Καλησπέρα! Αυτό είναι αισίως το μοντέλο στο οποίο κατέληξα ως το επόμενο project μου!
Ναι, καλά βλέπετε, 72άρι είναι!
Αν και 'δηλωμένος' 48άρης, εντούτις τόσο το ασυνήθιστο θέμα, όσο και οι φοβερές δουλειές που έχω δει από συμφορουμίτες με έσπρωξαν τελικά στην... αμαρτία, και έπιασα κιτ της 'μικρής' κλίμακας μετά από κι εγώ δεν ξέρω πόσα χρόνια!
Το B&V P194 ήταν ένα πρωτοποριακό και παράξενο αεροσκάφος, συνδυάζοντας jet ΚΑΙ εμβολοφόρο κινητήρα σε μια ασύμμετρη κατασκευή. Το σκεπτικό πίσω από το ανορθόδοξο αυτό σχέδιο ήταν ότι θα προσέφερε τα εξής πλεονεκτίματα έναντι οποιουδήποτε άλλου σχεδίου:
-καλή ορατότητα
-συγκεντρωμένη δύναμη πυρός
-ικανό φορτίο σε βόμβες, όσο και εύκολα προσβάσιμη καταπακτή τους
-καλή ταχύτητα σε χαμηλά ύψη
-μεγάλη ταχύτητα ανόδου
-ικανή εμβέλεια
-γρήγορη απογείωση
-σχετικά φθηνό στην κατασκευή και συντήρηση
Οι προταθείσες διαμορφώσεις περιελάμβαναν βαρύ μαχητικό, μαχητικό/βομβαρδιστικό, εγγύς υποστήριξη και καταστροφέα βομβαρδιστικών/ αρμάτων. Τελικά τόσο η επιδεινούμενη κατάσταση το 1944 και μετά, όσο και το περίπλοκο σχέδιο, εμπόδισαν το αεροσκάφος αυτό να εξελιχθεί.
Το κιτ της Revell είναι πολύ καλό, με καλή εφαρμογή (απ'όσο είδα στα dry fits), όμορφη χαραγμένη γράμμωση, ικανοποιητική λεπτομέρια στο πιλοτήριο, ενώ δίνεται και η επιλογή της έκθεσης του εμβολοφόρου κινητήρα BMW 801, καθώς και πλήρης καταπακτή βομβών.
Αρχικά, μετά από μελέτη των σχεδίων και αναζήτηση στο ίντερνετ, αποφάσισα να επέμβω σε αρκετά σημεία στο κιτ.
Αρχικά κόπηκαν όλες οι επιφάνειες ελέγχου, οι οποίες στο 'πραγματικό' θα ήταν υδραυλικά ενεργοποιούμενες, και άρα πιθανότατα θα βρίσκονταν σε κατεβασμένη θέση στο έδαφος. Αυτό αποδείχθηκε κομμάτι δύσκολο, ειδικά για τα πτερύγια κλίσης (ailerons) τα οποία για κάποιο λόγο η εταιρία δίνει μονοκόμματα ενωμένα με το επάνω τμήμα των πτερύγων... Τέλος πάντων, αφού αφαιρέθηκαν χωρίς σοβαρές ζημιές, όλα θα μπουν σε τάξη. Ευτυχώς το πλαστικό είναι αρκετά μαλακό (αλλά και αρκετά παχύ... ) πράγμα που θα διευκολύνει σημαντικά τις εργασίες.
Ακολούθησε η κοπή του καλύμματος του jet κινητήρα (αφού δίνεται ο ένας, γιατί να μην φαίνεται κι ο άλλος, μούλικος είναι?!?!

), καθώς και το άνοιγμα των τεσσάρων πολυβόλων στη γόνδολα του πιλοτηρίου.

Θα ακολουθήσει βαρβάτο στοκαροτρίψιμο για να έρθουν όλες οι επιφάνειες ελέγχου και οι κοίτες τους στα ίσα τους, και μετά θα αρχίσει η κατασκευή.
Αυτά προς το παρόν!