Αποστολέας Θέμα: Danish Cuirassier - 17th century.  (Αναγνώστηκε 1340 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος xristosstergiou

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
Danish Cuirassier - 17th century.
« στις: Ιανουαρίου 11, 2012, 12:08:16 μμ »
Οι cuirassier εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στα πεδία των μαχών της Ευρώπης το δεκατοπέμπτο αιώνα, και αποτέλεσαν την συνέχεια των ιπποτών του μεσαίωνα. Η λέξη είναι γαλλική και έχει σαν ρίζα της τον όρο cuirass που ήταν ο μεταλλικός θώρακας που φορούσαν οι αναβάτες. Το καινοτόμο στον τρόπο μάχης των cuirassiers ήταν ότι εγκατέλειψαν την χρήση της λόγχης ώς βασικού τους όπλου και τη θέση της πήρε η πιστόλα. Εξελικτικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπάρχει η εξής διαδοχή men at arms/ Knigths > demi - lancers > cuirassiers > napoleonic era cuirassiers. Με κύριο χαρακτηριστικό την σταδιακή απλούστευση της πανοπλίας και την αλλαγή του βασικού όπλου. Η τελευταία εμφάνιση τους στα πεδία των μαχών ήταν στις αρχές του Α' Π.Π. Τώρα πλέον για κάποιες χώρες (Αγγλία) αποτελούν τελετουργικό σρατιωτικό άγημα (συνοδεύουν την άμαξα της βασιλισσας.... ::glossa::)

Η φιγούρα είναι της Pegaso στα 54mm. Παρουσιάζει ένα Δανό cuirassier της εποχής του 30ετούς πολέμου, στην αρχή το πήγαινα για γερμανό αλλά όταν έφτασα στο λάβαρο και από ψάξιμο έπεσα στο βασιλικό δανικό coat of arms, κίτρινο φόντο, μπλέ λιοντάρι (ένα έως τρία) και κόκκινες καρδιές, είπα τέλος! Αυτό είναι! ::glossa:: Και ειδού..... ::arrowred::

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας?! Η σημαία της Δανίας, αποτελούσε κατά τον Μεσαίωνα 12-14αιωνας τη πολεμική σημαία της Αγίας Γερμανικής Αυτοκρατορίας. (Μετά επικράτησε ο δικέφαλος αετός, όπως και στις μέρες μας...)

Τα σχόλια περισσότερο από ευπρόσδεκτα! ::salut::
Οι βιτρίνες αποδεικνύονται πάντα μικρές...!

Αποσυνδεδεμένος Salonikios

• Scale 1/35
  • *
  • Μια ζωή την έχουμε!
Απ: Danish Cuirassier - 17th century.
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 11, 2012, 03:06:17 μμ »
Η παρουσίαση του κειμένου Χρήστο όπως πάντα υπέροχη, να προσθέσω ότι και το δεύτερο Regiment οι Carabiniers πήραν και αυτοί τον ίδιο μεταλλικό θώρακα απο τους Θωρακοφόρους.
Στην φιγούρα, μπορώ να πώ ότι είναι η κορυφαία δουλειά σου που έχεις κάνει μέχρι τώρα βέβαια πήγες και στα δύσκολα γρήγορα.
Αν θέλεις μια πιο αυστηρή κριτική θα έλεγα ότι στο καφέ του αλόγου θέλει περισσότερη δουλειά, ενώ σε κάποια σημεία όπως το κομμάτι δέρματος που κρατάει το σπαθί (δεν ξέρω πώς λέγεται) δεν δείχνει καθόλου δερμάτινο,οπως και τα γκέμια. Απο την άλλη όμως μου αρέσει η μεταλλική πανοπλία ενώ και το κάτω μέρος των ποδιών του αλόγου (άσπρο-μαύρο) είναι πολύ καλό ενώ καλό είναι και το λάβαρο.
Γενικά είναι εμφανής η βελτίωση σου, άντε και σε ανώτερα με την επόμενη  ::salut::
Αναλυτικά οι δουλειές μου εδώ:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,21161.0.html

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 12, 2012, 12:05:09 πμ »
Θεόφιλε ευχαριστώ για τα σχόλια, προτίστως για τα αυστηρά!

Spoiler (hover to show)

Επί του θέματος τώρα....για τις δερμάτινες επιφάνειες είμαι όλος αυτιά (εεε μάτια!) αν θές να προτείνεις κάτι (δέχομαι και πμ ::glossa::)! Το σημείο στο σπαθί δεν μου καθόταν και σε εμένα καλά...αλλά δεν ήξερα τι να κάνω! Τα άλογα είναι δύσκολα δεν λέω, και ίσως δεν ήταν ακόμη η ώρα τους, αλλά ήταν καημός να βάψω ένα...γίναν δύο! ::glossa::

Τέλος να πώ ότι τα χρώματα είναι vallejo και lifecolor, ότι ο φελλός της βάσης είναι από praktiker (χρησιμοποιείται σαν λαβή για να κάνεις τριβείο ντυνοντάς το με γυαλόχαρτο, περίπου 3ευρώ) και ότι τα φυτά είναι αληθινά από τη φλούδα πουρναριού...

Υ.Γ. Η "αυστηρή" κριτική είναι πάντα ευρόσδεκτη καθώς μεγάλο κομμάτι μπορεί να είναι πράγματα που δεν τα βλέπει κανείς και έτσι εμπλουτίζεται η οπτική του γωνία μελλοντικά! 8) (είπα τη φιλοσοφία μου πάλι....) ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος lewton

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Πειραιας - Κορυδαλλος
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 12, 2012, 09:04:06 πμ »
Μια χαρα ειναι!! Αλογα, πανοπλιες, δερματινα.. δυσκολα πραγματα αλλα οκ το πας  8)
Τωρα για να πουμε και καμια λεπτομερεια... εμενα, σε αντιθεση με τον Θεοφιλο, με χαλανε λιγο τα ποδια του αλογου.
Θα ηταν καλυτερα πιστευω να μην ηταν τοσο ξεκαθαρα τα ορια μεταξυ των τριων χρωματων (ασπρο, καφε, μαυρο).
Δεν ξερω αν γινομαι αντιληπτος  :roll:
Εννοω κατι τετοιο: http://brokenarrowbrand.com/images/Horses_Big.jpg

Συνεχισε παντως το εχεις...  ::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 12, 2012, 10:41:57 πμ »
lewton καταλαβαίνω τι λές και όντως θα μπορούσε να γίνει έτσι! :roll:....αλλά μεταξύ μαύρου και καφέ! Από ότι έχω δει στο ίντερνετ όμως μεταξύ άσπρου και μαύρου πρέπει να είναι σαφή τα όρια, μάλιστα αυτό το άσπρο σημείο λέγεται "κάλτσα"! Στο άλογο πάντως δεν μπορώ, ή δεν θέλω :roll:, να επέμβω τώρα...στο επόμενο! :D
Ευχαριστώ! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος lewton

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Πειραιας - Κορυδαλλος
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 12, 2012, 04:43:59 μμ »
όμως μεταξύ άσπρου και μαύρου πρέπει να είναι σαφή τα όρια, μάλιστα αυτό το άσπρο σημείο λέγεται "κάλτσα"!

Οκ πασο τοτε  :mrgreen:
Εννοειται οτι πας για την επομενη..
 ::salut::

Tags: