Αποστολέας Θέμα: Tiger I Kursk 1943.  (Αναγνώστηκε 856 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Χρήστος Μπαλής
Tiger I Kursk 1943.
« στις: Φεβρουαρίου 15, 2012, 09:40:35 μμ »
Καλησπερα παιδια, Προσφατα αγορασα εναν Τιγρη Ι Early Edition της Academy στην 1/35. Το ενδιαφερον μου ειναι για το αρμα" S13"   ( Shwere Abteilung) της  Das Reich στη μαχη του Κουρσκ το 43.Ψαχνωντας ομως στο νετ και απο κατι βιβλια της Osprey, ειδα οτι η παραλαγη ειναι λιγο ανακριβης απο τις πηγες. Γνωριζει καποιος να το συγκεκριμενο αρμα ηταν με Dark Yellow και Olive Green η με Dark Yellow και Red Brown?  Αν γνωριζει καποιος, ας βοηθησει. Ευχαριστω

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
Απ: Tiger I Kursk 1943.
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 15, 2012, 10:55:03 μμ »
Εχουν γραφτει και οι αποψεις και υπαρχουν προφιλ και με τις δυο εκδοχες  :roll: Προσωπικη μου εκτιμηση ειναι πως η βαφη dark yellow+dark green ειναι η ορθοτερη.H συγχρονη ταση της ιστοριογραφιας-μοντελιστικης θεωρησης ειναι πως τουλαχιστον μεχρι και το Kursk το "red brown" δεν εφαρμοζοταν στις βαφες ή τουλαχιστον δεν ηταν ευρεως διαδεδομενο (στη Totenkopf υπαρχουν παντως οχηματα τα οποια μαλλον εφεραν red brown αλλα πιθανοτατα ηταν η εξαιρεση)  :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::

Υ.Γ.Παρεπιπτοντως πολυ ωραια η κατασκευη του Heinkel 111!Ειναι ενα απο τα ελαχιστα αεροπλανικα τοπικ που παρακολουθω.Θα γινει τουμπανο!  :wink:

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Χρήστος Μπαλής
Απ: Tiger I Kursk 1943.
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 15, 2012, 11:16:15 μμ »
Εχουν γραφτει και οι αποψεις και υπαρχουν προφιλ και με τις δυο εκδοχες  :roll: Προσωπικη μου εκτιμηση ειναι πως η βαφη dark yellow+dark green ειναι η ορθοτερη.H συγχρονη ταση της ιστοριογραφιας-μοντελιστικης θεωρησης ειναι πως τουλαχιστον μεχρι και το Kursk το "red brown" δεν εφαρμοζοταν στις βαφες ή τουλαχιστον δεν ηταν ευρεως διαδεδομενο (στη Totenkopf υπαρχουν παντως οχηματα τα οποια μαλλον εφεραν red brown αλλα πιθανοτατα ηταν η εξαιρεση)  :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::

Υ.Γ.Παρεπιπτοντως πολυ ωραια η κατασκευη του Heinkel 111!Ειναι ενα απο τα ελαχιστα αεροπλανικα τοπικ που παρακολουθω.Θα γινει τουμπανο!  :wink:

Φιλε μου καταρχην σ ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια!

Για το θεμα λοιπον, η ιστορικη σου αναφορα ειναι νομιζω πολυ συγκεκριμενη για το Dark Green. Ησουν κατατοπιστικος και παλι σ ευχαριστω! ::salut:: ::salut::

Tags: