Αποστολέας Θέμα: Protected cruiser VARYAG 1:350 Zvezda  (Αναγνώστηκε 6923 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Απ: Protected cruiser VARYAG 1:350 Zvezda
« Απάντηση #50 στις: Μαρτίου 14, 2012, 11:23:22 μμ »
Καλό το κίτρινο, θα το πλύνεις με τίποτα; Όχι μαύρο θα στο κάνει νινί...  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #51 στις: Μαρτίου 15, 2012, 07:59:57 πμ »
Λοιπόν στο πρώτο σημείο είναι πρόβλημα της flyhawk γιατί τα ρέλια ήταν ένα κομμάτι με τα πανιόλα του διαδρόμου κάτω, ο οποίος ήταν έτοιμος με τις κλίσεις του και απλά εγώ δίπλωσα τα ρέλια...
Αυτό διορθώθηκε με μιά προσθήκη, όπως και το δεύτερο πρόβλημα που εκεί έστριψε το παραπανήσιο ρέλι και ακούμπησε στην  σκάλα που έτσι κι αλλιώς δεν πήγαινε πιό δίπλα...
Θα το δείς στις επόμενες φωτό...

Τελικά Νικόλα τα φωτοέτσια της πολλά υποσχόμενης Flyhawk χρειάζονται νέα βελτιωτικά φωτοέτσια γι αυτά. :lol: :lol: :lol: Έχεις αντίστοιχη εμπειρία με άλλα προιόντα της ίδιας εταιρείας ή απλά έτυχε στο συγκεκριμμένο μοντέλο;

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #52 στις: Μαρτίου 15, 2012, 09:04:01 πμ »
Κώστα συνήθως δεν έχω πρόβλημα με φωτοχαραγμένα γενικά...
Ορισμένα προβλήματα που δημιουργούνται με τα ρέλια τις περισσότερες φορές οφείλονται στο κιτ και στις κακές εκτιμήσεις του μοντελιστή... δηλαδή εμένα... διορθώνονται όμως κι εδώ έχω και τα ρέλια που δίνει η wood hunter μαζί με το κατάστρωμα...
Θα ήθελα από την flyhawk να μου δίνει την δυνατότητα να έχω ανοιχτές τις θύρες στις καταπακτές, αλλά δεν την κακίζω... σκέφθηκαν προφανώς οτι εφόσον το πλοίο είναι σε κατάσταση πλεύσης οι θύρες πρέπει να είναι κλειστές...

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #53 στις: Απριλίου 19, 2012, 01:42:37 πμ »
Μερικές φωτό από την πρόοδο των εργασιών...
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
Μετά την φωτογράφηση συνέβη το κακό... ένα ιπτάμενο αντικείμενο προσγειώθηκε πάνω στην δεξιά πλευρά της γέφυρας... έγινε αρκετή ζημιά που ας πούμε οτι αποκαταστάθηκε στο 80%  :( :( :( .
Στην συνέχεια θα τελειώσουν με την σειρά επίστεγο και πρόστεγο για να μείνει για το τέλος το μεσόστεγο που έχει και την περισσότερη δουλειά...
Και μιά συμβουλή για όποιον χρησιμοποιήσει το σετάκι των καταρτιών της Master... η εξέδρα πάνω από την γέφυρα καλό θα είναι να περάσει από πάνω πριν μπουν τα οριζόντια... σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να μεγαλώσει αρκετά η τρύπα για να περάσει από ένα δαχτυλίδι που έχει το κατάρτι και το οποίο τερματίζει πάνω στην γέφυρα...
Αυτά για την ώρα... μέχρι τις επόμενες φωτογραφίες μπορείτε να βαράτε άφοβα  :)

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #54 στις: Απριλίου 19, 2012, 01:50:18 πμ »
Τι να βαράμε φίλε ,πολύ ωραίο το αποτέλεσμα ,καταπληκτική η λεπτομέρεια και η αποδοσή της σε γέφυρα και επίστεγο,ωραιότατο και το κατάστρωμα.Το πράσσινο της γάστρας θα το προτιμούσα πιό έντονο πράσσινο(στο είχα γράψει και παλαιότερα)μου θυμίζει λίγο πράσσινο πεζικού. :mrgreen:Πρόσεξε υπάρχει ραφή στην πρύμη ίσως με λίγο τρίψιμο ακόμα να έρθει ,ισως και να μην χρειάζεται στόκο.
Μετά ξαναβάφεις επιμέρους με το λευκό.Καλη συνέχεια!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #55 στις: Απριλίου 19, 2012, 01:56:33 πμ »
Με πρόλαβε ο Σταμάτης... Ραφές από το καλούπι πλάρω πρύμα συμμάζεμα... Φτιάξε το χρώμα στις μπίντες και τα όκια στο επίστεγο.

Πρόσεξε σε μερικά σημεία το κίτρινο των αεραγωγών, έχει σπάσει ή έχει καβαλήσει το άλλο χρώμα.

Είμαι περίεργος να δω τι θα κάνεις με το πλύσιμο...

Μανάρι βγαίνει, προχώρα... Και να χρησιμοποιείς το εργαλείο που έχεις από πίσω κρεμασμένο για να βλέπεις...  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: :mrgreen: :mrgreen:

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #56 στις: Απριλίου 19, 2012, 08:59:10 πμ »
Σταμάτη, ευχαριστώ...
Παράθεση
καταπληκτική η λεπτομέρεια και η αποδοσή της σε γέφυρα και επίστεγο
Ας είναι καλά η flyhwk... εγώ δεν έκανα τίποτα παραπάνω από το να κολλήσω και να βάψω όσο καλύτερα μπορούσα...
Πράγματι υπάρχει ραφή και δεν θα μπω στη διαδικασία να πω  "βρε πως μου ξέφυγε" ... βλακωδώς αμελούσα να την φτιάξω... το καλό είναι οτι δεν θέλει στόκο... θα τριφτεί, θα μπει και το μπαλκόνι όπως το λέει η σύζυγος και πιστεύω θα είναι εντάξει  :wink:

Νικόλα τα χρώματα είναι εντάξει... ΕΣΥ δεν έχεις καλή οθόνη... ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::
Αστειεύομαι φυσικά έχοντας κατά νου την συζήτηση περί κριτικής...
Οι επόμενες φωτό θα περιλαμβάνουν το επίστεγο τελειωμένο οπότε θα έχουν διορθωθεί όλες (θέλω να πιστεύω) οι ατέλειες στο βάψιμο...
Παράθεση
Είμαι περίεργος να δω τι θα κάνεις με το πλύσιμο...
:? Τι να κάνω; μάλλον στους 60 θα το βάλω, αλλά χωρίς στίψιμο...
Εδώ θα περιμένω και τις δικές σας γνώμες  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #57 στις: Απριλίου 19, 2012, 09:03:21 πμ »
Ραφές κλπ. παρατηρήσεις από όσες έκαναν ο Νίκος και ο Σταμάτης, ομολογώ ότι δεν τις πρόσεξα  :oops: :oops: :oops: Το πρασινάκι της γάστρας όμως, ούτε σε μένα κάθεται καλά (πιθανόν λόγω οθόνης  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::). Ίσως βέβαια και να προτρέχω και να φωτίσει μετά την επεξεργασία, ή ακόμα και να το αδικούν οι φωτό). Πάντως θα προτιμούσα κάποιο ποιό "πράσινο" και ρετρό (sic) χρώμα.

Spoiler (hover to show)

ΔK

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #58 στις: Απριλίου 19, 2012, 02:05:57 μμ »
Φίλε Νickemi,για πλύσιμο ....εδώ σε θέλω,μας δηλαδή (εχω το ιδιο που περιμένει και προσανατολίζομαι για λευκό).
Λοιπόν έχουμε ένα λευκό πλοίο σε απόσταση 350μ(μην το ξεχνάμε).Λοιπόν έγώ θα έκανα περίσσοτερο wash οπου υπάρχει λεπτομέριά .
Περιμετρικά στην κορυφή γάστρας όπου υπάρχουν εξώστες και γύρω από τα στηρίγματα το δυχτιών.Θα χρησιμοποιούσα κάποιο γκρι λάδι με λίγο καφέ σκούρο μέσα και θα σκούπιζα με μπατονέτα οτι θα λέρωνε γύρω από όλες αυτές τις λεπτομέρειες αμέσως.Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να χαθεί το λευκό.
Βέβαια υπαρχουν φωτο του πραγματικού που στο σημείο που φορτώνονται οι λέμβοι η γάστρα έχει γίνει κατάμαυρη,εκεί θα δούλευα σκόνες ή παστελ και πάλι θα σκούπιζα με βρεγμένη μπατονέτα για να εστιασω στα σημεία που θέλω και όλη η δουλειά να έχει λεπτομέρεια. ::salut::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος blackglaze

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Χριστουπολη - Πορτο...πηγαινε ελα.
« Απάντηση #59 στις: Απριλίου 19, 2012, 11:32:14 μμ »
...ωρε Ναυαρχε εμεις ειμαστε φιλησυχοι και ειρηνικοι δεν βαραμε ::glossa::

Νικολα...ωραιο φαινεται! :mrgreen: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #60 στις: Απριλίου 19, 2012, 11:51:34 μμ »
χωρίς να σκαμπάζω πολλά απο πλοία, μου αρεσει η κατασκευη.. so far
θα προτεινω  : μια καλή λυση για wash σε λευκό χρώμα είναι το paynes grey (λαδι) που δεν εχει καλυπτικοτητα και κανει ωραιες ημι-δαφανείς σκιές.
για τα κίτρινα και πράσινα, προτεινω το starship filth ή κάτι τετοιο του MIG, ωραια βρωμοαποχρωση
καλή συνέχεια
 ::salut::
Σ.Σ.

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #61 στις: Απριλίου 20, 2012, 12:24:33 πμ »
 ::arrowred::Δημήτρη, τελικά εδώ είναι τα ωραία... αυτές οι διαφορές στο πως αντιλαμβάνεται ο καθένας τα πράγματα είναι που βοηθούν στο να προχωράμε ένα βήμα παρακάτω τις σκέψεις μας και έτσι να δοκιμάζουμε άλλα χρώματα, τεχνικές, τρόπους κατασκευής από αυτά που είχαμε στο μυαλό μας... γι αυτό και ο καθένας μας πρέπει να απαιτεί να γίνεται συζήτηση πάνω στην κατασκευή του... :)
 ::arrowred::Σταμάτη & Σταύρο, διακριτικές αποχρώσεις σκέφτομαι κι εγώ... άλλωστε έχω δηλώσει πολλές φορές οτι δεν μου αρέσουν οι μεγάλης έκτασης φθορές στα πλοία που δεν τα βάζω σε θάλασσα (δηλαδή όλα)... ευχαριστώ για τις προτάσεις  ::salut::
 ::arrowred:: Μπάμπη... ώρε που χάθηκες εσύ; :D

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
« Απάντηση #62 στις: Απριλίου 23, 2012, 03:30:16 μμ »
Επειδή είμαστε τελείως άσχετοι από wash και τέτοια, αυτό που μπορούμε να κρίνουμε είναι η δουλειά σου στα δικά μας πάντα μάτια.
Συγχαρητήρια λοιπόν για την δουλειά σου.
Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #63 στις: Απριλίου 23, 2012, 05:24:57 μμ »
Νίκο για το πλύσιμο σε άσπρο αγοράστηκε πειραματόζωο (έχει προπέλα αλλά και φτερά) για να δοκιμαστεί και να δούμε πως θα πορευτούμε....  :wink: :wink:

Μιλάμε προσεχώς...  ::salut::

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #64 στις: Απριλίου 23, 2012, 06:33:57 μμ »
Βασίλη και Μαρία σας ευχαριστώ πολύ... το παλεύω όσο μπορώ και πιστεύω να βγει καλό  :)
Νίκο θα περιμένω νέα σου... ήδη κι εγώ έχω αρχίσει δοκιμές... έβαψα λευκό το Gr. Kurfurst και το κανιβαλίζω... :wink:

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #65 στις: Απριλίου 23, 2012, 06:36:08 μμ »
Νίκο θα περιμένω νέα σου... ήδη κι εγώ έχω αρχίσει δοκιμές... έβαψα λευκό το Gr. Kurfurst και το κανιβαλίζω... :wink:
Φονιαααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααά....  ::cry2:: ::cry2:: ::cry2:: ::cry2::

Κανάγια.... άτιμε...  ::tsekouri:: ::tsekouri:: ::tsekouri:: ::tsekouri:: ::tsekouri::

Θα δοκιμάσω το pines grey με λίγο umber μέσα...  :mrgreen: :mrgreen:

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #66 στις: Απριλίου 23, 2012, 07:02:26 μμ »
Μην βαράς καλέ  ::glossa::
Να σκεφθείς δεν είχε ούτε ρέλια...

Tags: Varyag cruiser