Αποστολέας Θέμα: ΠΡΟΣΟΧΗ ναρκοπεδιο  (Αναγνώστηκε 12062 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
Απ: ΠΡΟΣΟΧΗ ναρκοπεδιο
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουαρίου 12, 2012, 02:28:07 πμ »
...για να βγαλεις απο την μυγα ξυδι που λενε...
:oops: :oops: :oops:
"Ξύγκι", όχι "ξύδι", λένε αυτοί που λένε.
:oops: :oops: :oops:

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουαρίου 12, 2012, 07:59:45 πμ »
Spoiler (hover to show)
Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος STEINER

• ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: BUGATSUANA
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουαρίου 12, 2012, 10:28:01 πμ »
Δυστυχώς η ταλαιπωρία συνεχίζεται αλλά θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος:
είμαι λάθος λοιπόν γιατί  :Στην φωτο με το ασπρο αρμα, ειναι με τα 2 φωτα αρα early...  (επαναλαμβάνεται σαν ακλόνητο επιχείρημα ότι είμαι λάθος ξανά και ξανά)

Η πρωτη φωτο πχ απεικονιζει ενα αρμα με 2 φωτα ενω απο τον Αυγουστο του 43 ειχαν αντικατασταθει με ενα. Επισης, το zimmerit αρχισε να τοποθετειται εργοστασιακα απο τον Ιουλιο του 43 τον μηνα που επισης τοποθετηθηκε και η νεα θυριδα διοικητη οπως και η νεα πισω θυριδα.

Προσωπικα πιστευω αν και ο παραγων κοστος ειναι στις μερες μας πολυ υπολογισιμος οτι η τοποθετηση Ζimmerit ειναι η ασφαλεστερη  επιλογη.

ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ!!!  Δυστυχώς  για σένα ,πράγματι,   είναι όπως τα λες,  τα φανάρια  ελλατώθηκαν από 2 σε ένα τον Αύγουστο του 43, ακριβώς ένα μήνα μετά την αλλαγή κουπόλας, άρα  τα παραγωγής Ιουλίου   είχαν κανονικά 2 φανάρια  αρα  ΤΑ ΤΑΙΓΚΕΡ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 43  ΜΕ ΝΕΑ ΚΟΥΠΟΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ  ΔΗΛ. ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΜΙΝΤ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ 2 ΦΑΝΑΡΙΑ ΑΦΟΥ Η ΑΛΛΑΓΗ ΕΓΙΝΕ ΤΟΝ  ΑΥΓΟΥΣΤΟ, τα παράπονα σου λοιπόν στον ......... Jagdpanther που λέει  ότι αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό!!  (καλά ώρες είναι να ακούσουμε ότι  διαφορά mid με   early είναι τα .... 2 φανάρια και όχι η κουπόλα)
ειλικρινά βαριέμαι να γράψω για τα υπόλοιπα,  είναι ασυναρτησίες, όποιος έχει απορίες ας δεί το σχεδιάγραμμα που ποστάρισα παραπάνω και θα καταλάβει, να και μερικές ακόμη φωτό  , ειδικά το 11άρι της 506 είναι πολύ καθαρό.   
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουαρίου 12, 2012, 12:17:41 μμ »
Spoiler (hover to show)
Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος bloden

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΙΓΑΛΕΩ
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουαρίου 12, 2012, 12:22:12 μμ »
βρεθηκε χρονος για να προχωρησω στην κατασκευη καιγια πρωτη φορα χρησιμοποιω φυλλο χαλκου
κοπηκε το μπροστινο μερος του schwimmwagen και προσπαθησα να δωσω μια εικονα καταστροφης
στοκαριστηκε σε καποια σημεια αλλα εχει πολυ δουλεια ακομα πιστευω οτι βρισκομαι σε καλο δρομο
περαστηκαν με ενα χερι καθισματα και εσωτερικο για να δω πως παει χρωματικα και φτιαχτηκε και
ο κινητηρας τιποτα δεν ειναι κολημενο απλα τα ακουμπησα για να δω πως φαινεται

σιγα σιγα θα προχωρησω και τις φθορες στο πισω μερος χωρις να ειναι τοσο εντονες οσο μπροστα
 ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος STEINER

• ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: BUGATSUANA
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουαρίου 12, 2012, 01:21:13 μμ »
Spoiler (hover to show)

τελικά τα δυο φανάρια ήταν στα early  ή και στα  mid ?   :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:   ακόμη μιλάς για λάθη??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουαρίου 12, 2012, 02:08:50 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Τσάπανος Γεώργιος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουαρίου 12, 2012, 02:30:24 μμ »
Παναγιώτη, η γνώμη μου είναι να αλλάξεις την κλίση σε κάποια καθίσματα (ιδίως σε κάποιο από τα μπροστινά), νομίζω ότι φαίνεται και στην φωτογραφία που ανέβασες, γιατί νομίζω ότι θα δείχνει πιο ρεαλιστκό, σου ανεβάζω και φωτογραφίες, μήπως σε βοηθήσουν περισσότερο, καλή συνέχεια.  ::salut::

ΤΙΜΗ Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗ ΚΙΝΟΥΝΤΕΣ

Αποσυνδεδεμένος bloden

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουαρίου 15, 2012, 06:53:40 μμ »
το θεμα ξεκλειδωθηκε και ετσι μπορω να δειξω την προοδο που εκανα αυτες τις μερες
η κατασκευη του schwimwagen εχει σχεδον ολοκληρωθει εχει ασταρωθει και το εχω περασει
ενα πρωτο πολυ αραιωμενο χερι για να δω πως φαινεται
τιποτα δεν ειναι τελειωμενο απο θεμα βαψιματος

και μερικες φωτο απο τον Τιγρη τα σημαδια που βλεπεται εγιναν γιατι ηταν σχεδον
ετοιμος κατασκευαστικα και αφαιρεθηκαν τα καμματια για να μπει το zimmerit της ΑΤΑΚ
που ειναι στο δρομο. . .

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουαρίου 15, 2012, 06:58:37 μμ »
Μην στεναχωριεσαι γιατι οταν θα τοποθετησεις τα τα φυλλα της ΑΤΑΚ,τα σημαδια δε θα φαινονται πλεον.  :wink: Ελπιζω μονο να μην σε εμποδισουν καποια απο τα κομματια που παραμενουν κολλημενα...  :roll:

::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουαρίου 16, 2012, 01:50:23 μμ »
πολυ καλα τα πας Παναγιωτη το αμφιβιο με τις προσθηκες(τα πανινα ) και τις αλλαγες (κλιση στο καθισμα κλπ)παει για σουπερ
καλη συνεχεια και στα υπολοιπα ::salut::

Αποσυνδεδεμένος bloden

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουαρίου 16, 2012, 10:23:20 μμ »
πολυ καλα τα πας Παναγιωτη το αμφιβιο με τις προσθηκες(τα πανινα ) και τις αλλαγες (κλιση στο καθισμα κλπ)παει για σουπερ
καλη συνεχεια και στα υπολοιπα ::salut::
ευχαριστω πολυ Δημητρη θα βαλω τα δυνατα μου για να βγει οσο το δυνατον καλυτερο γινεται (με βαση τις ικανοτητες μου )

Μην στεναχωριεσαι γιατι οταν θα τοποθετησεις τα τα φυλλα της ΑΤΑΚ,τα σημαδια δε θα φαινονται πλεον.  :wink: Ελπιζω μονο να μην σε εμποδισουν καποια απο τα κομματια που παραμενουν κολλημενα...  :roll:

το ξερω οτι θα καλυφθουν γιαυτο δεν αγχωνομαι τωρα για τα αλλα κομματια θα δουμε στην πραξη αν θα εμποδισουν  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουαρίου 16, 2012, 10:26:24 μμ »
Μόνον όσο θα ανεβάζεις τον πήχη, μόνο τότε θα δεις που φτάνουν οι δυνατότητες σου!!!!
Καλή συνεχεία!!! :wink: ::salut::
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

Αποσυνδεδεμένος bloden

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουαρίου 17, 2012, 12:24:09 μμ »
Μόνον όσο θα ανεβάζεις τον πήχη, μόνο τότε θα δεις που φτάνουν οι δυνατότητες σου!!!!
Καλή συνεχεία!!! :wink: ::salut::
ποσο δικιο εχεις φιλε μου  ::salut::

σημερα παρελαβα το zimmerit της ΑΤΑΚ πρωτη φορα θα δουλεψω ρητινη οποτε καθε συμβουλη καλοδεχουμενη

φιλε Ernst Barkman σε προηγουμενο μνμ σου μου ειχες πει

Ωραια ιδεα!   Το zimmerit της ΑΤΑΚ ειναι εξαιρετικο.Προσεξε μονο ενα δυο πραγματακια α)Αγορασε μια κυανοακρυλικη μεσου ή μακρου χρονου κολλησης (απο μοντελιστικο καταστημα) για να εχεις χρονο να κανεις διορθωσεις β)οταν το τριψεις σε ντουκοχαρτο προσπαθησε να μην ασκεις πιεση σε ενα ορισμενο σημειο αλλα σε ολη την επιφανεια

πηγα στο καταστημα που μου προτεινες για την κολλα δεν ειχε αυτη που ειπες πηρα μια αλλη  με χρονο στεγνωματος 10-15 δευτερα
κανει για την δουλεια μου ? ποια επιφανεια πρεπει να τριφτει στο  zimmerit  γιατι δεν το πιασα  :?  :?

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #39 στις: Φεβρουαρίου 17, 2012, 01:49:25 μμ »

σημερα παρελαβα το zimmerit της ΑΤΑΚ πρωτη φορα θα δουλεψω ρητινη οποτε καθε συμβουλη καλοδεχουμενη

φιλε Ernst Barkman σε προηγουμενο μνμ σου μου ειχες πει

Ωραια ιδεα!   Το zimmerit της ΑΤΑΚ ειναι εξαιρετικο.Προσεξε μονο ενα δυο πραγματακια α)Αγορασε μια κυανοακρυλικη μεσου ή μακρου χρονου κολλησης (απο μοντελιστικο καταστημα) για να εχεις χρονο να κανεις διορθωσεις β)οταν το τριψεις σε ντουκοχαρτο προσπαθησε να μην ασκεις πιεση σε ενα ορισμενο σημειο αλλα σε ολη την επιφανεια

πηγα στο καταστημα που μου προτεινες για την κολλα δεν ειχε αυτη που ειπες πηρα μια αλλη  με χρονο στεγνωματος 10-15 δευτερα
κανει για την δουλεια μου ? ποια επιφανεια πρεπει να τριφτει στο  zimmerit  γιατι δεν το πιασα  :?  :?

Αντε καλως τα δεχτηκες! :wink: Νομιζω πως η κολλα σου ειναι μια χαρα.Κοβεις τα φυλλα,ενα καθε φορα και τα τριβεις με προσοχη σε βρεγμενο ντουκοχαρτο (τους βαθμους τους γραφει η ΑΤΑΚ στις οδηγιες της,αν θυμαμαι καλα 320αρι ή 350αρι) απο την επιπεδη πλευρα τους (οχι τη χαραγμενη) μεχρι να λεπτυνουν ικανοποιητικα και να φυγουν ολα τα ξεφτια.Απλωσε την παλαμη σου στο φυλλο ωστε να τριβεται ολη η επιφανεια ταυτογχρονα και συμετρικα και ομοιομορφα.Η εργασια πρεπει να πραγματοποιηθει σε δωματιο με αριστο εξαερισμο κι αν εχεις μασκα και γυαλια,φορα τα.Αν υπαρχει κλιματισμος A/C στο χωρο μην τον αναψεις!Η ρητινη ειναι εξαιρετικα επιβλαβης για το αναπνευστικο συστημα.Στο τρψιμο αλλα και στη κολληση,φροντισε οι κινησεις σου να ειναι προσεχτικες και απαλες καθως τα φυλλα ειναι εξαιρετικα ευθραυστα.Πριν κολλησεις κανε dryfit.Την κυανοακρυλικη μην τη χρησιμοποιεις κατευθειαν απο το σωληναριο.Ριξε λιγη(μερικες σταγονες ειναι αρκετες) σε μια αδεια συσκευασια μεριδας γαλατος κι απο κει παιρνε και τοποθετησε οση θες με μια οδοντογλυφιδα.Διαβασε τις οδηγιες της ΑΤΑΚ,θα σε βοηθησουν κι ο,τι αλλο χρειαστεις εδω ειμαι φιλε.Καλη επιτυχια!  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Κωστας Τσιγαριδας

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: farwest
« Απάντηση #40 στις: Φεβρουαρίου 17, 2012, 03:56:34 μμ »

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #41 στις: Φεβρουαρίου 17, 2012, 06:41:42 μμ »
http://www.youtube.com/watch?v=3hD89V6ftPo

Πιο ευκολη μεθοδος αυτη αλλα διατηρω μια επιφυλαξη κατα ποσο το παχος των φυλλων (που ουσιαστικα παραμενει αμεταβλητο) ειναι εντος της κλιμακας  :roll: Τι λες κι εσυ Κωστη;

Αποσυνδεδεμένος Κωστας Τσιγαριδας

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: farwest
« Απάντηση #42 στις: Φεβρουαρίου 17, 2012, 07:14:37 μμ »
Πιο ευκολη μεθοδος αυτη αλλα διατηρω μια επιφυλαξη κατα ποσο το παχος των φυλλων (που ουσιαστικα παραμενει αμεταβλητο) ειναι εντος της κλιμακας  :roll: Τι λες κι εσυ Κωστη;

..Κωστα καλα κανεις και εχεις επιφυλαξη ειναι καθαρα στο ματι του καθενος ποσο θα τρυψει την ρυτινη...ομολογω οτι εχω επισης επιφυλαξη σε ολα τα ετοιματζιδικα ζιμεριτ...αλλα το προσθεσα σαν βοηθημα.... οπως και αυτο.... http://www.rollmodels.net/nworkbench/onlinebuild/howto/lordatakzim/atakzim.php

Αποσυνδεδεμένος bloden

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #43 στις: Φεβρουαρίου 18, 2012, 01:32:12 μμ »
σημερα εβαλα το zimmerit. πρωτη φορα χρησιμοποιω βελτιωτικο σε κατασκευη μου και ειδικα ρητινη και νομιζω τα πηγα αρκετα καλα . μου φανηκε αρκετα ευκολο να το βγαλω απο το καλουπι και να το δουλεψω παρα τις αρχικες φοβιες μου.
ετσι πηρα θαρρος και εκανα και μερικες φθορες (παναθε με )
στα πλαινα του Τιγρη δεν εβαλα ακομα γιατι δεν εχω αποφασισει τι φθορες θα κανω

αυτο που με προβληματιζει ειναι οι ερπυστριες που εχουν ολες σημαδια απο το καλουπι
τι να κανω να πονεσουν τα χερια μου ? στοκαρισμα τριψιμο κλπ η η τσεπη μου ? αγορα ερπυστριας
υπαρχει φθηνοτερη επιλογη απο τις μεταλλικες ?

Αποσυνδεδεμένος bloden

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #44 στις: Φεβρουαρίου 18, 2012, 03:18:30 μμ »
και κατι αλλο που ξεχασα να ρωτησω
πρεπει να αλλαχθουν και οι γριλιες του κινητηρα ετσι δεν ειναι ?

εχω αυτες κανουν ?

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #45 στις: Φεβρουαρίου 18, 2012, 04:16:31 μμ »
Πολύ ωραία δουλειά στην τοποθέτηση του zimmerit. Οι γρίλιες του κινητήρα είναι εντάξει στο κιτ. Απλά προσθέτεις επάνω ΚΑΙ τις μεταλλικές σίτες που δείχνεις στη φωτογραφία. Καλή συνέχεια  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος bloden

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #46 στις: Μαρτίου 01, 2012, 10:25:59 πμ »
λογω φορτου εργασιας δυστυχως προχωραω με ρυθμους χελωνας
το μονο που εχω καταφερει να κανω αυτες τις μερες ειναι να περασω 3 χερια χρωμα
το schwimmwagen και το tiger και ακομα δεν εχει στρωσει καλα αφου η ολη προσπαθεια ειναι με πινελο

η ερωτηση που θελω να κανω ειναι η εξης σερφαροντας στο ιντερνετ για Τιγρη στην Νορμανδια
βρηκα αυτη την φωτο

λογω σχεδιου θα με βολευε πολυ να το κανω με πινελο
πιστευεται οτι ταιριαζει με το αρμα που εχω σκοπο να φτιαξω ?

Αποσυνδεδεμένος Τσάπανος Γεώργιος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #47 στις: Μαρτίου 04, 2012, 10:04:51 πμ »
η ερωτηση που θελω να κανω ειναι η εξης σερφαροντας στο ιντερνετ για Τιγρη στην Νορμανδια
βρηκα αυτη την φωτο

λογω σχεδιου θα με βολευε πολυ να το κανω με πινελο
πιστευεται οτι ταιριαζει με το αρμα που εχω σκοπο να φτιαξω ?

Παναγιώτη από τις πληροφορίες μου, την συγκεκριμένη παραλλαγή την φορούσαν τα Tigers της 102, αλλά στις φωτογραφίες που έχω εγώ, φορούν τους τελευταίου τύπου μεταλλικούς  τροχούς, όπως το profile που ποστάρισες, δεν έχω φωτογραφία αυτής της παραλλαγής με τους τροχούς του δικού σου κιτ (με λάστιχο), αν υπάρχουν μπορείς να το κάνεις και μάλιστα το συγκεκριμένο  profile το έχω και από όλες τις πλευρές, αν δεν υπάρχουν όμως φωτογραφίες (τροχοί με λάστιχο) νομίζω ότι δεν ταιριάζει, σου ανεβάζω όμως Tigers (τροχοί με λάστιχο) στην Νορμανδία με νούμερα, μερικά από αυτά και σε profile, καλή επιλογή. ::salut::

ΤΙΜΗ Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗ ΚΙΝΟΥΝΤΕΣ

Αποσυνδεδεμένος bloden

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #48 στις: Μαρτίου 06, 2012, 09:55:55 πμ »

η κατασκευη προχωραει με αργους ρυθμους και με πειραματισμους
καθησα και προσπαθησα να φτιαξω λασπωτηρες απο φυλλο χαλκου τους τοποθετησα προχειρα και ιδου το αποτελεσμα

το βαψιμο θελει πολυ χρονο ακομα καθως ειναι με πινελο πιστευω με 2-3 χερια ακομα να στρωσει
το στησιμο στις φιγουρες το φανταζομαι καπως ετσι

το schwimmwagen εχειφτασει σε αυτο το σημειο και εδω χρειαζομαι την γνωμη σας
αφου εχει πατησει ναρκη και το μπροστινο μερος καταστραφηκε να το κανω καμμενο ?
και αν ναι πως πρεπει να το βαψω για να εχω ενα καλο αποτελεσμα ?

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #49 στις: Μαρτίου 11, 2012, 07:05:54 μμ »
αχ μη το καψεις ωρε Παναγιωτη
ασε στο μελλον καις κατι μεγαλυτερο και που ναχει βγει και μαπα
αυτο ειναι  μπιζουδακι και το ...λυπαμαι

αλλα αν θελεις παλι εσυ τοτε.....Μπουρλοτοοοο :mrgreen:
καλα παει μεχρι εδω καλη συνεχεια ::salut::

Tags: