Αποστολέας Θέμα: Αρχάριος στον χώρο  (Αναγνώστηκε 1608 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος xΒαγγεληςx

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Εβρος
  • modelclub.gr
Αρχάριος στον χώρο
« στις: Ιανουαρίου 21, 2012, 03:15:54 μμ »
καλησπερα σε ολο το φορουμ.....θα ηθελα αρκετη βοηθεια στο ξεκινημα μου,αν μπορει καποιος εμπειρος να μου λυσει καποιες αποριες κ να μου  δωσει λυσεις σε αυτο τον μαγικο χωρο που προσπαθω  να μπω.........!!!!!δεν εχω κανει ποτε μου καποια κατσκευη....!!!!απο διαφορα μοντελα που εχω  μου αρεσαν εχω καταληξει στο  ITALERI 0036, 1/72-RAFALE NAVALE -M-
ESCI
κ στο  ESCI 9091, 1/72-F-16A ELECTRIC FIGHTER
ESCI
    Ειναι καλες κ σωστες  επιλογες για εναν αρχαρειο η 8α δυσκολευτω κ θα  μου φυγει το μερακι ακομα δεν ξεκινησα κ θα  μου μεινει  απωθημενο.......????επισης τι αλλο θα χρειαστω εκτως απο τα κιτ τον μοντελων (εργαλεια κ οτιδηποτε αλλο)?????????  ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΛΥ  ΕΚ ΤΩΝ  ΠΡΟΤΕΡΩΝ.....!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
Απ: Αρχαρειος στον χωρο
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 21, 2012, 03:42:40 μμ »
Καλως ορισες στην παρεα μας και καλες κατασκευες!
Τα κιτ που εχεις διαλεξει ειναι αρκετα καλα για αρχη και δεν θα σε παιδεψουν πολυ.
Για τις αγορες σου τωρα μπορεις να δεις εδω τι θα χρειαστεις:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,7876.0.html
 ::salut:: ::salut:: ::keep_mod::

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 21, 2012, 04:09:19 μμ »
 ::welcome_model:: ::avgreekflag5pn:: ::grflag::

Καλώς ήλθες,καλό ξεκίνημα! Στο forum θα βρεις απαντήσεις για πολλά θέματα αλλά αν θέλεις ξεκίνα μια κατασκεύη να το πάμε μαζι.

Αποσυνδεδεμένος FANTOMAS......

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: καρδιτσα
  • Φωτοπουλος Νεκταριος
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 21, 2012, 05:42:03 μμ »
καλως ορισες στην παρεα μας οπως σου ειπε και ο Amen ξεκινα και θα βοηθησουμε ολοι μαζι ::keep_mod:: ::salut:: ::salut::
Φωτοπουλος Νεκταριος

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 03:09:58 μμ »
καλησπερα κ παλι σε ολους κ ολες......!!!!!!οι πληροφορειες κ  οι γνωσεις σας ειναι αρκετα κατατοπιστικες κ λεω αρκετα γιατι ειμαι ασχετος εντελως κ προσπαθω να μπω στο νοημα....γιαυτο κ ισως να σας κουρασω......!!!!!οπως ελεγα εμαθα πολλα που δεν πηγαινε το μυαλο μου ουτε κατα διανοια  αλλα μου δημιουργηθηκαν κ αλλες απορειες...!!!!! :( :( :( :( ας πουμε δλδ απο την  εμπειρια σας μπορω να πω οτι  πνιγηκα.......το λεω χαρητολογωντας παντα ...ετσι....!!!! :lol: :lol: :lol: λοιπον  μαλλον αυριο δευτερα 8α ερθω σε τηλ. επικοινωνια με μοντελαδικο της πρωτευουσαε κ  θα  προμηθευτω τα 2 κιτ  που μου εχουνε αρεσει κ θα προσπαθησω να  παρω οτι εργαλεια κ χρωματα μπορω να αγορασω για αρχη...........!!!!!!!μπορει να με  συμβουλευσει καποιος  φιλος τι ακριβως να παρω για να μην δινω τσαμπα λεφτα  τετοια εποχη.........κ αν γνωριζει πωσ μπορω να τα προμηθευτω οσο  πιο οικονομικα γινεται..........??????????????? σας ευχαριστω για τον πολυτιμο χρονο σας.........!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος FANTOMAS......

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: καρδιτσα
  • Φωτοπουλος Νεκταριος
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 03:19:01 μμ »
παρε ενα κοπιδι εναν κοφτη μοντελιστικη κολλα ταινιες για να μονωνεις χρωματα αναλογος την παραλλαγη των μοντελων σου για αρχη ας βοηθησει και κανενες αλλος μηπως ξεχναω κατι ::salut:: ::salut::
Φωτοπουλος Νεκταριος

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 03:23:39 μμ »
Καλως ηλθες στην Ελληνική διαδικτυακή μοντελοπαρεα,για τα εργαλεια,δες κι αυτο το τοπικ ::arrowred:: Δημιουργία λίστας αγορών (ΑΡΧΑΡΙΟΣ)

::welcome_model::

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 03:32:43 μμ »
παιδια καλως σας βρηκα κ χαιρομαι που εισται διπλα σε εμας τα νεα μελη(αρχαρειους) κ μας λυνεται τισ απορειες ταηυτατα.......!!!!!ευχαριστω πολλυ.......!!!!!!κοιταζω  διαφορες σελιδες γιατι ειμαι λιγο στενα κ μαλλον θα τα παρω εξωτερικο......!!!!!εχεται καμια σελιδα που προμηθευεσται  θφηνα....????αν ειναι να συμφαιρει απο το εσωτερικο της χωρας ακομα  καλυτερα αν η διαφορα ειναι σχετικα μικρη.....!!!!!η εστω καποιος που  μπορει να εχει διαφορα πραγματα που δεν του χρειαζονται κ του μενουνε να του τα αγορασω εγω......????????ευχαριστω.......!!!!!

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 03:37:24 μμ »
Καλως τον και καλα μοντελα. Για αρχη φιλε μου βαλε αυτο το νου σου. Μην  ανχοθεις για τιποτα. Ο μοντελισμος ειναι ΧΟΜΠΥ. Μαζι λοιπον με τα μοντελα που θα παρεις, αγορασε τα βασικα χρωματα (μαυρο ασπρο ασημι), 2-3 πινελα κολλα διαλυτικο, ενα κοπιδι. Βεβαια τα χρωματα των μοντελων. Για μενα μην αγορασεις ακομα ακριβα πινελα,(δεν εχεις αερογραφο, ετσι δεν ειναι?).Μεχρι να φτασεις στο σημειο να εχεις και αλλες απαιτησεις απο τις κατασκευες σου βαψε πρωτα με απλα πινελα (οχι τις πλακας). Ρωτα τα παντα εδω, και στο μαγαζι που θα ψωνησεις.Αν ξεχασα κατι...... ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ::salut::

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Απ: Αρχάριος στον χώρο
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 03:47:43 μμ »
καλως σας βρηκα μιχαλη.....!!!χαρηκα πολλυ.....!!!μαλλον αυτο θα  κανω απο αυριο γιατι ειμαι  στον εβρο κ δεν εχω κοντινο καταστημα η καποιον  αμεσα να με βοηθησει εκτως απο εσας.......!!!! τωρα που το ξανασκευτομαι καλυτερα να τα παρω απο ελλαδα  γιατι θα με βοηθησει κ το καταστημα για το τι ακριβως να χρειαζομαι μιας κ δεν  τα γνωριζω καλα.....!!!!!οταν τα παραλαβω θα σας απασχολησω παλι ολους με τις απορειες μου κ τις δυσκολειες μου.......!!!!συνεχιστε την καλη δουλεια κ την τρελα αυτου του μαγευτικου χωρου......!!!!!! ::salut:: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 23, 2012, 02:33:24 μμ »
καλησπερα σε ολους κ παλι.......!!!!!!!!!σημερα μιλησα με το καταστημα που διαλεξα να προμηθευτω το 1ο μου  μοντελο  ESCI 9091, 1/72-F-16A ELECTRIC FIGHTER  κ καταληξαμε  στην τιμη  των 70Ε που περιλαμβανει  αποτι καταλαβα ολα τα σταδια μεχρι να τελειωσει το κιτ κ να το χαρω.........!!!!στην τιμη κ τα εξοδα μεταφορας απο αθηνα για  εβρο.....!!!!ειναι η σχετικα καλη η τιμη η εμενα μου φαινεται  ακριφη.....?????ειμαι αρχαριος κ  κοντεψα να πνιγω οταν ακουσα την τιμη.....!!!!!!(το καθε υλικο που θα μου εστελνε δεν μου ειπε ποσο κανει,κ τι ποιοτητας  μαρκας θα ειναι,οπως επισηςενοω κ για τα εργαλεια γιατι δεν εχω τπτ)μηπως να το ψαξω κ απο  e bay???? ευχαριστω  για τον χρονο σας.

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 23, 2012, 02:45:49 μμ »

Aυτο που θα σου πω εγω ειναι μολις τα παραλαβεις ν'ανοιξεις ενα θεmα στα υποκατασκευη για να ξεκινησεις το θεμα με τη βοηθεια μας.Τωρα οι τιμες παιζουν απο μαγαζι σε μαγαζι.Μπορει να σου φαινονται πολλα τα χρηματα αλλα θα τα εχεις για παρα πολλα μοντελα.Σιγα σιγα θα δεις τι παραπανω υλικα χρειαζεσαι για τα μοντελα.Προς το παρων οταν το παραλαβεις ξεκινα την κατασκευη και θα το παμε ολοι μαζι step by step. :wink:

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 23, 2012, 05:32:08 μμ »
χωρίς να ξερω τι και ποια εργαλεία θα πάρεις τα 70ε  εαν δεν εχει μέσα αερογραφο και κομπρεσσερ .. μονο χρωματα και εργαλεια, σαν να ειναι πολλα...   :roll: :roll:

σχεδόν ολα τα μαγαζιά εχουν on-line κατάστημα, ετσι μπορείς ανετα να φτιάξεις μια λιστα με τα πράγματα που θες για να ελέγξεις και το κόστος καλύτερα.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 23, 2012, 05:40:54 μμ »
και εγω αυτο λεω.......!!!!θα το ψαξω καλυτερα με wish list κ αν δω πως δεν συμφαιρει κ παλι θα την κανω την παραγγελεια απο  εξω.....!!!!!!παιδια  σας ευχαριστω ολους,εισται κατατοπιστικοι....!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Διαχειριστής
  • Scale 1/35
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 23, 2012, 05:51:06 μμ »
και εγω αυτο λεω.......!!!!θα το ψαξω καλυτερα με wish list κ αν δω πως δεν συμφαιρει κ παλι θα την κανω την παραγγελεια απο  εξω.....!!!!!!παιδια  σας ευχαριστω ολους,εισται κατατοπιστικοι....!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D

μεσα / εξω .. εσυ θα το αποφασίσεις ... δες πρωτα και τα ελληνικά μαγαζιά τα οποία έχουν και αυτα on-line  :wink:
πχ.
http://www.e-kalfakis.gr
http://www.pla.gr/catalog
http://www.fasmamodels.gr/
http://www.realmodels.gr/
http://www.gehobbies.gr/
http://www.gehobbies.gr/ 

(η σειρα ειναι τυχαια   :wink:)

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 23, 2012, 05:57:46 μμ »
ποπο....τωρα με εφτιαξες....!!!!arcadios  εισαι κορυφη.......!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 25, 2012, 02:32:30 μμ »
καλησπερα κ παλι σε ολους......!!!!!!παιδια  για αλλη μια φορα θα σας ταραξω με τις  κουραστικες ερωτησεις-απορειες μου........!!!!εχω καταληξει σε 2 κλιμακες 1/72  κ  1/48.......!!ποια κλιμακα  κατα την αποψη σας ειναι πιο καταληλη για  εναν αρχαριο που θελει να ξεκινησει με το πρωτο του μοντελο....????υποψιν τα μοντελα ειναι....ESCI 9091, 1/72-F-16A ELECTRIC FIGHTER κ ITALERI 2614, 1/48-MIRAGE 2000-5, HAF DECALS, SQ.331,     2ον θα ηθελα καποιο μελος αν εχει την δυνατοτητα κ την καλη διαθεση να μου εστελνε ακριβως ποια υλικα θα πρεπει να αγορασω γιατι οσο κ αν διαβαζω τις  λιστες που με παραπεμπουν διαφορα  μελοι φιλοι μπερδευομαι ακομα  περισσοτερο......προσπαθουν να  βοηθησουν κ αουτοι αλλα χανομαι εντελως...  π.χ  1 πινελο νο 2  για να απλωσεισ μπογια  1 κολλα τυπου  cement  για αυτο.....   1 κοφτη  για το  αλλο.....!!!!
 Σας ευχαριστω πολυ για το κοπο κ τον χρονο σας............!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Διαχειριστής
  • Scale 1/35
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 25, 2012, 05:22:25 μμ »
οι φιλοι μας οι Αμερικανοί λενε.. one step at a time.

για τη κλίμακα ..
οτι αφορα την λεπτομέρεια.. καλύτερα 1/72 γιατι δεν εχει πολλές απαιτήσεις και ειναι πιο απλοποιημένα τα μοντέλα.

για τα εργαλεία/υλικά: ποτε δεν θα σταματήσεις να αγοράσεις υλικα.
για να αρχίσεις δεν θες πάρα ενα κοφτή, κολλά, γυαλόχαρτο και στοκο υγρο (πχ σε σωληνάριο)... τα υπολοιπα θα τα δεις στο δρομο.
πινελα θα χρειαστεις πλακε για τις επιφανειες, παρε κανα 2 (πχ ενα νο4 και ενα νο6), και κανα δυο λεπτα για ψιλοδουλειες (πχ 0/0 και 5/0)

για χρωματα, προσωπική άποψη.. αρχισε με ακρυλικά..

γενικά θα σου ελεγα..  "μην τρελαίνεσαι.. με το πρέπει να πάρω αυτο και το αλλο" .. το πας βημα βημα.. και οτι δεις οτι θα χρειαστείς.. το σημειώνεις και καθε τοσο κανεις κάποια παραγγελία..   αντι να τα παρεις ολα μαζι και να αναγκαστείς να υποχωρήσεις στην ποιότητα για να μην ανέβει το buget ... παρτα σιγα σιγα και προσεγμένα, τα εργαλεία θα σου μείνουν

Tags: