Αποστολέας Θέμα: ΦΟΥΛΑΡΕ ΤΟ..................  (Αναγνώστηκε 7677 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
Απ: ΦΟΥΛΑΡΕ ΤΟ..................
« Απάντηση #50 στις: Αυγούστου 08, 2014, 02:38:13 μμ »
Μάστορα, ο γάιδαρος είναι turbo?  :mrgreen:

Δεν ξέρω !!  ::glossa::

Γιώργο γενικά είναι πάρα πολύ όμορφο,αλλά έχω κάποιες τεχνικές- προσωπικές παρατηρήσεις: ::glossa::
Αν έβλεπε ο παππούς μου πως φόρτωσες το γάιδαρο,θα σου ίσιωνε τα παΐδια με τη γκλίτσα!! :mrgreen: Μεγάλη σπατάλη σχοινιού και καθόλου εργονομικό δέσιμο και τα μπιτόνια φορτωμένα σε λάθος σημείο.Πότε δεν τα βάζουν να κρέμονται,καθώς κινούνται σαν εκρεμμές και εμποδίζουν το γάιδαρο στο περπάτημα.Θα τα έβαζε να πατάνε πάνω στα ξύλα στην κορυφή του σαμαριού.
Θα προτιμούσα το γάιδαρο σταματημένο,αν και καταλαβαίνω οτι αυτό θα σε έμπλεκε σε περιπέτειες  :mrgreen:
Τέλος, και τα δύο μπιτόνια είναι ακόμα ταπωμένα,μήπως θα έπρεπε το μπλε να είναι χωρίς καπάκι για να το φουλάρει ο μπάρμπας?
Καλές διακοπές ::salut::

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ
« Απάντηση #51 στις: Αυγούστου 08, 2014, 03:29:05 μμ »
Γάιδαρος δεμένος, νοικοκύρης αναπαμένος. :wink:
Ομορφη δουλιτσα φιλε κι ο γαιδαρος πολυ ρεαλιστικος! ::salut::

Ευχαριστω φιλε... ::salut::

Βρε μπας και είναι μουλάρι και μας δουλεύει όλους; :mrgreen:
Και υβριδικό πάντως ε... Καίει ξύλο και νερό άμα λάχει...
Αυτούς τους τεράστιους αναπτήρες και τα τεράστια depon που τα βρίσκετε ρε γμτ...; :mrgreen:

Πραγματικά υπέροχο!
Το μόνο που θα πρόσθετα και μόνο και μόνο επειδή υπάρχει η πινακίδα εκεί, είναι ένα τσιγάρο στο στόμα του μπάρμπα... :lol: :wink:
 ::salut::

Δεν ειναι κακη ιδεα.......θα δουμε.

Εντάξει, τα ρέστα μου! Εξαιρετική ιδέα και υλοποίηση, χίλια μπράβο!!!

Γιωργαρα να εισαι καλα φιλε  ::salut::

Μάστορα, ο γάιδαρος είναι turbo?  :mrgreen:
Φανταστική δουλειά Γιώργο, καλές διακοπές  ::salut::

ΥΓ το δε περιστέρι πάνω στην κολώνα δίνει ΚΑΙ αυτό ρέστα.

Ο γαιδαρος εχει ιπποδυναμη ενος ιππου  :mrgreen:
Καλες διακοπες και σε εσενα Νικολα  ::salut::

Δεν ξέρω !!  ::glossa::

Γιώργο γενικά είναι πάρα πολύ όμορφο,αλλά έχω κάποιες τεχνικές- προσωπικές παρατηρήσεις: ::glossa::
Αν έβλεπε ο παππούς μου πως φόρτωσες το γάιδαρο,θα σου ίσιωνε τα παΐδια με τη γκλίτσα!! :mrgreen: Μεγάλη σπατάλη σχοινιού και καθόλου εργονομικό δέσιμο και τα μπιτόνια φορτωμένα σε λάθος σημείο.Πότε δεν τα βάζουν να κρέμονται,καθώς κινούνται σαν εκρεμμές και εμποδίζουν το γάιδαρο στο περπάτημα.Θα τα έβαζε να πατάνε πάνω στα ξύλα στην κορυφή του σαμαριού.
Θα προτιμούσα το γάιδαρο σταματημένο,αν και καταλαβαίνω οτι αυτό θα σε έμπλεκε σε περιπέτειες  :mrgreen:
Τέλος, και τα δύο μπιτόνια είναι ακόμα ταπωμένα,μήπως θα έπρεπε το μπλε να είναι χωρίς καπάκι για να το φουλάρει ο μπάρμπας?
Καλές διακοπές ::salut::

Πες μου οτι ο παππους δεν ζει αλλιως την εχω βαψει....απο τωρα ποναω  :mrgreen: Οσον αφορα το σημειο που ειναι τα μπετονια θα διαφωνησω φιλε  :roll:Εχω δει φορτωμα με μπιτονια τα οποια να δουλευουν σαν εκρεμμες...Δηλαδη αυτος ο φουκαρας τι να πει Οσο για το ανοιχτο μπιτονι εχεις δικιο.....αν μπορεσω θα το κανω αφου πλεον ειναι ολα μπετομενα με κολα.
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #52 στις: Αυγούστου 08, 2014, 03:52:45 μμ »

...μάλλον ο γάιδαρος την κοπανάει... δεν γουστάρει άλλο βάρος!

Γιώργο, αν έβαζες τον τύπο να τραβάει από το σκοινί τον γάιδαρο να "σταματήσει" για να φουλάρει, ίσως να ικανοποιούσε περισσότερο το σκηνικό.
Πάντως, έγινε πολύ όμορφο, μ΄αρέσει δε το βάψιμο του γάιδαρου πολύ!
Καλές διακοπές λοιπόν!!!
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #53 στις: Αυγούστου 08, 2014, 05:15:00 μμ »
Γιώργο έχεις κάνει εξαιρετική δουλειά, θα συμφωνήσω όμως με τον Μάστορα, στο δέσιμο του "αγωγιού". ελπίζω να μπορείς να το αλλάξεις έστω και τώρα.

Δεν κρέμεται ποτέ τίποτα τόσο βαρύ από το σαμάρι (αν είναι άδειο το μπιτόνι μια χαρά), καθώς ταλαιπωρείται το ζώο, και είναι αντι-εργονομικό.

Για το φόρτωμα των ξύλων χρησιμοποιείται η παρακάτω μέθοδος (ισχύει και για τις δύο πλευρές):

Αφού στερεωθεί καλά το σχοινί στο σαμάρι, φτιάχνουμε μια θηλιά, από τη μπρός στην πίσω πλευρά και τόσο "βάθος", όσο υπολογίζουμε να έχουν όγκο τα ξύλα. Η άκρη της θηλιάς στερεώνεται σε ένα μακρύ ξύλο με διχάλα στην άκρη, περίπου μέχρι το επάνω μέρος του σαμαριού. Το ξύλο αυτό παίζει το ρόλο του μοχλού, και συγκρατεί τα ξύλα μέχρι να ολοκληρωθεί το δέσιμο. Αφού ολοκληρώσουμε την τοποθέτηση (ταυτόχρονα και στις δύο πλευρές του σαμαριού, ώστε να μοιράζεται το βάρος και να μη γέρνει το σαμάρι και συνεπώς το ζώο), περνάμε μια άκρη του σχοινιού σταθερή από την μια πλευρά (συνήθως την εμπρός, καθώς λόγω ύψους βοηθάει να σφίξουμε την πίσω), και σφίγγουμε ώστε οι δυό θηλίες να "μαζέψουν" όσο γίνεται το φόρτωμα κοντά στο σαμάρι. Τότε αφαιρούμε το μοχλό-στήριγμα, και το βάρος μένει όλο στο ζώο. Δες την παρακάτω φώτο...

Click to see the original size.

Αν χρειαστεί δένουμε με μικρότερες θηλιές την κάθε πλευρά στο εμπρός και πίσω μέρος. Χιαστί δε χρειάζεται καθώς αν έχουμε κάνει καλά τη δουλειά μέχρι τώρα τα ξύλα δεν θα πάνε πουθενά.

Οτιδήποτε άλλο φόρτωμα στο ζώο, εάν έχει βάρος, μπαίνει επάνω στο σαμάρι πλέον, άντε και στη μέσα πλευρά από τα ξύλα, αλλιώς το ζώο κινδυνεύει με ανατροπή (πολύ επικίνδυνο όταν κατεβαίνεις από τον Ερύμανθο με κορμούς στα μουλάρια, και το μονοπάτι έχει πλάτος το πολύ ένα μέτρο, αν και εδώ ο φίλος μας δεν είναι στον Ερύμανθο). Μόνο αμελητέα βάρη κρέμονταν έξω από τα ξύλα, κανά τράστο με σύκα, ή κανά φλασκί με λίγο νερό, αν και για αυτά ο σαμαροποιός είχε προβλέψει να έχει άγκιστρα στον κορμό του σαμαριού.

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ
« Απάντηση #54 στις: Αυγούστου 09, 2014, 10:22:02 πμ »

Γιωργο σε ευχαριστω για τhν φωτο φιλε  ::salut::
Φορτωμα ξυλωμα και φτου και απο την αρχη.............. :evil:
Μπηκε το ξυλινο ''μισοφεγγαρο'' στο πισω μερος του σαμαριου μπηκαν οι μεταλλικες δεστρες στο μπροστινο μερος...δεν ξερω αν φαινονται ολα αυτα στις φωτο αλλα μπηκαν.
Ανοιχτηκε τρυπα στο ενα μπετονι και να μπει το λαστιχο που κραταει ο μπαρμπας.η ταπα ειναι ακουμπησμενη πανω στο μπετονι  ::glossa::
Τελος διπλα στην αντλια εβαλα και εναν πυροσβεστηρα.
Πιστευω οτι η λογικη του δεσιματος των ξυλων ειναι πιο σωστη-ρεαλιστικη τωρα.
Κωστα εχω ελπιδες να γλιτωσω τις βουρδουλιες; :mrgreen:
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #55 στις: Αυγούστου 10, 2014, 11:10:19 πμ »
Πολύ καλό το διόραμα αλλά θα ήθελα πιο στατική την πόζα του αγωγιάτη.
Φαίνεται να είναι εν κινήσει και αυτός και το ζωντανό. Δηλ. θα ήθελε σαν
τίτλο "Στάσου λίγο μάνα μου..."

Tags: