Αποστολέας Θέμα: Την αποψή σας για τον Iwata Custom Micron CM-C Plus.  (Αναγνώστηκε 4120 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Aeon

• Ηλίας
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Tρίκαλα
Την αποψή σας για τον Iwata Custom Micron CM-C Plus.
« στις: Ιανουαρίου 18, 2012, 01:19:45 πμ »
Εως τώρα έχω ακούσει τα καλύτερα για τον συγκεκριμένο αερογράφο και έχω σχεδόν αποφασίσει να τον αποκτήσω.
Το 75% του στοκ μου είναι στην 1/48, τα περισσοτερα luftwaffe ww2 αλλα και κάποια συγχρονα ελληνικα θέματα, αρκετα αιλουροειδή αρματικα στην 1/35, και απο 2-3 κιτ στις 1/32 1/24, και τα U-boote  & S-boote στην 1/72.
Επειδή θα ψεκάσω σίγουρα διαλυτικό πολυουρεθάνης και το lacquer thiner της Tamiya θα θελα να μου πείτε πως συμπεριφέρεται και αν είναι ασφαλης η χρήση τους για κάποια μέρη του αερογράφου.
Ήμουν ανάμεσα στον Iwata CM-C Plus και τον Harder & Steenbeck INFINITY 2 in 1 αλλα έκλεισα στον πρώτο, αν και πιο ακριβός, επειδή πιστεύω οτι θα καλύψει τις μοντελιστικές μου ανάγκες και δέν θα με απογοητεύσει η ποιότητα κατασκευής του μακροπρόθεσμα.
Πάραυτα θα ήθελα την γνώμη σας επειδή είναι αρκετό το κόστος και οι καιροί δύσκολοι. :roll:

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. ::salut::
«Ο tempora! Ο mores!»

Αποσυνδεδεμένος dimitris_falcon

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
Απ: Την αποψή σας για τον Iwata Custom Micron CM-C Plus.
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 18, 2012, 10:18:28 πμ »
Όποιον από τους δύο και να πάρεις θα τον δεχθώ ευχαρίστως ως δώρο για τα γενέθλια μου. :lol: :oops:. ʼντε ρε μοντελισταρά κάνε την αγορά να ξεκινήσουμε τις κατασκευές και τα parallel build.
Check Six!It's the way of Greeks!!

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 18, 2012, 01:23:45 μμ »
Είναι Iwata και αυτό τα λέει όλα. Είχα H&S, τον Evolution και έχω δοκιμάσει λίγο τον Infinity και δεν μπορώ να πω ότι τρελάθηκα.
Χρησιμοποιώ έναν Iwata HP SBS και δεν τον αλλάζω με τίποτα!

Αποσυνδεδεμένος Giorgos G

• Αλανθαστος μοντελιστης ειναι αυτος που δεν κανει μοντελα.
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: θεσσαλονικη
  • Μοντελαρετε γιατι.......χανομαστε!
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 18, 2012, 04:32:39 μμ »
Σιγουρα ο αερογραφος που θελεις να παρεις ειναι απο τους πλεον κορυφαιους.Η μεγαλυτερη καινοτομια του σε σχεση με τους υπολοιπους της σειρας custom micron ειναι η υπαρξη της βαλβιδας mac που ελαχιστοποιει το overspay .Η διαφορα με τον cm-c πρεπει να'ναι περιπου 70-80Ε λογω της βαλβιδας που εχει και πιο μικρο κυπελο αρα και καλυτερη ορατοτητα.Αραιωνοντας σωστα το χρωμα μπορεις να τραβηξεις και φινες γραμμες και με πιο φτηνους αερογραφους ,ποσο περισσοτερο με τον cm οποτε κατα τη γνωμη μου η βαλβιδα ειναι περιττη.Επισης μην ξεχνας και τους cm-b και cm-sb που πιστευω οτι ειναι τα 'κανονια' της Iwata για λεπτοδουλεια και οχι μονο.Βεβαια το μπεκ εδω ειναι 0.18mm και οχι 0.23.Η τελικη αποφαση δικη σου. ::salut:: ::salut::
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 18, 2012, 11:27:52 μμ »
φίλε Aeon δεν συγκρίνεται ο Custom Micron με τον INFINITY, γιαυτό και δεν συγκρίνονται και οι τιμές  τους.Μιας που νομίζω όμως ότι πας να αγοράσεις Ferrari για να μάθεις να οδηγείς, θα σου πρότεινα αντ'αυτού να πάρεις αντί τον Custom Micron , δυο Iwata που θα σου κάνουν δουλειά άριστη θα σε μάθουν και θα τους μάθεις και κυρίως δεν θα κλάψεις τα ωραία σου χρήματα, αν κάποιος απο αυτούς πάθει κάτι απο κακή χρήση ή ελλιπής συντήρηση.
Η πρόταση μου είναι o REVOLUTION CR :

Click to see the original size.

ή ο ECLIPSE CS:

αερογράφοι για να ψεκάζεις τα βασικά σου χρώματα , τα βερνίκια σου, τα alclad σου και ότι άλλο θές, φθηνοί (για αυτό που προσφέρουν), με άριστη ποιότητα, συμπεριφορά και τους μαθαίνεις  εύκολα .

Για τις λεπτοδουλειές που χρειάζεται ακρίβεια , ο HIGH PERFORMANCE HP-B-PLUS τα καταφέρνει περίφημα προσφέροντας σου την πιο λεπτή δέσμη (για μότλιγκ κλπ):

Εχω την εντύπωση ότι θα σου περισσέψουν 20-30 ευρώ απο αυτή την πρόταση (ίσως και παραπάνω!).
Οι παραπάνω επιλογές με αερογράφους βαρύτητας είναι εντελώς τυχαία και μπορείς κάλλιστα να επιλέξεις άλλες αντίστοιχες υλοποιήσεις της συγκεκριμένης εταιρείας.
 Πάντα καλοπροαιρετα και έχοντας εμπειρία απο όλους αυτούς τους αερογράφους που αναφέρονται σε αυτό το post!... :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 19, 2012, 09:29:15 πμ »
Πάντως εγώ που έχω τον REVOLUTION CR είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος και το βάψιμο είναι πάρα πολύ καλό (βάφω με ακρυλικά και μεταλλικά χρώματα) αλλά το καθάρισμα είναι παιχνίδι. :wink: Γενικά συμφωνώ με την πρόταση του Hummel Moss.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 19, 2012, 10:09:13 πμ »
Ο Micron ειναι υπερβολη για το 99,9% των μοντελων που προκειται να φτιαξεις. Εξισου καλη δουλεια θα κανεις και με τον HP-B Plus. Επισης καλο ειναι να παρεις και εναν αερογραφο αναρωφησης με σχετικα μαγαλο μπεκ (0,5) για τα βερνικια,μονοχρωμα και μεταλικα. Ειναι καποιες δουλειες που δεν γινονται σωστα με πολυ μικρα μπεκ. :wink:

Αποσυνδεδεμένος Aeon

• Ηλίας
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 20, 2012, 12:23:29 πμ »
Σας ευχαριστώ όλους για την ανταπόκριση και τις συμβουλές σας. Το σίγουρο είναι οτι έχω προβληματιστεί περισσότερο μετα τα λεγόμενα σας.
Ήλπιζα να απαντήσει κάποιος που δουλέυει τον CM-C+ αλλα και οι απόψεις των Hummel Moss και CROW είναι σεβαστές και τις επεξεργάζομαι με την δέουσα βαρύτητα μιας και είναι απο τα έμπειρα μέλη του ΜC και τους εκτιμώ ιδιαίτερα. ::salut::
Εχω τον Badger 200  και τον Grapho Tech GP-130 και πιστεύω οτι ο 200ρης κάνει για τα τα βερνικια,ασταρια,μονοχρωμα και μεταλικα.
Περα απο το ΑΜS έχω το κολλημα τις επεκτασιμότητας, απο την ενασχόληση των PC, και επειδή εκτος απο τις κορυφαίες επιδώσεις ο CM-C+ μπορεί να δεχθεί και 0.18μμ μπεκ που μπορεί σε βάθος χρόνου να χρειαστεί.
Ξέρω οτι ο CM-C+ θέλει καλή προετοιμασία χρώματος και επιμελημένο καθαρισμα κάθε φορά αλλα ειδικα στο καθάρισμα αφιερώνω πάντα όσο πρέπει για να γίνει σωστή δουλειά και σ'αυτους που έχω ήδη.
Απο την άλλη μια στραβή να γίνει τα ανταλακτικά είναι πανάκριβα θα μου πεις αλλα απ την αλλη εαν δεν τον πάρω τώρα που έχω την δυνατότητα σε κανα χρόνο θα πρέπει να δώσω τα 2πλάσια και εάν τα έχω τότε γιατι οι εθνοπατέρες το πάνε για φούντο. οκ, το τελευταίο δεν είναι και τόσο ισχυρό επιχείρημα...
Πφφφ, θα δω τι θα κάνω. :roll:
«Ο tempora! Ο mores!»

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 20, 2012, 09:28:14 μμ »
Καλη η επεκτασιμοτητα αλλα θελεις αλλο μπεκ ,βελονα και καπελακι με την αντιστοιχη τρυπα, δηλ.ακομη 120Ε +400=520 .Μια χαρα εισαι!Επειδη ομως οπως καταλαβα θελεις να τον παρεις και δεν φειδεσαι χρηματων να μη σε απομακρυνουμε απο το στοχο σου.Μπορει βεβαια τα παιδια να σου μιλησαν με βαση τη λογικη ,αλλα μετα μπορει να σκεφθεις μηπως επρεπε να τον ειχα παρει;Αφου εχεις αερογραφο για 'χοντροδουλειες'θα εχεις ενα εργαλειο για μια ζωη που ισως να μην ξεπεραστει ποτε,βλεποντας την μεχρι τωρα τεχνολογικη εξελιξη των αερογραφων.Εγω σου προτρεινα τον cm-c γιατι θα γλυτωσεις αρκετα χρηματα λογω βαλβιδας.Κατα τ'αλλα ειναι ιδιος μ'αυτον που θελεις. ::salut:: ::salut::

ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

Αποσυνδεδεμένος Aeon

• Ηλίας
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 09, 2012, 10:58:02 μμ »
Σας ευχαριστώ ξανά όλους για τις υποδείξεις σας και τα σχόλιά σας.  ::salut:: ::salut:: ::salut::
Τελικά έφτασε και η τιμή αγοράς του ήταν στα 326 ευρώ τελικά.
Επειδή έχω φάει ένα κόλλημα με την σκανδάλη και μου φαίνεται οτι έχει πολύ τζόγο αριστερά - δεξιά οταν είναι στην αδρανή θέση.
Θα ήθελα πραγματικά τα φώτα σας για το εάν είναι πρόβλημα ή όχι.
Να συμπληρώσω οτι όταν πατηθεί και κινηθεί μπρός-πίσω ο τζόγος δέν υπάρχει.

Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.

«Ο tempora! Ο mores!»

Αποσυνδεδεμένος Aeon

• Ηλίας
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 10, 2012, 08:32:37 μμ »
Μα κανείς;  ::dontknow::
«Ο tempora! Ο mores!»

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 11, 2012, 09:39:00 μμ »
Καλοριζικος και καλα βαψιματα.Ο τζογος της σκανδαλης δεν πρεπει να σε ανησυχει.Ειναι φυσιολογικος.Οι περισσοτεροι αερογραφοι εχουν.Εξαλλου αν ηταν τελειως εφαρμοστη η σκανδαλη στο σωμα δε θα μπορουσε με ευκολια να κινηθει προς τα κατω και πισω. ::salut:: ::salut::
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.