Αποστολέας Θέμα: Πάνθηρας....Γενίτσαρος (Dragon 1/72)  (Αναγνώστηκε 2235 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Συνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
Πάνθηρας....Γενίτσαρος (Dragon 1/72)
« στις: Ιανουαρίου 03, 2012, 07:46:53 μμ »
Στη διάρκεια του ΒΠΠ, οι ʼγγλοι αιχμαλώτισαν έναν μικρό αριθμό Πανθήρων, του οποίους φυσικά και χρησιμοποίησαν. Ο πιο διάσημος από αυτούς ήταν ο επονομαζόμενος "Cuckoo", ένας Πάνθηρας G, μεσαίας (μάλλον) παραγωγής με zimmerit. Καθώς η σύγκριση γινόταν με τα δικά τους...υπεράρματα  :mrgreen:, ο Πάνθηρας ήταν μια καλοδεχούμενη προσθήκη. Ο συγκεκριμένος, ανατέθηκε στην 6th Guards Armored Brigade (Coldstream Guards) και επιχειρούσε μαζί με τα Churchills της ταξιαρχίας. Καθώς υπάρχει φωτογραφία του και με χειμερινό καμουφλάζ, προφανώς, επεβίωσε μέχρι και τη Μάχη των Αρδενών, αλλά η τελική τύχη του, (μου) είναι άγνωστη.

Το συγκεκριμένο μοντέλο (Dragon), αποτελούσε την ...ντροπή μου: Παρά τη συνήθεία μου να τελειώνω τα μοντέλα μου, αυτό έμεινε στον πάγκο πάνω από ένα χρόνο  :oops: Ο λόγος ήταν ότι δεν είχα χαλκομανίες για το όνομα, ενώ οι σχετικές προσπάθειες τόσο του Σταύρου όσο και του Μάστορα, απέτυχαν, καθώς το homemade κίτρινο, εξαφανιζόταν κυριολεκτικά, πάνω στο drab του Πάνθηρα. Ευτυχώς βρήκα καρτέλα με κίτρινα γράμματα και έτσι το προχώρησα.

Το μοντέλο είναι αμφιλεγόμενο, καθώς έχει πολύ δυνατά σημεία, αλλά και άλλες τόσες αδυναμίες. Στις...επεμβάσεις/προσθήκες, περιλαμβάνονται η μεταλλική κάννη της RB, το καλώδιο του προβολέα και το μικρό συρματόσκοινο στην δεξιά πλευρά. Επίσης αντικαταστάθηκαν οι κινητήριοι και οι ερπύστριες από αυτούς του Πάνθηρα της Revell, αφού τα συγκεκριμένα κομμάτια του κιτ, αρνήθηκαν επίμονα να συνεργασθούν. Το σχέδιο προβλέπει αρχηγό, φορτώματα και μια απλή βάση (μάλλον κάτι που να θυμίζει το σετ της πρώτης φωτογραφίας). Οι παρατηρητικοί, θα προσέξουν ότι ενα από τα "Ο" στο όνομα είναι στην πραγματικότητα "Q", γεγονός που οφείλεται στην κουλαμάρα μου (έχασα το τελευταίο "Ο" της καρτέλας  :oops: :oops:). Το αστέρι στην οροφή και το σήμα της ταξιαρχίας, ΔΕΝ επαληθεύονται από φωτογραφίες, αλλά θεωρώ λογικό να υπήρχαν για ευννόητους λόγους (Typhoon, Thunderbolt κλπ.)

Ελπίζω να σας αρέσει μέχρι τώρα και περιμένω τα σχόλιά σας. Ειδικότερα, παρακαλώ τους ειδημονες να μου πουν τι λάθη έχω κάνει, καθώς (ως γνωστόν) δεν πολυσκαμπάζω από γερμανικά.

Το αληθινό:

To μοντέλο:

Συνεχίζεται.....

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
Απ: Πάνθηρας....Γενίτσαρος (Dragon 1/72)
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 03, 2012, 07:56:25 μμ »
Αν ήταν Tiger θα ήξερα να σου πω αν είναι σωστό...  :twisted:
Βελτιώθηκες επίσης στο να τραβάς φωτογραφίες βλέπω, ε??  :mrgreen:
Σαν κατασκευή πάντως είναι ωραίο! Αν και νομίζω πως οι στρογγυλές οι σίτες δεν πατάνε πολύ καλά πάνω στο πήγμα. ;)

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 03, 2012, 08:24:27 μμ »
Δημήτρη, πολύ ωραίο χωρίς να γνωρίζω αν είναι σωστό η όχι!!! Ερώτηση ως αδαείς τώρα!!! Τα ξανοίγματα που έχει πάνω, πως γίνονται;;; :wink: ::salut::
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 03, 2012, 10:01:56 μμ »
ωραιότατος ο κούκος-πάνθηρας σας κύριε Δημήτρη
υπέροχο το λάσπωμα στα χαμηλά του
λιγάκι καθαρά φαίνονται τα "πάνω" του και θέλουν λίγο σκόνισμα κατα τη γνώμη μου
έστω και ξεπλυμμένο απο τη βροχή
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος STEINER

• ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: BUGATSUANA
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 03, 2012, 11:02:35 μμ »
καλή χρονιά καταρχήν και να πω ότι   εμένα μου αρέσει  κ.αντιπρόεδρε, ωραία κατασκευή ,  δεν είναι κάτι που το βλέπεις συχνά .  Παρατηρώ κάτι   σαν  μικρό κενό στην ερπύστρια στην φωτό 005  κάτω απο τον 1ο εδαφιαίο ή κάνω λάθος ?

[/img][/url]

και   η απορία:  γιατί  το πόσταρες  στα ΣΥΓΧΡΟΝΑ?  είπαμε, μοντέρνο άρμα ο πάνθηρας αλλά όχι και έτσι !! ::salut::
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αποσυνδεδεμένος Giorgos G

• Αλανθαστος μοντελιστης ειναι αυτος που δεν κανει μοντελα.
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: θεσσαλονικη
  • Μοντελαρετε γιατι.......χανομαστε!
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 12:16:08 πμ »
Χρονια πολλα και καλη χρονια.Δημητρη φοβερο το πανθηρακι για την κλιμακα!θα συμφωνησω με τον Σταυρο για λιγο παραπανω σκονισμα.Το ζιμεριτ ειναι δικο σου η το δινει το κιτ; ::salut:: ::salut::
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 12:40:11 πμ »
Μπράβο Μήτσο... μιά χαρά ο γιαλατζί Πάνθηρας :wink:
ʼντε μπράβο, να ξεφύγεις λίγο από τους εγγλέζικους και αμερικάνικους τενεκέδες ::glossa:: :mrgreen:
Τώρα για την ερπύστρια... αλήθεια τι ακριβώς παίζεται και φαίνεται έτσι :?:
Α και κάτι που νομίζω θα ήθελε μια... ελαφρά τροποποίηση: σκούρηνε λίγο το καφέ του τάκου στα δεξιά. Δείχνει πολύ ανοιχτόχρωμος νομίζω :roll:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 07:52:23 πμ »
όντως το κενό στην ερπύστρια δείχνει άσχημο.
εάν έχεις σκοπό να ξαναπειράξεις το αρματάκι,
πλέον των παραπάνω, πιστεύω ότι 1-2 φιλτράκια (αραιό χρώμα - οτιδήποτε) στα εργαλεία,
θα τα αναδείξουν καλύτερα γιατί τώρα χάνονται.
κάτι άλλο που δείχνει λιγάκι "αφύσικο" για την κλίμακα, είναι το φάρδος της πλαϊνής ράγας ανάρτησης των προστατευτικών ασπιδίων. ίσως φταίει η κλίση της πλαϊνής θωράκισης.
....
τέλος πρωτοχρονιάτικου μαστιγώματος εκ μέρους μου
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 08:20:31 πμ »
Πολύ όμορφη δουλειά!!!!
Δεν έχω καμία εμεπιρία απο τα μικρά, οπότε δεν μπορώ να πώ κάτι,όσο αφορά, τα τεχνικά,
αλλά τελικά διαπστώνω το πράσινο, δεν πάει στα γερμανικά αιλουροειδή....
Αλήθεια τα κίτρινα γράμματα που τα βρήκες???

Συνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 09:03:27 πμ »
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα σχόλιά σας. Κυρίως ευχαριστώ όσους επεσήμαναν τις (αρκετές) ατέλειές του (και το εννοώ - αυτή πρέπει να είναι η λειτουργία του φόρουμ) ::salut::

:arrow: Alex, οι σίτες (όλες) είναι homemade: αυτές που έδινε το κιτ, πήγαν αύτανδρες, ελέω κακών οδηγιών της Dragon και προσωπικής ....γερμανοασχετοσύνης  :oops:. Είναι ευννόητο ότι δεν θα ταίριαζαν ακριβώς. Με γυμνό μάτι πάντως δεν φαίνονται και τόσο...ιπτάμενες
 :arrow: Σταύρο, έχεις δίκιο και για το σκόνισμα και για τα φίλτρα: Θα επιληφθώ, πάραυτα
 :arrow: Δημήτρη, τα ξανοίγματα τα κάνεις με χρώμα λίγο ανοικτότερο του βασικού, είτε με τον αερογράφο, είτε με στεγνό πινέλο
 :arrow: Θόδωρε, ομολογώ ότι το μάτι σου κόβει απίστευτα: Μάλλον κατά τη μεταφορά (από τον πάγκο, στο χαρτόνι φωτογράφησης), η ερπύστρια "άνοιξε". Με γυμνό μάτι, δεν είδα να κάνει κενό (παρότι όντως υπάρχει). Όμως, επειδή αλλού μοντελλάρω και αλλού είναι ο υπολογιστής, θα το τσεκάρω και αν χρειάζεται, θα το διορθώσω.
 :arrow: Γιώργο, το zimmerit είνα του κιτ (γι΄αυτό και είναι πολύ "τακτοποιημένο".
 :arrow: Μάνο, δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα το ερώτημά σου για την ερπύστρια. Αν εννοείς γατί δεν χρησιμοποίησα αυτές της Dragon (DS), ο λόγος ήταν ότι ως μονοκόμματες και λαστιχένιες, δεν προσαρμόζονταν στα δόντια του κινητήριου και κρέμαγαν εντελώς αφύσικα Επίσης, λόγω του σημαντικού πλάτους τους και της τάσης, έκαναν μια ελαφριά "κούρμπα" στο μπροστινό μέρος. Για τους λόγους αυτούς, αντικαταστάθηκαν με τις link 'n lenth της Revell (γι' αυτό και το κενό  :evil: :evil: :evil:)
 :arrow: Ορέστη, τα γράμματα είναι της Berna Decals και τα πήρα από το Τέλφορντ. Δυστυχώς στην καρτέλα δεν είναι τυπωμένο κάποιο σάιτ ::dontknow::

Και πάλι σας ευχαριστώ όλους  ::salut::

ΔΚ

Συνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 09:19:38 πμ »

:arrow: Ορέστη, τα γράμματα είναι της Berna Decals και τα πήρα από το Τέλφορντ. Δυστυχώς στην καρτέλα δεν είναι τυπωμένο κάποιο σάιτ ::dontknow::

To βρήκα το σάιτ: http://flightdecs.ca/a_berna_acc.htm

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 09:22:23 πμ »
To βρήκα το σάιτ: http://flightdecs.ca/a_berna_acc.htm

ΔΚ
Δημήτρη σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 10:21:51 πμ »
Πολύ όμορφο! Σχετικά με το αστέρι στο πάνω μέρος, προσωπικά θα έβαζα και ένα στο deck του κινητήρα και ένα μπροστά και μάλιστα όσο πιο μεγάλο γίνετε, τότε δεν έπαιζες με τα αεροσκάφη...

Οσο για την ερπύστρια, εξέτασε την πιθανότητα να σε καλύψει ένα κατάλληλα βαμμένο μήκος ZTP.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Συνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 02:01:51 μμ »
Mπροστά, σίγουρα δεν είχε αστέρι:

για το ντεκ δεν ξέρω, αλλά εφόσον έβαλα στο καπάκι του πύργου, μου φαίνεται υπερβολικό  ::dontknow::

Το θέμα της ερπύστριας, ήδη το "τακτοποίησα" (λίγη κόλλα έκανε τη δουλειά  :mrgreen:)- για τα υπόλοιπα, παρακαλώ αναμείνατε   ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 02:06:51 μμ »
Κοίτα τώρα να δεις... στη φωτογραφία που έβαλες δείχνει να μην έχει στην αριστερή πλευρά του πύργου το κίτρινο Cuckoo. Εκτός αν είναι πολύ χαμηλά και δε φαίνεται.

Α ρε τραβήγματα που έχετε εσείς οι αρματάδες...

ΥΓ
Τα συγχαρητήριά μου για το λάσπωμα!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Συνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 05:13:08 μμ »
Κοίτα τώρα να δεις... στη φωτογραφία που έβαλες δείχνει να μην έχει στην αριστερή πλευρά του πύργου το κίτρινο Cuckoo. Εκτός αν είναι πολύ χαμηλά και δε φαίνεται.

Α ρε τραβήγματα που έχετε εσείς οι αρματάδες...

To είδα και εγώ και με προβλημάτισε  :roll:. Η σκέψη μου ( :?:) ήταν: μπήκαν στον κόπο να το βάψουν με SCC15 και να του βάλουν αστέρια και όνομα, σύμφωνα με την βρεττανική παράδοση. Μου φαίνεται αρκετά λογικό, να έβαλαν και από τις δύο πλευρές το όνομα, όπως άλλωστε απαιτούσε και η ...παράδοση. Η αλήθεια είναι ότι αυτή είναι η μοναδική φωτογραφία (που έχω βρει) του "Κούκου" που δείχνει την αριστερή του πλευρά. Σε κάθε περίπτωση, η γωνία λήψης της φωτογραφίας είναι τέτοια, που εξακολουθώ να πιστεύω, ότι το όνομα υπήρχε και απλώς δεν φαίνεται (δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά όμως  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:). ʼλλωστε και στην πρώτη φωτό που έβαλα, το όνομα ίσα που διακρίνεται

Αν και είναι μάλλον αργά για αλλαγές αυτού του τύπου, οι υπόλοιποι τι λέτε?????

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 05:16:33 μμ »
Αν και είναι μάλλον αργά για αλλαγές αυτού του τύπου, οι υπόλοιποι τι λέτε?????

ΔΚ
Να το ξεβάψεις, να βάλεις ένα μεγάλο χριστιανικό Σταυρό επάνω και να γράψεις εξακόσιες εξήντα έξι φορές ότι δεν θα το ξανακάνεις...  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Ωραιότατο Δημήτρη.

Εντύπωση μου έκανε το πίσω μέρος του πύργου που προεξέχει το zimmerit/έξτρα φύλλο μετάλλου για θωράκιση; και κάνει σκαλοπάτι... Ή πρέπει να πάω οφθαλμίατρο;

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 05:21:01 μμ »
Πανθηρας σε Αμερικανικα χερια ισον...... μη πανθηρας ή ..ροζ πανθηρας.... ή  ......η ντροπη των πανθήρων!!!   ::glossa:: :wink: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Μια χαρά ειναι  το μοντελακι σου Δημήτρη. 
Απλα εγω σαν οπαδός των νεων τεχνικών και αντιληψεων περι παλαιωσης κλπ,   και δηλωμενος  8)  fashion victim 8)  του μοντελισμου  :wink:  :mrgreen:  ,  θα απεφευγα την εκτεταμενη χρηση στεγνου πινέλου γιατι το στεγνο πινελο το πετρώνει το μοντελο.
Το λασπωμα σου ειναι πολυ ωραιο, γνωμη μου ειναι οτι ισως επρεπε να λασπώσεις και τα κατω μερη του σκαφους και τα φτερά.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 05:30:59 μμ »
:arrow: Μάνο, δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα το ερώτημά σου για την ερπύστρια. Αν εννοείς γατί δεν χρησιμοποίησα αυτές της Dragon (DS), ο λόγος ήταν ότι ως μονοκόμματες και λαστιχένιες, δεν προσαρμόζονταν στα δόντια του κινητήριου και κρέμαγαν εντελώς αφύσικα Επίσης, λόγω του σημαντικού πλάτους τους και της τάσης, έκαναν μια ελαφριά "κούρμπα" στο μπροστινό μέρος. Για τους λόγους αυτούς, αντικαταστάθηκαν με τις link 'n lenth της Revell (γι' αυτό και το κενό  :evil: :evil: :evil:)
Για το κενό που σου επισήμανε ο Θόδωρος ρωτούσα κι εγώ :wink: :mrgreen:
Πάντως για το κούκου στην αριστερή μεριά συμφωνώ μαζί σου, πως λογικά πρέπει να υπάρχει και απλά δεν φαίνεται :roll:
Τώρα για αυτά που σου λένε οι πορωμένοι "χριστιανοί" ::glossa:: για ξεβάματα και τέτοια άστους να λένε... μια στιγμή είδαν χαρά από άρμα οι εγγλεζάρες (έστω και αιχμαλωτισμένο) και αμέσως να τους την "σπάσουμε" :?: :mrgreen:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Τσάπανος Γεώργιος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 07:18:09 μμ »
Δημήτρη είναι πολύ ωραίος και για να ισυχάσεις για το όνομα, υπάρχει και στην αριστερή πλευρά

::salut::  ::salut::
ΤΙΜΗ Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗ ΚΙΝΟΥΝΤΕΣ

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 07:47:39 μμ »
Εσύ φταις Δημήτρη που λέρωσες τα χέρια σου με τέτοιο άρμα  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 07:55:00 μμ »
Εντύπωση μου έκανε το πίσω μέρος του πύργου που προεξέχει το zimmerit/έξτρα φύλλο μετάλλου για θωράκιση; και κάνει σκαλοπάτι... Ή πρέπει να πάω οφθαλμίατρο;

Mια χαρα βλεπεις!  :D Ετσι ηταν η θωρακιση των Πανθηρων!Καπως επρεπε οι σχεδιαστες να ενσωματωσουν τις συνεχεις αλλαγες προδιαγραφων κατα την διαρκεια της αναπτυξης του αρματος...Τελικα την πληρωσε το συστημα μεταδοσης κινησης που παρολες τις προσπαθειες και τις βελτιωσεις δεν εγινε ποτε απολυτως αξιοπιστο  :roll:

Δημητρη βλεπω ο,τι ειχες εορταστικη εμπνευση και οιστρο!Πολυ ωραιο φιλε αλλα με αυτην την πρασινιλα βρε παιδι μου ειναι σαν να τρως οικολογικο σουβλακι!  ::glossa:: Μακαρι να συνεχισεις και να πιασεις ενα original "χριστιανικο"  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 05, 2012, 06:07:02 πμ »
Ωραιο και προτοτυπο το θεμα σου Δημητρη :!: :!: :!:
Εγω παλι θα προτεινα να το βαψεις με ασπρο γιατι πιστευω ειναι πιο εντυπωσιακο.
Δεν συμφωνω με το να ειναι τοσο εντονα φωτισμενη η θηκη του μακτρου. Αν βαφτηκε ολο το αρμα ομοιομορφα γιατι εκει να φαινεται τοσο διαφοροπιοιμενο το χρωμα. Επισης βρισκω πολυ εντονο το λασπωμα που κανει κοντραστ με το πρασινο επανω.Θα πρεπει να λασπωσεις αναλογα κυριως το πισω μερος.
Και επειδη  κατω απο το πρασινο ειχε dark Yellow θα προτεινα καποιες φθορες στα σημεια που πρεπει. Θα δωσει μεγαλυτερη ρεαλιστικοτητα πιστευω απο τα φωτισματα.
Για το κενο της ερπυστριας που '' βγαζει ματι '' στο λευκο φοντο πιστευω οτι οντως ηταν ατυχημα στην μεταφορα.

Για το πισω μερος του πυργου  που αναφερθηκε. Απο τοτε που βγηκε ο πρωτος πανθηρας ετσι ηταν. Καμμια αλλαγη.  Η πλαινη θωρακιση ηταν ενα ενιαιο κομματι και το πισω μερος '' φωλιαζε'' αναμεσα στα δυο προεξεχοντα ακρα των πλαινων θωρακισεων. Γλυτωναν επεξεργασια, κοψιματα ακριβειας, και ειχαν καλυτερη ομοιογενεια θωρακισης.
Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

Συνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 05, 2012, 08:45:08 πμ »
Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλιά σας και ιδιαιτέρως τον Γιώργο (Τσάπανο), για την φωτογραφία που προσωπικά, δεν είχα δει ποτέ (και που μας έλυσε και την απορία περί ονόματος)  ::salut::

Θα συμφωνήσω και με τα περισσότερα από όσα είπε ο Δημήτρης (Jagdpanther). Για whitewash βέβαια, ούτε λόγος, εδώ που έχει φτάσει. Λάσπες  μπροστά (χοντρικά, μέχρι την "αιχμή" του πήγματος) και πίσω έχω βάλει, αν και δεν φαίνονται στις φωτό. Το μεγάλο contrast και εμένα μου φαίνεται ....κάπως, αλλά όταν θα πέσουν οι σκόνες, πιστεύω (μάλλον ελπίζω  :roll:), ότι το σύνολο θα ομογενοποιηθεί.  Μου αρέσει πολύ η ιδέα, να κάνω ένα (ελαφρό) chipping με dunkel gelb.

Οι ...αφοσιωμένοι Χριστιανοί κκ. gtdeath 13, giorgos 800 και Ernst Barkman παραπέμπονται στην απάντηση του κ. Philio  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Συνεχίζεται................

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Τσάπανος Γεώργιος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 05, 2012, 10:50:00 πμ »
Καθώς υπάρχει φωτογραφία του και με χειμερινό καμουφλάζ, προφανώς, επεβίωσε μέχρι και τη Μάχη των Αρδενών, αλλά η τελική τύχη του, (μου) είναι άγνωστη.

Για την Ιστορία, αναφέρουν ότι κατά την διάρκεια της επιχείρησης "Veritable", περισσότερο γνωστή σαν the battles for the Reichswald, χάλασε ή αντλία καυσίμων, δεν είχαν ανταλλακτικό και εγκαταλείφθηκε, εγκαταλελειμμένο όμως φωτογραφήθηκε έτσι:

::salut:: ::salut::
ΤΙΜΗ Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗ ΚΙΝΟΥΝΤΕΣ

Tags: