Αποστολέας Θέμα: 1/72 IDF Puma with CARPET anti-mine rockets System  (Αναγνώστηκε 5315 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
Απ: 1/72 IDF Puma with CARPET anti-mine rockets System
« Απάντηση #25 στις: Οκτωβρίου 16, 2012, 02:05:24 πμ »
Συγκρινε με το γερανο απο πανω του,αυτο ειναι sand grey 1967,αυτο που λες  1982 ειναι το ενδιαμεσo χρωμα της IDF,και αυτο που λεω εγω ειναι  το ιδιο που φορανε τα Μercava απο το 2 και μετα οπως  και το αρμα στην φωτο πιο ανοιχτο και το εβγαλε η Lifecolor τωρα.
Ωστοσο ας δουμε το βαψιμο στην εκθεση και τα ξανασυζηταμε απο αποσταση ομως μια φαω και καμια και ειμαι και μιση μεριδα
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #26 στις: Οκτωβρίου 16, 2012, 02:35:55 πμ »
Ωστοσο ας δουμε το βαψιμο στην εκθεση και τα ξανασυζηταμε απο αποσταση ομως μια φαω και καμια και ειμαι και μιση μεριδα

Θα δω μετά το τελικό χέρι αν καφετίζει πολύ ίσως περάσω κάποιο πρασινίζων φίλτρο... Θένκς πάντως για τη συμβουλή.  ::salut::

Το χρωματάκι το νέο που λες τι κωδικό έχει γιατί απ όσο έψαξα σε Israeli βρήκα μόνο τα "UA20 1968" και "UA35 1982" τα υπόλοιπα είναι αεροπορικά.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #27 στις: Οκτωβρίου 16, 2012, 09:48:41 πμ »
Θα δω μετά το τελικό χέρι αν καφετίζει πολύ ίσως περάσω κάποιο πρασινίζων φίλτρο...
Νομίζω ότι είπες το σωστότερο  :wink:

Νικόλα έχει γίνει το κάτι άλλο, αυτή η anti-slip επιφάνεια δε ...   ::salut::

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #28 στις: Οκτωβρίου 16, 2012, 10:00:24 πμ »
Τσίτσος=Σταθερή αξία...
Τί να λέμε τώρα...
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Dimmu Borgir

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Αθηνα
  • Klein Mein
« Απάντηση #29 στις: Οκτωβρίου 16, 2012, 05:08:08 μμ »
Έσπαγα το κεφάλι μου για την αντιολισθητική και έδωσες λύση τρελή.Το μοντελάκι τα σπάει στα είπα και από κοντά.Μανάρι λέμε,τελείωνε να το δώ βαμμένο.Η τεχνική βαψίματος του Ισπανού με ιντριγκάρησε από την πρώτη στιγμή για να δούμε αν αποδίδει. :mrgreen: ::glossa::
Αφρόκρεμα λέμε ::glossa::
I ride my fate with all my hate!!!

Αποσυνδεδεμένος ΖΑΦ

• ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΠΑΤΡΙΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΧΙΟΣ - ΞΑΝΘΗ
  • ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΤΙΜΗΣΩ
« Απάντηση #30 στις: Οκτωβρίου 16, 2012, 09:55:42 μμ »
Η μέχρι τώρα δουλεία σου είναι Φανταστίκη θα περειμένω και εγώ μαζι με τους άλλους να το δω τελειώμένο.
Spoiler (hover to show)
Καλά τελειώματα ::salut:: ::salut::
GOOD MORNING VIETNAM
Στέλιος

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #31 στις: Οκτωβρίου 16, 2012, 10:25:08 μμ »
Νικόλα, το κίτ έχει τρελή λεπτομέρεια!...τύφλα να'χουν τα 35άρια!...καλή συνέχεια και τελειώματα! :wink: ::salut::

απ'ότι κατάλαβα θα πας το βάψιμο όπως έκανε ο Jose Luis Lopez Ruiz (ή χοθέ θπαθοκλαμπάνιαθ ή τέλος πάντων όπως τον λένε! :mrgreen: )

• Scale 1/35
  • *
  • Klein Mein
« Απάντηση #32 στις: Οκτωβρίου 16, 2012, 10:41:51 μμ »
Στέλιο κοίτα εδώ: http://www.deluxematerials.co.uk/pages/fillerproducts.htm
Ουσιαστικά είναι ένα υλικό πολύ ελαφρύ και με πολύ μικρό κόκκο το οποίο χρησιμοποιήται σε μεγάλη κλίμακα για να κάνει πιό ελαφριά(σε βάρος) προιόντα χυτεύσεων.Είναι ιδιαίτερα πτητικά και θέλουν προσοχή και μάσκα.Εκτός από την Deluxe βρίσκεις και χύμα κουβαδάρα σε Neotex, Μερκούρη κτλ.
 ::salut:: Φού

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
« Απάντηση #33 στις: Οκτωβρίου 16, 2012, 11:07:35 μμ »
Ουσιαστικά είναι ένα υλικό πολύ ελαφρύ και με πολύ μικρό κόκκο το οποίο χρησιμοποιήται σε μεγάλη κλίμακα για να κάνει πιό ελαφριά(σε βάρος) πριόντα χυτεύσεων.Είναι ιδιαίτερα πτητικά και θέλουν προσοχή και μάσκα.Εκτός από την Deluxe βρίσκεις και χύμα κουβαδάρα σε Neotex, Μερκούρη κτλ.
Την ίδια χαζή ερώτηση είχα και εγώ, άλλα με πρόλαβε ο φίλος Ζαφ!!! Ευχαριστώ!!!
Φίλε την δουλειά σου άπλα την θαυμάζω :wink: ::salut::
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

Αποσυνδεδεμένος ΖΑΦ

• ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΠΑΤΡΙΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΧΙΟΣ - ΞΑΝΘΗ
  • ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΤΙΜΗΣΩ
« Απάντηση #34 στις: Οκτωβρίου 16, 2012, 11:41:25 μμ »
Ουσιαστικά είναι ένα υλικό πολύ ελαφρύ και με πολύ μικρό κόκκο το οποίο χρησιμοποιήται σε μεγάλη κλίμακα για να κάνει πιό ελαφριά(σε βάρος) πριόντα χυτεύσεων.Είναι ιδιαίτερα πτητικά και θέλουν προσοχή και μάσκα.Εκτός από την Deluxe βρίσκεις και χύμα κουβαδάρα σε Neotex, Μερκούρη κτλ.
Ευχαριστώ ::salut::
GOOD MORNING VIETNAM
Στέλιος

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #35 στις: Οκτωβρίου 16, 2012, 11:46:38 μμ »
Θα δω μετά το τελικό χέρι αν καφετίζει πολύ ίσως περάσω κάποιο πρασινίζων φίλτρο... Θένκς πάντως για τη συμβουλή.  ::salut::

Το χρωματάκι το νέο που λες τι κωδικό έχει γιατί απ όσο έψαξα σε Israeli βρήκα μόνο τα "UA20 1968" και "UA35 1982" τα υπόλοιπα είναι αεροπορικά.
To ενα που εχει σκετο ειναι το UA 119 και το αλλο περιλαμβανεται στα νεα σετ ονομαζεται Israeli Army ο κωδικος ειναι UA 903
και περιλαμβαει 3 χρωματα και 3 pigments.Τα αλλα δυο χρωματα ειναι τα sandgrey

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #36 στις: Οκτωβρίου 27, 2012, 11:03:48 μμ »
ʼλλο ένα μοντελάκι έφτασε στο τέλος του just in time (που λένε και στο χωριό μου) για την έκθεση. :lol:
Οι περισσότεροι το είδατε και από κοντά και το σχολιάσαμε παρέα.

Από το τελευταίο κατασκευαστικό ποστ έγιναν προσθήκες της τελευταίας στιγμής όπως τα sandbags (αντίγραφο από τα φορτώματα για Striker της Legend),
ανακλαστικά στα πίσω φτερά και φακοί στα φώτα του οχήματος. ʼλλες πάλι προσθήκες όπως οι αντένες και το βάψιμο των καπακιών των ρουκετών με ασημί
δεν πρόλαβαν να γίνουν πριν την έκθεση οπότε το μοντέλο βαφτίστηκε τελειωμένο με το έτσι θέλω (για την ακρίβεια είναι στο 99,9%).

Για το βασικό χρώμα χρησιμοποιήθηκε το UA 035 Israeli Sandgrey 1982 της Lifecolor κίνηση που έμελε να καταστρέψει όλη την προηγούμενη δουλειά που είχε γίνει στο ασπρόμαυρο ακόμη άρμα.
Το χρώμα αραιώθηκε σε αναλογία 1:3 με συνδυασμό Lacquer της Tamiya και Ajax!!! (μη ρωτάτε πως το έκανα... ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνετε)
και ενώ όλα ήταν μια χαρά μετά το βάψιμο (στρώσιμο χρώματος, φέγγισμα του ασπρόμαυρου υποστρώματος) ήρθε ο Περικλής, και τον ευχαριστώ και δημόσια για αυτό, και άρχισε κάτι του στιλ "δεν είναι το σωστό χρώμα", "ξανακοίταξε το γιατί ίσως σου βγει πολύ πιο καφέ παρά πράσινο" κλπ.
Η αλήθεια είναι πως και εμένα μου φάνηκε αρκετά καφετί οπότε πήρα την απόφαση να του αλλάξω την τονικότητα (σε πιο πρασινωπό) με αλλεπάλληλα φίλτρα.
Πρέπει να περάστηκε περίπου 10 φίλτρα όλα ακρυλικά και όλα σε αποχρώσεις του πράσινου και του καφέ... κάπου εκεί και συγκρίνοντας το όχημα με της διαθέσιμες φωτό είπα "OK το έχουμε το χρώμα". :wink:
Δεν είχαμε όμως πια καθόλου φώτισμα από το υπόστρωμα και φυσικά καμία αναλογία χρώματος για highlighting. :( 
Ο χρόνος όμως πίεζε οπότε μπήκαν τα decals της Bison (ευγενική προσφορά του Fu)  ::salut:: , έπεσαν τα wash, βάφτηκαν οι μικρολεπτομέρειες και εναπόθεσα της ελπίδες μου για κάποιο highlighting στης σκόνες.
Αυτές  είναι για τα χαμηλά ένα mix από Europe Dust και Dry Mud δουλεμένες υγρές με το διαλυτικό της Mig και για το πήγμα mix Rubbel Dust - Beach Sand και Dry Mud δουλεμένες και στεγνές και υγρές. Ίσως να παρασύρθηκα αρκετά με της υγρές σκόνες (δεν τους φαίνεται στην αρχή αλλά μέχρι να το καταλάβεις έχεις κάνει το όχημα σου που...να από τη σκόνη) :mrgreen: αλλά από την άλλη δεν με χαλάει κιόλας η εικόνα ενός καραμάχιμου οχήματος στο Golan. :twisted:
Κατά τα άλλα κλασικά home made βασούλα (από το γνωστό πια καλούπι) ::glossa::, ταμπελίτσα από απλό printer κολλημένη σε χιλιάρι μαύρο χαρτόνι και τέλος pin της μονάδας εκρηκτικών του μηχανικού των IDF.

Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.

Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.

Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #37 στις: Οκτωβρίου 27, 2012, 11:18:47 μμ »
To μοντελο ειναι ενα διαμαντι κατασκευης.
Και αδικημενο κατα την γνωμη μου.Παντως για το χρωμα παρα πολλοι μοντελιστες συνεχιζουν να πιστευουν οτι το χρωμα ειναι μπεζ.
Μεγα λαθος το λεω και θα το ξαναλεω
Το σημερινο χρωμα των Ισραηλινων ειναι πρασινο απλα ολες σχεδον οι φωτογραφιες τα δειχνουν π@τ@ν@ απο τη σκονη τη λασπη και το χωμα.
Συγχαρητηρια Νικολα,παντα τετοια

Αποσυνδεδεμένος michalis20

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερατσίνι - Πειραιάς
  • Μιχάλης Σορώτος, IPMS#426
« Απάντηση #38 στις: Οκτωβρίου 28, 2012, 12:29:31 πμ »
Fantastico Νίκο :!:
Πάντα τέτοια  ::good_job_smilie::
The Modelling Sting

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #39 στις: Οκτωβρίου 28, 2012, 12:57:17 πμ »
Νικόλα, το χρώμα μετά από τόσα φίλτρα, ήρθε και έπεσε ακριβώς σε αυτό που έπρεπε να είναι :wink:
Τώρα για το σύνολο, ότι και να πω, θα είναι λίγο :!:
Μπραβο ρε φίλε, άλλο ένα αστέρι στη σωστή κλίμακα ::eusa_clap::

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

• Scale 1/35
  • *
  • Klein Mein
« Απάντηση #40 στις: Οκτωβρίου 28, 2012, 03:02:00 πμ »
 Το μοντέλο εξαιρετικό, έχει κάποια θεματάκια αλλά με τίποτα δεν παύει να είναι μια δύσκολη προσπάθεια με καλά αποτελέσματα.
Το χρώμα είναι σωστό συμφωνώ με τους προλαλήσαντες όμως όχι για την 1/72.Είναι σωστό για την 1/35.Στις μικρότερες κλίμακες πρέπει να λειτουργεί το scale effect για να δείχνει το μοντέλο οκ.
Το σκόνισμα είναι σε γενικές γραμμές  καλό με κάποιες εξαιρέσεις που περισσότερο έχουν να κάνουν με την αισθητική για την πιό καλή παρουσίαση και ανάδειξή του.Το γεγονός ότι τοποθετήθηκε πάνω σε μαύρη βάση σκούρηνε ακόμα περισσότερο τις αποχρώσεις του.Στην συγκεκριμένη περίπτωση αν και ξέρω πως ο Τσίτσι θα με κράξει, ήθελε και ένα μικρό περίγραμμα(ακανόνιστο) από ανοιχτόχρωμο έδαφος και το μοντέλο θα απογειωνόταν.Η παρουσίαση με το πίν και το ρουκετόνι θαυμάσια και το όλο σύνολο αποπνέει έναν αέρα από εκθέσεις του εξωτερικού.
Αδικημένο δεν θα το έλεγα(παρά μόνο από τον δημιουργό του που το γκάζωσε στην τελική ευθεία για τη έκθεση και δεν αφιέρωσε το τόσο λίγο ακόμα για ένα ακόμα πιό καλό αποτέλεσμα) γιατί αν μιλήσω σαν κριτής δυσκολεύτηκα πολύ για την απόφασή μου την οποία αιτιολόγησα ευθέως και στον Τσίτσι μετά τα αποτελέσματα.Μπράβο Νίκο για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα και πάμε για άλλα τώρα :wink: :mrgreen: ::salut::

Tags: