Αποστολέας Θέμα: Tamiya T-55  (Αναγνώστηκε 28122 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: Tamiya T-55
« Απάντηση #75 στις: Φεβρουαρίου 22, 2012, 01:28:21 μμ »
Γαμώτο ψιλοφοβάμαι να ψεκάσω ανοιγμένο το βασικό γιατί δεν θέλω λόγω κουλαμάρας να χαλάσω το περίγραμμα της παραλλαγής.
Ρε πυροβόλα το να στρώσει χαρακτήρα! Και αν στραβώσει, που ΔΕΝ θα στραβώσει, υπάρχει και το Fornet. Ρίχτου και θα γίνει κουκλί.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος jnsimos

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #76 στις: Φεβρουαρίου 22, 2012, 01:49:18 μμ »
Καλάάάάά... Θα το ψεκάσω αλλά το κρίμα στο λαιμό σας! Πάντως στην πραγματικότητα τα χρώματα είναι αρκετά πιο ανοιχτά. Θα δοκιμάσω να τα φωτογραφίσω καλύτερα να το δείτε κι εσεις. Α ρε φυτιλιές που μου βάλατε! Εμπρηστομοντελιστές!

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #77 στις: Φεβρουαρίου 22, 2012, 02:24:24 μμ »
Πολυ ομορφο το βαψιμο ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος jnsimos

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #78 στις: Φεβρουαρίου 22, 2012, 10:07:29 μμ »
Ορίστε και με καλύτερο φωτισμό.

Αποσυνδεδεμένος jnsimos

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #79 στις: Φεβρουαρίου 23, 2012, 04:32:14 μμ »
Τελικά το "πυροβόλησα" το άρμα. Ψέκασα πολύ αραιωμένο και ξανοιγμένο το βασικό χρώμα της παραλλαγής με λευκό και δεν βγήκε και άσχημο... Για πείτε ρε παιδιά γιατί νομίζω ότι δεν θέλει κάτι άλλο από βάψιμο και βιάζομαι να του κάνω βρομιές...

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #80 στις: Φεβρουαρίου 23, 2012, 05:42:24 μμ »
Τελικά το "πυροβόλησα" το άρμα. Ψέκασα πολύ αραιωμένο και ξανοιγμένο το βασικό χρώμα της παραλλαγής με λευκό και δεν βγήκε και άσχημο... Για πείτε ρε παιδιά γιατί νομίζω ότι δεν θέλει κάτι άλλο από βάψιμο και βιάζομαι να του κάνω βρομιές...

πολύ ωραία!...τώρα τσάκισε το στα ζουμιά , χωρίς φόβο και με πάθος!!.... :wink:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #81 στις: Φεβρουαρίου 23, 2012, 07:09:30 μμ »
Τελικά το "πυροβόλησα" το άρμα.
Τα βλέπεις; Μια χαρά έγινε! Ρίχτου τώρα ζεστά τα επόμενα, φίλτρα, λάδια, σως, όλα!

Αποσυνδεδεμένος jnsimos

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #82 στις: Φεβρουαρίου 24, 2012, 02:21:04 μμ »
Γεια χαρά. Χθες κάτι "παιδάκια" (Damien, Chucky, Jason, Freddie)  αποφάσισαν ενώ έλειπα να "παιξουν" με το άρμα... Το αποτέλεσμα ήταν να σπάσει ο άξονας του εντατήριου τροχού! Τον ξανακόλησα αλλά φοβάμαι ότι θα ξεκολλήσει όταν βάλω τις ερπύστριες της Tamiya που έιναι από βινλυλιο και τραβάνε. Αν υπάρχουν τίποτα σε fruil, modelkasten θα αγορασθούν άμεσα. Ευχαριστώ. Έκανα ήδη ποστ στο τμήμα των αγγελιών. Ασταδιάλα!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #83 στις: Φεβρουαρίου 24, 2012, 02:25:40 μμ »
Γεια χαρά. Χθες κάτι "παιδάκια" (Damien, Chucky, Jason, Freddie)  αποφάσισαν ενώ έλειπα να "παιξουν" με το άρμα... Το αποτέλεσμα ήταν να σπάσει ο άξονας του εντατήριου τροχού! Τον ξανακόλησα αλλά φοβάμαι ότι θα ξεκολλήσει όταν βάλω τις ερπύστριες της Tamiya που έιναι από βινλυλιο και τραβάνε. Αν υπάρχουν τίποτα σε fruil, modelkasten θα αγορασθούν άμεσα. Ευχαριστώ. Έκανα ήδη ποστ στο τμήμα των αγγελιών. Ασταδιάλα!
Καυτό λάδι στις μασχάλες να στρώσουν χαρακτήρα!

Πάντως, με τη λίγη εμπειρία που έχω με τις Friul, και αυτές λόγω βάρους ζορίζουν αρκετά τον εντατήριο. Μήπως να έκανες καμμία πατέντα και να πέρναγες νέο άξονα; Σε παρόμοια περίπτωση έχω χρησιμοποιήσει καλαμάκι από σουβλάκι (χωρίς το κρέας, εντάξει;  ::glossa::) και ατλακόλ και πήγε μια χαρά. Φωτογραφίες το απόγευμα.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #84 στις: Φεβρουαρίου 24, 2012, 02:26:31 μμ »
Στον σπασμένο άξονα, αν σου ξαναξεκολλήσει, κάνεις μια μικρή τρυπούλα, περνάς μια καρφίτσα ή ένα σπασμένο ψιλό τρυπανάκι (γι' αυτό και δεν τα πετάμε όταν σπάνε) και τον ξανακολλάς, φροντίζοντας να περάσει το μεταλλικό κομμάτι του άξονα και στο πήγμα με μια αντίστοιχη τρυπούλα...  :wink: :wink:

Το μεταλλικό κομμάτι δεν το κολλάς με κυανοακρυλική στον τροχό άλλα το ποτίζει κόλλα πλαστικού, και μόλις μπει θα γίνει μασίφ...  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος jnsimos

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #85 στις: Φεβρουαρίου 24, 2012, 03:01:55 μμ »
Βραστά αβγά στις μασχάλες θα τους βάλω! Το ξανακόλλησα αλλά θα κάνω και μια τρύπα και θα δοκιμάσω να βάλω καρφίτσα. Ελπίζω να δουλέψει αλλιώς θα πρέιπει να κάνω άλλη πατέντα. Ήθελαν ,λένε, να δουν αν βγαίνει η ρόδα από το τανκσάκι! ΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #86 στις: Φεβρουαρίου 24, 2012, 03:05:12 μμ »
Ήθελαν ,λένε, να δουν αν βγαίνει η ρόδα από το τανκσάκι! ΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!
Δες λοιπόν και εσύ αν βγαίνει το ματάκι από τη θηκούλα! ::mastigoma:: ::icon_hang::

Πάντως διορθώνεται σχετικά εύκολα, θυμάμαι πιτσιρικάς με τα 72άρια και τις λαστιχένιες ερπύστριες σε ένα 60% έσπαγε ο εντατήριος και τότε έμπαινε σε εφαρμογή σοβιετική μέθοδος, καρφίτσα ζεσταμένη στο κερί, απάνθρωπα πράγματα...

Αποσυνδεδεμένος jnsimos

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #87 στις: Φεβρουαρίου 24, 2012, 03:53:25 μμ »
Αν δεν τα καταφέρω θα πάω για αυτές:
http://www.hobbyeasy.com/en/data/46577.html
Απ'ότι διαβασα κάνουν για το Tamiya και είναι και πλαστικές οπότε δεν θα έχουν βάρος. Είναι και φθηνές...

Αποσυνδεδεμένος jnsimos

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #88 στις: Φεβρουαρίου 24, 2012, 09:19:41 μμ »
(Έχω ήδη ποστάρει την ίδια απάντηση στον τομέα των αγγελιών αλλά ισχύει ακριβώς το ίδιο).
Ευχαριστώ πάρα πολύ παιδιά. Το έχω ήδη κολλήσει και αύριο αφού θα έχει στεγνώσει η κόλλα καλά θα το τρυπήσω και θα βάλω καρφίτσα. Είχα ξενερώσει τόσο πολύ που θα το άφηνα στη μέση το αρματάκι. Α, ρε Ηρώδη! Και πάλι ευχαριστώ guys. You rule!

Αποσυνδεδεμένος jnsimos

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #89 στις: Φεβρουαρίου 27, 2012, 02:36:06 μμ »
Σήμερα για πρώτη φορά ψέκασα future. Τα χρώματα σκούρηναν λίγο αλλά το μοντέλο απέκτησε μια ωραία γυαλάδα που θα βοηθήσει το wash, τα φίλτρα και τα υπόλοιπα βάρβαρα που θα του κάνω να κάτσουν καλύτερα. ʼσε που μυρίζει και ωραία! Ενιγουέι έκανα και την επέμβαση στον άξονα που είχε σπάσει και πέρασα βελόνα. Την κόλλησα πρώτα με κανονική υγρή κόλλα αφού είχε μαλακώσει το πλαστικό και τσιμέντωσε. Μετά του έριξα και μια σταγόνα κυανοακρυλική για να είμαι σίγουρος. Ορίστε οι φωτός.

Αποσυνδεδεμένος jnsimos

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #90 στις: Μαρτίου 01, 2012, 07:36:40 μμ »
Λοιπόν σήμερα είπα να τελειώνω με τα βαψίματα για να περάσω στο επόμενο στάδιο που δεν είναι άλλο από το ξέσκισμα! Πέρασα τις ερπύστριες με το αστάρι της Humbrol σε spray και μετά τις έβαψα με το track primer της Panzer Aces. Επίσης με το ίδιο χρώμα έβαψα και τις ερπύστριες στο πήγμα. Στο τέλος έβαψα και το πυροβόλο με κίτρινο + λίγο κόκκινο της Gunze αφού το είχα βάψει άσπρο και το είχα μασκάρει. Αυτά.

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #91 στις: Μαρτίου 01, 2012, 07:54:26 μμ »
Πολύ ωραίος μέχρι στιγμής!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #92 στις: Μαρτίου 01, 2012, 08:14:24 μμ »
Εντάξει, κουκλί θα γίνει, αλλά πάτα λίγο γκάζι ρε ψιψίνο μου, άντε! ::glossa::

Πάντως πολύ μούρη με τον κίτρινο bore evacuator! Αλήθεια, ξέρουμε τι ρόλο έπαιζε; Για να αναγνωρίζονται οι μονάδες στις ασκήσεις ή κάτι σαν χρωματικό IFF;

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #93 στις: Μαρτίου 01, 2012, 10:13:45 μμ »
Γιάννη ρίξε βρώμα να γουστάρουμε αφού ξέρω ότι και εσύ ανυπομονείς :wink: Κουκλί γίνεται.

Αποσυνδεδεμένος jnsimos

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #94 στις: Μαρτίου 02, 2012, 11:34:37 πμ »
Ευχαριστώ παιδιά, αλλά το πάω σιγά-σιγά για να το απολαύσω... ʼσε που θέλω να πάρω κάτι χρωματάκια ακόμα από τη vallejo που είναι και ωραία για πινέλο-φθορές. Σύντομα το chipping.

Αποσυνδεδεμένος jnsimos

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #95 στις: Μαρτίου 04, 2012, 10:41:33 μμ »
Και πάλι γεια. Ξεκίνησε το ξέσκισμα και πολύ μου άρεσε! Έκανα τη φθορά του πράσινου με το ανοιχτό χρώμα της παραλλαγής με χρώματα vallejo και το καταχάρηκα. Ξέρω ότι τώρα φαίνεται υπερβολικό αλλά θα βάψω επιλεκτικά στα μεγάλα σκασίματα με το German camouflage brown της vallejo και θα γίνει πιο "σωστό". Αργότερα με τα φίλτρα και τις σκόνες θα ομαλοποιηθούν όλα. Αυτάαααα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #96 στις: Μαρτίου 04, 2012, 10:45:31 μμ »
Ετσι, χωρίς έλεος! Πολύ μου αρέσει. Και ναι, έχεις δίκιο, με φίλτρα και σκόνες όλες οι διαφορές τονικότητας θα πέσουν και όλα θα δέσουν όμορφα. Αν και ελαχίστης εμπειρίας με το θέμα, να προτείνω ένα γαιώδες φίλτρο, πχ Humbrol 29... περίμενε όμως και τους πλέον κατάλληλους να σου πουν.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #97 στις: Μαρτίου 04, 2012, 11:58:38 μμ »
Συμφωνώ
ένα γαιώδες φίλτρο θα κάνει πιο "ομοιόμορφη" την φθορά του πράσινου και θα το δέσει με τα "αμμώδη" γδαρσίματα κλπ.
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #98 στις: Μαρτίου 05, 2012, 12:02:57 πμ »
Mπραβο Γιαννη παει πολυ καλα  :wink: Χρυσος κανονας:Προσοχη στις ποσοτητες και δουλευουμε μια μια τις επιφανειες.Θα γινει super  :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #99 στις: Μαρτίου 05, 2012, 08:25:53 πμ »
 ::salut::
Γιάννο... μου φαίνεται δυστυχώς, ότι πρέπει να το ξαναφτιάξεις... :roll:
Σου είπα και ποιό πάνω, ότι το βασικό χρώμα ήταν το russian green και απο πάνω οι Ιρακινοί πέρασαν το κατώτερης ποιότητας sand...
ʼρα το σωστό θα ήταν στο sand  να γίνει chipping με το πράσινο και στο πρασινο, να γίνει chipping με το German camouflage brown της vallejo, ωστε να αναπαραχθεί ο χάλυβας που σκουριάζει ελαφρά, απο την έκθεσή του...
Δες πώς το αναπαριστούν:

Μην πτοείσαι!!! Με τις κατάλληες, διορθωσούλες, θα βγεί super!!!! Είναι πλέον ξεκάθαρο, ότι το έχεις!!!!!

Tags: t-55