Αποστολέας Θέμα: Ilyushin Il-2 Sturmovik or "Ilyusha" 1/72  (Αναγνώστηκε 4236 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Palanadine

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Παναγιώτης-Δημήτριος Γρηγορίου
Απ: Ilyushin Il-2 Sturmovik or "Ilyusha" 1/72
« Απάντηση #25 στις: Ιουλίου 15, 2012, 05:19:09 μμ »
 To wash πάντα γίνεται με υλικά διαφορετικής βάσης από ότι το τελευταίο στρώμα βερνικιού.

Πχ αν το βερνίκι είναι σμάλτο, δεν βάζεις λάδια, αλλά ακρυλικά, νερομπογιές, τριμμένη κιμωλία - γιατί το διαλυτικό για λάδια σίγουρα θα σου κάνει ζημιά.

Από την άλλη, αν το βερνίκι είναι ακρυλικό, τότε - σχετικά - άφοβα μπορείς να χρησιμοποιήσεις λάδια. Απλά στο σκούπισμα προσοχή, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να σου κάνει ζημιά.
"We cannot direct the winds, but we can adjust the sails"

Αποσυνδεδεμένος Τσάπανος Γεώργιος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #26 στις: Ιουλίου 15, 2012, 08:34:37 μμ »
Μια ερρωτηση μονο. Αν χρησιμοποιησω white spirit δεν ειναι πιθανο να μου σηκωσει το χρωμα απο κατω, ή το βερνικι σμαλτου που θα βαλω?
Αν το χρώμα σμάλτου στεγνώσει καλά (ένα με δύο 24ωρα), το white spirit και ειδικά το άοσμο διαλυτικό δεν το επηρεάζει καθόλου, το βερνίκι σμάλτου όμως, ιδίως το ματ, το επηρεάζει, ακόμα και μετά από αρκετό καιρό, συνήθως βερνίκι βάζω στο τέλος, αν το χρησιμοποιείς ενδιάμεσα, θα κάνεις αυτά που λέει ο Παναγιώτης. ::salut::
ΤΙΜΗ Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗ ΚΙΝΟΥΝΤΕΣ

Αποσυνδεδεμένος Cpt.Morgan

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
  • "Only the dead have seen the end of the war"
« Απάντηση #27 στις: Ιουλίου 18, 2012, 12:52:44 μμ »
Αρχικα σας ευχαριστω και τους δυο για τη βοηθεια! Αλλα για να καταλαβω βαφω με σμαλτο αν δεν περασω βερνικι και κανω τα γουος σε καλα στεγνομενο χρωμα με white spirit δεν εχω προβλημα και μετα μπορω να περασω απο πανω το σμαλτο βερνικι ματτ που θελω...
Αν βαφω με ακρυλικαδεν ειναι πιο επικινδυνο να χρησιμοποιησω white spirit η καποιο τοσο ισχυροδιαλυτικο για τα λαδια??? Και γενικα πως θα γνωριζω ποιο διαλυτικο επηρεαζει ποια βαση...?
Σας ευχαριστω και παλι για τη βοηθεια σας!
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Τσάπανος Γεώργιος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #28 στις: Ιουλίου 25, 2012, 09:12:42 πμ »
Αλλα για να καταλαβω βαφω με σμαλτο αν δεν περασω βερνικι και κανω τα γουος σε καλα στεγνομενο χρωμα με white spirit δεν εχω προβλημα και μετα μπορω να περασω απο πανω το σμαλτο βερνικι ματτ που θελω...
Ακριβώς.
Αν βαφω με ακρυλικαδεν ειναι πιο επικινδυνο να χρησιμοποιησω white spirit η καποιο τοσο ισχυροδιαλυτικο για τα λαδια??? Και γενικα πως θα γνωριζω ποιο διαλυτικο επηρεαζει ποια βαση...?
Στα ακρυλικά το white spirit το χρησιμοποιείς άφοβα, δεν τα επηρεάζει καθόλου. ::salut::
ΤΙΜΗ Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗ ΚΙΝΟΥΝΤΕΣ

Αποσυνδεδεμένος Cpt.Morgan

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
  • "Only the dead have seen the end of the war"
« Απάντηση #29 στις: Ιουλίου 25, 2012, 07:53:03 μμ »
Ευχαριστω πολυ Γιωργο και Paladine  για τη βηθεια!
Ελπιζω σε συντομο χρωνικο διαστημα να εχω και εξελιξεις της δουλειας μου!
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘEΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • FEAR LEADS TO ΑNGER -ANGER LEADS TO HATE -HATE LEA
    • HELLENIC AIR FORCE MODELS
« Απάντηση #30 στις: Ιουλίου 26, 2012, 11:30:12 μμ »
α) Πάντα δοκιμή στο κατω μερος του αεροπλάνου και μικρή περιοχή μηπως κατι παει στραβά.
β)Εγω όταν εβαφα σμαλτα ψέκαζα ενα γυαλιστερο ακρυλικό βερνικι 1ον για να κάτσουν καλά οι χαλκομανίες, 2ον για να μπορέσω απο πάνω να δουλέψω με λάδι ακαι άλλα διαλυτικά μη ακρυλικα (ουάιτ σπίριτ, άαοσμο κλπ)
Αλλά πάντα ισχύει το α)

Tags: