Φίλοι μου καλημέρα!
Επόμενο πρότζεκτ ήδη στη ναυπηγική ζώνη του γραφείου μου από τότε που το Αρκ ήταν περίπου στη μέση......ναι έχω και εγώ το μικρόβιο των παραλλήλων κατασκευών αλλά δε σας λέω πόσα έχω αρχίσει. :icon_biggrin:
Στο θέμα μας λοιπόν....
Πρόκειται για το LHD-4 USS Nassau της Ιταλέρη στην 1/720.Η κλάση περλλαμβάνει επτά πλοία με προγραμματισμό για δώδεκα και είναι μια συνέχεια της κλάσης Tarawa.
Mοιράζεται το ίδιο κύτος και την ίδια μονάδα ισχύος.Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα αμφίβια επιθετικά πλοία στον κόσμο.
Εχει τη δυνατότητα να εκτελει επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και να μεταφέρει δυνάμεις πεζοναυτών με πλήρη εξοπλισμό σε ξηρά θάλασσα και αέρα.
Η κλαση είναι η πρώτη που σχεδιάστηκε για να μεταφέρει τα AV-8 HARRIER II αλλά και τα αεροστρωμνα LCAC.
Πάμε λοιπόν για την κατασκευή των 41.150 τ σκάφους 720 φορές μικρότερο!!!
Μερικές φωτο του πραγματικού......

Το κιτ της Ιταλέρυ είναι πάρα πολύ καλό .Αλλά όπως σχεδόν σε όλα τα πλοία χρειάζεται πολύ δουλειά στο κατασκευαστηκό για να πλησιάσουμε αυτό που βλέπουμε στις φώτο.Για μένα εκεί είναι η μαγεία στην μοντελιστική κατασκευή πλοίων.
Με το συγκεκριμένο κιτ της Ιταλέρυ μπορούν να φτιαχτούν όλα τα πλοία της κλάσης μια και δύνονται όλα τα ιδη οπλισμού που έφερε το σκάφος.
Το πρόβλημα είναι με τα ηλεκτονικά στους ιστούς που εκεί τα πράγματα διαφοροποιούνται από πλοίο σε πλοίο.
Ολα αυτά θα τα δούμε παρακάτω.
Πάμε στη γέφυρα λοιπόν


Εδώ φαίνεται η δουλειά που έχει γίνει με κομμάτια πλαστικού(λευκά)στη γέφυρα και στον ππρυμνιαίο ιστό.
Εκτός από τα άσπρα πλαστικά βελτιώθηκε και ο ιστός με ζεσταμένο τεντ.πλαστικό από το πλαίσιο της συσκευασίας
Τοποθέτησα μικρά μήκη στη χιαστές που έλειπαν από τον ιστό ,αντικατέστησα με μέταλο τον ιδιο τον ιστό και πρόσθεσα
κατασκευές όπως εξέδρες για τα διάφορα κουβούκλια των ραντάρ και διαφόρων άλλων κατασκευών που μάλλον έγιναν αργότερα στην κλάση.
Κυρίως Ιστός ......

Mιά από τα ίδια με αντικατέσταση της μπάλας του ραντάρ με την καρφίτσα που βλέπεται για μεγαλυτερη.
Αεροπορεία ..συνέχεια....τι αεροπορεία σα μύγες είναι.... :icon_biggrin:

Και εδώ χρησιμοποίησα μήκη πλαστικού αλλά και ζεστ. τεντ.μπατονέτα οχι για τα αυτιά :icon_biggrin:.....για τις εξαγωγές.
Και λίγο ξυλογλυπτική για το τέλος...Αυτά είναι τα κουβούκλια των ραντάρ επί τις γέφυρας τρία σε σύνολο για καλή μου τύχη
Διαφορετικού μεγέθους όλα.

Αυτά έγιναν με μια λίμα και την άκρη τριών πινέλων.Προσθεσα λιγο πλαστικό από κάτω για να μπορώ να τα κολήσω σωστά στη γέφυρα
και τέλος τα κάλυψα με υγρή κόλλα στην οποία μέσα είχα ρίξει κομμάτια φελιζόλ.Αναλογα την ποσότητα του φελιζόλ
Δημιουργείται ένα μίγμα σαν μέλι που στλεκεται χωρίς να κυλά .Στην ουσία μια πολύ ωραία σταγόνα πλαστιού κάθησε και κάλυψε όλο το ξύλο.
Με αυτό το υλικό μπορούμε και να στοκάρουμε τρύπες από τα καλουπώματα των πλαστικών χωρίς να τρύψουμε ποτέ.
Για το κύτος λίγα πράγματα για την ώρα.....

Στοκαρίστηκε η πλώρη ,ηταν λάθος τα ανοιγματα και μπήκε φύλλο πλαστικού για να κλείσει το άνοιγμα που υπήρχε μεταξύ πλαινών και καταστρώματος αεροσκαφών.
Και μια από την πρύμνη ...

Παιδιά σε αυτό το σημείο έχω φτάσει ,ελπίζω να προχωρήσει σωστά και γρήγορα γιατί περιμένουν κι΄άλλα!
Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και την προσοχή σας .......πάντα στη διαθεσή σας ....και μοντελάρετε...είναι μεταδοτικό!
