Αποστολέας Θέμα: Heinkel He-111 [Italeri στην 1/72] Νο2  (Αναγνώστηκε 1804 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος yiamyiam

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Heinkel He-111 [Italeri στην 1/72] Νο2
« στις: Φεβρουαρίου 27, 2012, 08:38:40 μμ »
Καλησπέρα!
Παίρνω το θάρρος να σας δείξω και το δικό μου μοντέλο. Είναι το Heinkel He-111  της Italeri 1/72
Είναι το δεύτερο που κάνω μετά από 20+ χρόνια.
Το έχω βάψει εσωτερικά με το Νο31 της HAMBROL, προφανώς είναι λάθος αλλά δεν είχα την πολυτέλεια να βρω το κατάλληλο χρώμα (ακριβά μεταφορικά, κάτοικος νησιού).
Σήμερα έβαλα και τα παράθυρα, μου βγήκαν τα μάτια αλλά θεωρώ ότι μπήκαν αρκετά καλά. Το βάψιμο όπως καταλάβατε είναι με το χέρι και δεν του έχω πάρει τον αέρα ακόμη.
Νομίζω πως για δεύτερο μοντέλο διάλεξα κάτι δύσκολο αλλά με έχει πεισμώσει και δεν το παρατάω.
Κάθε σχόλιο δεκτό όπως και κάθε υπόδειξη.
Σας ευχαριστώ που δεν θα γελάσετε πολύ!!! :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος yiamyiam

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Απ: Heinkel He-111 [Italeri στην 1/72] Νο2
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 27, 2012, 08:39:45 μμ »

Αποσυνδεδεμένος Palanadine

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Παναγιώτης-Δημήτριος Γρηγορίου
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 27, 2012, 08:51:02 μμ »
 Κάθε προσπάθεια είναι σεβαστή. Τώρα αν δε σου πέτυχε η ακριβής απόχρωση, δε θα κάτσουμε να πεθάνουμε κιόλας, σιγά σιγά το μαθαίνουμε το χόμπυ!

Βασικά το RLM 02 που ήταν βαμμένες οι εσωτερικές επιφάνειες, ήταν ένα περίεργο γκρι-πράσινο χρώμα, το οποίο είναι και υπό κλίμακα "ζόρικο" να αναπαρασταθεί.

Στο δικό σου μοντέλο, αυτά που πρέπει να προσέξεις αρχικά, είναι η σωστή συναρμολόγηση (τα διαφανή στην άτρακτο φαίνεται να έχουν μπει καλά παρεπιπτόντως), το καλό και προσεκτικό στοκαροτρίψιμο, και μετά το βάψιμο.

Για το τελευταίο, φαίνονται μεν κάποιες πινελιές στο πέρασμα του χρώματος, αλλά αφού κι εγώ δεν το 'κατέχω' το πινέλο, δεν είναι και σωστό να ασκώ κριτική, πόσο μάλλον στις αρχικές σου προσπάθειες. Πάντως για καλύτερα αποτελέσματα, πρόσεξε την αραίωση, απαλές πινελιές - δεν πειράζει αν δεν βαφτεί καλά στο πρώτο χέρι - και κατά προτίμηση βάψιμο μόνο με matt χρώματα, satin και gloss δεν κάθοντα φρόνιμα...

Καλή συνέχεια!  ::salut::
"We cannot direct the winds, but we can adjust the sails"

Αποσυνδεδεμένος yiamyiam

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 27, 2012, 09:02:50 μμ »
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Για τις πινελιές το είδα και εγώ αλλά ήταν η πρώτη μου επαφή με το διαλυτικό και έκανα πειράματα, τώρα νομίζω πως κατάλαβα πως "δουλεύει" το αραίωμα.
Τα τζαμάκια τα έβαλα με Clear fix της Hambrol με την βοήθεια από μια οδοντογλυφίδα.
Σκέφτομαι να τα καλύψω με πλαστελίνη ή με ταινία διπλής όψεως πριν το βάψιμο.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 27, 2012, 09:22:10 μμ »

Ούτε πλαστελίνη (αφήνει πολλά λάδια), ούτε ταινία διπλής όψης. Θα βάλεις ή απλό σελοτέιπ, ή αν μπορείς να βρείς, ταινία μασκαρίσματος.

Αποσυνδεδεμένος yiamyiam

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 28, 2012, 03:10:58 μμ »
Χαρτοταινία ήθελα να πω... Σελοτέιπ εννοείς το λευκό που δεν κολλάει καλά?

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 28, 2012, 03:28:15 μμ »
 Αυτό που χρειάζεσαι γενικά είναι μια ταινία που να μην έχει πολύ ισχυρή κολλητικότητα, και να μην αφήνει υπολείματα κόλλας όταν την αφαιρείς.

Αποσυνδεδεμένος yiamyiam

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 05, 2012, 03:24:02 μμ »
Καλησπέρα και πάλι!
Όπως το φανταζόμουν έγινε τελικά.... ήρθε η ώρα να αποφασίσω για το μασκάρισμα στα τζαμάκια.
Τα μικρά παράθυρα στα πλάγια τα κάλυψα με χαρτοταινία ας πούμε αρκετά εύκολα. Στο εμπρός μέρος τα βρήκα βουνό. Προσπάθησα με τον ίδιο τρόπο που έκανα και τα μικρά, αλλά το μόνο που κατάφερα ήταν να χαράξω με το νυστέρι το πλαστικό, λίγο άλλα το κατάφερα  :evil:.
Μετά από ένα ποτάκι για να ηρεμήσω σκέφτηκα να προχωρήσω στο κώλυμά τους στον κορμό του μοντέλου και μετά με ένα πολύ λεπτό πινέλο που έφτιαξα να τα περάσω με χρώμα, ότι "περισσέψει" να το αφαιρέσω με μια οδοντογλυφίδα.
Ο τρόπος αυτός θα επιφέρει αποτελέσματα ή θα τα κάνω χάλια;
 Σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω μέχρι και διορθωτικό αλλά δεν ξέρω αν θα κάνει κακό στο πλαστικό.  Πιστεύω ότι το μασκόλ είναι ο,τι καλύτερο αλλά δεν μπορώ να το βρω εδώ που μένω και δεν δίνω 10EUR σε κούριερ.
Είμαι ανοιχτός σε κάθε πρόταση... (απλή αν γίνεται μιας και δεν έχω μεγάλη εμπειρία).
Ευχαριστώ!

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 05, 2012, 03:55:12 μμ »
Απο τη στιγμη που βαφεις με πινελο, τα μικρα τζαμακια δε χρειαζεται κατα τη γνωμη μου να τα μασκαρεις... Ενα πινελακι λεπτο και με αρκετη υπομονη και ηρεμια μπορεις να πετυχεις ενα εξισου καλο αποτελεσμα με το μασκαρισμα.  :wink: Πινελακι  :mrgreen:

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 05, 2012, 03:59:16 μμ »
 Αυτό που περιγράφεις, πινελάκι μετά την κόλληση του μεγάλου διαφανούς στην άτρακτο, ήταν αυτό που έκανα κι εγώ πριν ανακαλύψω τις... χαρές του μασκαρέματος μασκαρίσματος!

Για να μην παιδεύσαι, ακόμα και με απλό σελοτέιπ μπορείς να μασκάρεις στην τελική, απλά δεν είναι εύκολο να το βγάλεις μετά. Προσωπικά ακόμα δεν έχω χρησιμοποιήσει υγρό maskol, ότι κάνω είναι με ταινία μασκαρίσματος.

Για πολύπλοκο σκελετό όπως στο Heinkel, αλλά και για απλές σχετικά καμπύλες καλύπτρες, κάνω το εξής: με ένα λογικού μεγέθους κομμάτι ταινία, καλύπτω όσο το δυνατό περισσότερο γίνεται χωρίς να σχηματιστούν 'δίπλες' στην ταινία.

Μετά με μια όχι πολύ μυτερή οδοντογλυφίδα περνάω τα όρια σκελετού-διαφανούς, ώστε να κάτσει καλά η ταινία. Τέλος με μία ολοκαίνουρια λεπίδα στον κόφτη, και σιγά σιγά, κόβω στο όριο.

Θέμα εξάσκησης είναι. Αν θες αργότερα μπορώ να ανεβάσω - καιρού επιτρέποντος... - μερικές φωτό να καταλάβεις τι εννοώ.

ʼ και για το φάλτσο στο διαφανές με το κοπίδι μη σκας, βούτα το σε παρκετίνη και θα βελτιωθεί κάπως - ειδικά άν είναι σχετικά 'ξώφαλτσο΄!

Καλή συνέχεια.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος yiamyiam

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 05, 2012, 08:41:16 μμ »
Αυτό έκανα και εγώ με χαρτοταινία για τα μικρά παράθυρα. Φίλε tito το έκανα πιο πολύ για προστασία. Για τα μεγάλα κομμάτια δοκίμασα με την ίδια χαρτοταινία πιέζοντας με μια οδοντογλυφίδα να κολλήσει και να φανούν τα όρια του κάθε παραθύρου αλλά για τον λόγο το ότι δεν ήταν διάφανη δεν φαινόταν το όρια με αποτέλεσμα να μαντεύω τις γραμμές. Έπειτα δοκίμασα με το κλασικό σελοτέιπ αλλά το φοβήθηκα γιατί είδα ότι άφηνε κόλα. Έφτιαξα ένα πολύ λεπτό πινέλο (είχα ένα χαλασμένο και το κούρεψα, μακάρι να κάνουν το ίδιο και στο δάνειο μου να πάρω μιαν ανάσα :lol:!) θα κάνω μια απόπειρα με αυτό αν δω και προχωρά καλά θα συνεχίσω έτσι. Σε περίπτωση που μου ξεφύγει χρώμα, με την χρήση  οδοντογλυφίδας θα φύγει ή χρειάζεται και κάτι άλλο; Α! Νομίζω ότι πήρα και τον αέρα στην αραίωση του χρώματος! Σας ευχαριστώ παιδιά για τις συμβουλές.

Αποσυνδεδεμένος yiamyiam

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 05, 2012, 08:46:02 μμ »
Παρεμπιπτόντως είδατε την "Μυρτώ";
Το παλικάρι είναι καλλιτέχνης μπράβο του!
Δεν χορταίνω να βλέπω τις φωτό μπας και κλέψω λίγο τέχνη! 

Tags: he-111