Αποστολέας Θέμα: Messerschmitt BF110 1/48  (Αναγνώστηκε 2915 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ν.Ιωνία, Αθήνα
  • IPMS 1281
Messerschmitt BF110 1/48
« στις: Μαρτίου 23, 2012, 01:05:34 μμ »
Επειδή είμαι "on fire" ξεκινάω και αυτό....

Το κόκπιτ νομίζω είναι πάρα πολύ καλό... Το μόνο που χρειάζεται είναι οι καταπληκτικές ΜΟΥ ζώνες...::glossa::

Αν υπάρχει κάποιο σχεδιάκι για άλλη παραλλαγή από αυτή που δίνει η Revell θα βοηθούσε....(π.χ. καμιά νυχτερινή με τις βούλες ή μια μαύρη που έχω δει κάπου...)ευχαριστώ....

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: Messerschmitt BF110 1/48
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 23, 2012, 01:18:47 μμ »
Ομορφη και καθαρή δουλειά αλλά από όσα ξέρω μιας και πας για μοντέλο G το cockpit πρέπει να είναι RLM66 και όχι RLM02. Τα G, αν θυμάμαι καλά άρχισαν να κατασκευάζονται από τα τέλη του 1942 μέχρι και το 1945, οπότε το RLM66 είναι πιστεύω πιο σωστό.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 23, 2012, 01:49:20 μμ »
Μπηκες δυναμικα ωραιο το κοκπιτ  :wink: καλη αρχη φιλε

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 23, 2012, 04:01:30 μμ »
Ωπ, κι άλλο -110. :)
Το μοντελάκι είναι λουκουμάκι, αλλά θα σου σπάσει τα νεύρα σε 3-4 σημεία:
Ατρακτίδια κινητήρων
Ρουκέτες
Κεραίες στο κάτω μέρος της ατράκτου, προς τα πίσω.
ΕΔΩ: Click to see the original size. Έριξα βρίσιμο σε εκείνο το σημείο... Όχι επειδή ήταν δύσκολο να αφαιρεθούν, αλλά επειδή το βρήκα ΕΝΤΕΛΩΣ ηλίθιο να κάνει κάτι τέτοιο η Revell.

Το cockpit είναι απίστευτο! Έχουν κάνει καλή δουλειά οι τύποι.
Για το χρώμα, κι εγώ θα συμφωνούσα με τον Γιώργο πάντως.
Το δικό μου αδικήθηκε λίγο απ' τις περιστάσεις και δεν είχε την τύχη που του άξιζε, αλλά είμαι σίγουρος ότι εσύ θα τα πας πολύ καλύτερα.
Όρμα του, σε παρακολουθώ! :)

Αποσυνδεδεμένος Pez

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 23, 2012, 04:31:47 μμ »
Πολύ ενδιαφέρον το θέμα, το 110 είναι ενα πολύ όμορφο αεροπλάνο, και πολύ καλή η δουλειά μέχρι τώρα, προϊδεάζει για τη συνέχεια.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 23, 2012, 04:55:27 μμ »
Φίλε Πάνο, τώρα που ξανακοιτάω τις φωτογραφίες σου, μήπως το cockpit είναι λίγο βιαστικά βαμμένο; Φαίνεται λες και το χρώμα δεν έχει καλύψει πλήρως το πλαστικό, σαν να το πέρασες φίλτρο αντί να το βάψεις δηλαδή.  :roll:

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • IPMS 1281
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 23, 2012, 09:52:03 μμ »
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια....
Φίλε nasos79 μετά το βάψιμο και το στεγνό πινέλο έκανα κάτι σαν wash (σταγόνα μαύρο μαζί με ματ βερνίκι Mattlack της Marabu) που ήταν αρκετά πηχτό (έπρεπε να το διαλύσω) και σε κάποια σημεία πήγε περισσότερο και δείχνει έτσι....

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 23, 2012, 10:36:51 μμ »
Με τι χρώμα είναι βαμμένο το cockpit;
Το wash δεν έπρεπε να το κάνεις με μαύρο, αλλά με γαιώδεις τόνους. Burnt ή raw umber ας πούμε.

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • IPMS 1281
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 25, 2012, 08:52:23 μμ »
Όπως έγραψε και ο gkontog θα έπρεπε RLM 66... Τε σπα... Και μάλλον έχεις δίκιο φίλε Νάσο wash με γαιώδεις τόνους next time... Αλλά wash σε ματ επιφάνεια στο κόκπιτ ή το περνάμε πρώτα ένα γυαλιστερό;
Και κάτι ακόμα... το σύστημα προσγείωσης με τι χρώμα; Η Revell "λέει" light olive mat... (Αυτό είχαν και να νυκτερινά; Τη νυκτερινή παραλλαγή με τις βούλες μάλλον την ερωτεύτηκα :lol:, παρόλο ότι όπως καταλαβαίνω το συγκεκριμένο κιτ δεν "παίζει" για νυκτερινό.... )

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 25, 2012, 11:27:49 μμ »
Όπως έγραψε και ο gkontog θα έπρεπε RLM 66... Τε σπα... Και μάλλον έχεις δίκιο φίλε Νάσο wash με γαιώδεις τόνους next time... Αλλά wash σε ματ επιφάνεια στο κόκπιτ ή το περνάμε πρώτα ένα γυαλιστερό;
Και κάτι ακόμα... το σύστημα προσγείωσης με τι χρώμα; Η Revell "λέει" light olive mat... (Αυτό είχαν και να νυκτερινά; Τη νυκτερινή παραλλαγή με τις βούλες μάλλον την ερωτεύτηκα :lol:, παρόλο ότι όπως καταλαβαίνω το συγκεκριμένο κιτ δεν "παίζει" για νυκτερινό.... )
Το wash γίνεται για να τονίσεις τις σκιές και να δώσεις επιπλέον βάθος, οπότε σωστά το έκανες με σκούρο γκρί/μαύρο. Γαιώδεις τόνοι χρησιμοποιούνται σε περίπτωση που θες να αναπαραστήσεις βρώμα/λάσπη, κάτι μάλλον οχι και πολύ πρέπον σε ένα ανοιχτόχρωμο κόκπιτ. Σε ένα πράσινο κόκπιτ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σκουροι καφέ τόνοι.

Το wash καλό είναι να γίνεται σε γυαλιστερές επιφάνειες, ώστε το χρώμα να "τραβιέται" στις εσοχές και να μη λερώνει τα πάντα, όπως συμβαίνει όταν οι επιφάνειές στις οποίες εφαρμόζεται, είναι ματ.

Το σύστημα προσγείωσης, σκέλη/φωλέες κλπ βαφονταν με RLM 02. Η Revell προσπαθεί να πουλήσει τα δικά της χρώματα και γι'αυτό "μεταφράζει" τα εκάστοτε χρώματα σε κωδικούς απο τη δική της σειρά... και συνήθως οχι με ικανοποιητική πιστότητα. Ψάξε λίγο στο forum και γενικότερα στο δίκτυο καθώς η πληροφορίες (ειδικά για γερμανικά θέματα) είναι άπειρες!

Αλλαξε λοιπόν το χρώμα του κόκπιτ σε RLM 66 και όπου κολλάς, ρωτάς! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 25, 2012, 11:30:56 μμ »
Η Revell στο θέμα των χρωμάτων έχει χάσει όχι μόνο την μπάλα, αλλά όλο το γήπεδο. Λοιπόν, φωλεές ΣΠ, σκέλη κλπ όπως είπε ο Νίκος ακριβώς από πάνω. Και την επόμενη φορά που θα φιάξεις Revell, ΞΕΧΝΑ τις οδηγίες για τα χρώματα και ρώτα.

Καλή συνέχεια!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • IPMS 1281
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 26, 2012, 01:21:15 μμ »
Ευχαριστώ και πάλι.... :)
Τώρα για να ξεβάψω και πάλι από την αρχή..... Λυπάμαι, αλλά δεν ψήνομαι..... :) Ας με συγχωρέσετε μαζί με τον Herr Göring..... :oops:
Για το νυκτερινό RLM 76 με RLM 75 βούλες, σωστά;(Αν και έψαξα δεν βρήκα κάτι και κυρίως κάποιο κατατοπιστικότατο σχέδιό του....οπότε αν έχετε κάτι και φυσικά την καλοσύνη  :D...)

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 26, 2012, 04:31:37 μμ »
Είναι κρίμα να μην ξεβάψεις και να αφήσεις έτσι το cockpit. Είναι πάρα πολύ καλό για να μην το βάψεις σωστά.

Μπορείς να το κάνεις πολύ καλύτερο από το δικό μου, που με ελάχιστη προσπάθεια βγήκε έτσι:

Click to see the original size.

Μην το παρατήσεις, είναι πραγματικά κρίμα και επειδή το -110 έχει και τεράστιες τζαμαρίες  :mrgreen:, θα φαίνονται τα πάντα σχεδόν!

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • IPMS 1281
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 24, 2012, 04:59:11 μμ »
Καλησπέρα! Μετά από ένα μήνα σχεδόν προχώρησα λίγο...
Φυσικά φίλε Νάσο θα μπορούσε να γίνει καλύτερο το cocpit... Αλλά αυτό είναι μακράν το καλύτερο που έχω φτιάξει οπότε δεν ήθελα να μπω στη διαδικασία...
Έκανα τη βλακεία να κολλήσω την ουρά χωρίς να κάνω dry fit... και έγερνε... Το αποτέλεσμα ήταν να το λυγίσω λίγο αλλά να δημιουργηθεί το grand canyon... Στόκος, τρίψιμο....κ.τ.λ.

Στόκο χρειάστηκαν κάποια σημεία... (τώρα που είδα τις φώτο, χρειάζεται λίγο ακόμα και τριψιματάκι....)
Σε αυτό το  μοντέλο θα χρησιμοποιήσω για πρώτη φορά ακριλικά χρώματα.(Gunze) Οπότε σειρά έχει το αστάρωμα με το 1 της Humbrol και μετά (postshading;) λεπτή δέσμη μαύρο χρώμα στις γραμμώσεις,(και αυτό για πρώτη φορά) πριν το βασικό του χρώμα...

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • IPMS 1281
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 06, 2012, 10:13:36 μμ »
Καλησπέρα! Μάλλον ο συγκεκριμένος τύπος δεν είχε καμιά σχέση με το νυχτερινό καμουφλάζ με τις βούλες..... Έλα όμως που (δε με νοιάζει καθόλου.... :D) αυτό το μοντέλο το αγόρασα για να προσπαθήσω να βάψω βούλες.....
Και στα δικά μου, άπειρα μάτια φαίνεται καταπληκτικό....

Χρησιμοποίησα για πρώτη φορά ακρυλικά Gunze!(από σμάλτου Humbrol...) Ένα θα πω..... Πόσο @@@@@@@ ήμουν τόσα χρόνια που έβαφα με σμάλτα-οτιδήποτε εκτός από Gunze...... Εξαιρετικό αποτέλεσμα... στρώνουν καταπληκτικά... Φτιάχνω fun club Gunze...!!!!

Αποσυνδεδεμένος Alan Gelo

• Scale 1/48
  • *
  • Wie ein Floh...aber oho!
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 07, 2012, 11:00:14 πμ »
Ωραίο αποτέλεσμα.
Θέλει λίγο δουλειά ακόμη κατα την γνώμη μου, να φτιάξεις λίγο κάποιο overspary και λίγα τρεξίματα.
Καμουφλάζ Luftwaffe χωρίς μπαλώματα δεν εννοείται  :mrgreen: :mrgreen:
Τα Gunze είναι κορυφαία φίλε μου καλύτερα και απο Tamiya άνετα και οι RLM αποχρώσεις επι το πλείστον ακριβείς!
Καλή συνέχεια ::salut::

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • IPMS 1281
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 10, 2012, 03:53:11 μμ »
Καλησπέρα!
Φίλε alangelo έχεις δίκιο με το overspary... Όταν σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να προσπαθήσω να βελτιώσω την κατάσταση με το να ψεκάσω ψιλή δέσμη του ανοιχτού, ήταν αργά... (τε-σπα δε με στενοχωρεί, θα το έχω υπόψιν μου την επόμενη....)
Ψέκασα και smoke στις γραμμές των πάνελ... Μου αρέσει πάρα πολύ έτσι όπως βγήκε.... Πέρασα και ένα gloss βερνίκι και είναι έτοιμο να υποδεχτεί τις χαλκομανίες...

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • IPMS 1281
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 22, 2012, 07:14:30 μμ »
Καλησπέρα! Επιτέλους, τέλος!

Τα σήματα είναι λίγο άλλα ντ'άλλων, αλλά δεν "έπαιζαν" τα σωστά... :lol: Επίσης Ξέρω ότι τα νυχτερινά είχαν μπροστά στο ρύγχος ραντάρ... Ίσως προσπαθίσω και γι αυτό.... :D

Tags: