Αποστολέας Θέμα: Μετατροπη σε SIL-AIR 15D  (Αναγνώστηκε 2554 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Giorgos G

• Αλανθαστος μοντελιστης ειναι αυτος που δεν κανει μοντελα.
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: θεσσαλονικη
  • Μοντελαρετε γιατι.......χανομαστε!
Μετατροπη σε SIL-AIR 15D
« στις: Δεκεμβρίου 24, 2011, 07:49:03 μμ »
Γεια σας παιδια,χρονια πολλα σε ολους.Το γνωστο σε ολους σας SILAIR 15D μετα απο 15 χρονια πιστης υπηρεσιας τρυπησε η φιαλη του.Υπαρχει ενα θεματακι με ολα τα κομπρεσερ που εχουν τη φιαλη οριζοντια γιατι ακομα κι'αν το προσεχεις και ανοιγεις τη βαλβιδα να φευγουν τα νερα,λογω θεσης της φιαλης παντα κατι μενει στο μεσο της,με αποτελεσμα να δημιουργειται οξειδωση και μετα απο χρονια μια.... ωραια τρυπα.Αυτο ειναι πιο δυσκολο να γινει σε φιαλη με καθετη θεση γιατι λογω της πιεσης του αερα και της βαρυτητας δεν μενει τιποτα μεσα.Αφου αποσυναρμολογηθηκε ολο το κομπρεσερ αποφασισα να μπει καθετη φιαλη, εγχειρημα ιδαιτερα δυσκολο γιατι επρεπε να βρω μια παρομοια σε μεγεθος με την προηγουμενη.Πιο μικρη εχει ως αποτελεσμα να δουλευει πιο πολυ το μοτερ γιατι γεμιζει πιο γρηγορα αλλα αδειαζει και πιο γρηγορα.Σε καποια δοση σκεφτηκα να κανω μια, παραγγελια σε σιδερα.Καλυτερα να μη σας πω τι τιμη μου ειπε! :mrgreen:Ευτυχως τη λυση εδωσε ενα παλιο επαγγελματικο ψυγειο οπου ταιριαζαν οι διαστασεις της φιαλης.Ανοιχτοικαν σ'αυτην δυο τρυπες και κολληθηκαν σ'αυτες με ARGON παξιμαδια για να βιδωσουν εκει ο πιεσοστατης και ο ρυθμιστης με την υδατοπαγιδα.Κολληθηκε στο εμροσθιο πανω μερος της κασας μια χοντρη λαμα για να αντεξει το βαρος της φιαλης.Επισης απο πισω κολληθηκαν σε τετραγωνη διαταξη λαμες πανω στις οποιες πατησε το μοτερ για να ερθει στο υψος που ηταν πρωτα για να φαινεται ο δεικτης του λαδιου.Με την ευκαιρια βαφτηκε κιολας και τυπωθηκαν καινουργια λογοτυπα...να μην χασει και την ταυτοτητα του!Ελπιζω να βοηθησω καποιον που αντιμετωπιζει η θα αντιμετωπισει παρομοιο προβλημα.Καλες γιορτες με υγεια σε ολους. ::salut:: ::salut::

ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Γιάννης
Απ: Μετατροπη σε SIL-AIR 15D
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 24, 2011, 10:46:14 μμ »
πιανουν τα χερια σου Γιωργο..γενικα...με γεια!! :wink:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 25, 2011, 12:01:38 μμ »
Γιαννη το κατα δυναμιν.Εδω το με γεια πιανει τοπο γιατι πραγματικα εγινε καινουριο!Καλα Χριστουγεννα! ::salut:: ::salut::
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

Αποσυνδεδεμένος GregoryK

• ÐñÝðåé íá ‘óå ðïëý ëÝñá ãéá íá êõâåñíÜò ãáëÝñá
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 05, 2012, 01:34:24 μμ »
Γιώργο μπράβο, πολύ καλό το αποτέλεσμα, πιο καλό από καινούργιο.
Θέλω να μου δώσεις τα φώτα σου, έχω το sil-air 15c  αγορασμένο πριν από καμιά 20ετεία το οποίο έχει δεξαμενή 1lit το γνωστό "χερούλι". Λοιπόν σκέφτομαι να τοποθετήσω μια παρόμοια με τη δική σου δεξαμενή, πόσα λίτρα είναι και αν γνωρίζεις κάποιο μαγαζί να απευθυνθώ.
Ευχαριστώ.

Γρηγόρης
Γρηγόρης Καμτσικούδης

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 05, 2012, 05:48:49 μμ »
Θέλω να μου δώσεις τα φώτα σου, έχω το sil-air 15c  αγορασμένο πριν από καμιά 20ετεία το οποίο έχει δεξαμενή 1lit το γνωστό "χερούλι". Λοιπόν σκέφτομαι να τοποθετήσω μια παρόμοια με τη δική σου δεξαμενή, πόσα λίτρα είναι και αν γνωρίζεις κάποιο μαγαζί να απευθυνθώ.
Ευχαριστώ.

Γρηγόρης
Γρηγορη  ::thanx::Η δεξαμενη ειναι διλιτρη και την βρηκα απο επεγγελματικο ψυγειο.Εναλλακτικα μπορεις να αγορασεις απο μαγαζι με ψυκτικα το οποιο βρισκεται στον παραλληλο δρομο κατω απο την Εγνατια στο υψος της εκκλησιας του Αγ.Αθανασιου.Τωρα για το silair 15c ο χωρος ειναι περιορισμενος για μποτιλια και πρεπει να γινει προσθετη κατασκευη με ηλεκτροκολληση για να μπορεσει να 'καθησει' καπου η δεξαμενη.Επισης κι εδω χρειαζεται να γινουν τρυπες και να κολληθουν μεγαλα παξιμαδια στα οποια θα βιδωνουν ο πιεσοστατης και η υδατοπαγιδα καθως και στον πατο της φιαλης για τη βαλβιδα ανακουφισης(εφοσον θα μπει ορθια).Αν θελεις κανε ενα σχεδιο στο χαρτι και στειλτο μου σε πμ να το δουμε ::salut:: ::salut::
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Κερατσίνι
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 13, 2012, 07:36:24 μμ »
Γεια σας παιδια,χρονια πολλα σε ολους.Το γνωστο σε ολους σας SILAIR 15D .............................Καλες γιορτες με υγεια σε ολους. ::salut:: ::salut::
Συγχαρητήρια κι από εμένα για την μετατροπή σου.

Ευχαριστώ.
Εναλλακτικά, αντί για προμήθεια καινούριας φιάλης, θα πρότεινα μετατροπή παλαιού πυροσβεστήρα CO2 ή ξηράς σκόνης 4 με 6 κιλών. Σε αυτή την περίπτωση λόγω του όγκου θα χρειαστεί να τοποθετηθεί επάνω ή εκτός του Silair.

Επιπρόσθετα να αναφέρω ότι το εγχείρημα της μεταροπής του πυροσβεστήρα σε φιάλη το έχω ήδη ξεκινήσει με την συνδρομή ένος καλού φίλου. Θα ανεβάσω σύντομα φωτογραφίες καθώς και τη διαδικασία μετατροπής. Η φιάλη που έχω μετατρέψει θα πληρώνεται (γεμίζει) από ένα συμπιεστή οικιακού ψυγείου. Όποιος ενδιαφερεται μέχρις ότου ανεβάσω τις λεπτομέρειες μπορεί να μου στείλει προσωπικό μήνυμα.
Οι άνθρωποι είναι για να αγαπιούνται και τα αντικείμενα για να χρησιμοποιούνται. Όχι το αντίθετο!!!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 14, 2012, 04:58:24 μμ »
Φιλε vla σ'ευχαριστω και περιμενω να δω και τη δικη σου κατασκευη. ::salut:: ::salut::
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.