Αποστολέας Θέμα: Αερογράφος Σβήστρα.  (Αναγνώστηκε 3805 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dayhawk

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Σκύρος
Αερογράφος Σβήστρα.
« στις: Φεβρουαρίου 28, 2012, 05:03:01 μμ »
Χωρίς να χω δεί όλα τα ποστ θέλω να ρωτήσω τι ακριβώς είναι αυτός ο αερογράφος.Τον ακούω πρώτη φορά.Είναι λέει ένα εργαλείο που αντί για χρώμα ψεκάζει πολύ λεπτό οξείδιο αλουμινίου ή πολύ λεπτή άμμο (σαν πούδρα) και σβήνει χρώματα.Το χει δουλέψει κανείς αυτό?από πλευράς κομπρεσέρ τι γίνεται?

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Απ: Αερογράφος Σβήστρα.
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 28, 2012, 05:09:27 μμ »
Σαν αμμοβολή μου ακούγεται... Όταν καθαρίζουν τις γάστρες των πλοίων από τα παλιά χρώματα και ό,τι έχει πιάσει επάνω, ψεκάζουν μαύρη χοντρόκοκκη άμμο σαν σμυρίδι για να φύγουν όλα.

υπό κλίμακα μπορεί να καθαρίσει έυκολα το χρώμα αλλά το πλαστικό δεν ξέρω τι ζημιά θα πάει... Λογικά με προσοχή και σωστή ρύθμιση της πίεσης του αέρα θα πετύχει, αλλά μιλάμε για πολύ σκόνη και κόπο...

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 28, 2012, 05:13:43 μμ »
Και βρήκα και άλλη μια πατέντα με σόδα:

[ Invalid YouTube link ]

Αποσυνδεδεμένος costastdm

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Σαλαμινα
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 28, 2012, 05:14:23 μμ »
Χωρίς να το έχω ξαναδεί και μόνο με την περιγραφή σου υποθέτω πως είναι κάτι αντίστοιχο της αμμοβολής ή της υδροβολής....

Αποσυνδεδεμένος BadKarma

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 28, 2012, 06:11:20 μμ »
Αμμοβολή είναι.

Πετάει ρινίσματα μετάλλου (ή σόδα μετά από μετατροπή) και κάνει περίπου 30-35 λίρες Αγγλίας...

Το χρησιμοποιούν κυρίως για να δημιουργήσουν σχέδια με εφέ αμμοβολής σε τζάμι.

Αυτό που δεν ξέρω είναι εάν επηρεάζει το πλαστικό.
The road to success is always under construction.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 28, 2012, 06:27:36 μμ »
Με σόδα κάνουν και καθαρισμούς πέτρας απ' τα δόντια. Λέτε να κάνει και γι' αυτό;  :mrgreen:  ::glossa::
Εγώ πάντως δεν θα το εμπιστευόμουν για το μοντέλο μου.
Απ' την άλλη όμως, θα κάνει πολύ ρεαλιστικό chipping πάνω σε αλουμινόφυλλο ας πούμε, κυρίως για θυρίδες σκελών προσγείωσης, χείλη προσβολής πτέρυγας, οπλισμό κτλ.
Αλλά δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 28, 2012, 06:41:04 μμ »
Δεν εχει μοντελιστικη χρηση ρε παιδια (τουλαχιστον σε πλαστικα μοντελα),τι το κουραζουμε? :roll:

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 28, 2012, 07:43:45 μμ »
Με σόδα κάνουν και καθαρισμούς πέτρας απ' τα δόντια. Λέτε να κάνει και γι' αυτό;  :mrgreen:  ::glossa::
Εγώ πάντως δεν θα το εμπιστευόμουν για το μοντέλο μου.
Για τα δόντια θα το εμπιστευόυσουν, δηλαδή???

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 28, 2012, 08:49:29 μμ »
Τα δόντια μας είναι απ' τα πιο σκληρά υλικά στη φύση (αδαμαντίνη - εξαιρούνται τα κεφάλια ορισμένων  :mrgreen:). Οπότε, ακόμα και αν δεν θα έκανε δουλειά, δεν θα ανησυχούσα μήπως μου τα καταστρέψει.

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 29, 2012, 12:16:13 μμ »
Σαν αμμοβολή μου ακούγεται... Όταν καθαρίζουν τις γάστρες των πλοίων από τα παλιά χρώματα και ό,τι έχει πιάσει επάνω, ψεκάζουν μαύρη χοντρόκοκκη άμμο σαν σμυρίδι για να φύγουν όλα.

Για να γλιτώσεις το ματσακόνι  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 29, 2012, 12:34:25 μμ »
Καλημερα κι απο εμενα.Ειναι οντως αμμοβολη το συγκεκριμενο.Οσο για το πλαστικο,αν το φθειρει η οχι ειναι μια αλλη ιστορια.Χρησιμοποιειται οντως για τζαμια,αλλα και παρα πολυ στην οδοντιατρικη.(ο γραφων ειναι οδοντοτεχνιτης).Σιγουρα θα μπορουσε να βρει χρηση στον μοντελισμο κι αυτο γιατι υπαρχει μεγαλη ποικιλια στο τι μπορεις να βαλεις στο δοχειο του.Απο οξειδια αλουμινιου και αμμο μεχρι σοδα και πλαστικες περλες.Επισης υπαρχει και ποικιλια μεγεθων στα παραπανω υλικα.Οποτε η επιλογη υλικου,μεγεθους και πιεσης αερα μας δινει και διαφορετικα αποτελεσματα.Καποια στιγμη ας πουμε σκοπευω να δοκιμασω να κανω την υφη χυτου πυργου αρματος στην 1/72.Ισως με τον καταλληλο συνδυασμο να κανει και ξεβαμα μοντελου.Η δικια μου ενσταση ειναι,οτι το θεωρω πολυ εξωτικη αγορα για μοντελισμο.Το κοστος του εργαλειου μαζι με το κοστος αναλωσιμων,καθως και καποιο ειδος απορροφησης που ειναι απαραιτητη πιστεψτε με,βαραινουν πολυ στη ζυγαρια κοστος-χρησιμοτητα ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Dayhawk

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Σκύρος
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 29, 2012, 02:16:44 μμ »
Όντως περί αμμοβολής πρόκειται..Δεν σκοπέυω να τον αγοράσω ούτως η άλλως..Η καλύτερη συνταγή για να μην χρειαστεί να ξεβάψεις ποτέ μοντέλο είναι το να το βάψεις σωστά.

Αποσυνδεδεμένος BadKarma

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 29, 2012, 02:35:55 μμ »
Προσωπικά στο όχι πολύ άμεσο μέλλον σκέφτομαι να τον αγοράσω. Όχι για μοντελιστική αλλά για παραμοντελιστική χρήση. Για ξέβαμμα πλαστικών αντικειμένων που δεν διαθέτουν όμως τις λεπτομέρειες το μοντέλου.

Όταν και εφόσον γίνει θα κάνω τις σχετικές δοκιμές και θα αναφέρω τα αποτελέσματα.

gtets εάν σκεφτείς τι τρώμε σε μοντελιστικά υλικά η τιμή του μάλλον είναι αστεία ΕΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ βρει τη χρήση του και δεν μιλάω για χρήση 2 φορές το χρόνο αλλά συστηματική...

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 29, 2012, 02:56:58 μμ »
Αν γενικοτερα βρεις χρηση στο συγκεκριμενο και οχι 2 φορες το χρονο οπως πολυ καλα λες,τοτε αλλαζει και η ζυγαρια.Κι αν ναι τοτε θα σου πω οτι το συγκεκριμενο εργαλειο ειναι παμθηνο.Το μηχανημα αμμοβολης που εχω εγω κοστιζει γυρω στα 1500 ευρω και γυρω στα 300 το χρονο τα αναλωσιμα του.Και δεν θεωρειται και ακριβο.Αλλα το χρησιμοποιω καθημερινα,ειναι εξοπλισμος της δουλειας μου.Οποτε ξαναρχομαστε παλι στο κοστος-χρηση.Παντως αν αποφασισει κανεις οτι χρειαζεται κατι τετοιο και θελει περισσοτερες πληροφοριες,εδω ειμαστε.Κι αν θυμηθω αυριο να φερω κανα παλιο μοντελο στο εργαστηριο να δω συγκεκριμενα με το ξεβαμμα τι γινεται και να σας πω αποτελεσματα

Αποσυνδεδεμένος BadKarma

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #14 στις: Μαρτίου 01, 2012, 08:55:18 πμ »
Παντως αν αποφασισει κανεις οτι χρειαζεται κατι τετοιο και θελει περισσοτερες πληροφοριες,εδω ειμαστε.Κι αν θυμηθω αυριο να φερω κανα παλιο μοντελο στο εργαστηριο να δω συγκεκριμενα με το ξεβαμμα τι γινεται και να σας πω αποτελεσματα

Σωστός!!!!  ::salut::

Να θυμηθείς, να θυμηθείς  :lol: :lol: :lol:

Tags: