Αποστολέας Θέμα: [Reference] Χρώματα βαφής εσωτερικού αεροσκαφών USAF/USN, 1941-45  (Αναγνώστηκε 7056 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Spook

• Ανδρέας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3/4 of a mile...
  • One more Fighter Fling Maniac and Tomcat Fanatic
Στο παρακάτω link γίνεται εκτενής αναφορά στα χρώματα με τα οποία βάφονταν το εσωτερικό (κατά κύριο λόγο cockpit, φωλέες συστήματος προσγείωσης) των αεροσκαφών της Αμερικανικής Αεροπορίας και Ναυτικού κατά την περίοδο 1941-1945.

Πηγή

Anytime Baby....!!

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Απ: [Reference] Χρώματα βαφής εσωτερικού αεροσκαφών USAF/USN, 1941-45
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 24, 2012, 08:25:15 μμ »
Διαβάζοντας το άρθρο που ανέβασε ο Ανδρέας, αλλά και μετά από μια συζήτηση που έκανα με τον Σταυροσταμάτη aka s-mat για το βάψιμο ενός εσωτερικού, έχω την εξής απορία.

Βάφω φωλιές, bomb bay, εσωτερικο με interior green πάντα και αν θέλω να το ταλαιπωρήσω ξανοίγω με κίτρινο, ή για να είμαι πιο ακριβής πρέπει να δουλέψω και με το zinc chromate green;

Το δεύτερο πόσο διαφορά έχει χρωματικά με το interior green;

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 24, 2012, 08:43:17 μμ »
To "interior green" είναι ένας γενικός όρος που μπορεί να εννοεί το zinc chromate green αλλα και το bronze green/dull green η το british interior green κ.ο.κ.! Για πες πιό αεροπλάνο φτιάχνεις, γιατι δεν ισχύουν παντού τα ίδια...

Αποσυνδεδεμένος Spook

• Ανδρέας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3/4 of a mile...
  • One more Fighter Fling Maniac and Tomcat Fanatic
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 24, 2012, 08:49:09 μμ »
Το δεύτερο πόσο διαφορά έχει χρωματικά με το interior green;

Λαμβάνοντας υπόψιν τις αποχρώσεις που δίνει η Testors μπορείς να πάρεις μια ιδέα πόσο διαφορετικά είναι. Green Zinc Chromate αριστερά και Interior Green δεξιά.

Anytime Baby....!!

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 24, 2012, 09:10:52 μμ »
To "interior green" είναι ένας γενικός όρος που μπορεί να εννοεί το zinc chromate green αλλα και το bronze green/dull green η το british interior green κ.ο.κ.! Για πες πιό αεροπλάνο φτιάχνεις, γιατι δεν ισχύουν παντού τα ίδια...
Α-20G RAAF... Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω μόνο interior green... Κατά πόσο στέκει αυτό;

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 24, 2012, 09:24:25 μμ »
Α-20G RAAF... Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω μόνο interior green... Κατά πόσο στέκει αυτό;
Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το Boston/Havoc αλλα γενικά η Douglas δεν θυμάμαι να ξέφευγε απο τη νόρμα, όπως πχ η Grumman ή η Vought... Αν δεν το βιάζεσαι, άσε να το ψάξουμε λίγο...

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 25, 2012, 12:33:51 μμ »
Μετα απο μια μικρή έρευνα, καταλήγω πως είναι ασφαλής επιλογή το interior green για όλες τις εσωτερικές επιφάνειες του A-20. Εχε υπόψιν οτι το green zinc chromate για το οποίο μιλάμε εδώ, προέκυπτε απο την προσθήκη μαύρου στο (κίτρινο ως απόχρωση) zinc chromate, που είναι αστάρι για προστασία του αλουμινίου. Συμφωνα με μελέτες, το κίτρινο χρώμα προκαλούσε κόπωση στα πληρώματα και για αυτό προέκυψε το "interior green". Δεν υπήρχε ακριβής απόχρωση αλλα κυμαινόταν απο λαχανοπράσινο έως σχεδόν olive drab... αν έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα στο zinc chromate green και το interior green της testors που προαναφέρθηκαν θα διάλεγα το δεύτερο!

http://www.loc.gov/pictures/resource/fsac.1a35352/

http://www.loc.gov/pictures/resource/fsac.1a35331/ (αυτό είναι μάλλον B-17, αλλα φαίνεται το χρώμα που χρησιμοποιούσε η Douglas)

...και μια αντίστοιχη ερώτηση στο Britmodeller!
http://www.britmodeller.com/forums/index.php?showtopic=35941

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 16, 2012, 12:10:04 μμ »
Συγνωμη που παρεμβαινω παιδια, ΙΣΩΣ μπορω να βοηθησω και εγω με τη γνωμη μου. Στη φωτο εχω τα δυο χρωματα που δουλευω στα εν'λογω εσωτερικα των α/φ.
Και να πω οτι οποιο χρωμα και να δουλεψω παντα θα ταλαιπωρισω αναλογα.

Tags: interior colors