Αποστολέας Θέμα: Επισκευη χρωμματος αυτ/του με αερογραφο.  (Αναγνώστηκε 6409 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος speedster 1323

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: athens
  • modelclub.gr
Επισκευη χρωμματος αυτ/του με αερογραφο.
« στις: Μαρτίου 06, 2012, 09:50:24 πμ »
Ηθελα να ρωτησω αν εχει κανει καποιος διορθωση γρατζουνιας αυτ/του με αερογραφο η αεροπενα κτλπ...?

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Απ: Επισκευη χρωμματος αυτ/του με αερογραφο.
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 06, 2012, 09:53:25 πμ »
Βασικα εχω πολλα εργαλειακια λογω επαγγγελματος(που εκλεισε) κ ηθελα να αρχισω να τα αξιοποιω σαν χομπυ,κ με ενδιαφερει αυτη η εκδοχη μιας κ εχω αεροσυμπιεστη-αεροπενα-αερογραφο κτλπ....ευχαριστω.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 06, 2012, 10:39:39 πμ »
ποια ακριβώς είναι η ερώτηση ?

προσωπικά, εχω χρησιμοποιήσει ακρυλικά χρώματα αυτοκινήτου SIKKENS, διπλής επίστρωσης,
χρώματα και βερνίκι τελικής με τα δικά τους διαλυτικά και σκληρυντή,
με Badger 200, σε βάψιμο ποδηλάτου, πλαστικού προφυλακτήρα και κράνους
με απόλυτη επιτυχία

το θεμα ειναι οτι ο αερογράφος, βάφει πολύ μικρές επιφάνειες

::salut::
Σ.Σ.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 06, 2012, 11:29:24 πμ »
Aυτο ηθελα να ακουσω αν καποιος κανει δουλιτσα με επιτυχια,ειμαι αρκετα γνωστης στα εργαλεια κ ειδικα στους αεροσυμπιεστες(λογω επαγγελματος) αλλα στην πραξη κ στο αποτελεσμα εχω θεμα,αφου μεχρι τωρα θεωρια ημουνα....βασικα θελω να ξεκινησω με 2 γδαρσιματα σε προφυλακτηρα...μακαρι να μπορουσα να κατασκοπευσω καποιον μαστορα στα τσιπγουει που λεμε... ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 06, 2012, 12:36:32 μμ »
οι εν λογω επισκευες εχουν δυο κρισιμες φάσεις:

1. στοκάρισμα - τρίψιμο - γυάλισμα, της ζημιάς

2. βάψιμο - γυάλισμα - ενσωμάτωση της επισκευής

θεωρώ οτι η επιτυχία βασίζεται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 60% στην επιτυχία του #1
(να στοκάρεις - τρίψεις, ώστε να "εξαφανιστεί" η ζημιά)

Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Nicolas_mk2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΦΡΑΠΕΔΟΥΠΟΛΗ (Θεσ/νίκη)
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 06, 2012, 06:29:55 μμ »
Ηθελα να ρωτησω αν εχει κανει καποιος διορθωση γρατζουνιας αυτ/του με αερογραφο η αεροπενα κτλπ...?

Αν ειναι για γρατζουνιές τοτε θα πρεπει να τριψεις πρωτα το σημειο με ''αερα'' 1-2 εκατοστα γυρω απο το σημαδι.....Με ντουκοχαρτα νερου καλυτερα-800 ειναι οκ-αν ειναι επιφανειακο σημαδι στο βερνικι θα ερθει στα ισια του με το τριψιμο,μετα να προσεξεις πολυ το χαρτωμα στα ορια του τριμμενου για να μην περασει αχνα....Αφου ριξεις τα χρωματα και τα βερνικια και στεγνωσουν τοτε και μονο βγαλε τα χαρτια....
Αν τωρα ειναι πιο βαθυ και χρειαστει στοκο αφου τον βαλεις αστον να στεγνωσει καλά και μετα ξεκινα να τριβεις με 800 βρεγμενο αλλά καθε τοσο θα βαζεις το χερι σου(σαν να χαιδευεις....  :wink: )για να παρεις την ευθεια του σημειου-αν δεν τριφτει σωστα ο στοκος μπορει αργοτερα να κανει σκασηματα....Αφου γινει κι αυτο τοτε το σωστο ειναι νσ ριξεις ασταρι πριν το χρωμα-το οποιο θα πρεπει να τριφτει κι αυτο με τη σειρα του και κατοπιν αν πεσουν τα χρωματα.....  ::salut::

θεωρώ οτι η επιτυχία βασίζεται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 60% στην επιτυχία του #1
(να στοκάρεις - τρίψεις, ώστε να "εξαφανιστεί" η ζημιά)

Σ.Σ.

Ετσι ακριβως,η σωστη προεργασια ειναι πολυ παραπανω απο μιση δουλεια(ασε που αν δεν γινει κατι εκει σωστα μετα δεν διορθωνεται...)

Αποσυνδεδεμένος soumi

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • >Για ολους τους φίλους Γιώργος
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 06, 2012, 07:55:54 μμ »
Το καλοκαίρι που μας πέρασε  έβαψα το εσωτερικό από το σχολικό που έχω  έτριψα όλα τα μέρη με ντουκοχαρτο 1000 για να φύγει ότι γυαλάδα είχε το άλλο χρώμα (μπλε) και μετά μασκαρισα όλο το ταβάνι τα παράθυρα και απομόνωσα την θέση οδηγού -συνοδηγού από τον χώρο επιβατών και το πέρασα ένα πορτοκαλί σαν πρώτο χέρι απλά για να πιάσει πάνω στο μπλε και μετά από 24 h  δεύτερο χέρι και τέλος  ΠΡΟΣΟΧΗ  ΟΧΙ ΣΤΟ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΖΕΣΤΗ  απόγευμα μετά τις 7 το καλοκαίρι είναι καλά.
Το εξωτερικό είχα κουραστεί και δεν το ξεκίνησα  οπού είχε ξεκινήσει  το σκούριασμα από σημαδάκια  πήρα ένα μπιστόλι αμμοβολης  ώστε να γίνει καθρέφτης η λαμαρίνα
Χρώμα πήρα από κατάστημα που πουλά για τα συνεργεία  το χρώμα ήταν χωρίς τον σκλιρηντη που τον έβαζες λίγο πριν το βάψιμο και το ανακατεύεις καλά  για στόκο μου έδωσε ένα σιδηροστοκο  αν θυμάμαι καλά  δυο στοιχειών μετά από 24 καλό τρίψιμο-   αστάρι-  ξανά τρίψιμο αν δεν έγινε καλό το μπάλωμα και μετά ξανά αστάρι  και μετά από 24 ώρες  ένα πρώτο χέρι από μακριά για να πιάσει καλά και μετά από 6h δεύτερο χέρι  πρόσεχε μην δακρύσει  γιατί το χάλασες  δεν θέλει βιασύνη   σιγά σιγά και θα γίνει τέλειο . ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
[img width=202 height=120]http://i481.photobucket.com/albums/rr175/TheiosNontas/airfix%20the%20new%20era_zpsm6mcf13p.gif[

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 07, 2012, 11:40:16 μμ »
Ευχαριστω παιδια για της πληροφοριες,ελπιζω να κανω καλη δουλιτσα γιατι μ αρεσει το θεμα... ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Kouratoras Antonis

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/72
  • Τόπος: Χανιά
  • Κουράτορας Αντώνης http://modelhania.gr/
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 08, 2012, 12:54:44 πμ »
ποια ακριβώς είναι η ερώτηση ?

προσωπικά, εχω χρησιμοποιήσει ακρυλικά χρώματα αυτοκινήτου SIKKENS, διπλής επίστρωσης,
χρώματα και βερνίκι τελικής με τα δικά τους διαλυτικά και σκληρυντή,
με Badger 200, σε βάψιμο ποδηλάτου, πλαστικού προφυλακτήρα και κράνους
με απόλυτη επιτυχία

το θεμα ειναι οτι ο αερογράφος, βάφει πολύ μικρές επιφάνειες

Σ.Σ.

Το κόστος περίπου Σταύρο; Κι όταν λες διπλής επίστρωσης εννοείς...;
Υπό Κατασκευή:
Subaru Impreza WRC 2001 [Heller 1/24]
http://modelclub.gr/forums/index.php/topic,19715.msg409527.html#msg409527

Αποσυνδεδεμένος pgpelect

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά 90% - Χαλάνδρι 10%
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 08, 2012, 12:45:01 μμ »
Αν εννοεί αυτό που κατάλαβα, εννοεί πως περνάς την πρώτη επίστρωση η οποία είναι μόνο χρώμα ανοικτότερο του τελικού. Όταν στεγνώσει περνάς την δεύτερη επίστρωση που δίνει την μεταλική όψη και σκουραίνει λίγο το χρώμα ενώ του δίνει και την γυαλάδα του. Τουλάχιστον έτσι ήταν το χρώμα της Piaggio σε ένα skipper 150 κόκκινο που είχα βάψει για ένα συμφοιτητή μου πριν απο περίπου 13 χρονάκια (πότε πέρασαν, τώρα το πήρα χαμπάρι).

edit. Αντώνη, καλύτερα να περιμένεις πάντως και την απάντηση του Σταύρου για σιγουριά.
Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος Nicolas_mk2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΦΡΑΠΕΔΟΥΠΟΛΗ (Θεσ/νίκη)
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 08, 2012, 06:29:21 μμ »
Αν μου επιτρεπεις να σου απαντήσω εγω για τα χρωματα....

- Το μονής επιστρώσεως είναι το χρώμα το οποίο έχει το βερνίκι μέσα στο χρώμα και την επιφάνεια που βάφουμε την γυαλίζουμε με το δυνατόν περισσότερα  "χέρια" γιατί έτσι κλείνουμε τους πόρους και κάνουμε την βαφή συμπαγή.
Στο μονής επιστρώσεως χρώμα για να στεγνώσει βάζουμε σκληρηντή σε αναλογία που μας λέει ο κάθε τύπος συνήθως 2:1 ή 3:1.Το αραιώνουμε με ακρυλικό διαλυτικό σε ποσοστό 10% το πολύ....
Επίσης τα μονής επιστρώσεως χρειάζονται λιγότερη προετοιμασία για να πετύχεις αξιόλογο αποτέλεσμα.Τα μονής επιστρώσεως χρώματα στεγνώνουν συνήθως σε μία μέρα....

- Τα διπλής επιστρώσεως χρώμα είναι το χρώμα που το ψεκάζουμε και εν συνεχεία για να το γυαλίσουμε ρίχνουμε βερνίκι απο πάνω.
Το αραιώνουμε ( με ακρυλικό διαλυτικό) μέχρι και 100%-αναλογα με τις οδηγιες του παρασκευαστή...
Οι επιφάνειες που θα βαφτούν με διπλής χρώμα θα πρέπει να έχουν προετοιμαστεί πάρα πολύ καλά άρα θα πρέπει να έχουν τριφτεί με γυαλόχαρτα νερού 800(κατα προτίμηση) ή και 1000 ...
Το βερνίκι τώρα ρίχνεται από πάνω από το χρώμα και ακολουθούμε την διαδικασία του μονής, δλδ αραίωμα ως 10% με διαλυτικό, σκληρηντής 2:1 εως 4:1 αναλόγως την μάρκα....
Σε καθε περιπτωση μεγάλη προσοχή στα τρεξίματα-δακρύσματα- τα οποία δεν φτιαχνουν και μπορουν ευκολα να χαλασουν στο τελος την ολη προσπαθεια....Παντα δουλευουμε ψεκαζοντας μικρές ποσοτητες...  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Kouratoras Antonis

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/72
  • Τόπος: Χανιά
  • Κουράτορας Αντώνης http://modelhania.gr/
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 08, 2012, 08:07:46 μμ »
Ευχαριστώ πολύ Νίκο! Κάπως έτσι τα είχα κι εγώ στο μυαλό μου και πλέον μου τα ξεκαθάρισες ολοκληρωτικά.
Υπό Κατασκευή:
Subaru Impreza WRC 2001 [Heller 1/24]
http://modelclub.gr/forums/index.php/topic,19715.msg409527.html#msg409527

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 08, 2012, 08:14:00 μμ »

το κόστος εξαρτάται
ρώτα στα καταστήματα με χρώματα αυτοκινήτων

για τα "διπλής", απαντήθηκε παραπάνω.
το χρώμα αυτό καθεαυτό είναι ματ
και ακολουθεί το γυαλιστερό βερνίκι με σκληρυντή.

στην Αθήνα, τα εν λόγω χρώματα και διαλυτικά,
τα ψωνίζω απο τη Μιχαλακοπούλου (στη γωνία πριν ενωθεί με τη Μεσογείων)

Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος takis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #13 στις: Μαρτίου 13, 2012, 06:36:12 μμ »
εχω την εντυπωση οτι στις μικροεπισκευες δεν τριβουν μονον τη ιδια την ζημια αλλα ενα αρκετα μεγαλο κοματι για να ταιριαξει το χρωμα αλλα και το βερνικη οπως μου εχουν πει δεν εχω δει να το κανουν

θελει ακομα αυτο το πραγμα που μοιαζει με σομπα για ψησει το χρωμα οπως και τριψιμο με καποιο αλοιφαδορο για σβησει σωστα το χρωμα και το βερνικη και να μην εχουν διαφορα στην ενωση

ελπιζω να βοηθησα σιγουρα θελει πολλες δοκιμες για να το πετυχεις και συμβουλες τις οποιες νομιζω οτι δεν θα ειναι και τοσο προθυμη να σου δωσουν

ενοηται οτι πρεπει να ταιριαξεις απολυτα το χρωμα

Tags: