Αφού λοιπόν είχαν και τέτοια οι κινέζοι, αποδεδειγμένο ΚΑΙ με φωτογραφίες, μη χάσω ευκαιρία άμα δω κάτι σπάνιο, να φιάξω ένα. Επειδή το άρμα παραείναι μικρό για την 1/72 και τα ματάκια μου είναι γοητευικότατα μεν, 47 ετών δε, αναγκάστηκα να πάω για την 2/70 όπου ευτυχώς η Zvezda έβγαλε σε νέο καλούπι και νέες ερπύστριες το Τ-26 mod 1933. Υπόσχομαι να μην σας πρήξω στις ερωτήσεις, απλά θα το πάω βήμα βήμα με ότι έχω μάθει μέχρι τώρα και θα παρουσιάζω τα προβληματικά (για εμένα) σημεία μήπως και γλυτώσει κόπο κάποιος συνάδελφος στο μέλλον,
Η συναρμολόγηση προχωράει γρήγορα και απροβλημάτιστα, κάποια sink marks στον πυργίσκο θέλουν προσεκτικό στοκάρισμα και τρίψιμο όπως επίσης πρωτού τοποθετήσετε το πυροβόλο (είπαμε, ΠΟΤΕ γκανόνι!) να στοκάρετε και να τρίψετε τα σημεία κόλλησης του πύργου.

Και φυσικά, once Zvezda, always Zvezda. Στο πίσω μέρος στην εισαγωγή αέρα (υποθέτω) σας περιμένει ένα γεωλογικό χάσμα. Το έκλεισα με φύλλο πλαστικού και τρυφερές λεξούλες...

Οι ρόδες και το σύστημα ανάρτησης κάνουν δυστυχώς τα πράγματα πολύπλοκα μαζύ με κάποια pin marks που απαιτούν στοκάρισμα και τρίψιμο. Οι τροχοί (συνολικά 32 κομμάτια!) μπαίνουν ανά δύο σε ατρακτίδιο, σύνολο 8 κομμάτια τα οποία πράπει να κολληθούν ίσια και ευθυγραμμισμένα. Αποφάσισα πρώτα να τα συναρμολογήσω και μετά να τα βάψω, αν έχω αποφασίσει λάθος θα του ρίξω μία MIF και υα στρώσει

Ετοιμα λοιπόν τα 8 ζευγάρια. Δεν έχω ακόμα τρίψει το στόκο γιατί πρωτού συναρμολογηθούν υα κομμάτια ήταν τόσο μικρά και ευαίσθητα που ήταν πρακτικά αδύνατο να τα κρατήσω με τις οπλές μου και να τα τρίιψω.

Τώρα τα ζεύγη των τροχών συνδέονται ανά δύο σε άλλο ατρακτίδιο και μετά στο πήγμα. Προβλέπω πολύ προσπάθεια στο να κολληθούν όλα αυτά στοιχισμένα αν και ελπίζω να μπορέσω να τα κολλήσω έτσι ώστε να κινούνται. Πάντως αν δεν ευθυγραμμιστούν, 99.9% θα υπάρχει θέμα με την τοποθήτηση των ερπυστριών που αποτελούνται από μήκη και ανεξάρτητα κομμάτια.

Αυτά για την ώρα, τώρα θα τελειώσω κάποια άλλα project που είναι στο 99% και περιμένουν και μετά θα αρχίσω το τρίψιμο. Προβλέπεται τρελλή διασκέδαση