Αποστολέας Θέμα: Ju-52, 1/72 ' MΑΛΕΜΕ 20-5-1941 Επιχείρηση ΕΡΜΗΣ ,  (Αναγνώστηκε 3696 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος AETOC69

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ
  • OLYMPOS TANGO 4
Ju-52, 1/72 ' MΑΛΕΜΕ 20-5-1941 Επιχείρηση ΕΡΜΗΣ ,
« στις: Μαρτίου 18, 2012, 05:33:56 μμ »
Πέρυσι το καλοκαίρι πέρασαν 70 χρόνια από την Μάχη της Κρήτης ,μια μάχη που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στα επεκτατικά σχέδια των Γερμανών κατακτητών που είχε σαν αποτέλεσμα την καθυστέρηση της προέλασης  των τελευταίων στο Ρωσικό μέτωπο με τα γνωστά επακόλουθα.
Το ..κλικ  για την ιδέα  κατασκευής  της μακέτας μου ήρθε από ένα ντοκιμαντέρ
που είχα δει παλιότερα , και  άρχισα  μετά από αυτό να... ξεσκονίζω την βιβλιογραφία μου για να πάρω ιδέες για την υλοποίηση της.

Το κιτ είναι της Italeri και συγκεκριμένα είναι η πολιτική  έκδοση του Ju-52  το οποίο όμως περιέχει όλα τα απαραίτητα κομμάτια για την στρατιωτική του έκδοση .

Γενικά είναι ένα πολύ ευχάριστο κιτ στην κατασκευή με μόνη εξαίρεση την ένωση ατράκτου πτέρυγας στην κάτω επιφάνεια όπου χρειάστηκε μερική  ενίσχυση με φίλο πλαστικού για να κολλήσει  καλύτερα η πτέρυγα από κάτω και στα πλαϊνά τις ατράκτου .
Πολύ καλός οδηγός για την στρατιωτική έκδοση του Ju-52 είναι αυτό το τεύχος
Του ΚOKU-FAN του ....1985 με πολλά σχέδια και τομές  διαφορετικών  εκδοσεων του αεροσκάφους , καμουφλάζ κλπ.......φυσικά όλα στα Γιαπωνέζικα.

Αυτά τα ολίγα για την ώρα  ........τώρα θα πρέπει να συνεχίσω την κατασκευή  :wink: ::salut::

Η κατασκευη εχει ακομα δουλεια,στο κοκπιτ ισως να βαλω τους χειριστες μιας και η μακετα θα εχει καποια κινηση.

Μεχρι να στεγνωσουν τα χρωματα στο κιτ δουλευω την μακετα και τις φιγουρες.

Mερικες φωτο απο την βιβλιογραφια.

FLY LOW HIT HARD ..... WITH THE RIGHT STUFF

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
Απ: Ju-52, 1/72 ' MΑΛΕΜΕ 20-5-1941 Επιχείρηση ΕΡΜΗΣ ,
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 18, 2012, 05:45:41 μμ »
Καλή συνέχεια σε ένα ωραίο και ιστορικό θέμα. Φαίνεται όντως να έχει κίνηση το θέμα...  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος AETOC69

• Scale 1/48
  • *
  • OLYMPOS TANGO 4
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 18, 2012, 06:08:51 μμ »
Καλή συνέχεια σε ένα ωραίο και ιστορικό θέμα. Φαίνεται όντως να έχει κίνηση το θέμα...  ::salut::
Σ,ευχαριστω Νικολα ,ειναι ενα απο τα αγαπημενα μου σε οτι αφορα Β.ΠΠ.
Την δραση της Λουφτβαφε επι Ελληνικου εδαφους.  ::salut::

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος AETOC69

• Scale 1/48
  • *
  • OLYMPOS TANGO 4
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 18, 2012, 06:09:49 μμ »
Από κεκτημένη ταχύτητα έβαλα το θέμα σε λάθος POST   :oops: παρακαλώ πολύ την διαχείριση να  το μεταφέρει  στα ελικοφόρα υπό κατασκευή.

Ευχαριστώ πολύ και ζητώ συγγνώμη για την αναστάτωση.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος bill-larisa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 18, 2012, 06:15:24 μμ »
Πολυ ομορφο Γιαννη και υπεροχο βαψιμο ειδικα τα κομματια με το κιτρινο πολυ πετυχημενα,,,μπραβο ::salut::

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 18, 2012, 06:56:35 μμ »
Πολυ ομορφη δουλεια Γιαννη!Το βαψιμο στο μοντελο ειναι πολυ καλο!Ωραια η ιδεα σου για μακετα. ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος AETOC69

• Scale 1/48
  • *
  • OLYMPOS TANGO 4
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 18, 2012, 07:11:04 μμ »
Πολυ ομορφη δουλεια Γιαννη!Το βαψιμο στο μοντελο ειναι πολυ καλο!Ωραια η ιδεα σου για μακετα. ::salut:: ::salut::
bill-larisa, labros87 Σας ευχαριστω πολυ ,πιστευω μεσα στην εβδομαδα να το τελειωσω το διοραμα .
Εχουν να πεσουν και ....ελαχιστες φθορες και καπνιες στο αεροπλανο αλλα και φωτοσκιασεις στο διοραμα για περισσοτερο ρεαλισμο. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 19, 2012, 08:05:42 πμ »
Από αεροπλάνα δεν πολυξέρω (αν και από όσο μπορώ να καταλάβω, αυτό που φτιάχνεις μου φαίνεται όμορφο), αλλά έχω δύο παρατηρήσεις σχετικά με το διόραμα:

1) Τα συγκεκριμένα φιγουράκια της Italeri είναι από τα χειρότερά της και είναι κάπως άκαμπτα (άσε που οι περισσότεροι είναι αριστερόχειρες!!!!!). Αφού την κάνεις που την κάνεις τη δουλειά, θα σου πρότεινα να τα αναμίξεις και με μερικά της Caesar και της Airfix. Επίσης στην Κρήτη οι αλεξιπτωτιστές ΔΕΝ φορούσαν jumping smokes με καμουφλάζ, αλλά γκριζοπράσινα (field grey).

2) Δεν μου αρέσουν οι πέτρες που έχεις τοποθετήσει "κυκλικά" (υποθέτω ότι στο μέσον θα μπει το αεροπλάνο). Το Μάλεμε, όσο και να μην είχε σχέση με τα σημερινά "αποστειρωμένα" αεροδρόμια, υποθέτω ότι δεν είχε βράχους εκεί που προσγειώνονταν τα αεροπλάνα

Φυσικά, εσύ ξέρεις τι θέλεις να αναπαραστήσεις. Σε κάθε περίτωση, καλή συνέχεια ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος AETOC69

• Scale 1/48
  • *
  • OLYMPOS TANGO 4
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 19, 2012, 11:29:52 πμ »
Από αεροπλάνα δεν πολυξέρω (αν και από όσο μπορώ να καταλάβω, αυτό που φτιάχνεις μου φαίνεται όμορφο), αλλά έχω δύο παρατηρήσεις σχετικά με το διόραμα:

1) Τα συγκεκριμένα φιγουράκια της Italeri είναι από τα χειρότερά της και είναι κάπως άκαμπτα (άσε που οι περισσότεροι είναι αριστερόχειρες!!!!!). Αφού την κάνεις που την κάνεις τη δουλειά, θα σου πρότεινα να τα αναμίξεις και με μερικά της Caesar και της Airfix. Επίσης στην Κρήτη οι αλεξιπτωτιστές ΔΕΝ φορούσαν jumping smokes με καμουφλάζ, αλλά γκριζοπράσινα (field grey).

2) Δεν μου αρέσουν οι πέτρες που έχεις τοποθετήσει "κυκλικά" (υποθέτω ότι στο μέσον θα μπει το αεροπλάνο). Το Μάλεμε, όσο και να μην είχε σχέση με τα σημερινά "αποστειρωμένα" αεροδρόμια, υποθέτω ότι δεν είχε βράχους εκεί που προσγειώνονταν τα αεροπλάνα

Φυσικά, εσύ ξέρεις τι θέλεις να αναπαραστήσεις. Σε κάθε περίτωση, καλή συνέχεια ::salut::

ΔΚ
Δημητρη καλημερα ,
Σε ευχαριστω πολυ για τις 2 παρατηρησεις ,σε οτι αφορα την πρωτη που δεν φορούσαν jumping smokes με καμουφλάζ, αλλά γκριζοπράσινα (field grey) θα ηθελα αν εχεις στο αρχειο σου καποια φωτο αν σου ειναι ευκολο να μου στειλεις.
Στο δευτερο σε οτι αφορα την μακετα κανω την αναπαρασταση της πρωτης ημερας των επιχειρισεων οπου σχεδον το 1/4 των αεροσκαφων που προσγειωθηκαν εκαναν βαριες προσγειωσεις και μερικα απο αυτα βγηκαν στα χωραφια και αλλα καταστραφηκαν.
Η μακετα εχει ακομα πολυ δουλεια και οι πετρουλες που ειδες ειναι απο ελαφροπετρα την οποια μπορεις να την κοψεις ευκολα ακομα και επανω στην μακετα.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 19, 2012, 11:35:11 πμ »
Γιάννη πολύ ωραίο το θέμα σου ,με πολύ μεγάλη Ιστορική αξία.
Φίλε αν θέλεις απέφευγε την περιοδικότητα στο στησιμό σου.Δηλαδή ίδιο μέγεθος από πέτρες τοποθετημένες στην ιδια απόσταση η μία από την άλλη και στην ίδια απόσταση από την περίμετρο της βάσης.
Καλή συνέχεια.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος Dimmu Borgir

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Αθηνα
  • Klein Mein
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 19, 2012, 03:42:02 μμ »
Παράθεση
Επίσης στην Κρήτη οι αλεξιπτωτιστές ΔΕΝ φορούσαν jumping smokes με καμουφλάζ, αλλά γκριζοπράσινα (field grey).

Κύριε Κοντέ είστε λάθος!!!Δεν σε θέλουν οι γερμανοί ρε παιδάκι μου ....άστους  ::glossa:: :mrgreen:

Gefr.Pohlig 5.FJR 1 Heraclion sector

Το χιτώνιο παραλλαγής ήταν λίγο σπάνιο αλλά υπήρχε έστω και σε μικρό αριθμό.Τμήμα νοσηλευτών/ιατρών έπεσε με παραλλαγές(7/fallsch.sanitats abteilung 7, Heraclion.
Καλή επιτυχία με το διοραματάκι, και λίγο προσοχή. ::salut::
I ride my fate with all my hate!!!

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 19, 2012, 03:52:04 μμ »
Θαυμάσιο θέμα και εξαιρετική δουλειά στο αεροπλάνο ::salut:: ::salut:: ::salut::
...Κρίνοντας από τις στάσεις των φιγουρών, θα αναπαραστήσεις το αεροπλάνο εν μέσω μάχης. Ίσως θα πρέπει να σκεφτεις την αναπαράσταση τυχον ζημιών σε αυτό, από ελαφρά και μέσα αντιαεροπορικά πυρά. Προσωπικά, δεν μου αρέσει να ταλαιπωρώ τα μοντέλα μου τόσο, και ειλικρινά θα λυπηθώ αν το κάνεις στην ωραιοτάτη "θεία Γιού" ::cry2:: ::sprint::, αλλά η σκηνή που θές να δείξεις, δικαιολογεί εώς επιβάλει κάτι τέτοιο...   

Αποσυνδεδεμένος karolos h.

• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΑΤΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Σ.Σ.Μ.Η)
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
  • ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ Η ΠΑΤΡΙΣ
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 19, 2012, 04:13:28 μμ »
Απιστευτο θεμα!!!Καλη συνεχεια φιλε μου!!!Μεχρι στιγμης ειναι τρομερο!!!!Εχω το κιτ της HELLER στην 1/72 και σκεφτομουν να το κατασκευασω για την Εκθεση που θα γινει για την Μαχη της Κρητης εδω στο Ηρακλειο.Θα σε θερμοπαρακαλουσα να μου πεις πια ακριβως χρωματα χρησιμοποιησες διοτι με τα RLM δεν το εχω..
Ευχαριστω πολυ!!!
Καρολος.
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #13 στις: Μαρτίου 19, 2012, 07:29:29 μμ »
 ::spam_emoticon:: ::spam_emoticon:: ::spam_emoticon::

Spoiler (hover to show)

Και ακολουθούν φωτογραφίες και ένα ρlate (από Concord):

Αποσυνδεδεμένος AETOC69

• Scale 1/48
  • *
  • OLYMPOS TANGO 4
« Απάντηση #14 στις: Μαρτίου 21, 2012, 07:36:45 πμ »
c.nemo, Dimmu Borgir, Ελιξ-ιριος, karolos h.Dimitris 72
Παιδια σας ευχαριστω πολυ ολους που μου δειχνετε τα Φωτα ασς.  ::salut::
Καρολε το απογευματακι θα σου πω για τα χρωματα γιατι τωρα ειμαι εκτος .   ::salut::
Ψαχνωντας στο ΝΕΤ για φωτο βρηκα και αυτες.

Αποσυνδεδεμένος Alan Gelo

• Scale 1/48
  • *
  • Wie ein Floh...aber oho!
« Απάντηση #15 στις: Μαρτίου 21, 2012, 07:13:40 μμ »
Καλησπέρα,
πολύ ωραία επιλογή θέματος, πάντα ήθελα και εγώ να φτιάξω το περίφημο Ju-52 με τα χρώματα της Κρήτης...
Μια παρατήρηση: η παραλλαγή θα πρέπει να είναι λογικά RLM 70 & RLM 71 (2 πράσινα) πάνω απο RLM 65 (γαλάζιο). Η διαφορά των δυο σκούρων πράσινων είναι αυτή που φαίνεται στο περιοδικό σου. Αυτά που έχεις χρησημοποιήσει έχουν μεγάλη διαφορά μεταξύ τους.
Τι χρώματα έβαλες?

Αποσυνδεδεμένος AETOC69

• Scale 1/48
  • *
  • OLYMPOS TANGO 4
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 21, 2012, 08:41:55 μμ »
Καλησπέρα,
πολύ ωραία επιλογή θέματος, πάντα ήθελα και εγώ να φτιάξω το περίφημο Ju-52 με τα χρώματα της Κρήτης...
Μια παρατήρηση: η παραλλαγή θα πρέπει να είναι λογικά RLM 70 & RLM 71 (2 πράσινα) πάνω απο RLM 65 (γαλάζιο). Η διαφορά των δυο σκούρων πράσινων είναι αυτή που φαίνεται στο περιοδικό σου. Αυτά που έχεις χρησημοποιήσει έχουν μεγάλη διαφορά μεταξύ τους.
Τι χρώματα έβαλες?
Τα χρωματα ειναι της Gunze και στο ανοιχτοτερο  εχω βαλει 10% λευκο για να εχω περισσοτερο κοντραστ στο τελικο βαψιμο.
Ολες οι φωτο εχουν βγει με φλας και εχει τονιστει  περισσοτερο η αντιθεση σε σχεση με την πραγματικοτητα.  :wink:
Στο τελικο σταδιο το αεροπλανο θα ειναι λιγο ταλαιπωρημενο και λεω λιγο γιατι κανω αναπαρασταση της πρωτης ημερας των επιχειρησεων.
Για το βαψιμο εχω βασιστει σε ενα πολυ καλο POST του SCOTT VAN AKEN στο ΜOD.MAD.  :arrow: http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&frm=1&source=web&cd=22&ved=0CC8QFjABOBQ&url=http%3A%2F%2Fmodelingmadness.com%2Fscotts%2Faxis%2Fju52.htm&ei=qCBqT_zGEcj74QTCt7G8CQ&usg=AFQjCNHrRYFB0rqGettCYksKXZ8PQfCG8Q&sig2=ZZl2BW5UR7cTJlK43Mtgqg     :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος silot5

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΞΑΝΘΗ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #17 στις: Μαρτίου 22, 2012, 09:26:51 μμ »
Δωσε μας και αλλο Γιαννη.... !!!!!!  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος AETOC69

• Scale 1/48
  • *
  • OLYMPOS TANGO 4
« Απάντηση #18 στις: Απριλίου 14, 2012, 10:03:45 μμ »
Μιας και πρόκειται για ιστορικό γεγονός στην Λεβεντομάνα  Νήσο, είπα να βάλω και την δικία μου πινελιά ,για να φανεί έστω και από μια απλή μακέτα η σημασία αυτής της μάχης για τους αγώνες των Ελλήνων ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές, σε ένα πόλεμο που ανάγκασε να καταστρέψει μια χώρα τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά αφού η μίση  Ελλάδα αναγκάστηκε  να φύγει  για την ξενιτιά  για τους γνωστούς λόγους   .  ::salut:: ::flag-greece::
Spoiler (hover to show)
.

Και μερικα κοντινα πλανα.

Tags: