Αποστολέας Θέμα: 25ος Διαγωνισμός - Εκθεση της IPMS Ελλάδος (2006)  (Αναγνώστηκε 25426 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
Απ: 25ος Διαγωνισμός - Εκθεση της IPMS Ελλάδος (2006)
« Απάντηση #150 στις: Οκτωβρίου 05, 2006, 05:41:36 μμ »
Δεν ξέρω και δε μπορώ να απανήσω για το οικονομικό θέμα που έθιξες.
Σίγουρα για τα μείον του χώρου το έχουμε κουβεντιάσει με τα παιδιά από την IPMS, και αναζητείται λύση για την επόμνη έκθεση...
Πολλά από όσα ανφέρεις, για τους πιτσιρικάδες, τα έχουμε κουβεντιάσει επίσης με την IPMS, αλλά κάτι το ένα κάτι το άλλο, όλο και κατι ξεφεύγει από΄το πλάνο... Εδω είμαστε για να τα επαναφέρουμε, ,μιας και κάθε Σάββατο πίνουμε όλοι μαζί το καφεδάκι μας στην Ιπποκράτους. Οτιδήποτε κουβεντιάζουμε εδώ, εκτός από το ότι τα βλέπουν και εκείνοι και παίρνουν ιδέες, τα φέρνουμε και εμείς στο προσκήνιο προς συζήτηση, οπότε κάντε όποιες προτάσεις ή ιδέες έχετε. Δε είναι δυνατόν να γίνουν όλα, δεδομένο, αλλά όλο και κάτι καταφέρνουμε να αλλάξουμε όλοι μαζί κάθε φορά...

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #151 στις: Οκτωβρίου 05, 2006, 05:43:38 μμ »
Επαναλαμβάνω την παράκλησή μου να στείλετε όσοι θέλετε ακόμα τις φώτο που τραβήξατε από την έκθεση. Δε θα δημοσιευθουν όλες, αλλά θα διαλέξουμε όσες έχουν μοντέλα του club για να τις βάλουμε στο site... Ευχαριστώ μέχρι ώρας τους Heater, Double Ugly και Symeon, για την αποστολή των...

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #152 στις: Οκτωβρίου 05, 2006, 06:19:24 μμ »
Μήπως τελικά εμείς καταστρέφουμε την έκθεση με την ατολμία μας ή μήπως κάποιοι άλλοι έχουν θέσει την έκθεση σαν το απόλυτο σκαλοπάτι που δεν μπορούν οι απλοί μοντελιστές να το διαβούν και έτσι τους αποτρέπουν να παρουσιάσουν την δουλειά τους;
Ποιός αποτρέπει τους "απλούς μοντελιστές" να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στην έκθεση της IPMS Ελλάδος? Σίγουρα όχι οι διοργανωτές της έκθεσης και κατ' επέκταση τα μέλη της IPMS Ελλάδος. Δεν μπορώ να κατανοήσω σε ποιους αναφέρεσαι. Εάν θέλεις δώσε παραπάνω εξηγήσεις για να καταλάβουμε όλοι.
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #153 στις: Οκτωβρίου 05, 2006, 06:25:43 μμ »
       Στην έκθεση είδαμε μοντέλα από πολύ νεαρούς μοντελιστές κακοβαμένα,κακοκολημένα,χωρίς ίχνος στόκου(παρ'όλο που τα παραπάνω αποκλείονταν από την προκύρηξη του διαγωνισμού).ΧΑΡΗΚΑ που ήταν εκεί.ΕΚΕΙ ήταν η θέση τους και προτείνω στην IPMS να διαχωρίσει την κατηγορία νέων σε έως 12 ετών και σε έως 18.Η πιτσιρικάδες πρέπει να παίρνουν ΟΛΟΙ βραβείο έστω ένα απλό χαρτί από έναν εκτυπωτή.
Χίλιες φορές μοντέλα με το μεράκι και το κέφι ενός πιτσιρικά παρά μοντέλα φτιαγμένα πριν από μια δεκαετία ''με πολλά βραβεία που δεν θέλουν άλλα''.Τότε γιατί δεν έφεραν ένα νέο μοντέλο?Σταμάτησαν να φτιάχνουν?

Θα διαφωνήσω μαζί σου. Στην προκύρηξη αναφέρεται:

Γ6. Για να μπορεί κάποιο μοντέλο να διεκδικήσει κάποια διάκριση στην κατηγορία του θα πρέπει να ικανοποιούνται τουλάχιστον οι παρακάτω προϋποθέσεις

οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα στο να φέρει καθένας ότι έχει φτιάξει και κατά τη γνώμη μου καλώς είναι έτσι τα πράγματα. Αν θέλει διάκριση, τότε και μόνο τότε θα πρέπει να υπακούει στον κανόνες.

Στα υπόλοιπα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Πως αλλιώς θα μαζέψουμε νέο αίμα;
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #154 στις: Οκτωβρίου 05, 2006, 06:36:02 μμ »
  .......
       Είχα γράψει πριν από καιρό στο forum ότι ο γιός μου (12 ετών) θα κατέβαζε ένα subaru impreza 1/43.Στο συγκεκριμένο μοντέλο την τελευταία ακριβώς στιγμή έκανε ένα μικρό λαθάκι και ένας από τους τέσσερις τροχούς δεν ακουμπούσε το έδαφος για δέκατα του χιλιοστού.
Χριστό τον έκανα να το κατεβάσει.Δεν τον έπεισα.Μετά την έκθεση μου είπε ότι πίστευε πως με αυτό το λάθος δεν θα 2. γίνονταν δεκτό.
       Ζέστη και κακός φωτισμός για μια μοντελιστική έκθεση.Κάποια μοντέλα είχαν καταδικαστεί μόνο από τη θέση τους.
       Στην έκθεση είδαμε μοντέλα από πολύ νεαρούς μοντελιστές κακοβαμένα,κακοκολημένα,χωρίς ίχνος στόκου(παρ'όλο που τα παραπάνω αποκλείονταν από την προκύρηξη του διαγωνισμού)......
       Δεν είμαι αρματάς.πιστεύω όμως πως οι αρματάδες ήταν πολύ στριμωγμενοι.Η παρατήρηση των αρμάτων ήταν δύσκολη.
       Τέλος,αισθητή η απουσία των μεγαλεμπόρων του κλάδου.Δεν ενδιαφέρονται να πιάσουν τον σφυγμό των πελατών τους ή μήπως νομίζουν ότι τους έχουν σίγουρους? Δεν βλέπουν άραγε τι συμβαίνει γύρω τους? Κύριοι της IPMS.Σε κανένα από τα περίπτερα δεν είδα ταμειακή μηχανή να κόβει απόδειξη.Αν γίνει καμμιά στραβή(καταλαβαίνεται τί εννοώ) εκτός από τους εμπόρους έχετε και εσείς ευθύνη απέναντι στο νόμο σαν διοργανωτές της εκδήλωσης.Προσέχετε την επόμενη φορά.
 ...
Φίλε νίκο,
1. πες του γιού σου το χρόνου να το κατεβάσει σε διόραμα (όπου θα πατάνε όλοι οι τροχοί στο χωματάκι) και θα είναι ...κουκλί. αυτό είναι το κοινό μυστικό των αρματάδων και το πλεονέκτημα έναντι των αεροπλανάδων: δεν πατάνε καλά οι ρόδες? το βάζω σε διόραμα με ανώμαλο έδαφος. Υπάρχουν ατέλειες στο βάψιμο ή στο στοκάρισμα? "πετάω" λίγη λάσπη και πουλάω και μούρη. λοιπόν περιμένω του χρόνου το subaru σε διοραμα Acropolis Rallye.
2. η προκύρηξη δεν απαγορεύει τα κακοφτιαγμένα μοντέλα αλλά ορίζει γενικά τις ελάχιστες προυποθέσεις για να βραβευτεί ένα μοντέλο.
3. για το χωρο της εκθεσης, φωτα κλπ. τα είπαμε. αλλά επειδή τελικά όλα μεταφράζονται σε χρήμα... υπάρχουν και όρια που δεν φτάνουμε με την απλή συνδρομή των μελών και χωρίς χορηγίες.
4. για την απουσιά των μεγαλεμπόρων, παρακαλώ (και εννοώ να το κάνετε για να το καταλάβουν) παραπονεθείτε στους ίδιους όταν πάτε στα μαγαζιά τους για να καταλάβουν τι κάνουν και τι χάνουν.
5. για τα περίπτερα, μην κάνουμε  θέμα για ιστορία 2-3 ημερών.
6. και του χρόνου καλύτερα (??????????????)
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος OANNHSEA

• Scale 1/48
  • *
  • BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE
« Απάντηση #155 στις: Οκτωβρίου 05, 2006, 07:34:11 μμ »
 gkontog,
Το έγραψα ότι το jagdtiger ήταν πάρα πολύ ωραίο - σε σημείο που να λέω: γιατί ΕΓΩ δεν φτιάχνω έτσι τα άρματα μου και προτημώ την ποσότητα από την ποιότητα;

nick2
       """Στην έκθεση είδαμε μοντέλα από πολύ νεαρούς μοντελιστές κακοβαμένα,κακοκολημένα,χωρίς ίχνος στόκου(παρ'όλο που τα παραπάνω αποκλείονταν από την προκύρηξη του διαγωνισμού).ΧΑΡΗΚΑ που ήταν εκεί.ΕΚΕΙ ήταν η θέση τους και προτείνω στην IPMS να διαχωρίσει την κατηγορία νέων σε έως 12 ετών και σε έως 18.Η πιτσιρικάδες πρέπει να παίρνουν ΟΛΟΙ βραβείο έστω ένα απλό χαρτί από έναν εκτυπωτή.
Χίλιες φορές μοντέλα με το μεράκι και το κέφι ενός πιτσιρικά παρά μοντέλα φτιαγμένα πριν από μια δεκαετία ''με πολλά βραβεία που δεν θέλουν άλλα''.Τότε γιατί δεν έφεραν ένα νέο μοντέλο?Σταμάτησαν να φτιάχνουν?"""
     Μία ωραία πρόταση και μία απάντηση στο τι αποτρέπει τους απλούς μοντελιστές να παρουσιάσουν την δουλειά τους. Για να μην αναφέρω κάποια βραβεία τα οποία δόθηκαν δις ή τρις στα ίδια μοντέλα με διαφορά 15 χρόνων! Και μη με ρωτήσετε ποιά είναι αυτά, γιατί μπορείτε να δείτε ποιά είναι από τα βραβεία της IPMS σε βάθος χρόνου.

nnikolaou
Θα σου τα γράψω σύντομα γιατί πρέπει να το ψάξω το δεύτερο.

Αποσυνδεδεμένος OANNHSEA

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #156 στις: Οκτωβρίου 05, 2006, 08:21:52 μμ »

nnikolaou
Στα αρχεία μου έχω δύο μοντέλα
Της planet models και της modellbau. Και τα δύο χρειάζονται το κιτ της revell για να δείξουν σωστά (το δεύτερο είναι conversion). Τα βρήκα όταν σκεφτόμουν να κάνω και εγώ ένα... Δτο μεταξύ βγήκαν άλλα μοντέλα και έχασα το ενδιαφέρων μου.

Ψάξε και στις άλλες εταιρίες στο www.intheway.org.uk.

Αποσυνδεδεμένος Rambo

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
« Απάντηση #157 στις: Οκτωβρίου 05, 2006, 10:01:36 μμ »
Επαναλαμβάνω την παράκλησή μου να στείλετε όσοι θέλετε ακόμα τις φώτο που τραβήξατε από την έκθεση. Δε θα δημοσιευθουν όλες, αλλά θα διαλέξουμε όσες έχουν μοντέλα του club για να τις βάλουμε στο site... Ευχαριστώ μέχρι ώρας τους Heater, Double Ugly και Symeon, για την αποστολή των...

δυστηχως δεν μπορεσα να παω στην εκθεση φετος για να δωσω και τις δικες μου φωτογραφιες
εχω παντως βίντεο απο την περσινη εκθεση αν ενδιαφερετε κανεις να το περασω στο Η/Υ και να το ανεβασω
the devil lies in the details

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #158 στις: Οκτωβρίου 06, 2006, 12:16:02 πμ »
      Μία ωραία πρόταση και μία απάντηση στο τι αποτρέπει τους απλούς μοντελιστές να παρουσιάσουν την δουλειά τους. Για να μην αναφέρω κάποια βραβεία τα οποία δόθηκαν δις ή τρις στα ίδια μοντέλα με διαφορά 15 χρόνων! Και μη με ρωτήσετε ποιά είναι αυτά, γιατί μπορείτε να δείτε ποιά είναι από τα βραβεία της IPMS σε βάθος χρόνου.
πες μας κι εμάς ποιά ήταν αυτά τα μοντέλα για να τα μάθουμε. προσωπικά - και έχω δει από κοντά όλες τις εκθέσεις από το 1983 κι έχω χάσει μόνο την έκθεση του 1996 - δεν πρόσεξα κάτι τέτοιο.
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Major_Goose

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: HOLY LAND
« Απάντηση #159 στις: Οκτωβρίου 06, 2006, 08:43:28 πμ »
Παιδιά επιτρέψτε μου να πω την γνώμη μου ως άνθρωπος που ο μοντελισμός ήταν, είναι και θα είναι μέρος της ζωής του .

Θεωρώ ότι ορισμένες φορές τα πράγματα παρουσιάζονται υπερβολικά χωρλις να είναι.

Κανείς δεν απέτρεψε, απομάκρυνε ή φόβησε κανέναν να παρουσιάσει δουλειά του στην έικθεση της IPMS. Καιγια να μην παρεξηγηθώ σαν υπερασπιστής ή κάτι παρόμοιο σας λέω ότι ως την δεν υπήρξα μέλος της IPMS ποτέ πριν ( μάλιστα στην 10 ετία του 80 ήμουν μέλος στο αντίπαλο δέος την ΕΝΕΜ, για όσους θυμούνται !!).

Αλλά πρέπει να λέμε τα πράματα με το ονομά τους. Στις περισσότερες κατηγορίες υπήρξαν μοντέλα απο πάρα πολύ καλά ,εως υποφερτά .Αυτο σημαίνει, ότι δεν υφίσταται θέμα ελιτισμού ή κλειστού κυκλώματος , παρότι σε όλητην πορεία της ένωσης στοπαρελθόν , έχουν ακουστεί ( και προφανώς πραγματοποιηθεί) διάφορα παρατράγουδα σε θέματα βραβεύσεων αξιοκρατίας και λοιπά, όπως όμως συμβαίνει πάντα σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς,, εθνικούς και διεθνής ,  όπου κυριαρχεί το υποκειμενικό στοιχείο, άσχετα αν υπάρχουν θεσμοθετημένα κριτήρια και κατευθηντήριες γραμμές για την κριτική και την βράβευση.

Συνεπώς όταν συμμετέχεις σε ένα διαγωνισμό, θα ακολουθήσεις τον ρού της διοργάνωσης. Αν δεν σαρέσει δεν ξαναπάς. Αλλά η έννοια των διαγωνισμών , στο δικό μου μυαλό τουλάχιστον είναι με την σειρά που τα παραθέτ:

1. Να δω τους φίλους απο τον χώρο που πιθανώς δεν τους βλέπω συχνά.
2. να δω δουλειές που θα με εμπνέυσουν και θα με κινητοποιήσουν να βελτιωθώ
3. Να δείξω την δουλειά μου ώστε να έχω ενα κριτήριο τρίτων , για την αξία της.
4. να διεκδικήσω ενα μετάλλιο ώστε να ικανοποιήσω το εγώ μου και μόνο, μια που το ψόμπυ σε επίπεδο διαγωνισμού είναι ανταγωνιστικό.

Οποιος δεν θέλει μετάλλιο ή δεν δέχεται το σύστημα κριτικής απλά δεν πάει στον διαγωνισμό, ή θέτει μοντέλλα του εκτός συναγωνισμού .
οποιος κατεβαίνει με αυτοσκοπό το μετάλλιο χάνει την χαρά του χόμπυ και τον τρώει τοάγχος του αποτελέσματος και της συνομωσίας εις βάρος του.

Αυτά τα ολίγα, και να έχετε στο νού σας, ότι όσο οι εκθέσεις φθίνουν απο πλευράς ποιότητας, και συμμετοχών , τόσο  μαχαιρώνουμε το ήδη πληγωμένο κουφάρι του μοντελισμού, και το οδηγούμε με μαθηματική ακρίβεια στην τεφροποίηση. Μετα απο 28 χρόνια που είμαι στον χώρο , θεωρώ ότιέχω ασφαλή στοιχεία ώστενα βγάλω συμπεράσματα.

να στε καλά     
Καιρός Γαρ Εγγύς !

Αποσυνδεδεμένος OANNHSEA

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #160 στις: Οκτωβρίου 06, 2006, 09:01:14 πμ »
Για τσεκάρετε λίγο τα αρχεία σας μετά το 1985...
Μοντέλα αεροσκαφών στην 1/32
Μοντέλα αεροσκαφών στην 1/72
Μοντέλα αρμάτων στην 1/35

Εκτός βέβαια εάν κάποιοι μοντελιστές έφτιαξαν το ίδιο μοντέλο για να διορθώσουν τα κακά κείμενα στο προηγούμενο.

Τα συγχατήρια μου στον μοντελιστή που κατέβασε τα 20 μοντέλα στην 1/35. Έδειξε ότι πράγματι κάνει καλή δουλειά και όχι του τύπου "ένα μοντελάκι γι αένα χρόνο για να πάρουμε το βραβείο".

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #161 στις: Οκτωβρίου 06, 2006, 09:34:09 πμ »
γιατί δεν αναφέρεις συγκεκριμένα μοντέλα? δεν χρειάζεται να πεις ονόματα. μόνο το θέμα (πχ. Centurion Sho't του 1967, της Accurate Armour 1/35)
Σ.Σ.
ΥΓ. το παραπάνω μοντέλο ήταν δικό μου και το αναφέρω ενδεικτικά. το κατέβασα για πρώτη φορά.
ΥΓ2. προσωπικά έχω "κατεβάσει" μοντέλα  2 ή 3 φορές σε παλιές εκθέσεις, αλλά για ειδικές περιπτώσεις και φυσικά πάντα μετά την πρώτη φορά ανέφερα (στο καρτελάκι) ότι έχουν ξαναεμφανιστεί και ήταν βέβαια εκτός συναγωνισμού.

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #162 στις: Οκτωβρίου 06, 2006, 12:30:43 μμ »
Παράθεση από το βιβλίο "FAQ" του Miguel (MIG) Jimenez:

"...αν πας ένα μοντέλο σε διαγωνισμό για το βραβείο, καλύτερα να μην το πας..."

Έχω πάρει μέρος σχεδόν σε όλες της εκθέσεις από το 1990 και μετά, με συγκομιδή ελάχιστων βραβείων και επαίνων
Όταν ήμουν πιο πιτσιρικάς μετά από κάθε έκθεση που δεν είχα καταφέρει να πάρω κάποια διάκριση απογοητευόμουν και έλεγα ότι φταίει η IPMS και το "κατεστημένο" που δεν πήρα βραβείο

Δεν τα παράτησα όμως και μεγαλώνοντας εξέλιξα της τεχνικές μου και στην κατασκευή και στο βάψιμο και σιγά σιγά ένιωσα "έτοιμος" να κατεβάσω μοντέλο σε διαγωνισμό του εξωτερικού. Την πρώτη φορά δεν πήρα τίποτα αλλά και πάλι δεν απογοητεύτηκα, συνέχισα με περισσότερη προσοχή και το βραβείο ήρθε στην δεύτερη έκθεση που πήγα στο εξωτερικό

Πλέον όμως μαζί με την εξέλιξη των δεξιοτήτων μου εξέλιξα και την άποψή μου για τους διαγωνισμούς στην Ελλάδα. Δεν μου φταίει καμία IPMS ή κανένα "κατεστημένο" που δεν παίρνω κάθε χρόνο βραβείο. Φταίω εγώ που δεν έφτιαξα καλά ένα μοντέλο ή που δεν έδωσα και τόση προσοχή στο βάψιμο.

Βλέποντας τα μοντέλα που κατέβασα κατά καιρούς στην IPMS πλέων είναι ξεκάθαρο γιατί κάποιο δεν βραβεύτηκε ενώ κάποιο άλλο πήρε βραβείο ή έπαινο

Πραγματικά πιστεύω ότι ειδικά φέτος η IPMS είχε πολύ δύσκολο έργο στην κρίση και ειδικά στα άρματα

Και μια πρόταση:
Βγάλτε από το μυαλό σας την καχυποψία για το οτιδήποτε στην έκθεση και προσπαθήστε να φτιάξετε καλύτερα μοντέλα για του χρόνου (το λέω για να το ακούω και εγώ). Για να τα δουν οι υπόλοιποι φίλοι μοντελιστές και να "γουστάρουν" όχι για το βραβείο

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #163 στις: Οκτωβρίου 06, 2006, 12:33:51 μμ »
Συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Τσίτσο!!!
Του χρόνου θα προσπαθήσω να κατεβάσω κάποιο μοντέλο για να το δουν οι συνάδελφοι μοντελιστές και να ασκήσουν την κριτική τους και για να μπορέσω και εγώ να βρω τρόπους να βελτιωθώ!!!
Η κριτική που πρέπει να ασκείται θα πρέπει πάντως να είναι γόνιμη και επικοδομητική!!!
 :wink:

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #164 στις: Οκτωβρίου 06, 2006, 01:53:40 μμ »

...

Συμφωνώ απόλυτα!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #165 στις: Οκτωβρίου 06, 2006, 03:38:08 μμ »
Κυριοι συναδελφοι,ηταν η πρωτη εκθεση που παρακολουθησα και τα οσα ειδα και ακουσα ηταν πρωτογνωρα για εμενα.
Με δεδομενο αυτο και το οτι δεν εχω κατεβασει ποτε,κατι, σε εκθεση (πραγμα που,μετα λυπης μου θα παραδεχτω οτι,ναι, ενδεχομενως να αλλαζε την σταση μου επι του θεματος)θελω να καταθεσω κι εγω το παραπονο μου!
Δεν θα παραπονεθω για τιποτα που να αφορα την εκθεση σαν οργανωση-θεσμος,ουτε και για τα εκθεματα-ποια αξιζαν τι και ποια οχι.
Δεν ειναι η θεση μου τετοια,ουτε και η εμπειρια μου ικανη να με κανει κριτη στην δουλεια καποιου αλλου.Αλλα και να ειχα την εμπειρια σε καμια περιπτωση δεν εχω την προθεση να το κανω!!
Ειλικρινα δεν με ενδιαφερει αν καποιο εκθεμα εχει διαγωνιστει ξανα,αν καποιο ηταν καλυτερο η αξιζε της δεουσας προσοχης απο την επιτροπη η οχι,αν αξιζαν τα βραβεια κλπ κλπ κλπ.
Θελω να πιστευω οτι υπαρχουν καποιοι που θα τα μετρησουν ολα αυτα ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ  γιατι αυτη ειναι η δουλεια τους.Στην συγκεκριμενη περιπτωση αυτον τον ρολο και την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ την εχει η IPMS και δικη τους υποχρεωση ειναι να θεσουν τους καταλληλους ορους σημμετοχης.
Το μεγαλο μου παραπονο ειναι η τροπη και η εκταση που περνει το θεμα εδω σε εμας τις τελευταιες μερες.
Για εμενα ηταν μια καταπληκτικη εμπειρια και με στεναχωρει το γεγονος οτι μπηκα στην διαδικασια να αρχισω να αμφισβητω αυτα που ειδα!
Αναζοπυρωνεται μια κουβεντα με ασαφειες,υπονοουμενα,δεδομενα,στοιχεια κλπ την στιγμη που οι ιδιοι οι μετεχοντες("αδικημενοι" και μη) δεν εχουν το βημα εδω!
Για να μην περιαυτολογουμε και πολυαναλυουμε τα ιδια και τα ιδια να κλεισω δηλωνοντας οτι την ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ και κυριως την πιο ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ την περιμενω και την ζηταω ΜΟΝΟ απο εσας.Ξερουμε ο ενας του αλλου την δουλεια,την εχουμε παρακολουθησει step-by-step και εχουμε ισως συμβαλει και βοηθησει στο αποτελεσμα με ολη μας την καρδια.Αυτα τα πραγματα κανενας κριτης δεν θα τα εχει ποτε και γι'αυτο η γνωμη τους μου ειναι περιτη.Γιατι η γνωση τους ειναι ελλειπης.Δεν θα μπορεσει ποτε κανενας κριτης να με κρινει σωστα βλεποντας το αποτελεσμα για 5-10 δευτερολεπτα.
Για μενα το θεμα ειναι ληξαν απο την ωρα που εφυγα απο το μουσειο και θα προτιμουσα να ειχε κλεισει κι εδω.
Αυτο ειναι το παραπονακι της μιας σελιδας :oops:
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #166 στις: Οκτωβρίου 06, 2006, 03:41:39 μμ »

Ετσι μπράβο! Συμφωνώ απόλυτα.

Και να κάνω και μία πρόταση. Γιατί δεν οργανόνουμε μία έκθεση χωρίς διαγωνισμό; Να κλείσουμε για μία μέρα ένα χώρο, δεν πρέπει να θέλει και εκατομύρια, να βάλουμε τραπέζια και να αμολύσουμε πάνω τα μοντέλα κρατώντας κάποια ομαδοποίηση. Ολοι οι πιστοί προσέλθετε με μοναδική προϋπόθεση ο μοντελιστής να είναι εκεί και να απαντά σε ερωτήσεις σχετικά με τα μοντέλα του. Oύτε registration, φέρτα τα μοντέλα, ρίχτα στο τραπέζι και κάτσε μέχρι να βαρεθείς. Και αν μπορέσουμε να έρθουμε με την οικογένεια, φέτος η έκθεση ήταν κάτι σα στρατώνας! Και αν κάποιο πιτσιρίκι παρεκτραπεί το δένουμε από το πόδι σε ειδικό πάσαλο στην άκρη της αίθουσας  :lol:

Τι λέτε;
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #167 στις: Οκτωβρίου 06, 2006, 03:44:10 μμ »
Πολύ καλή ιδέα!!!
Απλά πιστεύω ότι αυτό που θα μας φρενάρει θα είναι το κόστος ενοικίασης μίας αίθουσας.

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #168 στις: Οκτωβρίου 06, 2006, 03:48:14 μμ »
Το κανουνε συλλογοι στο εξωτερικο αυτο και βραβευουν καθε μηνα το καλυτερο.
Βεβαια τα μελη τους ειναι χιλιαδες και εχουν καθε μηνα συμμετοχες.
Εδω δυο πραγματα ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να γινουν διαφορετικα=κατ'αρχην να μην υπαρχει βραβειο(ΕΥΝΟΗΤΟΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ)και δευτερον ανα εξαμηνο θα ηταν το ιδανικοτερο.
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #169 στις: Οκτωβρίου 06, 2006, 03:50:46 μμ »
Οσο για αιθουσα....παντα ολοι αρχιζουν με μικρα βηματακια!
Ποτε στου ενος το σπιτι ποτε στου αλλου,για ενα Σ/Κ δεν θα υπηρχε τοσο μεγαλο προβλημα.
Θα γινοταν και ρεφενε κατασταση,θα φερναμε και τις μπυριτσες μας και ποιος φευγει μετα? :mrgreen: :mrgreen:
Εγω θα το εκανα παντως!

Αποσυνδεδεμένος OANNHSEA

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #170 στις: Οκτωβρίου 06, 2006, 03:52:52 μμ »
Σταύρο,
Μια και είσαι αρματάς - αεροσκάφος 1/32 ελικοφόρο. Ένα από τα παραδείγματα.

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #171 στις: Οκτωβρίου 06, 2006, 03:54:06 μμ »
Παρείστικη κατασταση και ντου στο εργαστηριο του οικοδεσποτη!!!

Αποσυνδεδεμένος Heater

• Don't phuck with the niners
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: inside a purple haze
« Απάντηση #172 στις: Οκτωβρίου 06, 2006, 08:27:45 μμ »
Παρακολουθω την ολη συζητηση απο την αρχη και εντυπωσιαζομαι απο το γεγονος του πως μεταπηδησαμε απο το θεμα "οργανωση διαγωνισμου της IPMS" στο θεμα " κατι δεν παει καλα με τον διαγωνισμο". Τα πραγματα ειναι πολυ απλα......

Α) Αν δεν υπαρχει εκθεση με την μορφη διαγωνισμου τοτε δεν θα υπαρχει και προσελευση (η θα ειναι παρα πολυ μικρη). Ο λογος ειναι οτι οι περισσοτεροι πανε σε μια εκθεση με απωτερο σκοπο καποιας μορφης διακριση. Αν αφαιρεθει αυτος ο παραγοντας τοτε οι συμμετοχες θα πεσουν κατα πολυ. Ανθρωπινη φυση κυριοι (κατα το ελληνικοτερον ικανοποιηση ματαιοδοξιας..οσο και αν αυτο ακουγετε βαρυ...) αλλωστε οπως ειπε και ο Nickx2 τι νοημα ειχε η ατακα...."δεν θελει αλλα" εστω και σε μοντελο εκτος συναγωνισμου??

Β) Με βαση το παραπανω....αλλα και σε συνδιασμο με την αντιμετωπιση που υπαρχει ως προς τα εκθεματα απο ομαδες μοντελιστων, (ας κραξουμε μια οχι καλη κατασκευη...ποιος θα μας ακουσει) ερχομαστε στην μη ικανοποιητικη εισοδο νεων στο χομπυ, η οπως ειδαμε, την ελλειψη μοντελων απο νεους μοντελιστες. Δυστηχως οταν περνας διπλα απο ατομα και ακους το κραξιμο που ριχνουν (δεν λεω οτι το εκαναν συνεχως....απλα ετυχε να βρισκομαι διπλα σε μια δεδομενη στιγμη) τοτε ο νεος μοντελιστης που θα τυχει να περναει απο διπλα θα το σκεφτει διπλα και τριπλα να κατεβασει μοντελο στην επομενη εκθεση.

Δυστηχως ενω μια εκθεση στατικου μοντελισμου θα επρεπε να εχει το νοημα ανταλλαγης αποψεων...γνωσεων...και ιδεων, (οπως στο εξωτερικο οπου ο μοντελιστης απανταει σε ερωτησεις των επισκεπτων για το πως εφτιαξε το/τα μοντελα), εδω στο ελλαντα εχει παρει το νοημα επανα-επιβεβαιωσης και ικανοποιησης της ανθρωπινης ματαιοδοξιας για διακριση. Για παραδειγμα δεν μπορω να καταλαβω πως δοθηκε βραβειο σε μοντελο με λαθος τοποθετημενα τα καπακια του κινητηρα σε περασμενη εκθεση, η πως δοθηκε βραβειο σε μοντελο με δακτυλιες σε αυτη την εκθεση.

Εδω βεβαια θα πρεπει να επισημανω την πολυ καλη κινηση της IPMS να κανει χρηση του αμφιθεατρου και να προβαλει βιντεο κατασκευης ενος μοντελου.......αλλα ποσοι το παρακολουθησαν?????

Αν υπηρχε μια διαφορετικη οργανωση / παρουσιαση / αντιμετωπιση του θεσμου της "εκθεση" τοτε ειμαι σιγουρος οτι ο αριθμος των μοντελων θα ηταν κατα πολυ μεγαλυτερος και η προσελευση ακομη πιο μεγαλη.
1/32 F-16D 52+
1/32 TA-7C

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #173 στις: Οκτωβρίου 06, 2006, 08:55:34 μμ »
Σε βρισκω σωστοτατο.
Γι'αυτο αλλωστε υπαρχει και το club!Εδω τα βλεπουν ολοι,εδω θα ρωταμε και εδω θα μας απανταμε.
Ολοι οσοι μας ενδιαφερει να χαιρομαστε το χομπι μας να φροντισουμε να κρατησουμε ενα επιπεδο και το ενδιαφερον ζωντανο.
Και στο τελος παραμασχαλα ολα τα βραβεια στο κλαμπ αμα μπορουμε!!
Γιατι η στιγμη που συναδελφοι απο το κλαμπ επαιρναν βραβειο θα μου μεινει αξεχαστη!!
Το ιδιο,φανταζομαι,ενιωθαν και τα παιδια απο την IPMS.
Κοινως να γουσταρουμε απλα και ομορφα κι ας κρατησουμε την γκρινια για αυτους που μας χρωστανε!!

Αποσυνδεδεμένος Vorlon

• AEK for ever
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #174 στις: Οκτωβρίου 07, 2006, 12:37:01 πμ »
Ρε παιδια.... ημαρτον.... Οσα χρόνια και να περασουν το ιδιο πραγμα.... ποτε κανεις δεν ειναι ευχαριστημενος, Επιτηδες ανοικσα ενα παλιο Modelling της δεκαετιας του 90 και τοτε τα ιδια πραγματα..........
Χάρης

Tags: