Αποστολέας Θέμα: AGINCOURT 1415  (Αναγνώστηκε 2330 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος tristan

• Scale 1/144
  • *
AGINCOURT 1415
« στις: Φεβρουαρίου 15, 2012, 05:14:19 μμ »
εργο σε εξελιξη  ειναι η δουλεια που πεδεβω τον τελευταιο καιρο . Η φιγουρες ειναι τησ pegaso model στα 54 μμ βαμενες με acrillica vallejo .
H βινιετα αναπαρηστα την μαχη του αζικουρ 1415 για το βαψιμο εκανα την αναλογη ιστορικη ερευνα

ΛΙΓΟ ΙΣΤΟΡΙΑ

Η μαχη του αζικουρ αποτελη κοματι του αποκαλουμενου εκατονταετη πολεμου αναμεσε σε Αγγλια και Γαλλια διηρκεσε απο το 1337 μεχρι το 1453 με τρεις μεγαλες μαχες CRECY 1346  POITIERS 1356 kai AGICOURT 1415  με την πανωλεθρια που υπεστησαν οι περιφημοι Γαλλοι ιπποτες οταν βρεθηκαν αντιμετωποι με τα Αγγλικα τοξα
Ημαχη ελαβε χωρα στα εδαφη τησ Νορμανδιας το 1415 εξω απο το χωριο αζικουρ οπου το παιδιω της μαχης ηταν οργωμενα και μεσα στην λασπη χωραφια.
Η δυναμης τον Αγγλων ηταν περιπου 1500 ανδρες και 7000 τοξοτες.
Η Γαλλικες δυναμης απο της ιστορικες αναφορες ανερχονταν στους 50,000 ανδρες , τοξοτες (crossbowman) , ιπποτες
                                                                              Απωλειες
Γαλλοι  η πηγες δινουν 4000-10,000 νεκρους μεσα στης απωλειες τον Γαλλων ηταν 3 δουκες ,6 κομητες, 1 υποκομης, 1 αρχιεπισκοπος, 120 βαρωνοι και 1560 ιπποτες
Η αγγλεικες απωλειες ηταν  σαφος μικροτερες 1 κομης, 1 δουκα και 600-1000 τοξοτε και καταφρακτοι ιπποτες
την ΝΙΚΗ των αγγλων επισκηασε η διαταγι του Ερρικου Ε να εκτελεστουν η Γαλλοι αιχμαλωτη

Η φοτο ειναι απο την αρχη της δουλειας μεχρη που εχει φταση ευχαριστω

Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος Salonikios

• Scale 1/35
  • *
  • Μια ζωή την έχουμε!
Απ: AGINCOURT 1415
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 15, 2012, 10:06:59 μμ »
τους Γάλλους βαρώνους τους έφαγαν λάχανο οι Αγγλοι δηλαδή  :mrgreen:
χοντρικά  περίπου 1 νεκρός Αγγλος για 4-10 Γάλλους

πολύ ωραίο στήσιμο μέχρι εδώ Tristan σε βάζει στο κλίμα, περιμένουμε το βάψιμο  ::salut::
Αναλυτικά οι δουλειές μου εδώ:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,21161.0.html

Αποσυνδεδεμένος xristosstergiou

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 15, 2012, 10:50:00 μμ »
Ωραίο θέμα! Για την ιστορία τα βαριά άλογα των Γάλλων απλά βάλτωσαν μέσα στα λασπωμένα χωράφια που λές κάνοντας αδύνατη την επέλαση του ιππικού, από την άλλη οι ʼγγλοι είχαν και ωραίο σύστημα προστασίας των τοξοτών με τα παλούκια που αναπαριστάς αλλά και δυνότατους τοξότες (για να γίνεις longbowmen εκπαιδευόσουν από παιδάκι). Παρόλα αυτά τις μέρες πρίν την μάχη πολύ άγγλοι τοξότες τα παράτησαν πουλώντας τον εξοπλισμό τους και λιποτακτώντας. Αναμένω και εγώ το βάψιμο! ::salut::

Υ.Γ. Θα μου άρεσε και ένα ακόμη παλούκι με μεγαλύτερη κλίση δίπλα στα άλλα....
Οι βιτρίνες αποδεικνύονται πάντα μικρές...!

Αποσυνδεδεμένος Salonikios

• Scale 1/35
  • *
  • Μια ζωή την έχουμε!
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 15, 2012, 11:24:00 μμ »
Ωραίο θέμα! Για την ιστορία τα βαριά άλογα των Γάλλων απλά βάλτωσαν μέσα στα λασπωμένα χωράφια που λές κάνοντας αδύνατη την επέλαση του ιππικού, από την άλλη οι ʼγγλοι είχαν και ωραίο σύστημα προστασίας των τοξοτών με τα παλούκια που αναπαριστάς αλλά και δυνότατους τοξότες (για να γίνεις longbowmen εκπαιδευόσουν από παιδάκι). Παρόλα αυτά τις μέρες πρίν την μάχη πολύ άγγλοι τοξότες τα παράτησαν πουλώντας τον εξοπλισμό τους και λιποτακτώντας. Αναμένω και εγώ το βάψιμο! ::salut::

Υ.Γ. Θα μου άρεσε και ένα ακόμη παλούκι με μεγαλύτερη κλίση δίπλα στα άλλα....

πολύ ωραίος ο Χρήστος. Να προσθέσω και εγώ κάτι ακόμα για τα Longbow.
Το μακρύ τόξο που χρησιμοποιούσαν οι Αγγλοι σε αντίθεση με τους Γάλλους ήταν ένα ασυναγώνιστο φονικό όπλο με ταχυβολία μέχρι και 12 βελών το λεπτό (ενώ με την βαλίστρα δεν μπορούσε να εκτοξευθεί πάνω απο ένα βέλος το λεπτό) σε απόσταση ακόμα και 300 μέτρα (ανέφικτη απόσταση για τα άλλα τόξα) αλλά χρειαζόταν μεγάλη δύναμη για να τεντωθεί και γιαυτό το λόγο το χρησιμοποιούσαν ξυλοκόποι κατα κύριο λόγο.
Η χρήση του κατα τον Εκατονταετή πόλεμο μεταξύ Αγγλίας και Γαλλίας σήμανε την ήττα του γαλλικού βαρέος ιππικού.
Αναλυτικά οι δουλειές μου εδώ:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,21161.0.html

Αποσυνδεδεμένος christosreths

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Athens
  • Το «αν» εσπάρθη πολλές φορές, αλλά δεν εφύτρωσε.
    • http://images.wikia.com/criminalminds/images/2/2f/Jack-the-ripper.jpg
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 15, 2012, 11:35:55 μμ »
Μαθαίνουμε κι' ιστορία.... :wink:
Αυτά είναι!!!!!
Καλή συνέχεια στο βάψιμο Τristan!!!!!

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος xristosstergiou

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 15, 2012, 11:43:14 μμ »
Η χρήση του κατα τον Εκατονταετή πόλεμο μεταξύ Αγγλίας και Γαλλίας σήμανε την ήττα του γαλλικού βαρέος ιππικού.

Έτσι είναι...υπήρξε μεγάλη εξέλιξη στις πανοπλίες μετά την γνωριμία των Γάλλων με τα longbows...μέχρι που τα τελευταία έπαψαν να είναι τόσο αποτελεσματικά και άρχισαν να αχνοφαίνονται οι αρκεβούζιοι...
Οι βιτρίνες αποδεικνύονται πάντα μικρές...!

Αποσυνδεδεμένος tristan

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 16, 2012, 02:28:31 μμ »
παιδια ευχαριστω για τα σχολια και να προστεσο οταν η Γαλλοι πιαναν εναν τοξοτη αιχμαλωτο του εκοβαν τα δυο δαχτυλα που κρατουσαν τα βελη

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 21, 2012, 03:45:40 πμ »
παιδια ευχαριστω για τα σχολια και να προστεσο οταν η Γαλλοι πιαναν εναν τοξοτη αιχμαλωτο του εκοβαν τα δυο δαχτυλα που κρατουσαν τα βελη

...για την ακρίβεια τα δάχτυλα που τραβούσαν και τέντωναν τη χορδή του τόξου (με το βέλος μαζί φυσικά  :mrgreen:) κι έκτοτε η χειρονομία που έκαναν οι τοξότες στους Γάλλους, κατά τη διάρκεια των εκατέρωθεν προκλήσεων, πριν την έναρξη μιας μάχης, δείχνοντάς τους αυτά τα δάχτυλα, θέλοντας να τους πουν εμμέσως πλην σαφώς, ότι "κοίτα, έχω τα δάχτυλά μου...θα σε "απαυτώσω" επιβίωσε μέχρι τις μέρες μας:
Click to see the original size.

http://seanlinnane.blogspot.com/2010/11/two-finger-salute.html

Spoiler (hover to show)

Συγγνώμη για το ελαφρύ spam.

Η όλη σύνθεση δείχνει πολύ ωραία και αναμένονται με ενδιαφέρον και οι υπόλοιπες φιγούρες. Δοκίμασε, αν "σε παίρνει" να δεις αν μπορείς να προσθέσεις 1-2 παλούκια ακόμα, σε διαφορετικές κλίσεις ή και σπασμένο ή κομμένο ακόμα, όπως πρότεινε και ο Χρήστος.

Αποσυνδεδεμένος tristan

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 21, 2012, 04:29:29 μμ »
Σωστος ο φιλος pz-panos ειχαν θεμα τα γαλλακια με τα finges   :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Για την ιδεα για 1-2 παλουκια ειναι καλη αν εχω χωρο θα τα προστεσω. Ευχαριστω

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 21, 2012, 04:50:23 μμ »
ʼγγλους ή Γάλλους φτιάχνεις;

Η βάση και το έδαφος πολύ όμορφα...  ::good_job_smilie:: ::good_job_smilie::

Spoiler (hover to show)

Tags: