Αποστολέας Θέμα: Αποπειρα πρωτου διοραματος  (Αναγνώστηκε 3153 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος xodros1979

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ATHENS
Αποπειρα πρωτου διοραματος
« στις: Ιανουαρίου 29, 2012, 04:33:10 μμ »
το θεμα στο μυαλο μου εχει ως εξης ,καπου στο ιρακ σε μια μισογκρεμισμενη πολη αμερικανοι μισθοφοροι περιπλανιουντε αναμεσα στα εροιμωμενα σπιτια και ξαφνικα.................................μεχρι εδω η ιστορια μας αρχιζει να παιρνει σαρκα και οστα και να οι πρωτες φωτο απο την αποπειρα κατασκευης του πρωτου σπιτιου  τα αλλα κοματια ειναι απο κιτ που μου χαρισε ενας καλος φιλος μπροστα απο τα ερειπια στο μικρο μερος της μακετας θα φτιαχτει δρομος και ελπιζω ο συγκεκριμενος φιλος που προαναφερα να βαλει το ταλεντο του σε καποιο μεσο μεταφορας που σκεφτομαι να προσθεσω των μισθοφωρων.Αυτα απο μενα ελπιζω να ακουσω συμβουλες προτασεις και φυσικα διορθωσεις ευχαριστω προκαταβολικα.

• Scale 1/144
  • *
Απ: Αποπειρα πρωτου διοραματος
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 31, 2012, 07:41:58 μμ »
αν και βλεπω οτι η αδιαφορο ειναι το θεμα μου η πια μονο επαγγελματιες βρισκοντε εδω μεσα και συγνωμη για το θρασος μου αλλα ας βαλω αι την συνεχεια του εργου μου και ισως να ακουσω καμια κουβεντα .ακομα φυσικα στο χτισιμο ειμαι με τα χρωματα δεν εχω κατασταλαξει ακομα τα τουβλα μαλλον ετσι θα μεινουν οι σοβαδες το ταβανι λεω να τα γκριζαρω να τα δειξω λιγο καμενα και να προσθεσω τρυπες απο σφαιρες και για αλλη μια φορα ζηταω γνωμες συμβουλες φωτο οτι προαιρειστε.ευχαριστω προκαταβολικα

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 31, 2012, 07:53:36 μμ »
Τωρα προσεξα το θεμα σου φιλε μου.Δυστυχως για να σε βοηθησουν τα παιδια του forum πρεπει να γινεις λιγο πιο συγκεκριμενος λ.χ. ποια εποχη θες να αναπαραστησεις ;Αμερικανοι μισθοφοροι,οκ.Που ομως;Ποτε;Να δωσεις μια περιγραφη της διαταξης και της συνθεσης του διοραματος που εχεις στο μυαλο σου (δυστυχως οι φωτο σου δε βοηθουν...  :wink: ) κτλ...Περιεγραψε τα να ξερουμε πανω κατω που θες να κινηθεις  :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 31, 2012, 07:58:09 μμ »
Παράθεση
αν και βλεπω οτι η αδιαφορο ειναι το θεμα μου η πια μονο επαγγελματιες βρισκοντε εδω μεσα και συγνωμη για το θρασος

Δεν υπάρχει λόγος να θυμώνεις... υπομονή και θα έρθουν οι απαντήσεις που ζητάς... εγώ δεν φτιάχνω διοράματα κι έτσι δεν μπορώ να σε βοηθήσω πολύ, όμως δώσε βάση σε αυτά που λέει ο φίλος από πάνω και προσπάθησε να βγάλεις πιό καθαρές φωτογραφίες για να μπορέσουν τα παιδιά να κρίνουν σωστά και να σε βοηθήσουν... και πάλι καλή αρχή και υπομονή... :wink:

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 31, 2012, 09:18:15 μμ »
Η εποχή μου φαίνεται ότι είναι αυτονόητη, μετά την εισβολή του 2003 μέχρι σήμερα.
Κατά τα άλλα, τι κλίμακα δουλεύεις και ποιες φιγούρες θα χρησιμοποιήσεις για τους μισθοφόρους; και ποιο όχημα θα βάλεις; Humvee;

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 31, 2012, 10:24:17 μμ »
Δώσε παραπάνω στοιχεία για το τι άλλο θα συμπεριλάβεις στο διόραμα και θα βαρεθείς να ακούς γνώμες και προτάσεις (το "βαρεθείς" το εννοώ :mrgreen:) :wink:

ΜΚΧ

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 02, 2012, 08:06:10 πμ »
Δώσε παραπάνω στοιχεία για το τι άλλο θα συμπεριλάβεις στο διόραμα και θα βαρεθείς να ακούς γνώμες και προτάσεις (το "βαρεθείς" το εννοώ :mrgreen:) :wink:

ΜΚΧ

κυριολεκτικα θα βαρεθεις .....αλλα μεχρι τοτε εχουμε καιρο  :mrgreen:
Τωρα  μαρεσει η προσπαθεια γενικως κατασκευων που προσπαθεις απο το μηδεν τα χτησιματα κλπ
συνεχισε κανοντας και δινοντας ενα σεναριακι φανταστικο η πραγματικο και μη σταματας σε τιποτα
καλη συνεχεια ::salut::

Αποσυνδεδεμένος xristosstergiou

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 02, 2012, 12:22:28 μμ »
Από την μια κάνε μια προσπάθεια βελτίωσης των φωτογραφιών... από την άλλη για απόπειρα πρώτου διοράματος όπως λές, μια χαρά τα πάς με την εικόνα της καταστροφής! Επίσης προτιμώ γενικά την κατασκεύη ενός τοίχου ή ενός δρόμου από σύνθετα υλικά (όπως εδώ εσύ με τις ψηφίδες και τον στόκο) παρά οτιδήποτε άλλο (πχ σκάλισμα πάνω σε κάτι) εκτός βέβαια αν μιλάμε για μεεεέτρα τοίχου!!! Συνέχισε! Και όπως είπαν και οι προλαλήσαντες ενημέρωσε για φιγούρες και οχήματα! ::salut::

::arrowred:: edit συμφωνώ με τις τρύπες από σφαίρες που λές και για το κάψιμο, για τα τούβλα που λές...σίγουρα θα χρειαστούν λίγη βρωμιά έως πολύ!....
Οι βιτρίνες αποδεικνύονται πάντα μικρές...!

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 02, 2012, 06:34:59 μμ »
Λοιπον ευχαριστω για το ενδιαφερον το θεμα θα ειναι σε κλιμ 1/35 ακομα οχημα δεν εχω σκεφτει και οσο για χρονολογια θα αναφερεται στην τελευταια 10ετια παντος σκεφτομαι πολλα σεναρια μεχρι και καταληψη οικιας για ελευθερωση κρατουμενου βεβαια ετσι οπως το σκεφτομαι πρεπει να πετυχω παρα πολυ στην κινηση τις φιγουρες πραγμα που θα καταβαλω προσπαθεια και οτι βγει.για την ωρα λογω ελειψεις χρηματων {ατιμα χαρατσια}φιγουρες και οχημα παραμενουν στο ραφι του καταστηματος.αν εχετε καποιο κιτ να μου προτεινετε ...........

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 10:59:52 πμ »
 ::salut::
Μιάς και αναφέρεις στο πρώτο σου post για μισθοφόρους, δεν ξέρω αν τους έχεις αυτούς υπ'όψη:

PMC in Iraq 2005--Armed Assault Team (http://www.trumpeter-china.com/a/en/product/other/Accessories/2010/0923/1103.html)
και

PMC in Iraq 2005--VIP Security Guards (http://www.trumpeter-china.com/a/en/product/other/Accessories/2010/0923/1104.html)
Είτε μεμονωμένα, ή σε συνδυασμό, πιστεύω ότι μπορούν να σου δώσουν κάποιες επιλογές...

Αποσυνδεδεμένος architect

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Doha Qatar
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 07, 2012, 11:41:11 πμ »
Καλημέρα κι από μένα.
Πρώτα πρώτα, θα σου έλεγα σαν πρώτη προσπάθεια, να ακολουθήσεις μερικά βασικά βήματα κατασκευής. Κυριότερο σε μια τέτοια προσπάθεια είναι η μελέτη. Δηλαδή να σχεδιάσεις με όση περισσότερη λεπτομέρεια μπορείς, το δίοραμα. Προσπάθησε να μειώσεις τις διαστάσεις του, γιατί όσο μικρότερο τόσο περισσότερη προσοχή στη λεπτομέρεια θα δόσεις, και δεν θα κουραστείς, Τα μεγαλύτερα για αργότερα. Τώρα το κτίσμα που βλέπω, είναι πάρα πολύ καλό. Πρέπει όμως να πάρεις κάποιες αποφάσεις. Θέλω να πω, πως τέτοιο κτίσμα, που είναι κατασκευασμένο με σκελετό από ξύλο και πλήρωση με τούβλα ή πέτρα, είναι μάλλον πρόχειρο της υπαίθρου. Δεν δικαιολογήται για κατοικία. Μείωσε λίγο το πάχος του σοβά, γιατί μου φαίνεται πολύ. Να ξέρεις πως ο σοβάς δεν φθείρεται ομοιόμορφα. Δεν φεύγει όλη η κάτω στρώση δηλαδή μαζί.   
Πολύ καλή αρχή συνέχισε. 
THEY CALL ME CAPTAIN SLOW

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 14, 2012, 08:18:23 μμ »
νεες φωτο

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 16, 2012, 01:33:32 μμ »
Φιλέ μου καλημέρα!! Μάλλον πρεπει να προσπαθήσεις λίγο παραπάνω με τις φώτο!!!
Παντός απο αυτό που βλέπω μου αρέσει η κατεστραμμένη πλακά αν και θα έπρεπε να την οπλίσεις με σιδερά στα σπασίματα και όχι από πάνω!!!
Επίσης αυτό που έγραψε και architect ο σοβάς φαίνεται πολύ χοντρός, θα πρότεινα να γίνει πιο ομοιόμορφος και να σκαλιστεί ώστε να φανούν τα τούβλα από κάτω σε διαφορά σημεία!!! Οι τρύπες από τους πυροβολισμούς επίσης μου αρέσουν πολύ!!! Η παράγκα με μπέρδεψε!! :oops:
Καλή συνεχεία, φιλικά Δημήτρης!! :wink: ::salut::
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

Αποσυνδεδεμένος stathis_am

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 1974 - Α^2
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Xalandri 4
  • ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 03, 2012, 09:21:59 μμ »
Omorfo!!

Tags: