Αποστολέας Θέμα: Эскадренный миноносец пр. 956 "Отличный"  (Αναγνώστηκε 17835 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Απ: Эскадренный миноносец пр. 956 "Отличный"
« Απάντηση #25 στις: Ιανουαρίου 29, 2012, 12:08:00 πμ »
Σήμερα το μενού είχε ολοκλήρωση της γέφυρας και συναρμολόγηση του ραντάρ. Η white ensign στο σετ με τα φωτοέτσια δίνει δύο επιλογές ραντάρ οπότε και χρησιμοποίησα το δικό της. Πρόκειται για μια σύνθετη κατασκευή 38 κομματιών:

Αποφάσισα να φτιάξω το Otlichnyy - Отличный - Excellent 434 το 1988...

Σχόλια, βρισιές και παρατηρήσεις ευπρόσδεκτα...

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #26 στις: Ιανουαρίου 29, 2012, 05:21:20 πμ »
Νικόλα πολύ καλά μέχρι εδώ, πιστευω οτι μέχρι τώρα βλέπουμε την καλύτερη δουλειά σου.Συνέχισε ετσι φίλε!Καλή συνέχεια.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘEΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • FEAR LEADS TO ΑNGER -ANGER LEADS TO HATE -HATE LEA
    • HELLENIC AIR FORCE MODELS
« Απάντηση #27 στις: Ιανουαρίου 29, 2012, 03:42:07 μμ »
Όμορφη κατασκευή και  πολύ πετυχημένα τα χρώματα. Αναμένουμε τη συνέχεια!

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #28 στις: Ιανουαρίου 29, 2012, 10:17:28 μμ »
Όμορφη κατασκευή και  πολύ πετυχημένα τα χρώματα. Αναμένουμε τη συνέχεια!
Ευχαριστώ... Τα χρώματα σαν επιλογή δημιουργούν ωραία αντίθεση μεταξύ τους και ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα που ξεφεύγει από τα γκρι...

Νικόλα πολύ καλά μέχρι εδώ, πιστευω οτι μέχρι τώρα βλέπουμε την καλύτερη δουλειά σου.Συνέχισε ετσι φίλε!Καλή συνέχεια.
Σταμάτη βοηθάει και το κιτ και η κλίμακα... Συν τον αερογράφο που δίνει ωραία και στρωτά βαψίματα χωρίς πολύ προσπάθεια...

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #29 στις: Ιανουαρίου 29, 2012, 10:22:07 μμ »
Πρόοδος. Ολοκληρώθηκε η πρυμναία υπερκατασκευή και σχεδόν όλη η συναρμολόγηση. Από αύριο αρχίζουν τα ψιλικοκό και η προσπάθεια να δώσω χρώμα και βάθος...

Η πρυμναία υπερκατασκευή περιλαμβάνει και μια πυραμίδα η οποία φτιάχτηκε από φωτοχαραγμένα. Το δύσκολο είναι οι περίεργες γωνίες και ότι οι πλευρές ήταν ξεχωριστά κομμάτια που έπρεπε να κολληθεί το ένα με το άλλο, κάτι αρκετά δύσκολο. Χρησιμοποίησα και ασπρόκολλα και κυανοακρυλική. Επίσης θα παρατηρήσετε ότι στις φωτογραφίες φαίνεται μαύρη η πυραμίδα. Κανονικά είναι γκρι και μαυρίζει από την καπνιά της τσιμινιέρας. Αποφάσισα αυτό να το κάνω με τον αερογράφο σε χαμηλή πίεση.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουαρίου 01, 2012, 01:47:09 πμ »
Τα σημερινά μερεμέτια περιελάμβαναν συναρμολόγηση και βαφή των λεμβών, αλυσίδες αγκυρών στο πρόστεγο (ανοίχτηκαν δύο τρύπες και έβαλα αλυσίδες που μου είχαν μείνει από κάτι πλοία της Heller στην 1/400, τα προστατευτικά είναι φωτοχαραγμένα ρέλια ελικοδρομίου από το δεύτερο κιτ που έχω) και στοκάρισμα και τρίψιμο στην πλευρά, εκεί που ακουμπά η πμ υπερκατασκευή με το κύριο κατάστρωμα. Στις φωτογραφίες θα δείτε και τους πύργους του κιτ, σε μια σύγκριση με τους ρητινένιους της white ensign:

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουαρίου 01, 2012, 09:27:55 πμ »
Καλάααα, η πυραμίδα  από φωτοχαραγμένα είναι όλα τα λεφτά!!! Μπράβο και καλή συνέχεια  ::salut::

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουαρίου 01, 2012, 11:09:01 μμ »
Καλάααα, η πυραμίδα  από φωτοχαραγμένα είναι όλα τα λεφτά!!! Μπράβο και καλή συνέχεια  ::salut::
Ευχαριστώ πολύ, όντως είναι εντυπωσιακό κομμάτι και άλλη εντύπωση τα φωτοχαραγμένα σε σχέση με την αντίστοιχη πλαστική αλλά και τα μπινελίκια που έπεσαν μέχρι να κάτσει όπως πρέπει αναρίθμητα...  :twisted: :twisted:

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουαρίου 01, 2012, 11:15:58 μμ »
Σήμερα ασχολήθηκα με τα fiddly bits and pieces, που λένε και στο χωριό μου. ʼλλο ένα συν για το κιτ είναι η πρόβλεψη τα παράθυρα και τα φινιστρίνια να είναι αρκετά βαθιά, με αποτέλεσμα να είναι αρκετά εύκολο το βάψιμο, απλά μια σταγόνα χρώμα με ψιλό πινέλο και έτοιμα. Βέβαια είναι πάρα πολλά, απορώ τι ΡΒΧ άμυνα είχαν αυτά τα πλοία με τόσα ανοίγματα...
Τοποθετήθηκαν οι βάρκες, οι άγκυρες, τα σωσίβια και βάφτηκαν και τα στυλίδια. Μένουν μερικά touchups (πάλι όπως λένε στο χωριό μου) στο χρώμα, μερικές διορθώσεις και μετά αρχίζει να με προβληματίζει το που θα το βάλω το τέρας για να το πλακώσω στα ζουμιά, τις παρκετίνες και τα άλλα άσχημα που θέλω να κάνω... Τι ωραία ήταν παλιά που δεν ήξερα τι πάει να πει πλύσιμο, φίλτρα, weathering κλπ κλπ... Δεν είχα τέτοια προβλήματα... :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος nikoloo4

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • ΜΕΓΑ ΤΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΡΑΤΟΣ
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουαρίου 01, 2012, 11:47:58 μμ »
Φίλε είσαι ο Μιχαήλ ʼγγελος των καραβιών..
...είπε και χάθηκε στο σκοτάδι

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουαρίου 01, 2012, 11:57:57 μμ »
Φίλε είσαι ο Μιχαήλ ʼγγελος των καραβιών..
Φίλε μου θα είχα κάποια σχέση με τον Μιχαήλ ʼγγελο μόνο αν αυτός είχε φτιάξει τον Δαυίδ έτσι:

Απλώς κάνω ότι διαβάζω στο φόρουμ και προσπαθώ με υπομονή, πια...

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουαρίου 02, 2012, 06:31:26 πμ »
Νικόλα πάρα πολύ καλή δουλειά,καθαρό αποτέλεσμα με σωστά κοψίματα ανάμεσα στα χρώματα,άντε και καλό weathering,δεν χρειάζεται πολλά πολλά από φθορές πιστευω ,περισσότερο τόνισμα των λεπτομερειών και ένταξη  στο υγρό στοιχείο.Καλή συνέχεια φίλε.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."

Αποσυνδεδεμένος karld76

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα-Aθήνα
  • Κάρολος Δαρκαδάκης
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουαρίου 02, 2012, 10:31:44 πμ »
  Nίκο πολύ όμορφη δουλειά και παρά το γεγονός ότι δεν χρησιμοποίησες πολλά από βελτιωτικά,οδηγείσαι σ'ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα και ένα χορταστικό μοντέλο που θα ευχαριστιέσαι να το χαζεύεις στη βιτρίνα σου.Καλή συνέχεια κι από μένα. ::salut::

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουαρίου 02, 2012, 01:22:49 μμ »
Νικόλα πάρα πολύ καλή δουλειά,καθαρό αποτέλεσμα με σωστά κοψίματα ανάμεσα στα χρώματα,άντε και καλό weathering,δεν χρειάζεται πολλά πολλά από φθορές πιστευω ,περισσότερο τόνισμα των λεπτομερειών και ένταξη  στο υγρό στοιχείο.Καλή συνέχεια φίλε.
Σταμάτη ευχαριστώ... Παλεύω με μασκαρίσματα, μιας και υπάρχει πια η υπομονή να τα κάνω... Για φθορές τώρα, όσο πιο πολλές φωτογραφίες βλέπω τόσο λιγότερες φθορές παρατηρώ... Πρέπει να έπεφτε πολύ βάψιμο τις μέρες πριν πιάσουν λιμάνι... Επίσης δεν συναινεί στις φθορές το ότι δεν θα είναι σε θάλασσα το μοντέλο, κι εμένα προσωπικά δεν μου αρέσουν οι φθορές σε πλοίο εκτός θάλασσας, δεν δένουν...

ʼρα τα μόνα σίγουρα είναι το καφέ στο κύριο κατάστρωμα, πλυσιματάκια για να τονιστούν οι λεπτομέρειες και κάποια στεγνά πινέλα για ακμές και φωτίσματα...

Τρεξίματα μάλλον δεν θα κάνω, ούτε καν στις άγκυρες...

Επίσης με προβληματίζει το φινίρισμα, μιας και οι Ρώσσοι έχουν ματ καταστρώματα αλλά σατινέ πλευρές...  :? :? Να το κάνω όλο ματ; ʼμα γυαλίζει το μοντέλο δεν χτυπάει και πολύ καλά... Δεν ξέρω...

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #39 στις: Φεβρουαρίου 02, 2012, 01:24:33 μμ »
  Nίκο πολύ όμορφη δουλειά και παρά το γεγονός ότι δεν χρησιμοποίησες πολλά από βελτιωτικά,οδηγείσαι σ'ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα και ένα χορταστικό μοντέλο που θα ευχαριστιέσαι να το χαζεύεις στη βιτρίνα σου.Καλή συνέχεια κι από μένα. ::salut::
Κάρολε τα βελτιωτικά του τα χρειάζεται, αλλά πρέπει και να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις... Επειδή δεν σκόπευα να κάνω τις διορθώσεις δεν χρησιμοποίησα και τα βελτιωτικά... Εκτός από το ραντάρ, που είναι μέρα με τη νύχτα σε σχέση με το πλαστικό.

Είναι καραβάρα και το μέγεθος απολαυστικό, ελπίζω να πετύχει το τελικό αποτέλεσμα...

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #40 στις: Φεβρουαρίου 02, 2012, 03:17:36 μμ »
Αν και άσχετος από καράβια πρέπει να πω ότι μου αρέσει πολύ. Με ένα καλό wash είμαι σίγουρος ότι θα γινει κουκλί. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #41 στις: Φεβρουαρίου 03, 2012, 06:53:47 πμ »
Φίλε και εγώ αυτό λέω ,λίγες φθορές,από την άλλη νόμιζα οτι θα το έβαζες σε θάλασσα ,οπότε και τελείως χαρτί να το κάνεις ωραίο θα είναι.
Το σατίνέ φινίρισμα θα είναι πολύ ωραίο και νομίζω οτι επιβάλλεται γαι το συγκεκριμένο σκάφος.Εγώ θα το ψέκαζα ένα σατινέ και οπου δεν μου άρεσε η γυαλάδα π.χ υπερκατασκευές και ψιλικοκό ματ βερνίκι επιμέρους ,θα βγει σούπερ Νίκο.Αυτό το μοντέλο το πρόσεξες και θα δικαιωθείς στο τέλος.Καλή συνέχεια!Α και που είσαι! :mrgreen:Η βάση θέλει την ανάλογη προσοχή και γυαλάδα!!! :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #42 στις: Φεβρουαρίου 03, 2012, 08:33:08 πμ »

ετσι ειναι ακριβως :mrgreen: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος athor1972

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Δυτικά προάστια
  • Γιώργος Αθανασιάδης
« Απάντηση #43 στις: Φεβρουαρίου 03, 2012, 10:45:54 πμ »
Χ2  Χαρας την υπομονή σου Νικόλα . Μια χαρά βγαίνει  :wink:
 :D :D :D :D

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #44 στις: Φεβρουαρίου 03, 2012, 02:49:49 μμ »
Καλή συνέχεια. Αν μπει σε βάση μαλλον δε θα χρειαστεί πολλή μουτζούρα!
Μπορείς να ψεκάσεις όλο το σκάφος με σατινέ βερνίκι και μετά να κάνεις ματ τα decks ψεκάζοντας με πολύ ψιλή δέσμη περιμετρικά στα όρια των ντεκς 2-3 φορές και μετα με φαρδύτερη το εσωτερικό. Αν περάσει ματ βενίκι στις πλαινές επιφάνειες μπορεί πάλι να διορθωθεί με τοπικό ψέκασμα και ψιλή δέσμη ή πινέλο. Αλλιως θα χειαστεις μασκάρισμα.

Αποσυνδεδεμένος makisA

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Greece, Nikea
« Απάντηση #45 στις: Φεβρουαρίου 03, 2012, 07:35:29 μμ »
προχωρα μας εχεις καθηλωσει :lol:

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #46 στις: Φεβρουαρίου 03, 2012, 09:46:43 μμ »
Αν και άσχετος από καράβια πρέπει να πω ότι μου αρέσει πολύ. Με ένα καλό wash είμαι σίγουρος ότι θα γινει κουκλί. ::salut::

(Image removed from quote.)

ετσι ειναι ακριβως :mrgreen: ::salut::

Χ2  Χαρας την υπομονή σου Νικόλα . Μια χαρά βγαίνει  :wink:
 :D :D :D :D

::thanx:: ::thanx:: ::thanx:: ::thanx::

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #47 στις: Φεβρουαρίου 03, 2012, 09:49:07 μμ »
Καλή συνέχεια. Αν μπει σε βάση μαλλον δε θα χρειαστεί πολλή μουτζούρα!
Μπορείς να ψεκάσεις όλο το σκάφος με σατινέ βερνίκι και μετά να κάνεις ματ τα decks ψεκάζοντας με πολύ ψιλή δέσμη περιμετρικά στα όρια των ντεκς 2-3 φορές και μετα με φαρδύτερη το εσωτερικό. Αν περάσει ματ βενίκι στις πλαινές επιφάνειες μπορεί πάλι να διορθωθεί με τοπικό ψέκασμα και ψιλή δέσμη ή πινέλο. Αλλιως θα χειαστεις μασκάρισμα.

Φίλε και εγώ αυτό λέω ,λίγες φθορές,από την άλλη νόμιζα οτι θα το έβαζες σε θάλασσα ,οπότε και τελείως χαρτί να το κάνεις ωραίο θα είναι.
Το σατίνέ φινίρισμα θα είναι πολύ ωραίο και νομίζω οτι επιβάλλεται γαι το συγκεκριμένο σκάφος.Εγώ θα το ψέκαζα ένα σατινέ και οπου δεν μου άρεσε η γυαλάδα π.χ υπερκατασκευές και ψιλικοκό ματ βερνίκι επιμέρους ,θα βγει σούπερ Νίκο.Αυτό το μοντέλο το πρόσεξες και θα δικαιωθείς στο τέλος.Καλή συνέχεια!Α και που είσαι! :mrgreen:Η βάση θέλει την ανάλογη προσοχή και γυαλάδα!!! :mrgreen:

Σατινέ θα γίνει, με ματ καταστρώματα, θα ακολουθήσω τις οδηγίες περί ψηλής δέσμης... Ένα wash για να τονιστούν οι λεπτομέρειες και τέλος...

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #48 στις: Φεβρουαρίου 03, 2012, 09:55:21 μμ »
Πέρασα το κατάστρωμα με καφέ λαδάκι, και πιστεύω ότι είναι εντάξει. Σε κάποια σημεία είναι λίγο έντονο αλλά με τα ζουμιά που θα πέσουν από πάνω θα ομαλοποιηθεί.

Σκοπός ήταν να πετύχω αυτή την απόχρωση:

Επίσης έτριψα όλη την γάστρα με ψιλό ντουκόχαρτο για να ομαλοποιηθούν οι πινελιές, μιας και ήταν βαμμένο με πινέλο στην προ αερογράφου εποχή... Μερικά συμμαζέματα ακόμα στην υπερκατασκευή κα αύριο θα μπει στην μπανιέρα για παρκετίνες... Δυστυχώς μόνο εκεί χωράει....

προχωρα μας εχεις καθηλωσει :lol:
Φεεεεεεεεεετα.... Δεν θα το βιαστώ καθόλου... Επίσης θα αργήσει να τελειώσει μιας και περιμένω κάτι καλούδια για το rigging, που είναι πολύ απαιτητικό....

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #49 στις: Φεβρουαρίου 04, 2012, 12:19:29 πμ »
To καλό πράγμα αργεί να γίνει!  Σε ολόκληρο το μήκος του θα το δούμε  μόνο όταν τελειώσει;

Tags: Sovremeny