Αποστολέας Θέμα: ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ AIR COMPRESSOR  (Αναγνώστηκε 18528 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Κερατσίνι
ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ AIR COMPRESSOR
« στις: Φεβρουαρίου 16, 2012, 09:12:27 μμ »
 Καλησπέρα σε όλους. Ψάχνοντας πολύ και προσπαθώντας να γυρίσω δυναμικά στο "άθλημα" χρειάστηκα αεροσυμπιεστή (Air Compressor) και βλέποντας το πόσο τσουχτερές είναι οι τιμές για ένα πραγματικά αθόρυβο αεροσυμπιεστή αποφάσισα να τον φτιάξω μόνος μου. Παρακάτω παραθέτω φωτογραφίες από τη διαδικασία κατασκευής του αεροσυμπιεστή με μοτερ από ψυγείο. Να συμπληρώσω ότι την ιδέα μου την έβαλε ο φίλος του πατέρα μου Κος Νίκος ο οποίος είναι συνταξιουχος μηχανικός και πολυτεχνίτης. Έχει καταπληκτικό εργαστήρι και χρησιμοποιεί τρία τέτοια συστήματα διαφόρων μεγεθών για τις δουλειές του και τις κατασκευές του.
    Πάμε τώρα στην κατασκευή και ξεκινάμε με την αεροφιάλη η οποία είναι από πυροσβεστήρα ξηράς σκόνης 6 κιλών. Στην κύρια βαλβίδα του έχει κοληθεί βαλβίδα αντεπιστροφής 3/8"x 3/8". Στο κάτω μέρος της φιάλης έχει κοληθεί ρακοράκι εξυδάτωσης αεροφυλακίων. Επίσης στην επάνω πλευρά έχει κοληθεί μία συστολή Αγγλίας 3/8"x 1/4". Τέλος έχουν κοληθει επάνω και κάτω αντίστοιχα λαμάκια τα οποία αποτελούν τη βάση στην οποία θα πατάει η φιάλη κάτω και την βάση στην οποία θα πατάει επάνω το μοτερ του ψυγείου. Αργότερα θα τοποθετηθεί και σκαρίφημα καθώς και πλήρης λίστα με όλα τα απαραίτητα.

Οι άνθρωποι είναι για να αγαπιούνται και τα αντικείμενα για να χρησιμοποιούνται. Όχι το αντίθετο!!!

Αποσυνδεδεμένος HEL(las)

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σωμα στην Σαλονικη, μυαλο και καρδια στην Κομοτηνη
  • "ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΤΑΦΡΟΝΗΣΑΝΤΕΣ"
Απ: ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ AIR COMPRESSOR
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 16, 2012, 10:19:52 μμ »
Ωραιος !!! Ετσι πες τα αναλυτικα μπας κ μπορεσουμε να βγαλουμε κ εμεις καμια ακρη !! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 16, 2012, 10:26:24 μμ »

Ευχαριστώ. Θα δείτε στην πορεία ότι δεν είναι και τρελή κατασκευή. Θα τη θεωρούσα σχετικά απλή. Το μόνο που χρειάζεται είναι μερικά εργαλεία (τα οποία δεν κοσμούν και τα περισσότερα εργαστήρια) και φυσικά την απαραίτητη δεξιοτεχνία.
Οι άνθρωποι είναι για να αγαπιούνται και τα αντικείμενα για να χρησιμοποιούνται. Όχι το αντίθετο!!!

Αποσυνδεδεμένος BadKarma

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 16, 2012, 11:03:57 μμ »
Ωραίος!!!

Με καίει κι εμένα το θέμα...

Επίσης ένα ακριβές κοστολόγιο θα βοηθούσε...
The road to success is always under construction.

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 16, 2012, 11:50:57 μμ »
Επίσης ένα ακριβές κοστολόγιο θα βοηθούσε...

Το κόστος για μένα έχει ως εξής:
Μοτερ ψυγείου: Από ανακύκλωση άρα κόστος μηδέν
Πυροσβεστήρας: Από ανακύκλωση άρα επίσης κόστος μηδέν
Υπόλοιπα εξαρτήματα (ρυθμιστής πίεσης με υδατοπαγίδα, πιεσοστάτης, μανόμετρα, βαλβίδα ασφαλείας κλπ.: 60-70EUR
Τα παίρνεις και λίγα λίγα προχωρώντας την κατασκευή σου. Πάντως στη λίστα με τα υλικά θα τα γράψω αναλυτικά.

Αποσυνδεδεμένος spyros molinaris

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: κερκυρα
  • I.P.M.S. 258
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 17, 2012, 01:04:42 πμ »
φιλε vla
θα ηθελα να πω δυο λογια για την κατασκευη σου,τα οποια τα εχω αναφερει και σε παρομοιο ποστ.
καλη η πατεντα με τον πυροσβεστηρα, αλλα στον συγκεκριμενο βλεπω οτι εχουν γινει αρκετες κολησεις και σε αρκετα σημεια υπαρχει διαβρωση του μεταλλου.
αυτο εχει σαν αποτελεσμα το μεταλλο του πυροσβεστηρα να χανει τις ιδιοτητες του.
επειδει θα δωσεις μια σταθερη πιεση μεσα περιπου στα 6-8 bar για να τον γεμισεις ,δεν ξερω κατα ποσο θα ειναι ασφαλεις,και ποσα γεμισματα θα αντεξει.
στην θεση σου θα αλλαζα δοχειο και ολες τις συνδεσεις θα τις εκανα πανω σε ενα σωληνα που θα συνδεετε μονο με την μπουκαλα.
σου δειχνω μια φωτο για να δεις πως ειναι.την εχει ποσταρει φιλος σε αλλο ποστ.
προσωπικα στην δικη μου κατασκευη εχω κανει το ιδιο πραγμα και δεν εχω κανενα προβλημα.
τα παραπανω στα γραφω για λογους ασφαλειας ,θελει πολυ προσοχη μια τετοια κατασκευη.

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 17, 2012, 11:30:30 πμ »
καλη η πατεντα με τον πυροσβεστηρα, αλλα στον συγκεκριμενο βλεπω οτι εχουν γινει αρκετες κολησεις και σε αρκετα σημεια υπαρχει διαβρωση του μεταλλου.
αυτο εχει σαν αποτελεσμα το μεταλλο του πυροσβεστηρα να χανει τις ιδιοτητες του.
   Καταρχήν ευχαριστώ πόλυ για το σχόλιο. Να πούμε εδώ ότι σκοπός της κατασκευής είναι να γλυτώσουμε λεφτά αλλά πάντα με ασφάλεια. Τώρα όσον αφορά τον πυροσβεστήρα που προτείνω αλλά και τις κολλήσεις που απαιτούνται να πω τα εξής:
1) ένας τέτοιος πυροσβεστήρας σε καλή κατάσταση έχει αντοχή 30bar πίεσης (τεσταρισμένος με σφραγίδα από το εργοστάσιο).
2) συμπεριλαμβάνοντας τις κολλήσεις που απαιτούνται, αν γίνουν με προσοχή, η αντοχή του δεν θα πέσει κάτω από τα 20bar πίεσης.
3) επιλέγω τις κολλήσεις διότι θελω να κάνω μια κατασκευή "μαζεμένη" ούτως ώστε να μπορεί ακόμα και να μεταφερθεί με μια χειρολαβή που θα κολληθεί επάνω. Επίσης η διαφορετική οπή πλήρωσης και η διαφορετική οπή παροχής μου επιτρέπει να τοποθετηθούν όλα τα απαραίτητα χωρίς να μεγαλώνει πολύ ο όγκος της κατασκευής.
   Τέλος να πώ ότι η δικιά σου κατασκευή σαφέστατα είναι ποιο ασφαλής (καμία συγκόληση στη φιάλη σου) και να συμπληρώσω ότι όντως ο πυροσβεστήρας που χρησιμοποιώ είναι μόνο για πειραματισμό και για τους πρώτους ελέγχους.
Σύντομα θα ανεβάσω φωτογραφία από την κατασκευή του Κου Νίκου για να πάρετε μια μυρωδιά του τελικού στόχου.
   Ευχαριστώ και πάλι και πάντα πρώτα η ασφάλεια!!!

Αποσυνδεδεμένος Giorgos G

• Αλανθαστος μοντελιστης ειναι αυτος που δεν κανει μοντελα.
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: θεσσαλονικη
  • Μοντελαρετε γιατι.......χανομαστε!
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 17, 2012, 07:20:30 μμ »
Φιλε μου πολυ καλη κατασκευη μεχρι στιγμης.Οι κολλησεις ετσι οπως τις βλεπω δε φαινονται να εχουν ''ταλαιπωρησει'' τα τοιχωματα της φιαλης και η οξειδωση φαινεται να ειναι επιφανειακη.Φανταζομαι οτι το συνολο θα τριφτει και θα βαφτει.Επισης καλο θα ηταν να ανοιχτουν τρυπες στις πατουρες και να μπουν  λαστιχα για να μην εχεις κραδασμους οταν σταματαει το μοτερ.Περιμενω τη συνεχεια. ::salut:: ::salut::
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 17, 2012, 07:33:40 μμ »

Ευχαριστώ πολύ. Εννοείται ότι θα τριφτεί και θα βαφτεί. Επίσης όντως η διάβρωση είναι επιφανειακή διότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα το επιχειρούσα να χρησιμοποιήσω τον συγκεκριμένο πυροσβεστήρα ούτε δοκιμαστικά. Όσον αφορά τα λαστιχα σκεφτόμουν να τα τοποθετήσω στη βάση του μοτερ μόνο. Ποιά η γνώμη σου;

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 17, 2012, 07:50:31 μμ »
Παρότι δεν έχω δώσει πολύ μεγάλη προσοχή σε παρόμοιες κατασκευές εδώ στο φόρουμ... από οτι βλέπω νομίζω οτι είναι καλή δουλειά... αλλά... μέσα σε όλα δεν βάζεις και μιά σκάστρα (ασφαλιστικό) στα 12bar;
Και τα έτοιμα κομπρεσέρ σαν το δικό μου πάντα με την πάροδο των χρόνων γίνονται πιό ευάλωτα λόγω φθοράς (διάβρωση από μέσα λόγω υγρασίας, κίνδυνος να κολλήσει ο πρεσοστάτης κ.α.). Με μιά ασφαλιστικη βαλβίδα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο...

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 17, 2012, 07:59:55 μμ »

Βεβαίως και θα μπεί ασφαλιστικό και συγκεκριμένα στα 11bar. Δεν το έχω αναφέρει ακόμα γιατι δεν έχουμε φτάσει εκεί ακόμα. Ευχαριστώ πάντως για το σχόλιο και φυσικά καλό είναι να επαναλαμβάνεται για να μας γινει βίωμα (Safety first).

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 17, 2012, 08:06:16 μμ »
Επί της ευκαιρίας να παραθέσω και όλα όσα χρειάζονται, και προμηθεύτικα μόλις το μεσημέρι, για να ολοκληρωθεί η κατασκευή. Όλα τα παρακάτω μου κόστισαν 60EUR με τα σχετικά παζάρια. Όποιος ενδειαφέρεται για την εταιρία που τα αγόρασα για να μην θεωρηθεί διαφήμιση ας μου στείλει προσωπικό μήνυμα να τον ενημερώσω σχετικά.

ΠΡΕΣΟΣΤΑΤΗΣ (ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ) ΜΙΚΡΟΣ, 12BAR 1 ΤΕΜΑΧΙΟ
ΒΑΛΒΙΔΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1/4" 11 BAR 1 ΤΕΜΑΧΙΟ
ΡΑΚΟΡΑΚΙ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗΣ ΑΕΡΟΦΥΛΑΚΙΩΝ 1/4" 1 ΤΕΜΑΧΙΟ
ΡΑΚΟΡ ΑΕΡΟΣ ΑΠΛΟ Φ8 1 ΤΕΜΑΧΙΟ
ΡΑΚΟΡ ΑΕΡΟΣ ΑΠΛΟ Φ10 1 ΤΕΜΑΧΙΟ
ΣΥΣΤΟΛΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ 1/4"x1/8" 1 ΤΕΜΑΧΙΟ
ΣΥΣΤΟΛΗ ΑΓΓΛΙΑΣ 3/8" x 1/4" 1 ΤΕΜΑΧΙΟ
ΜΑΣΤΟΣ ΑΠΛΟΣ 1/4" x 1/4" 1 ΤΕΜΑΧΙΟ
ΜΑΣΤΟΣ ΣΥΣΤΟΛΙΚΟΣ 3/8" x 1/4" 1 ΤΕΜΑΧΙΟ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΟΡΕΙΧΑΛΚΙΝΟΣ 3/8" 1 ΤΕΜΑΧΙΟ
ΒΑΛΒΙΔΑ ΑΝΤΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ 3/8" x 3/8" 1 ΤΕΜΑΧΙΟ
ΤΑΠΑ ΑΡΣΕΝΙΚΗ 1/8" 1 ΤΕΜΑΧΙΟ
ΒΑΝΑΚΙ ΡΥΘΜΙΣΤΩΝ 1/8" 1 ΤΕΜΑΧΙΟ
ΒΑΝΑΚΙ ΑΕΡΟΣΥΜΠΙΕΣΤΩΝ 3/8" 1 ΤΕΜΑΧΙΟ
ΜΑΝΟΜΕΤΡΟ ΑΕΡΟΣΥΜΠΙΕΣΤΩΝ & ΡΥΘΜΙΣΤΩΝ 1/8" Φ40 1 ΤΕΜΑΧΙΟ
ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΜΕ ΥΔΑΤΟΠΑΓΙΔΑ ΜΙΝΙ FR1/4" 1 ΤΕΜΑΧΙΟ
ΣΩΛΗΝΑΚΙ ΠΛΑΣΤΙΚΟ (ΙΣΙΟ) ΙΤΑΛΙΑΣ Φ4xΦ6 RILSAN 3 ΜΕΤΡΑ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 17, 2012, 08:13:59 μμ »
Ευχαριστώ πολύ. Εννοείται ότι θα τριφτεί και θα βαφτεί. Επίσης όντως η διάβρωση είναι επιφανειακή διότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα το επιχειρούσα να χρησιμοποιήσω τον συγκεκριμένο πυροσβεστήρα ούτε δοκιμαστικά. Όσον αφορά τα λαστιχα σκεφτόμουν να τα τοποθετήσω στη βάση του μοτερ μόνο. Ποιά η γνώμη σου;
Εγω εβαλα και στα δυο.Ειδικα στο μοτερ. ::salut:: ::salut::
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 17, 2012, 11:39:44 μμ »
Εγω εβαλα και στα δυο.Ειδικα στο μοτερ. ::salut:: ::salut::
Ευχαριστώ.
Τώρα λίγες ακόμα φωτογραφίες που περιέχουν το μοτερ απλά ακουμπισμένο στην τελική του θέση καθώς και τα περισότερα από τα υλικά που θα χρειαστούν για την κατασκευή.

Και τέλος η κατασκευή του Κου Νίκου για να πάρετε μια ιδέα για το ποιός είναι ο τελικός μας στόχος. Ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος xiale

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ναύπακτος & Δήμαινα
  • Αλέξανδρος
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 18, 2012, 06:24:56 μμ »
Καλησπέρα vla,
Με το συμπάθειο και αν μου επιτρέπεις να πω 2-3 ιδέες.
Νομίζω οτι η βαλβίδα ασφαλείας θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πίεση που θα κόβει ο πιεσοστάτης. Aν πουμε οτι ο πιεσοστάτης θα κόβει περίπου στα 8 bar μια βαλβίδα στα 9 bar ειναι οκ.
Η φιάλη καλό είναι να τεσταριστεί σε πίεση τουλάχιστον διπλάσια απο αυτη που θα λειτουργήσει. Προς Θεού δεν αμφιβάλλω για τις κολλήσεις του κου Νίκου αλλά καλλιο γαιδουρόδενε παρά ......
Βάλε λίγο μίνιο μεσα στη φιάλη και κουνησέ την για να βάψει εσωτερικά τις κολλήσεις για να μην οξειδωθούν μελλοντικά.
Ποια είναι η ιπποδύναμη του μοτέρ?
Φιλικά πάντα...
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 18, 2012, 10:09:29 μμ »
Καλησπέρα vla,
Με το συμπάθειο και αν μου επιτρέπεις να πω 2-3 ιδέες.
Καλησπέρα και σε σένα. Φυσικά και σου επιτρέπω, γι αυτό και βάζω την κατασκευή μου βήμα βήμα εδώ. Όλο και κάτι θα βρεθεί που δεν έχω σκεφτεί ή δεν έχω "κλέψει" από τον Κο Νίκο. Δυστυχώς βρήσκεται Κρήτη και δεν μπορω να έχω ποιο πολύ βοήθεια από αυτόν. Ευτύχώς κάτι πιανουν τα χέρια μου, μηχανικός γαρ.
Νομίζω οτι η βαλβίδα ασφαλείας θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πίεση που θα κόβει ο πιεσοστάτης. Aν πουμε οτι ο πιεσοστάτης θα κόβει περίπου στα 8 bar μια βαλβίδα στα 9 bar ειναι οκ.
Η φιάλη καλό είναι να τεσταριστεί σε πίεση τουλάχιστον διπλάσια απο αυτη που θα λειτουργήσει. Προς Θεού δεν αμφιβάλλω για τις κολλήσεις του κου Νίκου αλλά καλλιο γαιδουρόδενε παρά ......
Τώρα όσον αφορά την ασφαλιστική βαλβίδα έχεις δίκιο καλό θα ήταν να είναι όσο ποιο κοντά γίνεται στην ανώτατη πίεση λειτουργίας (δηλαδή για μένα 8 bar). Η εταιρεία που πηρα τα εξαρτήματα (μιας και βρήκα εκεί όλα όσα χρειαζόμουν σε καλή τιμή) δεν είχε μικρότερη. Θα ξεκινήσω λοιπόν με αυτή προσωρινά και σε πρώτη έρευνα αγοράς θα την αντικαταστήσω. Τη δοκιμή της φιάλης και των κολλήσεων θα την κάνω στα 12bar ούτως ώστε να μην ζορίσω και το μοτερ. Πιστεύω ότι αρκεί. ʼλωστε και ο πρεσοστάτης δουλεύει μέγιστο στα 12bar.
Βάλε λίγο μίνιο μεσα στη φιάλη και κουνησέ την για να βάψει εσωτερικά τις κολλήσεις για να μην οξειδωθούν μελλοντικά.
Ποια είναι η ιπποδύναμη του μοτέρ?
Καλή ιδέα με το μήνιο αν και δεν ξέρω αν θα καταφέρω να βάψω τις κολήσεις. Θα δω τι μπορώ να κάνω. Πάντως ο πυροσβεστήρας εσωτερικά (πριν μπει φλόγα) ήταν σε άψογη κατάσταση μιας και τον άδειασα προσωπικά. Μόνο οι κολλήσεις είναι το θέμα. Παρεμπιπτόντως σήμερα τρίφτηκε η φιάλη και το μοτερ και βάφτηκαν πρώτο χέρι. Αύριο το δεύτερο και φωτογραφίες. Και τέλος για να μην ξεχνιόμαστε το μοτερ δεν θυμάμαι ακριβώς τι υποδύναμη είναι. Αύριο όμως που θα κατέβω εργαστήριο θα το δω και θα σου πω.
Ευχαριστώ για την παρέμβαση και πάντα ευπρόσδεκτα καλά αλλά και άσχημα σχόλια.

Αποσυνδεδεμένος xiale

• Scale 1/144
  • *
  • Αλέξανδρος
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 18, 2012, 10:56:42 μμ »
Η δοκιμή της φιάλης γίνεται με νερό και όχι με αερα καθότι τα υγρά δεν συμπιέζονται, οπότε η εκτόνωσή τους σε περίπτωση αστοχίας είναι σχετικά ακίνδυνη σε σχέση με τα αέρια. Όπως άλλωστε έχει γραφτεί επανειλλημένα εδω μέσα ο πεπιεσμένος αέρας ΣΚΟΤΏΝΕΙ. Οι υδραυλικοί έχουν μία αντλία που πρεσσάρουν στις σωληνώσεις νερό και ελέγχουν τυχόν διαρροές. Με τέτοιο μηχάνημα εννοούσα δοκιμή ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Όσο για το μίνιο (δεν το διατύπωσα σωστά) εννοώ να βάλεις μεγάλη ποσότητα μεσα να ταπώσεις όλες τις τρύπες να το κουνήσεις να πάει παντού εσωτερικά και ότι περισεύει το αδειάζεις. Η θερμοκρασία που αναπτύχθηκε στο σημείο της κόλλησης, αλλοίωσε την εσωτερική βαφή της φιάλης και αυτό το σημείο είναι που πρέπει να προστατευθεί απο διάβρωση.
Καλά το πας καλή συνέχεια.
Αλέξανδρος   ::salut::

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 18, 2012, 11:09:10 μμ »
Η δοκιμή της φιάλης γίνεται με νερό και όχι με αερα καθότι τα υγρά δεν συμπιέζονται, οπότε η εκτόνωσή τους σε περίπτωση αστοχίας είναι σχετικά ακίνδυνη σε σχέση με τα αέρια. Όπως άλλωστε έχει γραφτεί επανειλλημένα εδω μέσα ο πεπιεσμένος αέρας ΣΚΟΤΏΝΕΙ. Οι υδραυλικοί έχουν μία αντλία που πρεσσάρουν στις σωληνώσεις νερό και ελέγχουν τυχόν διαρροές. Με τέτοιο μηχάνημα εννοούσα δοκιμή ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
Σωστός!!! Ελήφθει κατανοήθει.
Όσο για το μίνιο (δεν το διατύπωσα σωστά) εννοώ να βάλεις μεγάλη ποσότητα μεσα να ταπώσεις όλες τις τρύπες να το κουνήσεις να πάει παντού εσωτερικά και ότι περισεύει το αδειάζεις. Η θερμοκρασία που αναπτύχθηκε στο σημείο της κόλλησης, αλλοίωσε την εσωτερική βαφή της φιάλης και αυτό το σημείο είναι που πρέπει να προστατευθεί απο διάβρωση.
Σαφέσαστα αλοιώθηκε το χρώμα εσωτερικά λόγω της κόλλησης, απλά δεν ξέρω κατά πόσο θα καταφέρω να τη μηνιάρω χωρίς να κάνω καμία πατάτα. Θα προσπαθήσω πάντως για να την προστατέψω όσο περισσότερο μπορώ.
Καλά το πας καλή συνέχεια.
Αλέξανδρος   ::salut::
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Βλάσσης  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος xiale

• Scale 1/144
  • *
  • Αλέξανδρος
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 18, 2012, 11:14:34 μμ »
δεν ξέρω κατά πόσο θα καταφέρω να τη μηνιάρω χωρίς να κάνω καμία πατάτα.
Βλάσσης  ::salut::
Σίγουρα θα είναι καλύτερα απο το να το αφήσεις έτσι όπως είναι Βλάσση.  Όσο για πατάτα, τι μπορεί να πάθει δηλαδή?

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 18, 2012, 11:19:33 μμ »
Σίγουρα θα είναι καλύτερα απο το να το αφήσεις έτσι όπως είναι Βλάσση.  Όσο για πατάτα, τι μπορεί να πάθει δηλαδή?
Το μόνο που με σκιάζει Αλέξανδρε είναι να μην βουλώσω την βαλβίδα εξυδάτωσης που είναι και η μικρότερη οπή. Εννοείται πάντως ότι θα το επιχειρήσω.

Αποσυνδεδεμένος xiale

• Scale 1/144
  • *
  • Αλέξανδρος
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 18, 2012, 11:25:29 μμ »
Σορρυ δεν το είπα πριν αλλά φυσικά και θα αφαιρέσεις όλα τα πρόσθετα εξαρτήματα. Οι κολλήσεις της φιάλης μας ενδιαφέρουν.
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 19, 2012, 12:08:18 πμ »
Σορρυ δεν το είπα πριν αλλά φυσικά και θα αφαιρέσεις όλα τα πρόσθετα εξαρτήματα. Οι κολλήσεις της φιάλης μας ενδιαφέρουν.
Βέβαια απλά η εν λόγω βαλβίδα είναι κολλητή. Παρόλο που θα βγάλω την τάπα της με το O-ring φοβάμαι μήπως πάει χρώμα στην έδρα της και μετά παιδευτώ να την καθαρίσω. Θα το προσπαθήσω πάντως κι ότι γίνει.  :wink:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 19, 2012, 06:56:56 μμ »
Βλαση το μοτερ ειναι λιγο μεγαλυτερο απο τα συμβατικα,δηλ. επαγγελματικο η μου φαινεται; ::salut:: ::salut::
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 19, 2012, 07:17:47 μμ »

Όχι φίλε, είναι σχετικά μεσαίο οικιακό. Απλά φαίνεται μεγάλο πάνω στον πυροσβεστήρα ο οποίος είναι μόνο 6 κιλών. Του Κου Νίκου είναι μεγαλύτερος ο πυροσβεστήρας (8 ή 10 κιλών) κι έτσι δένουν καλύτερα μεταξύ τους. Μόλις τελειώσω το συγκεκριμένο θα φτιάξω κι άλλο με μεγαλύτερο πυροσβεστήρα για το γκαραζ και φυσικά για εφεδρικό. Και με την ευκαιρία να απαντήσω και στον Αλέξανδρο ότι έχει σβηστεί η ταμπέλα που αναγράφει την ισχύ του μοτερ. Οπότε δεν μπορώ να πω με σιγουριά, αλλά σαν κάτι να θυμάμαι για 1/4HP ή μπορεί και όχι.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 19, 2012, 08:15:45 μμ »
Kατα πασα πιθανοτητα ειναι 1/4 μπορει και1/3.Στο κιτρινο κομπρεσερ το μοτερ ειναι 1/3 και ειναι πολυ δυνατο.Τη διλιτρη+ φιαλη τη γεμιζει οταν δε δουλευεις τον αερογραφο σε καμια 25αρια δε/πτα ,το μανομετρο ανεβαινει βολιδα.Οταν πατας τη σκανδαλη παλι ανεβαινει αλλα πιο σιγα ενω το silair πατωντας τη σκανδαλη κοβει.Καλα ειναι αν εχεις μεγαλη φιαλη να βαλεις και σχετικα δυνατο μοτερ για να τη γεμιζει χωρις να ζοριζεται.Επισης μια καλη ρυθμιση πιεσοστατη ειναι 6bar να σταματαει και4 να ξεκιναει.Αν δεις οτι ζοριζεται ρυθμιζεις χαμηλοτερα 5-3 κλπ.Δεν προσεξα αν εγραψες για βαλβιδα αντεπιστροφης γιατι ειναι πολυ βασικη για να μη γυρναει ο αερας του μοτερ πισω. ::salut:: ::salut::

ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

Tags: