Αποστολέας Θέμα: AeroSur Airways  (Αναγνώστηκε 5653 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος yianclout

• Scale 1/144
  • *
AeroSur Airways
« στις: Μαρτίου 18, 2012, 03:30:52 πμ »

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Απ: aerosur airways
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 18, 2012, 10:26:29 πμ »
Πολύ όμορφο.
Έτοιμο το βλέπω. Μήπως έπρεπε να το βάλεις στο Show room;
Γράψε και 2 λόγια για ποιο κιτ πρόκειται, από που είναι οι χαλκομανίες κτλ.
Α... και καλώς ήρθες.
Γιώργος
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

• Scale 1/144
  • *
Απ: aerosur airways
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 18, 2012, 03:17:00 μμ »
Καλημέρα σας.Παρακολουθώ στενά το φορουμ όσον αφορά τα πολιτικά θέματα.Κατασκευάζω μόνο πολιτικά από το 1996,έκανα ότι κυκλοφορούσε μέχρι το 2003 σε αεροπλάνα και μετά το γύρισα σε πλοία.Από το 1992 μέχρι το 1996 φυσικά ξεκίνησα με πολεμικά αεροσκάφη.
Το συγκεκριμένο είναι από την air-fix το παλιό 737-300 και αφού το βρήκα μπροστά μου,είπα να του βάλω από τα διαθέσιμα και παραπεταμένα decals της liveries ,που παρείγγειλα τέλη του 99.Δεν ταίριαζαν όμως και είπα να κάνω την πρώτη μου παραγγελεία από την Nazca-decals.Oi χαλκομανίες της τελευταίας,αν συγκρίνω μόνο από το θέμα που βλέπεται ,είναι πολύ κατώτερες από εκείνες της liveries,σχετικά 'χοντρές' με μπόλικο παραπανήσιο φίλμ τριγύρω και χρειάστηκε παραπάνω πέρασμα με το Mr.Mark softer ,για να ..ισιώσει.Δεν είμαι στο επίπεδο των υπόλοιπων μελών ,μιας που τα..νεύρα απ τη φύση μου,είναι απαγορευτικά για το χόμπυ ,αλλά η αγάπη μου για την πολιτική αεροπορία και η ώση που μου δίνει να έχω μαζεμένα σε κάποιο σημείο του σπιτιού πολύχρωμα πολιτικά θέματα, μ αναγκάζουν να ..προσπαθώ να τα κάνω ο ίδιος.Στο μέλλον θα βάλω και άλλα.Έχω καμιά 40αριά θέματα,που αναφέρονται σε εθνικούς αερομεταφορείς,αλλά η 11η/9 αξέχαστη εκείνη αποφράδα μέρα,ήταν η αιτία ν αλλάξουν πολλές εταιρείες τα χρώματά τους ,να βγουν επετειακά θέματα και τα αεροσκάφη να φορτώνονται με παραπανήσια κιλά χρωμάτων προς τέρψιν της όρασης.

Αποσυνδεδεμένος southman

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Kalamata
Απ: AeroSur airways
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 18, 2012, 10:15:33 μμ »
Πολυ ωραια κατασκευη και πολυ ομορφο livery. ::salut::
Θα μας δειξεις και αλλα μοντελα σου?Εχεις φτιαξει DC-10 η MD-11? ::glossa::

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 18, 2012, 11:23:52 μμ »
Θα ανεβάσω ότι έχει μείνει άθικτο.Το τεράστιο πρόβλημά μου είναι η υγρασία,που κιτρινίζει τα decals.Μένω <50 μέτρα από τη θάλασσα,στον υψηλότερο όροφο και τα τεράστια επίπεδα υγρασίας σε συνδυασμό με τη θέρμανση μου κατέστρεψε αρκετά,τα οποία κατόρθωσα και κράτησα για 15+ χρόνια σε ράφια με τζάμια και μόνωση τριγύρω.
Λόγω συχνών επισκέψεών μου σκανδιναυία,και ψάχνοντας αρκετά για υλικά,παραθέτω ότι η πιο σκληρή κόλλα που αγόρασα ποτέ μου απ τη Φινλανδία,ακόμα και αυτή ανοίγει με την πάροδο του χρόνου.όσοι μένουν δίπλα στη θάλασσα νησιωτικής περιοχής μπορεί να με καταλάβουν.Να θυμίσω ότι η αλμύρα και η υγρασία αμ αναγκάζουν ν αλλάζω κεραία κάθε χρόνο.
DC 10 έκανα βέβαια :Cathay Pacific,Condor, JAL, LTU,ένα απ τα ωραιότερα τζέτ προσωπική εκτίμηση.
Αγαπημένο αεροπλάνο το DC 3 σε πολιτικούς ρόλους και το DC 9 .Ανεβάζω και μια φωτο από ένα από τα 2 επετειακά της SAS (γαλάζιο),στου οποίου βρέθηκα τυχαία στην πρώτη επίσκεψη στο αεροδρόμιο της Στογχόλμης και προσπάθησα να φτιάξω αμέσως ..με διάφορα τρι και διαφάνειες.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 18, 2012, 11:37:07 μμ »
Πολλές ατέλειες επαναλαμβάνω ότι προκλήθηκαν απ την υγρασία και αλμύρα που δεν αφήνει τίποτα όρθιο και προσπαθώ να σώσω έστω και.. ατελές το τελικό αποτέλεσμα ,βγάζοντας προσεκτικά διάφορα τμήματα ,καλουπώνοντας κ ξαναβάφοντας άλλα,μπας και τα σώσω.Επειδή το συγκεκριμένο θέμα το έκανα ήδη 5 φορές(σ΄όλες τις παρεχόμενες εκδόσεις), minicraft στην 1/144,καμιά πρόταση για decals??

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 19, 2012, 12:51:50 μμ »
Πολύ όμορφα αεροπλάνα και φανταστικά Liveries!
Πολύ ωραία δουλειά και είναι κρίμα που τα τρώει η αλμύρα.
Πρόταση για decals για ποιον τύπο θέλεις;  Κοίταξε εδώ για ότι χαλκομανίες θέλεις : http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,22216.0.html

Γιώργος

Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 19, 2012, 04:19:59 μμ »
Ψάχνω το DC 3 στην 1/144.Είναι ένα απ τα 6 εναπομείναντα κιτ μετά την παύση που έκανα το 2003 και την ταυτόχρονη στροφή στα πολιτικά πλοία,τα οποία αν και φαίνοντα πολυπλοκότερα (σχοινιά,άγκυρες,κατάρτια,σημαίες,αμπάρια κ.λ.π),η τελική μορφή συγχωρεί μερικά λαθάκια,που διορθώνονται..Τα έτοιμα αεροπλάνα μου το πρώτο που έχασαν είναι το shine των διαφόρων βερνικιών τελειώματος,λόγω υγρασίας που βέβαια επηρεάζει και άλλους τομείς της ζωής ειδικά σ αυτήν τη ζώνη που μένω.
Ανεβάζω κ ένα  livery ,που το έφτιαξα για να σατιρίσω την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας σ όλους τους τομείς με διάθεση αυτοκριτικής.Δεν έχω τίποτα με το νησί,μιας που έχω και συγγενείς,πανέμορφο,παραμελημένο απ το κράτος...αλλά τα υπόλοιπα τρελλάδικα κλείνουν.Προσέξτε τ όναμα του αεροσκάφους της εταιρίας.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 21, 2012, 03:08:31 μμ »
3 πολιτικά αεροπορικά θέματα ακόμα με αρκετά σημάδια 'φροντίδας΄συνέπεια υγρασίας και αλμύρας,όχι όμως τόσο έντονα όπως τα παραπάνω.

Αποσυνδεδεμένος southman

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 21, 2012, 06:35:36 μμ »
Εχεις πολυ ωραια συλλογη φιλε, δεν πειραζει που εχουν φθορα απο τον χρονο, εξ'αλλου η μεγαλυτερη χαρα που υπαρχει στο χομπυ μας ειναι αυτη της διαρκους δημιουργιας.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 21, 2012, 07:11:12 μμ »
Εχεις πολυ ωραια συλλογη φιλε, δεν πειραζει που εχουν φθορα απο τον χρονο, εξ'αλλου η μεγαλυτερη χαρα που υπαρχει στο χομπυ μας ειναι αυτη της διαρκους δημιουργιας.
Έτσι ακριβώς!

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 21, 2012, 07:34:10 μμ »
Δεν είναι απ το χρόνο γιατί στο κέντρο της πόλης υπάρχει συνάδελφος του οποίου τα θέματα διατηρούνται σε καλή κατάσταση.Κρίμα .Η αλμύρα σε συνδυασμό με την υγρασία πέρασε τη μόνωση /τζάμια/κόντρα πλακέ θαλάσσης διπλό και σήκωσε τα decals,και τα metallic χρώματα.
Τα DC 10 έχουν σκουρίνει δυστυχώς.Να δω πως θα τα σώσω,έστω για να μου θυμίζουν την  περίοδο δημιουργίας τους.Πως να μη συσχετιστεί η περίοδος δημιουργίας π.χ του ιδωτικού τζετ που φτιάχτηκε την χρονική  περίοδο της εθνικής κρίσης με τα Ίμια,την μονοήμερη επιστράτευσή μου,την αδυναμία να βρεθεί μέσο μεταφοράς στα στρατόπεδα επιστράπευσης και τα γεγονότα όπως τα ζήσαμε και είδαμε εμείς οι 'ευνοούμενοι' από τόσο κοντά.Έτσι για μένα κάθε μοντέλο συνδέεται με κάποια περίοδο..

Αποσυνδεδεμένος Ktiniatros

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 23, 2012, 08:18:35 μμ »
Πάρα πολύ όμορφη συλλογή
είναι πανέμορφα όλα.
Συγχαρητήρια  ::salut::

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #13 στις: Μαρτίου 24, 2012, 01:08:09 πμ »
Ευχαριστώ όλους σας .Πραγματικά ωραία παρέα.Μου δίνει κουράγιο για συνέχεια,παρά τις ατυχίες στη συντήρηση και ..την εργασιακή ανασφάλεια.Παραθέτω μερικά ακόμα αεροπλάνα με πολιτικά θέματα,σ ένα απ΄αυτά η μία πλευρά (η προς τον τοίχο κιτρίνισε,ενώ η άλλη έμεινε ανέπαφη:crossair),εκθέτω την κιτρινισμένη πλευρά για να καταδείξω το πως κατάντησαν πολλά απ τα υπόλοιπα θέματα,όπως και φωτό με το πόσο κοντά μένω στη θάλασσα ,που ευθύνεται για την κατάστασή τους.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #14 στις: Μαρτίου 24, 2012, 01:19:44 πμ »
Όπως έχω ξαναγράψει αγαπημένο μου θέμα είναι το DC3 σε πολιτικά θέματα,μιας και το είδα πολλές φορές από κοντά και κοψοχώλιασα  πετώντας .Τα δύο αυτά θέματα τα πέρασα με 7 διαφορετικούς τόνους απ τα εξαίρετα χρώματα metalizer της testors,αλλά ..ο κόπος μου πήγε  χαμένος  ,απογοητεύοντάς με.

Αποσυνδεδεμένος southman

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #15 στις: Μαρτίου 24, 2012, 07:21:39 πμ »
Εξαιρετικα, τωρα καταλαβα τι εννοουσες για το κιτρινισμα, αλλα φαινεται πιο πολυ στις χαλκομανιες των θηρων.Μηπως υπρχει καποιος τροπος να επανελθουν?Εχω διαβασει καπου οτι επανερχονται αν τις εκθεσεις για καποιο διαστημα στον ηλιο αλλα ηταν για χαλκομανιες πανω στην καρτελα τους, αχρησιμοποιητες,για πανω στο μοντελο δεν ξερω.
Χαχαχα, τι μου θυμισες, με το DC-9 της JAT εχω πεταξει οταν ημουν 12 και επισκεπτομενος την ελλαδα απο τον καναδα που εμενα τοτε.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 24, 2012, 03:53:12 μμ »
Και για μένα ήταν το πρώτο ταξίδι εκτός Ελλάδας το πριν 30 χρόνια με τη JAT, από Αθήνα για Στογχόλμη.Τα Decals είναι μέρος του προβλήματος,αφού μερικά αεροπλάνα έχουν ανοίξει εκεί που τα κόλλησα,πιστέψτε με με μια κόλλα που όλες είναι ..παιδικές μπροστά της.Εκτός όμως αυτών τα ευρισκόμενα στα ψηλόταρα ράφια,σκούριναν εντελώς και μαύρισαν πολλά σημεία τους ,ενώ αλοιώθηκαν και άκρα,όπως τουρμπίνες και ακροφίσια,πάνελς κ.λ.π.
Σχεδόν όλες οι αεροπορικές εταρίες άλλαξαν εμφανησιακά από το σεπτέβρη του 01, και μερικές είχαν ήδη  ξεκινήσει από το 1995 να βάφουν με  επετειακά σήματα  κάποιο αεροσκάφος του στόλου τους που πετούσε σε επελεγμένους προορισμούς.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #17 στις: Μαρτίου 24, 2012, 10:46:28 μμ »
Δύο ακόμα 'ταλαιπωρημένα' πολιτικά θέματα σε μικρότερη κλίμακα

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #18 στις: Μαρτίου 25, 2012, 05:54:09 μμ »
Εκθέτοντας ακόμα μερικά,θα ήθελα μια απάντηση στο δίλημμα που μ απασχολεί από πέρσι που είδα το πρόβλημα.Να ξαναφτιάξω απ την αρχή τα διαβρωμένα μοντέλα ή να τ αφήσω στην ησυχία τους στο ΄κοιμητήριό τους' να μου θυμίζουν το καθένα τους την περίοδο δημιουργίας??Το 767 της THAI ένα απ αυτά

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #19 στις: Μαρτίου 25, 2012, 06:02:48 μμ »
Να διορθώσω ότι από λογική απόσταση φαίνονται καλά χωρίς τις ανεπιθήμητες 'σκουριές' και τις διαβρώσεις των χαλκομανιών κ χρωμάτων.Από απόσταση πολύ κοντινή βέβαια είναι έτσι όπως φαίνονται φωτογραφημένα με υψηλή ανάλυση.Σε μια προσπάθεια να τα καθαρίσω με πανάκι νοτισμένο,η κιτρινίλα απ τα χρώματα φεύγει,όπως και το gloss βερνίκι,μένει όμως το ανεπιθύμητο κιτρίνισμα στα decals. 

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #20 στις: Δεκεμβρίου 22, 2013, 03:26:26 πμ »
Στην 1/200 το θέμα της QUANTAS απ την HASEGAVA

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #21 στις: Δεκεμβρίου 22, 2013, 03:36:14 πμ »
Κακή λήψη,όμως ωραίο θέμα.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #22 στις: Ιουνίου 05, 2014, 06:05:06 πμ »
Στο τελικό στάδιο ..φινιρίσματος,φθορών κ.λ.π

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #23 στις: Ιουνίου 05, 2014, 06:10:56 πμ »

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Ιουνίου 05, 2014, 09:32:17 πμ »
Εγώ θα κάνω μια χαζή ερώτηση... Καπνίζεις;

Tags: