Αποστολέας Θέμα: F4U-4B CORSAIR 1:48 ACADEMY  (Αναγνώστηκε 6754 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Palanadine

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Παναγιώτης-Δημήτριος Γρηγορίου
Απ: F4U-4B CORSAIR 1:48 ACADEMY
« Απάντηση #25 στις: Ιανουαρίου 29, 2012, 03:20:43 μμ »
 Νομίζω θέλει αρκετή δουλειά ακόμα από στοκάρισμα και τρίψιμο.

Από τις φωτό μπορώ να δω οτι θέλει προσοχή στο ρύγχος, σε όλη την κατά μήκος ένωση των δύο μισών της ατράκτου πάνω/κάτω, και στην ένωση των 2 μισών των πτερύγων στην μπροστινή τους επιφάνεια.

Επίσης, φαίνεται όντως πολύ 'άγριο' το τρίψιμο όπως είπε κι ο s-mat. Τι βαθμών ντουκόχαρτα χρησιμοποίησες; Τα καλύτερα αποτελέσματα τα έχεις με βρεγμένο ντουκόχαρτο, αφού πρώτα στοκάρεις τις προβληματικές ενώσεις. Πολύ σημαντικό να είναι βρεγμένο, δεν γδέρνει τόσο πολύ, ελέγχεις καλύτερα το αποτέλεσμα, και δεν χαλάει γρήγορα το ντουκόχαρτο.

Στοκάρεις, τρίβεις απαλά με βρεγμένο χαρτί, κατά προτίμηση 400 βαθμών, ελέγχεις. Αν χρειαστεί ξαναστοκάρεις, και επαναλαμβάνεις. Όταν δεις οτι έχεις πετύχει μια καλή επιφάνεια, τότε προχωράς σε ψιλότερα ντουκόχαρτα, 800, 1000 και 2000 (το πολύ) βαθμών. Προσωπικά μέχρι 1000άρι φτάνω για τις περισσότερες ενώσεις.

Καλή υπομονή, θα το πετύχεις.
"We cannot direct the winds, but we can adjust the sails"

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #26 στις: Ιανουαρίου 29, 2012, 03:36:28 μμ »
Θέλω να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ ειλικρινά!!!! Θα συνεχίσω φίλε s mat το τρίψιμο μέχρι οι επιφάνειες να λειανθουν και άλλο.Φίλε παναγιώτη ξεκίνησα με 400 αρι και συνέχισα με 600,800,1000.Το καθάρισα για να δω που βρίσκομαι και θα συνεχίσω....Το παλεύω οσο μπορώ παιδιά και πιστεύω να τα καταφέρω με την βοήθεια σας!!!

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουαρίου 11, 2012, 01:19:12 μμ »
Καλημέρασε όλους!!!! Προχωρώντας με το πρότζεκτ μου θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι σχετικά με την καλύπτρα.Η εφαρμογη ήταν το λιγότερο άθλια μεταξύ των δυο κομμάτιων.Αναγκάστηκα να τα τρίψω λοιπόν με ντουκόχαρτο αρκετα για να εφαρμόσουν καλά.Για να τα γυαλίσω τι χρησιμοποιώ; το silvo απο το σουπερ μαρκετ κάνει;

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουαρίου 11, 2012, 06:58:56 μμ »
Τα τρίβεις με βρεγμένο ντουκόχαρτο, ξεκινώντας από 1000άρι έπειτα 1200αρι, έπειτα 1500άρι, και τέλος, μπανάκι μέσα σε παρκετινούλα Long Shine, και έπειτα την αφήνεις στην ακρούλα, να ξεκουραστεί για μιά μερούλα :wink: και είσαι κύριος!

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουαρίου 12, 2012, 01:41:21 μμ »
Καλημέρα φίλε ελιξίριε και σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την συμβουλή σου.Παρκετίνη long shine την ζητάω έτσι στο super market;;τι είναι αυτό; Μηπως το overlay σε υγρό; Βουτάω τα διαφανή κομμάτια μέσα τα βγάζω και τα αφήνω να στεγνώσουν η τα τρίβω με βαμβάκι εμποτισμένο με long shine;Θα ήθελα να ρωτήσω και το εξής: Αν κατά την ένωση των δυο διαφανών μερών στις δυο γωνίες μου εμφανίσει κενό(πολύ το φοβάμαι μεταξύ μας...) τι βάζω εκεί;Στόκο η clear fix;

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουαρίου 12, 2012, 02:00:05 μμ »
Πήγαινε στο ράφι με τις παρκετίνες, θα πάρεις ένα μπουκάλι Long Shine με μπλέ καπάκι, για να έχεις εσύ και τα...εγγόνια σου! 'Η βουτάς το διαφανές μέσα, και το αφήνεις να στεγνώσει, ή το περνάς με το πινέλο σου όμορφα κι ωραία σαν να το βάφεις, και το αφήνεις να στεγνώσει. (Όχι Οβερλάυ, άλλο αυτό!)
Εάν το κενό θα πρέπει μετα να δείχνει διάφανο, Κληαρ φίξ.
Εάν το κενό είναι μέρος του σκελετού και θα βαφτεί,  θα κάνεις το γνωστό που είχαμε πεί, με την οδοντογλυφίδα και τον ακρυλικό στόκο, που θα τον σκουπίσεις και με νεράκι μετά, χωρίς τριψίματα και.... βαρβαρότητες. Αυτό βέβαια, θα γίνει πρίν τις παρκετίνες :wink:...
Και βάλε καμμιά φωτογραφία να δούμε ακριβώς την κατάσταση του...ασθενούς!

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουαρίου 19, 2012, 03:54:59 μμ »
Καλησπέρα σε όλους!!! Επανέρχομαι με την κατασκευή μου.Μόλις έχω τελειώσει με το βασικό βάψιμο του αεροσκάφους καθώς και με τα υπόλοιπα (σύστημα προσγείωσης έλικα οπλικά φορτία κλπ).Απο αύριο θα βερνικωθεί με ακρυλικό γυαλιστερό βερνίκι winsor&newton για να πέρνoυν σειρά σήματα και το wash....Μια ερώτηση:wash θα κάνω με μαυρο enamel (το 33 της humbrol σωστά);και σκουπίζω ότι τρέξει αμέσως με χαρτομάντιλο στεγνό η εμποτισμένο με white spirit;Παρακαλώ το κοπάνημα με επιείκεια γιατι είναι  μόλις το δεύτερο μου μοντέλο!!!

Αποσυνδεδεμένος Palanadine

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Παναγιώτης-Δημήτριος Γρηγορίου
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουαρίου 19, 2012, 08:24:23 μμ »
 Πολύ καλή δουλειά μέχρι τώρα. Για το βερνίκι που αναφέρεις, να είσαι 100% οτι είναι ακρυλικό, και πάλι κάνε καμιά δοκιμή, γιατί το δοκίμασα κι εγώ, και μου το 'σήκωσε' το white spirit.

Αλλά η σκέψη σου είναι ο σωστός τρόπος να κάνεις πλύσιμο: με χρώμα διαφορετικής βάσης απ'ότι έχεις βάψει το μοντέλο σου προς αποφυγή ζημιών.
"We cannot direct the winds, but we can adjust the sails"

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουαρίου 19, 2012, 10:43:13 μμ »
Φίλε παναγιώτη σε ευχαριστώ πολύ.Το βασικό χρώμα του αεροσκάφους είναι enamel.Το βερνίκι λέει ότι είναι ακρυλικό..... το wash με enamel σωστά;Το πανάκι που θα σκουπίζω να έχει διαλυτικό η να είναι στεγνό;

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ - ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουαρίου 19, 2012, 10:46:41 μμ »
Καλή συνέχεια.......

Spoiler (hover to show)

::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουαρίου 19, 2012, 10:53:26 μμ »
και σκουπίζω ότι τρέξει αμέσως με χαρτομάντιλο στεγνό η εμποτισμένο με white spirit;
Εμποτισμένο και όχι αμέσως, δώσε λίγο χρόνο στο χρώμα μέσα στη γράμμωση να τραβήξει. Εμποτισμένο ελαφρά, νοτισμένο θα έλαγα και πάντα σκουπίζεις προς τη φορά της κίνησης του αέρα όταν κινείτε το αεροσκάφος.

Πάντως αν θες παίξει λίγο με το βασικό χρώμα, κάνε κάποια ξανοίγματα. Αν θες οδηγίες, εδώ είμαστε!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουαρίου 20, 2012, 12:34:42 πμ »
Εμποτισμένο και όχι αμέσως, δώσε λίγο χρόνο στο χρώμα μέσα στη γράμμωση να τραβήξει. Εμποτισμένο ελαφρά, νοτισμένο θα έλαγα και πάντα σκουπίζεις προς τη φορά της κίνησης του αέρα όταν κινείται το αεροσκάφος.
Ακριβώς! 10-15 λεπτάκια χρόνος αναμονής δεν θα πειράξει. Το υποκείμενο βερνίκι να είναι γυαλιστερό, μετά το γουώς και τις άλλες φθορές θα το ματάρεις πάλι!
Όπως και να έχει, θα σκουπίσεις πολύ απαλά, διότι έχω δεί γουάιτ σπίριτ, να σηκώνει καί ακρυλικά, και να πέφτει πολύύύ κλάμα μετά...
Καλύτερα να σκουπίσεις 500 φορές απαλά καί προσεκτικά, μέχρι να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, παρά μία φορά δυνατά, και να σου μείνει το πλάστικό όπως το γέννησε...το καλούπι του!

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουαρίου 20, 2012, 01:52:10 πμ »
Να πω κι εγώ μια ιδέα που συνήθως εφαρμόζω, γιατί το νωπό σκούπισμα δεν το 'χω καταφέρει ποτέ;

ΠΑΝΤΑ με καλή προστασία του χρώματος με τουλάχιστον 3-4 χέρια βερνικιών-παρκετίνης-future, περνάω το wash (με λάδια) και αφού τραβήξει για 10-20 λεπτάκια, το σκουπίζω με στεγνό χαρτί κουζίνας. Θέλει λίγη υπομονή και επιμονή και προσοχή ώστε να μην φτάσεις να ξεβάφεις το μοντέλο εξ αιτίας του τριψίματος (ναι, πέφτει μπόλικο τρίψιμο), αλλά εκτός του ότι αφήνει χρώμα στη γράμμωση ευκολότερα, αφήνει και ένα ανεπαίσθητο φιλμ μαυρίλας, που κατά τη δική μου γνώμη πάντα, ομογενοποιεί χρώματα και φθορές.
Κατά τα γνωστά βέβαια, οι γνώμες (και οι τεχνικές) είναι σαν τις........... ξέρετε, οπότε και η δική μου γνώμη/τεχνική δεν έχει περισσότερη αξία απ' την......... μου.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουαρίου 20, 2012, 12:47:06 μμ »
Καλημέρα σε όλους.Θα ήθελα να ευχαρίστήσω πάρα πολύ για την βοήθεια σας.Θανο_79, gkontog, Ελιξ-ιριε, naso79 αν και θα είναι η πρώτη απόπειρα ''πλυσίματος'' πιστέυω να πάει καλά με υπομονή.Φίλε παναγιώτη πολύτιμες οι συμβουλές σου όπως όλων βεβαιώς.Να είστε καλά παιδιά.

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #39 στις: Μαρτίου 03, 2012, 05:13:04 μμ »
Καλησπέρα σε όλους!!! Σας παραθέτώ σε φώτο την δέυτερη απόπειρα μου στο χόμπυ.Είναι σχεδόν τελειωμένο το αερ/φος.Μένει να βάλω την κεραία και να φτίαξω και μια ''βάση'' για να δείχνει και λίγο καλύτερα.Ζητώ σίγουρα την γνώμη σας και φυσικά τις πολύτιμες παρατηρήσεις σας.Και μια παράκληση....Με το μαλακό οι φάπες!!!!

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #40 στις: Μαρτίου 03, 2012, 05:21:26 μμ »
Οι πρώτες....

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #41 στις: Μαρτίου 03, 2012, 05:37:33 μμ »
Kαι οι υπόλοιπες παιδιά!!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #42 στις: Μαρτίου 03, 2012, 05:42:30 μμ »
Πολύ όμορφο αποτέλεσμα, μπράβο!

Αν μπορείς ίσιωσε την αριστερή βόμβα, έχει κάτσει στραβά. Επίσης στην αριστερή πτέρυγα, κοντά στο aileron έχεις κάνει φθορές με το αλουμίνιο να φαίνεται ή με ξεγελάει ο φωτισμός; Αν είναι φθορές και θυμάμαι καλά, τα aileron είχαν υφασμάτινη επικάλυψη οπότε μάλλον πρέπει να το καλύψεις με χρώμα.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #43 στις: Μαρτίου 03, 2012, 06:22:21 μμ »
Για δευτερο μοντελο ειναι παρα πολυ καλο!Πολυ ομορφο το βαψιμο!Για επομενο μοντελο πριν τα σηματα καλο ειναι να περνας το μοντελο με ενα γυαλιστερο βερνικι.Βοηθαει στο να καθονται καλυτερα τα σηματα αλλα και να μην φαινεται τοσο και το φιλμ τους.Επισης αν δεν εχεις να παρεις καποιο βελτιωτικο υγρο για τα σηματα.Το εφαρμοζεις πανω στη χαλκομνια και γινεται ενα με το μοντελο. :wink:Αυτα και καλη αρχη στο επομενο. :D ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #44 στις: Μαρτίου 03, 2012, 06:42:43 μμ »
φίλε gkontog σε ευχαρίστώ πάρα πολύ.Το θέμα με την φθορά στην αριστερή πτέρυγα θα λυθεί αύριο το πρωί.Για την βόμβα φοβάμαι ότι δεν μπορώ να κάνω και πολλά τώρα.Λάμπρο thanks a lot!!! Πράγματι βερνικώθηκε και μάλιστα και πρίν μπουν οι χαλκομανίες αλλα και μετά με το γυαλιστερό ακρυλικό βερνίκι winsor&newton.Το βελτιωτικό για τα σήματα που χρησιμοποιήθηκε ήταν της tamiya το mr softer με κίτρινο καπάκι νομίζω που βάζω μόνο μετά την τοποθέτηση της χαλκομανίας (δεν χρειάζεται δηλ προετοιμασία της επιφάνειας με άλλο βελτιωτικό πρίν).Οι χαλκομανίες της Academy μήπως ήταν κάπως;Δεν έχω βλέπεις και εμπειρία όποτε και το λάθος απο μερίας μου πολύ πιθανό!!!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #45 στις: Μαρτίου 03, 2012, 08:24:03 μμ »
Το δικό μου πρώτο 48άρι ήταν χειρότερο από αυτό. ::salut::Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά πολύ καλό.
 Τα πταισματάκια που μπορείς να προσέξεις είναι τα εξής δύο.
Πρόσεξε λίγο και την συμμετρία του τροχού της ουράς, νομίζω πως σου έχει κάτσει λίγο στραβά. Αν δεν διορθώνεται δέν πειράζει!
Τέλος φαίνεται να υπάρχει ένα κενούλι στο αλεξήνεμο.Μπορείς ακόμη και τώρα, να το διορθώσεις με ακρυλικό στόκο, να καθαρίσεις με βρεγμένη μπατονέττα, και να βάψεις το σημείο αύριο-μεθαύριο.
Υ.Γ. Ο Λάμπρος έχει δίκιο.
Όπως και να έχει, το μοντελάκι είναι ωραίο, και μπορεί θαυμάσια να σταθεί με αξιοπρέπεια.  ::salut::Σίγουρα το επόμενο θα είναι ακόμη καλύτερο! :wink: :wink: :wink:

Αποσυνδεδεμένος corfuisland

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα
    • my home page
« Απάντηση #46 στις: Μαρτίου 03, 2012, 08:58:59 μμ »
τα δέοντα και από μένα και θα συμφωνήσω σε όλα με τους υπόλοιπους και προπαντώς ότι έχεις κάνει μια πολύ όμορφη δουλειά.
 ::salut::  ::salut::

Ανδρέας

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #47 στις: Μαρτίου 03, 2012, 10:14:51 μμ »
Το δικό μου πρώτο 48άρι ήταν χειρότερο από αυτό. ::salut::Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά πολύ καλό.
 Τα πταισματάκια που μπορείς να προσέξεις είναι τα εξής......
Και σαφώς σου λέω φίλε Νάσο, πως δεν παίζουμε το παιχνιδάκι "βρές το λάθος"...Τα όσα σου αναφέρουμε δεν έχουν σκοπό να ελαττώσουν ούτε κατά το ελάχιστο τον ενθουσιασμό σου, για το δικό σου δημιούργημα! Εάν σε ενθουσιάζει αυτό που έφτιαξες, τότε ο σκοπός επετεύχθη, εάν μάλιστα οδηγήσει σε δεύτερη και τρίτη προσπάθεια...τότε είσαι πλέον κι εσύ... "συνάρρωστος" και προσωπικά σου εύχομαι να παραμείνεις..."ανίατος"! :twisted: :mrgreen: :mrgreen: Καλή συνέχεια! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #48 στις: Μαρτίου 03, 2012, 11:41:03 μμ »
Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!!! Φίλε ελιξίριε νομίζω κατάλαβα για ποιό κενό μου λές και πιστέυω να καταφέρω να το διορθώσω.Τώρα για τον τροχό μάλλον δεν γίνετε να το διορθώσω (πως άλλωστε εγώ δεν ξέρω καλά καλά που πάνε τα τέσσερα!!!!!).Βεβαίως και ο Λαμπρος έχει απόλυτο δίκιο!!! Το βλέπω αλλά.... Μακάρι να μπορούσα να το φτίαξω (ειδικά το άστρο κάτω από την πτέρυγα αχ αχ..... το άτιμο).Και κάτι ακόμα.Αυτές οι συμβουλές και οι οδηγίες με δυνάμωσαν ηδη και Τριτη απόγευμα...... θα ψάξω για το τρίτο θέμα μου που θέλω να πιστέυω ότι θα είναι ακόμα καλύτερο!!!! Μάλλον σε σύχρονο jet.

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #49 στις: Μαρτίου 04, 2012, 01:48:58 μμ »
Εγω θα ελεγα να το αφησεις ως εχει και να πας στο επομενο.Η προσπαθεια σου στο συγκεκριμενο ειναι παρα πολυ καλη!Το επομενο θα ειναι ακομα καλυτερο και κοιταζοντας το παλιο σου θα καταλαβεις τι πρεπει να προσεχεις και πως να το διορθωνεις.Καλη αρχη με το επομενο,jetακι διαβαζω για ποιο σκεφτεσαι?Και παλι μπραβο! :wink: :D ::salut:: ::salut:: ::salut::

Tags: f4u corsair