Αποστολέας Θέμα: Γιώργο το Airbus! (Lufthansa A380 Revell 1/144)  (Αναγνώστηκε 1913 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Manwlo

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
Γιώργο το Airbus! (Lufthansa A380 Revell 1/144)
« στις: Μαρτίου 13, 2012, 08:57:22 μμ »
Γεια χαρά!

Μετά από παρότρυνση του Γιώργου (giwrgosd) και για να μην μπερδευτεί με το thread συμφορουμίτη που φτιάχνει το ίδιο, έβαλα τον τίτλο που βλέπετε και γράφω 2-3 λόγια.

Δεν έχω φωτό και εξέλιξη του μοντέλου μέχρι τώρα, απλά να πω ότι σε γενικές γραμμές το μοντέλο είναι τόσο καλό όσο είναι και μεγάλο, με πολύ καλή εφαρμογή και λεπτομέρεια. 2 λάθη που εντόπισα είναι οι προβολείς στα φτερά, όπου υπάρχουν οι κλασσικοί αρχικοί του πρώτου 380, ενώ σε αυτό της  Lufthansa έχουν αντικατασταθεί με 3 κατακόρυφους. Αυτοί δίνονται σε χαλκομανία, χωρίς όμως να γράφεται πουθενά στο σχέδιο ότι πρέπει οι αρχικοί να καλυφθούν. Επίσης, από φωτό ετνόπισα ότι οι "πόρτες" του κεντρικού Σ/Π όταν αυτό είναι κάτω, κλείνουν χωρίς να αφήνουν ορατή τη φωλεά, κάτι που "από τη μάνα του" δε μπορεί να γίνει στο μοντέλο. Έτσι, με μια μικρή χειρουργική επέμβαση έφτασαν στο σωστό αποτέλεσμα.

Βάψιμο με τα 1745, 36320, aluminium & silver της Model Master, της οποίας τα χρώματα είναι πολλές σκάλες ψηλότερα σε ποιότητα από τα humbrol (κατά τη γνώμη μου), δίνοτας πολύ πιο λεπτό και στρωτό χρώμα.
Το 350 της Revell ανέλαβε την ουρά, (δεν βρήκα αντίστοιχο σε MM) αλλά και αυτό έστρωσε πολύ καλά.
Το μασκάρισμα και τα πολλά στρώματα λευκού, είχαν την πρωτιά σε δυσκολία και χρόνο. Πολλή δουλειά και στα 22 :!: ζαντολάστιχα που έχρηζαν βαψίματος.

Μένουν βερνίκι-χαλκομανίες-βερνίκι, κεραίες, κόλλημα ζαντολάστιχα, και τέλος.

Για την ώρα είμαστε εδώ:

Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.   

Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.

Περισσότερα στο τέλος  ::salut::

-=Manwlo=-

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Απ: Γιώργο το Airbus! (Lufthansa A380 Revell 1/144)
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 13, 2012, 10:24:20 μμ »
Πολύ όμορφο το θηρίο!!! Μοναδικό σχόλιο στα winglets που ανέκαθεν η Revell τα δίνει πολύ χοντρά.
ʼψογο το ασημί (αλουμίνιο κανονικά) στις εισαγωγές των κινητήρων.
Πως μάσκαρες για να το πετύχεις ίσιο;;; Αυτό εξακολουθεί να είναι πρόβλημα για μένα.
Close-ups από το 380 μπορείς να βρεις στο αντίστοιχο θέμα που έχω ανοίξει.

Καλή συνέχεια.
Γιώργος
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 13, 2012, 10:42:35 μμ »
Πολύ όμορφη και καθαρή δουλειά!

Πως μάσκαρες για να το πετύχεις ίσιο;;;
Οντως! Για λέγε...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Manwlo

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 13, 2012, 11:44:12 μμ »
Οντως! Για λέγε...

Νομίζω ότι μετά από 10+ χρόνια μασκαρίσματος με χαρτοταινία και ζιλοτέιπ, όταν έπεσε στα χέρια μου η ταινία της TAMIYA, όλα έγιναν πολύ απλότερα  :mrgreen:

Παίρνουμε λοιπόν τη λεπτή ταινία της TAMIYA (4mm νομίζω) και κόβουμε μια λωρίδα με πάχος 1mm (περίπου).
Κολλάμε τη μια άκρη και για μήκος περίπου 1cm παράλληλα με τη γραμμή που θέλουμε να φτιάξουμε (δλδ με το χπ του κινητήρα).
Στη συνέχεια η ταινία είναι κολλημένη αλλά και (ελαφρώς) ελαστική (τεντώνει  και παίρνει πιο εύκολα σχήμα χωρίς να τσαλακώνεται λόγω πάχους όταν την τραβάς). Αν την κρατάς λοιπόν τεντωμένη σε απόσταση ~1- 2cm από το τελευταίο σημείο που είναι κολλημένο και την εφαρμόζεις αργά τεντόνωντας, το αποτέλεσμα είναι αυτό. Το ίσιο είναι θέμα ματιού και μόνο. Αν θες μπορείς να μετρήσεις και να κάνεις ένα μικρό σημάδι σε 5-6 σημεία από πριν για οδηγό. Έπειτα, την πιέζεις από πάνω για να στερεωθεί πλήρως και να μην αφήσει κανένα κενό (αν έχει αφήσει). Στη συνέχεια μασκάρεις με άλλο (κανονικό κομμάτι) πιο πίσω.

Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε ;-)

Γιώργο οι φωτό σου χρησιμοποιήθηκαν ήδη  :oops:

-=Manwlo=-

Αποσυνδεδεμένος southman

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Kalamata
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 14, 2012, 08:35:05 πμ »
Αψογο το Α380 φιλε μανωλο, φοβερα τα μασκαρισματα και το βαψιμο, οπως ειπε και ο φιλος Γιωργος.
Ανεβηκα Αθηνα και πηρα κι εγω την Ταμιυα οταν πηγα για προμηθειες, θα την δοκιμασω.
Στο δικο μου Α380 εχω κανει παυση μεχρι να προμηθευτω αλλα σηματα.Καλη συνεχεια.

Αποσυνδεδεμένος Manwlo

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 14, 2012, 08:49:58 μμ »
Southman τι θα το κάνεις τελικά;

Πάμε στο "έργο".

Περάστηκε gloss βερνίκι και ξεμασκαρίστηκαν οι κινητήρες από την εμπρός μεριά.

Η Revell έδινε (πανέξυπνα) το χπ του κινητήρα μονοκόματο με το εσωτερικό μέχρι εκεί που φτάνει το fan και σε ξεχωριστό κομμάτι με τον υπόλοιπο κινητήρα.
Η κίνηση αυτή, έδινε τη δυνατότητα επεγεργασίας του πριν κολληθεί και έτσι:
To fan βάφτηκε ξεχωριστά.
Το εσωτερικό βάφτηκε με aluminium και μπορύσα έχοντας πρόσβαση και από τις 2 μεριές, να κολλήσω χαροταινία (TAMIYA) πριν το ενώσω με τον υπόλοιπο κινητήρα, για να βαφτεί και το εσωτερικό κομμάτι του χπ με silver.
H χαλκομανία μπαίνει δύσκολα, πριν κολληθεί το fan αλλά έρχεται με υπομονή.

Αποτέλεσμα (δε βάζω από το βερνίκωμα φωτό, δεν υπάρχει λόγος)

Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.

Έχει και μια κόκκινη λωρίδα στην αρχή του fan και πάνω στο εσωτερικό, η οποία βάφτηκε μεν, αλλά λόγω λάθος μετρήματος δε φαίνεται (ήθελε πιο σωστό μέτρημα)

Επόμενες μετά τα decals  ::salut::

-=Manwlo=-

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 14, 2012, 10:19:42 μμ »
Πολύ ωραία δουλειά.  Την χαλκομανία στον φάνη δεν την έχω πετύχει ποτέ... Και καλά το 380 έχει και επιφάνεια. Στο Α320 και το 737 πως τις καταφέρνεις ρε θηρίο;
Και κοίτα να δεις που μια φορά έκανε (σχεδόν) σωστή δουλειά η Revell με τους κινητήρες!
Εμ, έτσι μασκάρω και βάφω κι'εγώ... Να δω πως κάνεις το ίδιο στους CFM του 738... Που δεν χωράει ούτε το δακτυλάκι σου...
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Manwlo

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 22, 2012, 11:03:24 μμ »
Τέλος!
Μόνο (κλασσικό) πρόβλημα σε όλα τα πολύτροχα revell, οι ρόδες σε 2 σκέλη έπρεπε να κολληθούν "λάθος" για να μην είναι οι υπόλοιπες στον αέρα.

Μια φωτό εδώ:

Click to see the original size.

Οι υπόλοιπες στο show room εδώ.

-=Manwlo=-

Tags: