Καλημέρα σας
Όπως θα διαπιστώσατε , κάθε φορά που επανέρχομαι με μια καινούργια ανάρτηση , αποφεύγω να κάνω λεπτομερείς αναλύσεις .
Δεν το κρύβω , δεν τα πήγα ποτέ καλά με τον γραπτό λόγο.
Τελειώνοντας όμως θέλω να πω δυο λόγια .
ʼφησα για το τέλος την παρουσίαση της κατασκευής των κουπιών , παρότι είχε αρχίσει προγενέστερα , για τον εξής λόγο . Τα κουπιά ήταν η κατασκευή που με κούρασε περισσότερο . Πενήντα εννέα κουπιά που το καθ ένα αποτελείτε από πέντε διαφορετικά τμήματα διαφορετικού ξύλου , τέσσερα δεσίματα και μια στήριξη . Είναι μια δοκιμασία με τα νεύρα .
Oχι τόσο για την πολυπλοκότητα της κατασκευής αλλά για την ποσότητα και την δυσκολία ευθυγράμμισης .
Αυτό είναι το τέταρτο μοντέλο που έχω κάνει σαν ιδιοκατασκευή, βασιζόμενος μόνο σε σχεδία . Ποια όμως σχέδια ; ποια υλικά ; και με ποια τεχνοτροπία ;
Πίσω απ αυτά τα ερωτήματα βρίσκεται μια αρχική έρευνα της κατασκευαστικής περιόδου στην οποία αναφαίρετε η κατασκευή , για την κατανόηση των τεχνικών χαρακτηριστικών του πρωτότυπου.
Η έρευνα αυτή αποτελεί πάντα , τον πρωταρχικό μου στόχο ώστε να συμβάλει στην όσο το δυνατό ακριβή προσέγγιση .
Αυτός είναι ο τρόπος , κατά την ταπεινή μου άποψη , για να γίνει η σωστή επιλογή σχεδίων , υλικών και τεχνοτροπίας .
Διαφορετικά έχω την αίσθηση ότι μετατρέπομαι σε απλό συναρμολογητή .
Ένα μοντέλο δεν μπορεί να είναι ίδιο με το πραγματικό ,η ομοιότητα όμως πρέπει να είναι ευανάγνωστη και βασισμένη στην αρχική έρευνα .
Μ αυτό τον τρόπο προσπαθώ πάντα να προσεγγίσω την κάθε κατασκευή .
Σίγουρα λάθη και παραλείψεις έχουν γίνει . Μέσα όμως απ το φωτογραφικό υλικό , δίνετε η δυνατότητα σε όποιον θελήσει να ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη κατασκευή , να μην τα επαναλάβει.
Μ αυτή την εξ ολοκλήρου ιδιοκατασκευή, προσπάθησα να δείξω ότι ο καθ ένας μας, είναι σε θέση να κατασκευάσει ένα μοντέλο χωρίς να κάνει χρήση υλικών του εμπορίου , (Kits) , επιλέγοντας ο ίδιος τα υλικά και ακλουθώντας διάφορες κατασκευαστικές τεχνικές .
Δεν έχω καμία πρόθεση να κρίνω την επιλογή kits , εξάλλου οι περισσότερες κατασκευές μου είναι από Κιτς.
Αν τα κατάφερα η όχι εσείς θα το κρίνετε .
Τέλος οφείλω να ευχαριστήσω, τον φίλο Θανάση που με προέτρεψε να κάνω την ανάρτηση και το Forum που μου έδωσε αυτή τη δυνατότητα .
Είμαι διαθέσιμος για συζήτηση της κάθε πρότασης.
Σας ευχαριστώ όλους .
Βαγγέλης Χαντζιάρας