Αποστολέας Θέμα: Heinkel He-111 [Italeri στην 1/72] Τελος  (Αναγνώστηκε 11965 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Χρήστος Μπαλής
Heinkel He-111 [Italeri στην 1/72] Τελος
« στις: Ιανουαρίου 14, 2012, 08:32:28 μμ »
Παιδες καλησπερα! Αποφασισα  να ξεκινησω  το παλιο 72αρι He-111 της Italeri. Εχει αναγλυφη γραμμωση αλλα με καλη λεπτομερεια σε γενικα πλαισια κατα τη γνωμη μου για τη κλιμακα. Μεχρι τωρα εχω κοψει ολα τα κομματια απο τα sprue, τα εχω λιμαρει και εχω ασταρωσει τα περισσοτερα.  Μελλοντικα εχει σειρα να βαψω το πιλοτηριο με RLM65 και να φτιαξω καποιες ζωνες απο αλουμινοφυλο και οτι αλλο προκυψει ενδιαμεσα απο δουλιτσα. Η παραλλαγη που επελεξα να κανω σε αυτο το κιτ ειναι η σαμιαμιδι με λευκο "Stalingrad Winter 1942" που δινει η Italeri σαν επιλογη.

Μια ερωτηση, η ατρακτος εσωτερικα πισω απο το χωρο του πιλοτηριου, (στους θαλαμους των βομβων και στους πολυβολητες) ηταν ανοικτοτερο απο το RLM65? Κατι σαν Light Grey?? Αν γνωριζει καποιος ας μου δωσει τα φωτα του.  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
Απ: Heinkel-111 Italeri στην 1/72
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 14, 2012, 09:18:55 μμ »
Προφανώς εννοείς το σκούρο γκρί RLM66 για το κόκπιτ και όχι RLM65 που ειναι το ανοιχτό γαλάζιο των κάτω επιφανειών!
Φωλέες σκελών και χωρος βομβών ήταν ανοιχτό γκρί RLM02 - και αν θυμαμαι καλά και το εσωτερικό της ατράκτου (πλήν κόκπιτ βεβαίως).

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 14, 2012, 09:33:32 μμ »
Προφανώς εννοείς το σκούρο γκρί RLM66 για το κόκπιτ και όχι RLM65 που ειναι το ανοιχτό γαλάζιο των κάτω επιφανειών!
Φωλέες σκελών και χωρος βομβών ήταν ανοιχτό γκρί RLM02 - και αν θυμαμαι καλά και το εσωτερικό της ατράκτου (πλήν κόκπιτ βεβαίως).
Ακριβώς!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 14, 2012, 11:11:54 μμ »
Ευχαριστω παιδες για τις πληροφοριες!! Συγνωμη εκανα λαθος, το RLM66  black gray της Luftwaffe εννοουσα, μπερδευτηκα. Προχωραμε ακαθεκτοι λοιπον!  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Palanadine

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Παναγιώτης-Δημήτριος Γρηγορίου
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 15, 2012, 01:14:46 πμ »
 Καλή αρχή κι από μένα, ακούγεται πολύ ενδιαφέρον το χειμερινό καμουφλάζ!  ::salut::
"We cannot direct the winds, but we can adjust the sails"

Αποσυνδεδεμένος FANTOMAS......

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: καρδιτσα
  • Φωτοπουλος Νεκταριος
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 15, 2012, 01:49:34 μμ »
καλη αρχη και απο εμενα ::salut:: :wink:
Φωτοπουλος Νεκταριος

Αποσυνδεδεμένος Aeon

• Ηλίας
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Tρίκαλα
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 16, 2012, 02:22:35 πμ »
Καλή αρχη κ'απο μένα. ::salut::
«Ο tempora! Ο mores!»

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 16, 2012, 03:15:49 πμ »
Καλη αρχη!Ωραιο θεμα!
 ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 16, 2012, 12:17:47 μμ »
Ευχαριστω πολυ παιδες, να ειστε καλα. Καλημερα!

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 09, 2012, 05:44:32 πμ »
Παιδια γεια σας και παλι! Ενα "μικρο" update απο την προοδο του Γερμανου! Ξεκινωντας λοιπον, επειδη δεν εχω ξαναφτιαξει βομβαδιστικο, για τα δικα μου δεδομενα δεν ηξερα απο που να ξεκινησω. Ετσι ειπα να αρχισω απο τα περιφεριακα σιγα σιγα, φτιαχνωντας τις ζωνες προσδεσης απο αλουμινοφυλο νες καφε και καλυπτωντας τον πατο του Σ/Π με φυλο πλαστικου στα φτερα για να μη φαινεται το κενο μεσα στα φτερα. Στη συνεχεια συγκεντρωσα ολα τα κομματια, πιλοτηριο, ελικες, σπιννερ Σ/Π τροοχους, πολυβολα, βασεις κλπ, τα ασταρωσα και τα εβαψα συμφωνα με πληροφοριες που συγκεντρωσα απο κατι αρχεια pdf που μου εδωσε ο φιλος PzPanos και τον ευχαιστω και απο εδω! ::salut::
Επειτα επιασα το κοκπιτ, αφου το περασα δυο χερακια βερνικι, του εκανα ενα wash με Burnt Umber αλλα δεν ειμαι σιγουρος κατα ποσο ακριβες ειναι αυτο το λαδι για γερμανικο  κοκπιτ WW2, αν γνωριζει καπιος ας δωσει τα φωτα του. Κατασκευαστικα μπορω να πω οτι ειναι οτι χειροτερο εχω φτιαξει μεχρι τωρα..... Για παραδειγμα, η ενωση φτερων ατρακτου ειχε κατι κενα που ουτε 3 κιλα στοκος δεν καλυπτε αυτο το χαλι... Το μονο καλο που εχω να επισημανω, ειναι το πισω μερος της ατρακτου που κολλησε χωρις πολλα διορθωματα. Αφου λοιπον το βουτηξα στον στοκο, τριβοντας ολημερης και ολονυχτης και στολιζοντας το με πολλα κοσμητικα επιθετα και ευχες, του εριξα λιγο νερο με σαπουνι για να φυγουν οι βρωμιες και οι σκονες. Τελος ασταρωμα και το αφησα να ξεκουραστει, μαζι μ αυτο κι εγω αφου πηρα ενα κουτι ηρεμηστικα για να αποθεραπευτω απ την "ευχαριστη" και "διασκεδαστικη" μοντελιστικη εμπειρια που ειχα μεχρι τωρα με αυτο το αριστουργιματικο  κιτ  :twisted: Αυτα μεχρι εδω, ακολουθει βαψιμο με παραλαγη σπλιντερ και ειδωμεν μετα με το λευκο Winter πως θα γινει... Ο Θεος βοηθος!!!  Φυσικα καθε διορθωσεις συμβουλες επισημανσεις ειναι δεκτες.
 Παρακατω παραθετω μερικες φωτογραφιες απο την προοδο του μοντελου.  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 09, 2012, 09:19:08 πμ »
Μπορεί να στα έβγαλε τα συκώτια με το κουτάλι, το έφερες όμως βόλτα μια χαρά. Αντε, καλά βαψίματα!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος panagis_48

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 09, 2012, 10:31:31 πμ »
ωραίο θα βγει .
Ποτέ μην τα βαζεις με έναν ηλίθιο,
θα πρέπει να πέσεις στο επίπεδο του,
και θα σε νικήσει λόγω εμπειρίας.....

Αποσυνδεδεμένος Μιχαλης

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 10, 2012, 02:52:40 μμ »
Φίλε μου πολύ ενδιαφέρων θέμα έχεις διαλέξει,και έχεις κάνει πολύ καλή και σχολαστική δουλειά,καλή συνέχεια λοιπόν ::salut::

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
Απ: Heinkel He-111 [Italeri στην 1/72]
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 10, 2012, 08:19:42 μμ »
Παιδες ευχαριστω! Τα δυσκολα κατασκευαστικα περασαν, τωρα βαψιματακι, σπλιντερ με RLM 70, 71 για τις πανω επιφανειες και RLM 65 για την κατω μαζι με κιτρινο στις ακρες των πτερυγων. Καπου εδω ομως προβληματιζομαι για το σκιασμα των κιτρινων σημειων. Να γινει preshading αλλα με το φοβο μηπως χτισει το χρωμα για να καλυψει το σκουρο καφε της προσκιασης, η να βαφτει κανονικα το χρωμα αλλα να προσπαθησω να κανω Postshading εκει με πολυ αραιωμενο μαυρο??? Δωστε μου τα φωτα σας παιδες

Αυτη ειναι η παραλλαγη που σκεφτομαι να κανω

Αποσυνδεδεμένος yiamyiam

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 14, 2012, 06:38:11 μμ »
Καλησπέρα, πείρα και εγώ το ίδιο μοντελάκι και θα ήθελα να ρωτήσω ποια χρώματα να χρησιμοποιήσω (της habrol) για τον πρώτο χρωματισμό που δίνει η Italeri, για το καμουφλάζ. Στο εσωτερικό από τις ρόδες θα βάλω το ίδιο χρώμα που έχει από κάτω ή αυτό που θα βάλω για το εσωτερικό; Επίσης στις αναρτήσεις μου λέει να βάλω (αν θυμάμαι καλά) το ίδιο σκούρο που έχει η παραλλαγή στο πάνω μέρος, είναι σωστό αυτό;
Υπάρχει κάποιος οδηγός για τα σωστά χρώματα; Υπάρχουν κάπου φωτό από ένα τελειωμένο μοντέλο για να δω;
Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω αν τα κενά που ίσως δημιουργηθούν μπορώ να τα κλείσω με κόλα ή πρέπει να βρω και να βάλω στόκο;
Σας ευχαριστώ.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 14, 2012, 07:12:33 μμ »
Παιδες ευχαριστω! Τα δυσκολα κατασκευαστικα περασαν, τωρα βαψιματακι, σπλιντερ με RLM 70, 71 για τις πανω επιφανειες και RLM 65 για την κατω μαζι με κιτρινο στις ακρες των πτερυγων. Καπου εδω ομως προβληματιζομαι για το σκιασμα των κιτρινων σημειων. Να γινει preshading αλλα με το φοβο μηπως χτισει το χρωμα για να καλυψει το σκουρο καφε της προσκιασης, η να βαφτει κανονικα το χρωμα αλλα να προσπαθησω να κανω Postshading εκει με πολυ αραιωμενο μαυρο??? Δωστε μου τα φωτα σας παιδες

Αυτη ειναι η παραλλαγη που σκεφτομαι να κανω

Προσωπικά, αφού θα έκανα την προσκίαση, θα κάλυπτα τις περιοχές που θα βάφονταν κίτρινες, θα τελείωνα το υπόλοιπο βάψιμο κάτω-πάνω, και στο τέλος θα αφαιρούσα τη μασκοταινία από εκείνη την περιοχή, θα κάλυπτα ΠΟΛΎ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚʼ τις ήδη βαμμένες περιοχές (και σε αρκετή απόσταση μάλιστα από τα κίτρινα σημεία, κίτρινο/ λευκό και κόκκινο είναι ότι χειρότερο για υπερψέκασμα....) και μόνο τότε θα ψέκαζα το κίτρινο.

Μπορείς βέβαια πολύ άνετα να κάνεις και το ανάποδο - πρώτα τα κίτρινα, μασκάρισμά τους, και μετά την υπόλοιπη παραλλαγή. Ανάλογα τα κέφια!

Ούτε θα χτίσει, ούτε θα εξαφανίσει την προσκίαση.

Καλησπέρα, πείρα και εγώ το ίδιο μοντελάκι και θα ήθελα να ρωτήσω ποια χρώματα να χρησιμοποιήσω (της habrol) για τον πρώτο χρωματισμό που δίνει η Italeri, για το καμουφλάζ. Στο εσωτερικό από τις ρόδες θα βάλω το ίδιο χρώμα που έχει από κάτω ή αυτό που θα βάλω για το εσωτερικό; Επίσης στις αναρτήσεις μου λέει να βάλω (αν θυμάμαι καλά) το ίδιο σκούρο που έχει η παραλλαγή στο πάνω μέρος, είναι σωστό αυτό;
Υπάρχει κάποιος οδηγός για τα σωστά χρώματα; Υπάρχουν κάπου φωτό από ένα τελειωμένο μοντέλο για να δω;
Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω αν τα κενά που ίσως δημιουργηθούν μπορώ να τα κλείσω με κόλα ή πρέπει να βρω και να βάλω στόκο;
Σας ευχαριστώ.

Καλησπέρα και  ::welcome_model:: !

Για τα χρώματα σε Humbrol, καλύτερα να μας πεις ποια προτίνει η Italeri, αν και συνήθως τα αεροσκάφη αυτά ήταν βαμμένα με RLM 02 στις εσωτερικές επιφάνειες (πιλοτήριο, φωλέες Συστήματος Προσγείωσης, καταπακτή και όλες οι θυρίδες που τα κάλυπταν).

Σε Humbrol αυτό - κατά προσέγγιση - είναι το Hu 92. Αλλιώς με αναμείξεις επί αναμείξεων...

Τα κενά που σίγουρα θα δημιουργηθούν, καλύτερα να τα καλύψεις με στόκο παρά με κόλλα. Πρώτον γιατί θα δώσει καλύτερο αποτέλεσμα, και δεύτερον, με την πολλή την κόλλα το πιθανότερο είναι να γίνει μεγάλη ζημιά. Μπορείς να μειώσεις το μέγεθος των κενών, και κατά συνέπεια την ώρα που θα στοκαροτρίβεις, κάνοντας πολλές στεγνές δοκιμές (a.k.a. "dry fits") για να φέρεις όσο πιο κοντά γίνεται τα κομμάτια σε μια καλή εφαρμογή.

Spoiler (hover to show)

Τα σκέλη (οι αναρτήσεις που αναφέρεις), βάφονται με το ίδιο χρώμα όπως το εσωτερικό -> RLM 02. Οι ρόδες αυτές καθαυτές, μαύρες και οι ζάντες κάποιο πολύ σκούρο γκρι.

Οι κάτω επιφάνειες βάφονταν με RLM 65 (Humbrol 65), ενώ οι από πάνω με RLM 70 / 71 (Humbrol 91/ 116).

Πάντα οι αντιστοιχίες σε Humbrol είναι με μεγάλη επιφύλαξη!

Αποσυνδεδεμένος yiamyiam

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 14, 2012, 07:46:45 μμ »
Σε ευχαριστώ πολύ!
Μήπως ξέρεις που μπορώ να δω κάποια φωτό;
Το μοντελάκι αυτό είναι το δεύτερο που κάνω μετά από 20 περίπου χρόνια, οπότε είμαι λίγο αρχάριος, θα το ξεκινήσω και ελπίζω να βγει καλό.
Να ρωτήσω κάτι ακόμη, υπάρχει κάποια αξιολόγηση στις εταιρείες που παράγει τα μοντέλα (αν είναι πιο καλή για παράδειγμα η italeri ή η airfix);

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 14, 2012, 07:50:36 μμ »
Φιλε Παναγιωτη σ ευχαριστω για τη συμβουλη σου, μαλλον ετσι θα το κανω!  :wink:

Φιλε yiamyiam, οσο για τα σκελη προσγειωσης που λες, ειναι οπως γραφει παραπανω ο Παναγιωτης, τα σκελη RLMO2. Οι αναρτησεις που εχουν προστατευτικο "λαστιχακι" απ εξω, αυτο γινεται με μαυρο matt. Οι τροχοι εσωτερικα γινονται με μαυρο και αυτοι και το λαστιχο με tyre black, αν παλι δεν εχεις αυτο το χρωματακι βαψε τα με μαυρο και αυτα. Ολα αυτα παντοτε τα γραφω με καθε επιφυλαξη, κι εγω τα εβαψα ολα με πληροφοριες και φωτογραφιες που μου εδωσαν φιλοι και απο το ιντερνετ. Φωτογραφιες αν ειναι μπορω να σου στειλω καποια λινκ να παρεις ματι!  :wink:

Χρηστος

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 14, 2012, 07:55:15 μμ »
Σε ευχαριστώ πολύ!
Μήπως ξέρεις που μπορώ να δω κάποια φωτό;
Το μοντελάκι αυτό είναι το δεύτερο που κάνω μετά από 20 περίπου χρόνια, οπότε είμαι λίγο αρχάριος, θα το ξεκινήσω και ελπίζω να βγει καλό.
Να ρωτήσω κάτι ακόμη, υπάρχει κάποια αξιολόγηση στις εταιρείες που παράγει τα μοντέλα (αν είναι πιο καλή για παράδειγμα η italeri ή η airfix);

Καλή επανεκκίνηση λοιπόν! Υπάρχει αξιολόγηση μοντέλων τόσο ως προς τα διαθέσιμα κιτ, όσο και από τελειωμένα μοντέλα. Μια απλή αναζήτηση στο ίντερνετ θα σου βγάλει σελίδες αποτελέσματα...

Για το He 111 πάντως, τα καλύτερα (και ακριβότερα) στην 1/72, είναι τα κιτ της Hasegawa. Ακολουθούν σε ποιότητα τα κιτ της Revell, τα οποία είναι ουσιαστικά αντίγραφα της πρώτης! - αλλά αρκετά φθηνότερα. Της Italeri είναι αρκετά παλιά, αλλά σε κάποια σημεία υπερτερούν των πρώτων, όπως πχ στο σχήμα και μέγεθος του ουραίου τμήματος.

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 14, 2012, 07:59:48 μμ »

Της ρεβελλ το εχω αλλα δεμ το εχω φτιαξει ακομα. Ποιοτικα δεν εχει σχεση με τις ιταλερι σε τιποτα αλλα αυτο που λες για το πισω μερος της ατρακτου ισχυει νομιζω.

Yiamyiam η γνωμη μου ειναι αφου εχεις χρονια να ασχοληθεις με το αθλημα να κανεις μια αρχη γι αναπροσαρμογη και πειραματισμο με αυτο που ειναι και φτηνο και στη συνεχεια να παρει κατι καλυτερο ποιοτικα να το προσεξεις κα ιπερισσοτερο  :wink:

Αποσυνδεδεμένος yiamyiam

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 14, 2012, 08:12:18 μμ »
Αυτή είναι και η λογική η δική μου όσο πιο φτηνό στην αρχή και μετά βλέπουμε. Για να πω και τον πόνο μου αν και ξεφεύγει από το θέμα, θέλω να φτιάξω το cutty shark και είμαι ανάμεσα στο μοντέλο τις airfix και στις revell. Παλαιότερα είχα κάνει ένα άλλο καράβι από την airfix και μου φάνηκε βουνό, ποιοτικά δεν ξέρω τι είναι πιο καλό. Τα μοντελάκια τα αγοράζω από τον Καλφάκη έχει μεγάλη ποικιλία που σε μπερδεύει, αυτός μου έστειλε και τα χρώματα της Habrol, να προτιμάω άλλη μάρκα σε χρώμα (βάψιμο με πινέλο); 

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 14, 2012, 08:17:52 μμ »

Ολοι μας με χαμπρολακια ξεκινησαμε! Μια χαρα ειναι, τωρα απο εκει κι επειτα οτι βολευει τον καθενα. Και τα ακρυλικα καλα ειναι και τα σμαλτα επισης για πινελακι, απλα τα ακρυλικα μου φαινονται πιο "ευκολα" στη χρηση. Παντα κατα τη δικη μου προσωπικη αποψη.

Αποσυνδεδεμένος yiamyiam

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 14, 2012, 08:47:10 μμ »
Για το επόμενο μοντέλο να προτιμήσω της Revell; Για το καράβι που ρώτησα ξέρεις κάτι;

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 14, 2012, 08:50:26 μμ »
 Για να μην εκτροχιάζουμε το θέμα του φίλου tito, καλύτερα να ρωτήσεις εδώ για πλοία : http://www.modelclub.gr/forums/index.php/board,11.0.html

Αποσυνδεδεμένος yiamyiam

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 14, 2012, 09:48:01 μμ »
Οι οδηγίες για τα χρώματα λένε για τα σκέλη χρώμα το σκούρο της παραλλαγής  91, για το εσωτερικό έχω το 31 ενώ για το ανοιχτό της παραλλαγής το 86, τι να κάνω; Στο πιλοτήριο να βάλω και εκεί το 31 ή κάτι άλλο;

Tags: he-111