Αποστολέας Θέμα: WASH & GO...  (Αναγνώστηκε 13873 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
Απ: WASH & GO...
« Απάντηση #75 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2013, 09:42:49 πμ »
Εξαιρετικός και πρωτότυπος όπως πάντα Φιλ!
Νομίζω ότι αν αναμίξεις βερνίκι(ή παρκετίνη) με λίγο χρώμα που θες(ανοιχτό πράσινο ή καφέ)
αναλογα με το αν θες να το καφετίσεις,ή να δώσεις πιο ανοιχτό πράσινο λόγω της βλάστησης,θα ξεπεράσεις εύκολα και την τονικότητα,αλλά και το ανέβασμα του υλικού σε σημεία που δεν πρέπει(λάστιχα,όχθη...)
Αυτό που δεν βλέπω,είναι να γυαλίζει το τζιπάκι απ την μπουγάδα.
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #76 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2013, 10:51:18 πμ »
Φιλ για άλλη μια φορά ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΣ!!!Πέρνεις ένα κοινότυπο και χιλιοφτιαγμένο τζιπάκι (οχι μονο από εσένα) και πρωτοτυπείς!Μου θυμίζεις το BOLERO του RAVEL .....μονότονος ρυθμός που δεν τον βαριέσαι ποτέ!!!

Τώρα αν θέλουμε να διυλίσουμε τον κώνωπα ...το νερό θα μπορούσε να είναι πιό έντονα πράσινο αλλά ταυτόχρονα και πιό θολό,δεν νομίζω οτι μας χαλάει τόσο το χρώμα ,όσο η διαφάνειά του.....θα μπορούσες επίσης στις όχθες να βάλεις καλάμια ή βούρλα που να βγαίνουν μέσα από το νερό όπως και διάφορα άλλα επιπλέοντα μόνο κοντά στις όχθες .....το νερό μοιάζει σχετικά στάσιμο ,οπότε δικαιολογούνταν όλα αυτά!
Και λίγο τριχίτσα στο στήθος της φιγούρας με κάποιο γκρι ....πολύ σπανός ρε παιδί μου!!! ::salut:: ::salut:: ::salut::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #77 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2013, 01:45:32 μμ »
Κατ΄αρχήν ευχαριστώ τους mmaker & c.nemo που το είχα παραμελήσει  :oops:

Λοιπόν...
Είπα σήμερα το πρωί ν΄ ασχοληθώ με τη βάση και το πως θα κρύψω το σκέβρωμα...
Click to see the original size.

Για αρχή την αγριοκοίταξα, όπως κάνει ο  Γκοντόγκιος, τίποτα όμως, παρέμεινε απαθής!!!
Μετά της είπα γλυκόλογα @#$%^(! ΓΚΡ, πάλι τίποτα...
Έτσι είσαι λοιπόν; Τώρα θα δεις! και αρπάζω τα λεπτεπίλεπτα εργαλεία μου... λέω δε γ@μ....ται και πιάνω και την σφάζω.
Ξηλώνω και το τζιπ, χωρίς καταστροφές ευτυχώς, θα χρειαστεί να βάλω μόνο άξονες, αναρτήσεις και ρόδες, σιγά που δεν έχω  ::glossa:: ... και προχώρησα σε νέα βάση, μικρότερη και με μία όχθη.
Η άλλη θα μείνει καβάτζα για κάτι άλλο.
Ιδού λοιπόν:

...έβαλα και τον πιτσιρικά να καθαρίσει, γιατί όπως καταλαβαίνεται έγινε Ο ΧΑΜΟΣ στον πάγκο μου και σε ότι ήταν τριγύρω...

Στη συνέχεια θα πέσουν νέα νερά και ελπίζω να επιτύχει το σχέδιο. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ
« Απάντηση #78 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2013, 03:00:25 μμ »
Χαρα στο κουραγιο σου φιλε....

Ειμαι σιγουρος οτι θα το σωσεις στο τελος....και θα βγει και καλυτερο.Οσο για το χρωμα στο νερο φροντισε να το κανεις πιο λασπωμενο.......αλλιως ετοιμασου για  ::pop:: ::pop::
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος crocark

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #79 στις: Οκτωβρίου 17, 2013, 08:30:55 μμ »
Αν μου επιτρέπετε, καθότι άσχετος συγκριτικά λόγω αραιής τριβής με το αντικείμενο, αλλά αρκετά έμπειρος σε σχέση με τα ακρυλικά γενικά (και θεωρώ ότι το νερό της vallejo πρέπει λογικά να είναι κι αυτό ακρυλικό) και παθών σε όλα τα μέχρι τώρα πειράματά μου με το νερό μια γνώμη ... Η συστολή που κάνουν τα υλικά προς το κέντρο της μάζας τους δε θα μπορούσε να έχει παρά αυτό το αποτέλεσμα και παρότι δόθηκε όλο αυτό το ύψος σε στρώσεις - πράγμα σωστό γενικά (edit - το να αποδίδεται σε στρώσεις το σωστό κι όχι το να γίνεται τόσο ψηλό). Όποτε έχω δει πραγματικά λατρευτά αποτελέσματα με νερό, πάντα αυτό ήταν λεπτότατο και η απόδοση του βάθους γινόταν με βαφή. Ευκαιρία να παραθέσω εδώ το παρακάτω βίντεο:

http://woodlandscenics.woodlandscenics.com/show/video/TipsnTechniques_RealisticnWaterEffects

Πως όμως βυθίζεις ένα τζιπ σε λίγο βάθος; Το μόνο που σκέφτομαι είναι να το πάρεις μισοτελειωμένο και να το τρίψεις από κατω μέχρι του βάθους που το θέλεις βυθισμένο. Αλλά πάλι μιλάμε για κάτι απίστευτα απαιτητικό γιατί πρέπει να το κάνεις να "σβήνει όμορφα". Ή να "θολώσεις" αρκετά το νερό.

Τέλος, θεωρώ προσωπικά τη λύση του  κοψίματος στη μέση και την απόδοση της μιας όχθης ορθή επιλογή, όχι τόσο για το λόγο του σκεβρώματος της βάσης, που ούτως ή άλλως θα μπορούσε να καλυφθεί (ίσως χρειαστεί έτσι κι αλλιώς), αλλά για να γίνει δυνατή η επανατοποθέτηση του νερού στο χώρο (να γύρει ελαφρώς όλη η κατασκευή) ώστε να φαίνεται κατά το δυνατόν επίπεδο και όχι κοίλο.

Φιλικά.

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #80 στις: Οκτωβρίου 17, 2013, 11:12:01 μμ »
Ευχαριστώ για τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου, τα οποία συνέπεσαν και με το τέλος του εγχειρήματος.
Το τζιπ τελικά δεν το βύθισα, απλά έκοψα τις ρόδες κατά τα 2/5 περίπου και το ακούμπησα στη τελευταία στρώση, λίγο πριν στεγνώσει, πιέζοντας ελαφρά. Το αποτέλεσμα δεν είναι και άσχημο, απλά μου υπενθύμισε... να μην ξανασχοληθώ με "νερά" στο άμεσο μέλλον.

Αυτά και τέλος, πάει στη βιτρίνα  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος STEINER

• ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: BUGATSUANA
« Απάντηση #81 στις: Οκτωβρίου 18, 2013, 12:14:18 πμ »
μπράβο σου, απο δω τόχες, απο κεί τόχες, τόφερες στα ίσα του,  ::good_job_smilie:: σαν λεπτομέρεια,  το μόνο που λίγο μου φαίνεται κάπως, είναι ότι η φιγούρα δε δημιουργεί βούλιαγμα στα καθίσματα, μπορεί και να κάνω λάθος, αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια, τα ουσιώδη , δηλ. το τζιπ και η βάση είναι πολύ ωραία δουλειά ::salut::
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #82 στις: Οκτωβρίου 18, 2013, 12:28:59 πμ »
Φιλ εγώ δε νομίζω οτι είναι από τα καλυτερά σου ,χωρίς να έχει κατι που να χτυπάει άσχημα ,σε παίδεψε, το παιδεψες και αυτό μάλλον σε κούρασε και ήθελες να το βγάλεις από πάνω σου!Το βρίσκω και μπουκωμένο θα έλεγα, με αρκετα νεκρά σημεία στο έδαφος.....με το κόψιμο της βάσης τελικά χάθηκε αυτό που είχες αρχικά στο μυαλό σου!Είμαι σίγουρος οτι με το επόμενο θα δώσεις ρέστα ,οπως το συνηθίζεις άλλωστε!!!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #83 στις: Οκτωβρίου 18, 2013, 08:55:59 πμ »
Θόδωρε, Σταμάτη ευχαριστώ πολύ για την κριτική σας, η οποία αντικατοπτρίζει και την πραγματικότητα.
Σίγουρα η πρώτη βάση έδινε  μία καλύτερη αίσθηση...αλλά προτίμησε να μου την σπάσει σκεβρώνοντας  :twisted: :twisted:
Το μόνο θετικό, σαν προσωπικό στοίχημα  :lol: , ήταν ότι κατάφερα να φτιάξω-συρράψω την φιγούρα, κάτι που εκ των υστέρων με ικανοποίησε πολύ και θεώρησα ότι θα ήταν κρίμα να παραμείνει στην άκρη, σε ένα κουτί...
Όμως δεν πειράζει, η χαρά του να μοντελάρεις δεν εξαρτάται από το αποτέλεσμα αλλά από την ίδια την ενασχόληση.  :D
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος crocark

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #84 στις: Οκτωβρίου 18, 2013, 10:06:07 πμ »
Ναι. Πολύ πολύ καλό! Σίγουρα δεν αποδίδει αυτό που είχες στο μυαλό σου αρχικά, αλλά συμμαζεύτηκε και δεν κοντράρει τη φυσική τόσο όσο πριν :) Λίγο μόνο. Εκτός από το κάθισμα που λέει ο φίλος, επιπλέον το νερό στις ζάντες που θα πρέπει να είναι ίσως πιο διάφανο ή "πιο διάφανο" (να πρασινίζει λίγο για να φεγγίζει η ζάντα και καλά). Πράγματα όμως που είναι έτσι κι αλλιώς τρελές λεπτομέρειες και δύσκολα - απαιτητικά. Αλήθεια, στο νερό τι έκανες και το άλλαξες τελικά; Τελείως διαφορετικό και πολύ πιο φυσικό. Στους 10 - 20 πόντους βάθους δεν ξέρω υπό ποιες συνθήκες θα μπορούσε να φαίνεται τόσο μπλε, αλλά σίγουρα θα υπάρχουν κάποιες τέτοιες συνθήκες. Μπράβο για όλα. Και γιατί δεν το εγκατέλειψες :)

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #85 στις: Οκτωβρίου 18, 2013, 03:31:43 μμ »
Στους 10 - 20 πόντους βάθους δεν ξέρω υπό ποιες συνθήκες θα μπορούσε να φαίνεται τόσο μπλε, αλλά σίγουρα θα υπάρχουν κάποιες τέτοιες συνθήκες. Μπράβο για όλα. Και γιατί δεν το εγκατέλειψες :)

...το τόσο μπλε, οφείλεται αποκλειστικά στο φόντο, γιατί δεν έχω ρίξει στο νερό καθόλου μπλε.
Οπότε, όλα είναι σχετικά με το περιβάλλον, τη γωνία θέασης και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο επηρεάζει...
Θα το δείτε στην έκθεση και βγάλτε τα συμπεράσματά σας  :mrgreen:
Όσο για το νερό, χρωμάτισα τον βυθό χωμάτινο και έριξα μόνο 2 λεπτές στρώσεις "νερό" vallejo, την πρώτη με σκούρο πράσινο + καφέ (μελάνια) και τη δεύτερη μόνο λίγο πράσινο.

Αποσυνδεδεμένος crocark

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #86 στις: Οκτωβρίου 18, 2013, 05:18:11 μμ »
...το τόσο μπλε, οφείλεται αποκλειστικά στο φόντο,

Η πλάκα είναι ότι το διαβάζω και πάλι δεν καταλαβαίνω για κάμποση ώρα. Είναι που λέμε πως κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Έπρεπε να το είχα δει και καταλάβει.
Όσο για το νερό, χρωμάτισα τον βυθό χωμάτινο και έριξα μόνο 2 λεπτές στρώσεις "νερό" vallejo, την πρώτη με σκούρο πράσινο + καφέ (μελάνια) και τη δεύτερη μόνο λίγο πράσινο.
Οπότε έχεις κάνει τα πάντα και είναι τέλειο. Ωραίος :) Καλή επιτυχία στην έκθεση  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #87 στις: Οκτωβρίου 18, 2013, 06:01:09 μμ »
Οπότε έχεις κάνει τα πάντα και είναι τέλειο. Ωραίος :) Καλή επιτυχία στην έκθεση  ::salut::

Tα πάντα... τρόπος του λέγειν...
Όσο για το τέλειο... σίγουρα δεν είναι η λέξη που αρμόζει! Μάλλον η λέξη καλό(ούτσικο) είναι η αρμόζουσα.
Ευχαριστώ πάντως για τα σχόλιά σου. Ελπίζω να βρεθούμε στην έκθεση  :D

Αποσυνδεδεμένος Τσάπανος Γεώργιος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #88 στις: Οκτωβρίου 18, 2013, 07:42:55 μμ »
Φίλιππα ακόμη μια πολύ ωραία δουλειά που σε χαρακτηρίζει. Επειδή και 'γω από φωτογραφίες θέλω να εμπνέομε, κρίμα που απέτυχε ή πρώτη προσπάθεια, σαν σύλληψη μου άρεσε περισσότερο, πάντως και αυτό δεν πάει πίσω. ::salut::
ΤΙΜΗ Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗ ΚΙΝΟΥΝΤΕΣ

Αποσυνδεδεμένος Βασιλακης Ιωαννης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
« Απάντηση #89 στις: Οκτωβρίου 18, 2013, 11:23:48 μμ »
Το αποτέλεσμα δεν είναι και άσχημο, απλά μου υπενθύμισε... να μην ξανασχοληθώ με "νερά" στο άμεσο μέλλον.

Μουσκεμα τα εκανες  ::glossa::
Ωραιο Φιλιππε   ::thumbleft::

Αποσυνδεδεμένος svyatoslav

• Κυριακος Γκογκας
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κορινθος-Σερρες
« Απάντηση #90 στις: Οκτωβρίου 20, 2013, 07:49:41 μμ »
Ta σεβη μου Φιλιππε. Ειναι μια καλη προσπαθεια(κατσε να δεις την δικη μου που κριτηκαρω κιολας ::glossa::) απλα το νερο δεν συγχωρει λαθη και αμελειες.
Πολυ καλα εκανες και το παλεψες μεχρι το τελος. Μονο και μονο για την τροποποιημενη φιγουρα αξιζει ο κοπος.
Αντε το επομενο τζιποειδες στην ερημο να ισιωσεις :lol:

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #91 στις: Οκτωβρίου 20, 2013, 08:36:09 μμ »
Τι να γράψω τώρα  :roll: ... δεν μου αρέσει, βαρετό είναι ... πάλι τζιπάκι βρε ... Francis Ford Coppola  ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #92 στις: Οκτωβρίου 20, 2013, 08:58:43 μμ »
Αααα τα καταφερες παλι Φιλ.Μερικα ομως πραγματακια θα στα  ::punch:: απο κοντα σε λιγο.
Τασος ::salut::

Tags: willys Jeep