Αποστολέας Θέμα: USS America 1/720 Italeri  (Αναγνώστηκε 2975 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος stavros stavros

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: 'Ιλιον-Αττική
  • modelclub.gr
USS America 1/720 Italeri
« στις: Φεβρουαρίου 22, 2012, 12:48:00 μμ »
Φίλοι μου καλοί...
Πήρα το uss America της italeri σε 1/720

κατόπιν επιθυμίας του 9χρονου υιού μου, και έχω να κάνω τα ακόλουθα σχόλια:
1.   Κατόπιν ενός εκτενούς σερφαρίσματος στο internet κατέληξα στο συμπέρασμα ότι οι σχεδιαστές της italeri, προτού σχεδιάσουν το καλούπι, είδαν λιγότερες φωτογραφίες από αυτές που είδα εγώ μέσα σε μια εβδομάδα. Ως εκ τούτου το μοντέλο έχει πολλά στοιχεία φαντασίας και «κάντο έτσι αφού δεν βγαίνει αλλιώς..». (*) Σημείωση: Ως εκ τούτου δεν με απασχόλησε και πάρα πολύ η ορθότητα ως προς την κλίμακα των διαφόρων επεμβάσεων μου, αφού τα πάντα απάνω του δεν αντέχουν την αυστηρή κριτική..
2.   Σημάδια χύτευσης πλαστικού διάσπαρτα παντού, σε βαθμό που αρχάριος μοντελιστής τα αφήνει ως έχουν και τα «λανσάρει» ως φινιστρίνια εκτός κλίμακας...
3.   προβληματάκια εφαρμογής... σε ανεκτά επίπεδα (έχουμε δει χειρόοοοτερα..).
4.    έκανα το ατόπημα να ανοίξω με τη μύτη κόφτη, τις δέστρες στο κατάστρωμα... (όπερ σημαίνει 3.644 οπές, οι οποίες μου κόστισαν δυο μέρες αδιάλειπτης εργασίας, κράμπα στο δεξιό αντίχειρα, και ένα καυγαδάκι περιορισμένης έκτασης με την συμβία μου...).
5.   Έκοψα και ένα ασανσέρ για να είναι στο κάτω κατάστρωμα (τρομάρα μου...)
6.   Πρόσθεσα και ένα κομματάκι του κάτω καταστρώματος (ότι μπορεί να φανεί με το μάτι από τις ανοιχτές πόρτες...).
Επισυνάπτω μια- δυο φωτογραφίες και παρακαλώ για τα ακόλουθα:
Θέλω μια φώτο του εσωτερικού πίσω υπόγειου καταστρώματος. Αν βρούμε κάτι καλό μπορεί να μπω στο πειρασμό να βελτιώσω λίγο το εσωτερικό...( δεν θα φαίνεται έτσι και αλλιώς τίποτα...)
Έχω μπερδευτεί λίγο με τις τρύπες από όπου βγαίνουν οι κάβοι.. δεν ξέρω που να τις τρυπήσω (αφού δεν υπάρχουν) και πως θα αποτυπώσω το ανάγλυφό τους (έχουν μια οβάλ κούρμπα..).
Τέλος μία βοήθεια στο πώς να αποτυπώσω τα περιμετρικά κάγκελα, χωρίς να καταφύγουμε σε αγορά βελτιωτικών και foto ech κιτάκια κλπ κλπ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
Απ: USS America 1/720 Italeri
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 22, 2012, 08:28:56 μμ »
Τέλος μία βοήθεια στο πώς να αποτυπώσω τα περιμετρικά κάγκελα, χωρίς να καταφύγουμε σε αγορά βελτιωτικών και foto ech κιτάκια κλπ κλπ.

Σ' αυτή την κλίμακα χωρίς βελτιωτικά;;;;;;;; Θ' αστειεύεσαι. Ούτε εγώ τα θέλω αλλά ή βάζεις ΡΕ ή δε βάζεις καθόλου. Τι , θα τα κάνεις με χαλκόσυρμα και κολλητήρι;;;; Ήμαρτον.
Πάντα φιλικά , ο γείτονας.

Αποσυνδεδεμένος KATSFLYBY

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 22, 2012, 11:52:56 μμ »
Αστο οσο ειναι καιρος και πηγαινε και αγορασε το κιτ της Trumpeter.Εαν δεν λυπασαι τον χρονο σου δηλαδη.
Η Trumpeter εχει βγαλει γυρω στα 3 η 4 Nimitz class με χρονολογιες απο 70'ς μεχρι και 2006 .

Εδω εχει ενα review του Nimitz στην δεκαετια του 70.

http://www.modelwarships.com/reviews/ships/cv/cvn-68/700-trump/trumpeter-review.html

Ολα τα κιτ (T.Roosevelt, etc) ειναι ιδια ακριβως ποιοτητα , απλα αλλαζουν τα αεροπλανα αναλογα και τα καποια ρανταρ πανω κατω.

Αποσυνδεδεμένος Pez

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 23, 2012, 03:34:57 πμ »
Αφήστε τον τον άνθρωπο αφου γουστάρει!!  ::glossa::

Το USS America της Ιταλέρι ήταν ένα απο τα πρώτα μοντέλα που είχα κάνει γύρω στα 11, και θα ήθελα πολύ να το δώ σε όλη του την αίγλη!  :lol:

Καλή συνέχεια  ::salut::

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 23, 2012, 08:45:02 πμ »
Αφήστε τον τον άνθρωπο αφου γουστάρει!!  ::glossa::

Το USS America της Ιταλέρι ήταν ένα απο τα πρώτα μοντέλα που είχα κάνει γύρω στα 11, και θα ήθελα πολύ να το δώ σε όλη του την αίγλη!  :lol:

Καλή συνέχεια  ::salut::

Φίλε μου με έστειλες αδιάβαστο... δεν το γνώριζα το θέμα, αλλά είναι τόσο κατατοπιστικές οι φωτογραφίες της Trumpeter που δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό να ανοίξω μερικές θυρίδες και φινιστρίνια ακόμα, και να βελτιώσω λίγο τα ήδη υπάρχοντα...
Υ.Γ. Να  επαινέσουμε και λίγο το σπίτι μας, αυτό είναι το νόημα του club, να σε βάζει στην πρίζα...

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 23, 2012, 08:46:51 πμ »
Αστο οσο ειναι καιρος και πηγαινε και αγορασε το κιτ της Trumpeter.Εαν δεν λυπασαι τον χρονο σου δηλαδη.
Η Trumpeter εχει βγαλει γυρω στα 3 η 4 Nimitz class με χρονολογιες απο 70'ς μεχρι και 2006 .

Εδω εχει ενα review του Nimitz στην δεκαετια του 70.

http://www.modelwarships.com/reviews/ships/cv/cvn-68/700-trump/trumpeter-review.html

Ολα τα κιτ (T.Roosevelt, etc) ειναι ιδια ακριβως ποιοτητα , απλα αλλαζουν τα αεροπλανα αναλογα και τα καποια ρανταρ πανω κατω.

Φίλε μου με έστειλες αδιάβαστο... δεν το γνώριζα το θέμα, αλλά είναι τόσο κατατοπιστικές οι φωτογραφίες της Trumpeter που δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό να ανοίξω μερικές θυρίδες και φινιστρίνια ακόμα, και να βελτιώσω λίγο τα ήδη υπάρχοντα...
Υ.Γ. Να  επαινέσουμε και λίγο το σπίτι μας, αυτό είναι το νόημα του club, να σε βάζει στην πρίζα...

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 23, 2012, 01:33:44 μμ »
Πάρτε μια πρόγευση... πρόσθεσα κάγκελα και προβολείς, (από μια φώτο που βρήκα για προβολείς μου μοιάζουν..) πάνω από όλες τις θύρες. Έπεται και συνέχεια..

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 23, 2012, 03:27:36 μμ »
Κοιτα δεν ηθελα να σε αποθαρρυνω, απλα  να σου δωσω μια καλυτερη εναλακτικη.Ακομα και τα κιτ αυτα με καποια δουλεια μπορουν να γινουν πολυ ομορφα.
Εγω προσωπικα ενα καλοκαιρι ειχα παθει μια μινι ψυχωση με τα αεροπλανοφορα της Italieri, μιας και ηταν φτηνα, λιγα κομματια , και με λιγη εξτρα δουλεια τα αποτελεσματα ηταν εντυπωσιακα ακομα και για αυτα τα κατα τα αλλα απλα μοντελα με της σημερινης εποχης στανταρτ.

Τα 5 που εκανα για να παρεις μια γευση τι μπορεις να κανεις η και να ξεπερασεις , ετσι για να μην σε απογοητευουμε μονο.

http://www.modelshipgallery.com/gallery/cv/cv-59/720-kk/kk-index.html

http://www.modelshipgallery.com/gallery/cv/cvn-76/720-kk/kk-index.html

http://www.modelshipgallery.com/gallery/cv/cv-66/720-kk/kk-index.html

http://www.modelshipgallery.com/gallery/cv/cvn-65/720-kk/kk-index.html

http://www.modelshipgallery.com/gallery/cv/cvn-69/720-kk/kk-index.html

Ενταξει το Εντερπραιζ ειναι απο την Revell αλλα ειναι πρακτικα το ιδιο κιτ με αυτο της Italeri.

Αποσυνδεδεμένος PSilos33

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 23, 2012, 03:28:27 μμ »
Το εν λόγω μοντέλο το ξεκίνησα το 1995 και το τελείωσα...το 2011!
Πράγματι σηκώνει πολλή βελτίωση και έχει λάθάκια αλλα σε γενικές γραμμές εχει σωστό σχήμα
Οι διαγραμμίσεις του καταστρώματος είναι οτι ναναι και προτείνω να αφήσεις τις χαλκομανίες και να τις βάψεις με μασκάρισμα και μισό λεξοτανίλ τη μέρα.
Μου ανοίγεις δουλειές...Πρέπει να ανεβάσω φωτο..

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 23, 2012, 03:39:32 μμ »
Ξεχασα να σου πω οτι εαν θελεις συγκεκριμενες πληροφοριες  για ρανταρ κτλπ ο ειδικος εδω ειναι ο Νεκταριος ο  οποιος εχει σχεδον φτιαξει ολα τα κιτ της Italieri και πανω απο μια φορα για να καλυψει ολα τα αμερικανικα αεροπλανοφορα ,και με ολες τις σωστες διορθωσεις κτλπ.Μια  που  μιλαμε για ψυχωση δηλαδη.. :!:

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 23, 2012, 05:52:26 μμ »
Κώστα μου, Κώστα μου... (ελπίζω να μου επιτρέπεις τον ενικό),
Το να φτιάξω ένα αεροπλανοφόρο σαν τα δικά σου, προς το παρόν αποτελεί έναν ευσεβή πόθο.. Επί του παρόντος σκοπός και στόχος μου είναι να μυήσω τον γιό μου στη μαγεία του μοντελισμού (μέρος της οποίας αποτελείς ), και να περάσω λίγες (..διορθώνω σε, ορισμένες), ώρες διασκέδασης και δημιουργικής απασχόλησης, στα πλαίσια της οποίας δυο depon τα παίρνω, όχι να πέσουμε και στα βαριά όμως... Στο δια ταύτα τώρα, σε καμία περίπτωση δεν απογοητεύτηκα βλέποντας τα μικρά έργα τέχνης σου, απεναντίας δανείζομαι ιδέες από τις φωτογραφίες σου και ελπίζω να καταφέρω μια μέρα να σας παρουσιάσω και 'γω κάτι αντάξιο ή και εφάμιλλο.

Αποσυνδεδεμένος Nikos K

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Δράμα
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 23, 2012, 07:22:13 μμ »
Ο μοντελισμός είναι μία απίστευτη ασχολία, πρέπει όμως να παραμένει ευχάριστη σε κάθε φάση της...
Οποσδήποτε αποτελεί την πιστή αντιγραφή θεμάτων αλλά όπως λέμε δεν θα σκάσουμε κιόλας.
Τα ΡΕ και τα διάφορα βελτιωτικά ναι μεν αποτελούν λύση αλλά να μην ξεχνάμε πως πρόκειτε για την εκδοχή κάποιου άλλου, πιστότερη βέβαια από την εικόνα του όλου κύριου μοντέλου όμως εντελώς πιστή αντιγραφή απλά δεν υπάρχει.
Πρωσοπικά τοποθετούμε υπέρ των ιδιοκατασκευών, τα υλικά είναι γύρω μας.

Όσον αφορά τα ρέλια του μικρού θηρίου σου, κατόπιν προσωπικών εφαρμογών, θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις τμήματα σίτας αμιάντου.

Καλή συνέχεια...

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 23, 2012, 07:58:11 μμ »
Αυτό ακριβώς πιστεύω και εγώ. Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 24, 2012, 06:01:33 μμ »
Ζεσταμένο και τεντωμένο πλαστικό, old time classic method....(μετά από κάτι αποτυχημένες απόπειρες με χαλκό..)

Υ.Γ. ..και μη ρωτήσει κανείς τι είναι αυτά που πρόσθεσα γιατί δεν ξέρω, για σωλήνες αποχέτευσης μου μοιάζουν..

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 24, 2012, 06:52:24 μμ »
Καλά το έπιασες, μπούνια στην ναυτική ορολογία...  ::salut::

http://www.navsource.org/archives/02/66.htm

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 25, 2012, 06:51:36 πμ »
Αν και μου φαίνονται λίγο off scale μπράβο για την τόλμη σου να περάσεις σε τέτοια βελτίωση.Καλή συνέχεια !

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 26, 2012, 02:58:58 μμ »
Συγγνώμη για την καθυστέρηση στην ενημέρωση. Κόλλησα το κύριο κατάστρωμα, και έχω ένα θέμα στην εφαρμογή στη δεξιά πλευρά (στοκάρω και τρίβω με μανία..). Επίσης δε ξέρω ακόμα τι να κάνω με τα ρέλια...(αντιστέκομαι ακόμα στην αγορά έτοιμων ..πόσο θα αντέξω;;;;).

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 26, 2012, 03:12:32 μμ »
αντιστέκομαι ακόμα στην αγορά έτοιμων ..πόσο θα αντέξω;;;;.

Αν θες να βάλεις ρέλια δεν γίνεται να αντισταθείς.... Ειδικά σε αυτή την κλίμακα...

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 27, 2012, 06:30:39 μμ »
Ρέλια από κλωστή βουτηγμένη σε ατλακόλ... ελπίζω να πετύχει (λόγο φόρτου εργασίας, νέα θα έχουμε το άλλο Σάββατο... )

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 27, 2012, 09:08:30 μμ »
Επεμβάσεις και στον πύργο..

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #20 στις: Μαρτίου 05, 2012, 04:06:30 μμ »
Αργά (αλλά σταθερά..) προχωράμε. Το μισό χρώμα μου το ξήλωσε η ταινία μασκαρίσματος αλλά επανήλθε.. για πρώτο χέρι καλά είναι...
Μαύρη λωρίδα στην ίσαλο γραμμή, ρέλια και αξεσουάρ έχουν συνέχεια...
Λίγη υπομονή, γιατί ο χρόνος μου είναι αυτή την περίοδο λίγο περιορισμένος..

Αποσυνδεδεμένος ΖΑΦ

• ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΠΑΤΡΙΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΧΙΟΣ - ΞΑΝΘΗ
  • ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΤΙΜΗΣΩ
« Απάντηση #21 στις: Μαρτίου 05, 2012, 05:45:05 μμ »
Καλά το πας Καλά τελειώματα ::salut:: ::salut::
GOOD MORNING VIETNAM
Στέλιος

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #22 στις: Αυγούστου 06, 2013, 11:17:18 μμ »
Μετά από ένα χρόνο και κάτι στο ράφι, είπα να το φτάσω μέχρι εδώ...

..λίγο πλακοματζίδικο αλλά ... τέλος πάντων.

Tags: