρώμα,0,5 διαλυτικό και 0,5 bar πίεση=Τρείς χειρότερο μιας και η αναλογία ήρθε 50-50.
3) 0,5ml χρώμα και 0,2 ml αραίωση=Κάπως καλύτερο άπλωμα.
4) 1ml χρώμα,0,5 διαλυτικό αλλά 0,2bar πίεση,εδώ μου έδωσε ένα καλό αποτέλεσμα που το ανακάλυψα τυχαία,ψιλή γραμμή και γενικά καλό έλεγχο.

Αφού ξαναδοκιμάστηκε εκεί ακόμη και στο μισό bar πίεση συνέχισε την ομαλή λειτουργία.Με απλά μαθηματικά αν στο 1ml/0,5διαλυτικό τότε στα 2ml/1ml στα 3ml/1,5διαλυτικό,4ml/2ml διαλυτικό και μετά πάει λέγοντας.Το θέμα της μεγάλης προσοχής είναι ότι πρέπει να δουλέυουμε πραγματικά πολύ λίγο τη σκανδάλη προς τα πίσω ειδικά όταν έχουμε μικρές γραμμές και καμπλύλες γιατί μετά αρχίζει και δίνει πολύ χρώμα σε μικρό έυρος πράγμα που δεν θέλουμε.Σε δύσκολες τρίχρωμες παραλλαγές είδα πολύ καλά αποτελέσματα στα 0,2bar πίεση και απόσταση βαφής 2-3cm.Τώρα ένα μικρό λέρωματάκι-φτύσιμο θα το έχουμε όπως και να ναι,και δεν το γλίτωσα σε καμία περίπτωση εκτός και δουλέψει blue tac.Σε γενικές γραμμές εμένα μου άρεσε σαν εργαλείο.Δεν νομίζω ότι υστερεί κάπου.Βάφεις ότι θες,αλλά αφήνω μια παρένθεση μόνο για την διαθεσιμότητα και την αντοχή των Ο rings που δεν ξέρω πόσο θα αντέξουν,ελπίζω πολύ.Η συντήρηση του είναι πολύ έυκολη όπως θα δείτε και στην φώτο.Προσοχή λίγο στο ελατήριο επαναφοράς της σκανδάλης και να τον καθαρίζετε έτσι όπως φαίνεται στην φώτο ύστερα από βαφή και μόνο με ΑΖΑΧ.

Τον έλυσα για να δείτε πως είναι.Βάλτε τέλος μια μικρή ποσότητα βαζελίνη στα σπειρώματα για να λειτουργούν ομαλά καθώς και εσωτερικά της σκανδάλης γιατί έχει λίγο τραχιά λειτουργία.Όποιος έχει κάποια και κάποια άλλη πρόσθετη γνώση να το αναφέρει.

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ - ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
Απ: ΑΕΡΟΓΡΑΦΟΣ GRAPHOTECH KYOTO BD-183K
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 04, 2012, 08:52:30 μμ »
Χωρίς παρεξήγηση αλλά με 0,5 bar πως θα βάψεις  :roll:

για ανέβα λίγο 0,8 με 1,0

επίσης όσο κοντύτερα στο μοντέλο βρίσκεσαι τόσο λιγότερο χρώμα πρέπει να ελευθερώνεις (τραβάς λιγότερο τη σκανδάλη)

παίξε με μεγαλύτερες πιέσεις και μην δένεις σαν standard την αναλογία που προαναφέρεις

Spoiler (hover to show)

με 25,00EUR επιπλέον αγόραζες iwata

::salut::

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 04, 2012, 09:28:26 μμ »
Χωρίς παρεξήγηση αλλά με 0,5 bar πως θα βάψεις  :roll: .....

επίσης χωρίς παρεξήγηση...
με 0,5 bar και με ακόμη χαμηλότερη πίεση.

εξαρτάται από τον αερογράφο, το είδος του χρώματος, την αραίωση και τέλος την "τεχνική" που έχει ο καθένας αναπτύξει.

για να καταλαβεις τι εννοώ, την πίεση λειτουργίας, θα τη μετράς με την σκανδάλη του αερογράφου πατημένη.

προσωπικά, πολλές φορές, χρειάζεται να βάψω με την πίεση σχεδόν στο 0. κυριολεκτικά.

φιλικότατα
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Dayhawk

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 04, 2012, 09:35:22 μμ »
Έχω βάψει ήδη με 0,5bar φίλε μου με πολύ όμορφο αποτέλεσμα.Στο 1bar που λες είναι τόση η πίεση στον συγκεκριμένο αερογράφο που μόνο αερογραφία δεν κάνεις φυσικά με πατημένη σκανδάλη .Για 1 bar στο κομπρεσέρ και μείωση από τον μειωτήρα πίεσης το συζητάμε αλλά εμένα στο 1bar που λες(το δοκίμασα ήδη) δεν βγάζω αερογραφία ιδίως όταν μιλάμε για την τρίχρωμη που έκανα σε ένα block 52.Ο συγκεκριμένος ο graphotech μου δούλεψε καλά σε αυτά τα νούμερα,γι αυτό το ανέβασα το θέμα και δεν βλέπω λόγους παρεξήγησης.Στον μονής τον Badger που έχω ναι δουλέυω 0,8 με 1bar.Γιατί δεν βάφεις με μικρή πίεση?Γιατί σώνει και καλά Iwata?Εντάξει δε λέω αλλά κάπως έτσι λέμε και για τη hasegawa αλλά τελευταία παίρνω το μυστρί για να στοκάρω τα μοντέλα της.

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 04, 2012, 09:39:21 μμ »
Δεν παρεξηγούμε πρόεδρε :wink:

για iwata μέχρι 0.5 bar που έχω δοκιμάσει πάει αέρα

με τον evolution Η&S δουλεύω από 0.8- 1.2 (σκανδάλη πατημένη)

για κάτω από 0,5 τι αερογράφο χρησιμοποιείς  :roll:

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 04, 2012, 09:47:13 μμ »
Έχω βάψει ήδη με 0,5bar φίλε μου με πολύ όμορφο αποτέλεσμα.Στο 1bar που λες είναι τόση η πίεση στον συγκεκριμένο αερογράφο που μόνο αερογραφία δεν κάνεις φυσικά με πατημένη σκανδάλη .Για 1 bar στο κομπρεσέρ και μείωση από τον μειωτήρα πίεσης το συζητάμε αλλά εμένα στο 1bar που λες(το δοκίμασα ήδη) δεν βγάζω αερογραφία ιδίως όταν μιλάμε για την τρίχρωμη που έκανα σε ένα block 52.Ο συγκεκριμένος ο graphotech μου δούλεψε καλά σε αυτά τα νούμερα,γι αυτό το ανέβασα το θέμα και δεν βλέπω λόγους παρεξήγησης.Στον μονής τον Badger που έχω ναι δουλέυω 0,8 με 1bar.Γιατί δεν βάφεις με μικρή πίεση?Γιατί σώνει και καλά Iwata?Εντάξει δε λέω αλλά κάπως έτσι λέμε και για τη hasegawa αλλά τελευταία παίρνω το μυστρί για να στοκάρω τα μοντέλα της.

δεν είχα καμμιά πρόθεση να θίξω και αν αισθάνθηκες έτσι ζητώ συγγνώμη.

Με ένα παλιό bagder αναρροφησης ψεκάζω με 1,5 bar.

με τους αερογράφους που έχω απλά έχω σας κανόνα από 0,7 έως 1,5 με τα δικά μου μέτρα κ σταθμά

εντύπωση μου έκανε πως ψέκασες με 0,5 με τον συγκεκριμένο αερογράφο αφού συντοπίτης μου παίζει γύρω στο 1 με το ίδιο εργαλείο.

και πάλι χίλια συγγνώμη αν σε έθιξα  :roll: απλά απόψεις αλλάζουμε

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 04, 2012, 09:57:23 μμ »
....
για κάτω από 0,5 τι αερογράφο χρησιμοποιείς  :roll:

Iwata HP-B κυρίως  :mrgreen:
αλλά με τους άλλους πχ. Badger 150

τις πιέσεις που αναφέρεις τις χρησιμοποιώ για γενικά βαψίματα

συμφωνω οτι οι αναρρόφησης θέλουν λίγο μεγαλυτερη πίεση απο τους βαρύτητας

Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Dayhawk

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 04, 2012, 10:01:35 μμ »
Δεν υπάρχει κανένα θέμα παρεξήγησης,γι αυτό άλλωστε ανέβασα το post,για να ανταλλάσουμε ιδέες.Κι όμως έβαψα με 0,5..Πραγματικά ήταν πάρα πολύ το 1bar τόσο που δεν πλησίαζες καν για να βάψεις,τι να πω ξερω γω? :roll:

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 04, 2012, 10:02:08 μμ »
Iwata HP-B κυρίως  :mrgreen:

Πως να μην είσαι χαρούμενος με τον Iwata  ::danseuse:: ::danseuse::

έτσι εξηγείται  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Alexander21

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 04, 2012, 10:17:01 μμ »
Καλησπέρα και ευχαριστούμε για τον χρόνο που αφιέρωσες να κάνεις τι δοκιμή και το post.

Αλλά (πάντα υπάρχει ένα αλλά) κατάλαβα ότι με 25 ευρώ παραπάνω αποφεύγεις να κάνεις τον χημικό
και διατηρείς τα νευρά σου ακέραια.

φιλικά

Αλεξ.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 04, 2012, 10:44:07 μμ »

Αλεξ νομιζω το αντιλήφθηκες λάθος

δεν γίνεσαι χημικός, ψάχνωντας να βρεις την ιδανική αραίωση του χρώματος
και ειναι διαδικασία που ισχύει και γινεται παντα, ανεξαρτήτως τύπου αερογράφου

Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος alex78

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ....περιπλανώμενος κάπου στο Αιγαίο....
  • Βαρυ(ΠΝ)οίτηs 7
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 04, 2012, 11:23:37 μμ »
Καλησπέρα

Επειδή έχω και εγώ το συγκεκριμένο αερογράφο σε συνδυασμό με το κομπρεσσέρ TC-108 θα ήθελα να μάθω για χρήση Alclad ποιά είναι η ''ιδανική'' χρήση και πίεση που χρησιμοποιούμε :?:

Ευχαριστώ πολύ!

Αλέξης  ::salut::
βαρυ(ΠΝ)οίτης 7

Αποσυνδεδεμένος Dayhawk

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 05, 2012, 08:22:13 πμ »
Φίλε alexander δυστηχώς ανεξαρτήτου αερογράφου πρέπει να γίνεις χημικός όπως ακριβώς είπες.Εγώ όλες τις δοκιμές πριν βάψω τα ψάχνω όλα στα ml με τη σύριγγα μέχρι να βρω την κατάληλη χημεία.

Αποσυνδεδεμένος alex78

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ....περιπλανώμενος κάπου στο Αιγαίο....
  • Βαρυ(ΠΝ)οίτηs 7
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 07, 2012, 07:31:13 πμ »
Καλησπέρα

Επειδή έχω και εγώ το συγκεκριμένο αερογράφο σε συνδυασμό με το κομπρεσσέρ TC-108 θα ήθελα να μάθω για χρήση Alclad ποιά είναι η ''ιδανική'' χρήση και πίεση που χρησιμοποιούμε :?:

Ευχαριστώ πολύ!

Αλέξης  ::salut::

Spoiler (hover to show)
βαρυ(ΠΝ)οίτης 7

Αποσυνδεδεμένος BadKarma

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 19, 2012, 11:13:15 πμ »
Μετά από πρόταση φίλου που μου είπε τα καλύτερα είμαι έτοιμος να αγοράσω τον ΚΥΟΤΟ. Το παραπάνω review βέβαια με προβλημάτισε λίγο και θα ήθελα καμιά παραπάνω πληροφορία από άτομα που τον διαθέτουν και τον χρησιμοποιούν.

Από την φωτογραφία με τον λυμένο αερογράφο διακρίνω ότι διαθέτει ελάχιστα o-rings και μάλιστα καθώς φαίνεται χορταστικού μεγέθους, τουτέστιν θα είναι μάλλον πιο εύκολη η υπόθεση της εύρεσης αντίστοιχων από Teflon για βάψιμο με χρώματα που χρησιμοποιούν ισχυρούς διαλύτες.

Θα παρακαλούσα να μην γίνουν οι κλασσικές προτάσεις για IWATA κ.λ.π. γιατί πέραν του ότι είμαι ήδη οριακά στο κόστος στο οποίο προστίθεται και η αγορά κομπρεσέρ, για να αγοράσω αντίστοιχο IWATA με την πολύ χρήσιμη βίδα ρύθμισης της δέσμης πρέπει να δώσω πάνω από 100 ευρώπουλα (χωρίς να υπολογίσουμε τα εξτραδάκια που δίνει ο ΚΥΟΤΟ στη συσκευασία).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
The road to success is always under construction.

Αποσυνδεδεμένος Dayhawk

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 19, 2012, 03:58:34 μμ »
Γιατί φοβάσαι για τα o-rings?Εγώ που τον έχω σου λέω ότι αν τον καθαρίζεις επιμελώς μετά από κάθε βαφή που εγώ προσωπικά τον κάνω κομμάτια δεν θα χεις κανένα πρόβλημα.Βεβαίως και δεν είναι αιώνια αλλά όσον αφορά τους διαλύτες εφ όσον ακολουθείς πιστα μια συνετή ανάμιξη με τους σωστούς διαλύτες του εκάστοτε χρώματος τότε δεν έχεις αν φοβάσαι κάτι.Αν τώρα παίζεις καθαρισμούς με νέφτι και βενζίνες και διάφορα άλλα δυνατά κόλπα τότε ασφαλώς θές και την ανάλογη προσοχή.Στο φινάλε υπάρχει κάτι τόσο αξιόπιστο που δεν παθαίνει και τίποτα?
Και επί τη ευκαιρία να και μια φωτό με την παραλλαγή που έκανα πρόσφατα βάφοντας με 0,2bar μιας και πολλοί αμφισβήτησαν αυτή την δυνατότητα που ο αερογράφος την κατάφερε μιά χαρά όπως θα δείτε.

Το μόνο σοβαρό θέμα είναι η μεγάλη προσοχή στη σκανδάλη όταν βάφουμε όπως αυτή η βαφή με ελέυθερο χέρι

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 04, 2015, 05:21:46 μμ »
Ξεθάβω το παρών θέμα για να ενημερώσω πως από τα orings του BD-183K, πλέον πιθανά για καταστροφή είναι αυτό στο ρύγχος και αυτό στη βάση του κυπέλου για το χρώμα. Σήμερα αγόρασα 10 από το καθένα στην αστρονομική τιμή των 1.8EUR από τον Σταματιάδη, Σερρών 90, 10441, Αθήνα, 2105151111, ανοικτά από 0730 έως 1530. Οι κωδικοί είναι 57328 00 και 11237 00. Δυστυχώς δεν είχε σε teflon και δε γνωρίζω την αντοχή αυτών που αγόρασα στα διάφορα διαλυτικά, θα σας ενημερώσω μετά από σχετικό έλεγχο.

Ψάχνω και για πηγή με teflon orings. Με το oring που έχει στο πίσω μέρος ούτε ασχολήθηκα, και να χαλάσει, μικρό το κακό...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 04, 2015, 05:34:47 μμ »

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 04, 2015, 05:44:56 μμ »

Ναι, τον έχω υπ' όψη μου, απλά είναι κάπως ανάποδα σαν περιοχή. Θα προσπαθήσω να συννενοηθώ τηλεφωνικά και βλέπουμε.

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 04, 2015, 06:00:34 μμ »

Μην προσπαθήσεις καν αν δεν έχει ο Σταματιάδης δεν έχει λογικά άλλος. Ίσως σου βρω αύριο ένα τηλέφωνο από την δουλειά μου να πάρεις να προσπαθήσεις αν θέλεις

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 05, 2015, 07:11:47 μμ »
Σήμερα βούτηξα ένα από τα orings που αγόρασα σε διαλυτικό πολυουρεθάνης. Το άφησα 20 λεπτά και μετά το έβαλα άλλα 20  λεπτά σε διαλυτικό νίτρου. Πέρα από μία μικρή αύξηση στις διαστάσεις του δεν έδειξε άλλα σημάδια αλλοίωσης και εκ πείρας μπορώ να σας πω πως σε 24 ώρες θα έχει επανέρθει στις αρχικές του διαστάσεις. Το υλικό από το οποίο είναι φιαγμένο λέγεται viton. Φυσικά είμαι σίγουρος πως μπάνια τέτοιας διαρκείας δεν θα αντέξει πάνω από 4-5, αλλά για καθημερινή χρήση και καθάρισμα τα orings αυτά θα κρατήσουν πολύ καιρό. Επίσης αν έχετε ανταλλακτικά, αν κάποιος σας φουσκώσει, το αλλάζετε και το αφήνετε να επανέλθει πριν το ξαναχρησιμοποιήσετε.

Εν ολίγοις με ελάχιστο κόστος μπορεί να παρακαμφθεί πλήρως το θέμα με τα orings των κινεζικών ημίαιμων αερογράφων. Ειδικά για τον BD-183K ο οποίος, έχοντας μπεκ σταγόνας, δεν έχει αυτό το λιλιπούτειο (και πιθανόν δυσεύρετο) oring στο βιδωτό μπεκ που έχει η πλειονότητα των υπολοίπων.

Αποσυνδεδεμένος safridia

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Π.Φαληρο
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 05, 2015, 08:41:56 μμ »
Πολυ καλα κανεις και ενημερωνεις για το καταστημα και τους κωδικου για να μην ψαχνονται οι επομενοι που θα πανε.

Να υποθεσω οτι πηρες το νουμερο 4 και το νουμερο 8;

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 06, 2015, 06:41:54 πμ »
Οχι, πήρα το 4 και ένα περίπου ίδιο το οποίο μπαίνει μέσα στην υποδοχή που βιδώνει το κύπελο για το χρώμα και δεν αναφέρεται στο σχέδιο. Μάλιστα αυτό το oring έρχεται σε άμεση επαφή με το χρώμα και ειναι ίσως το πιθανότερο να αλλοιωθεί από ισχυρά διαλυτικά. Το oring No 8 είναι teflon και δε νομίζω πως χρειάζεται αλλαγή, τουλάχιστον υπό φυσιολογικές συνθήκες.

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 06, 2015, 08:17:44 μμ »
Γιωργο, να σε ρωτησω...δηλαδη χωρις το 4 δεν δουλευει ο αερογραφος?

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 06, 2015, 10:21:57 μμ »

Μια φορά που το δοκίμασα, δούλεψε μια χαρά.