Αποστολέας Θέμα: Νοσταλγία...  (Αναγνώστηκε 21613 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
Νοσταλγία...
« στις: Ιανουαρίου 17, 2006, 04:10:04 μμ »
Γύρω στις 80δρχ πρέπει να έκανε τότε (1980;) ένα 72άρι της Matchbox... Τρίτη δημοτικού;
   To χαρτοπωλείο της γειτονιάς είχε ολόκληρο stand με Matchbox, εκείνα τα ωραία κουτάκια με τα δύο sprues σε διαφορετικό χρώμα και το χαρακτηριστικό παραθυράκι στο κουτί για να βλέπεις μέσα με τι περίπου θα έπαιζες. Ατελείωτες ώρες για να διαλέξεις πιο τελικά από όλα θα αγόραζες. Αρκούσε αυτό το κουτί και μία UHU για να περάσεις ένα ολόκληρο ατελείωτο καλοκαιρινό απόγευμα. Α, και ένα κουπάκι νερό για τις χαλκομανίες βέβαια!
   Οι οδηγίες λέγανε και κάτι ακαταλαβίστικα για βάψιμο, κάτι κωδικούς, κανείς δεν καταλάβαινε. Κάποτε προσπάθησα με τις νερομπογιές αλλά …τζίφος. Όσο πηχτές κι αν ήταν δεν έπιαναν πάνω στο πλαστικό…
   Χμ, ωραία και τα τανξάκια. Γινόντουσαν και διόραμα, αφού το μισό κιτ ήταν η βάση και τα χρώματα ήταν πράσινο ή γκρι ή καφέ… Εδώ έτσι κι αλλιώς δεν θα χρειαζόταν βάψιμο…
   Α, τώρα ήσουν πιο έμπειρος. Μπορούσες να φτιάξεις και 700άρι καράβι, μπλε-γκρι, άσε που είχες πάρει και «ειδική» κόλλα μοντελισμού… Τι υπερηφάνεια!

Ε, τώρα όμως μεγάλωσες, γυμνάσιο πλέον, με «αροπλανάκια» θα ‘σχολήσε;
   Ωπ, τι είναι αυτό όμως; «ΠΤΗΣΗ»; Να κι ο Παναγιώτης (που ο πατέρας του πέταγε παλιά F-5, είχε και ένα 48άρι από την αποστρατεία του στο σπίτι αναμνηστικό), έφτιαχνε κι εκείνος μοντέλα. Το νέο μαγαζί στην γειτονιά έφερνε και άλλη μάρκα μάλιστα, Esci! Ωραίο και το F16, λεπτομέρειες, πολλά κομμάτια, κόκπιτ (πώπω κόκπιτ, εδώ πια ήμασταν καλλιτέχνες, δεν παίζαμε…) Το κιτ δεν είχε πυραύλους αλλά …ο Παναγιώτης φρόντιζε να μην πετά ό,τι περίσσευε από τα μοντέλα του, μου έδωσε κάποιους παλιούς… (Πάκη σου θυμίζει;) Τι χρώμα να τους έβαφες; (Ήδη είχες και καμιά δεκαριά «λαδομπογιές» HUMBROL…). Ό,τι φαινόταν πιο ωραίο ως συνδυασμός…

«ΜΟΝΤΕΛΟ»; Έχει η Ελλάδα Φάντομ, τα έβλεπα στην εφημερίδα. «Έσωσε τον Ολυμπιακό» «Φάντομ ο Σαργκάνης στα πέναλτυ». Καλά αυτός ο Τσώνος ήταν καταπληκτικός… και προσπαθεί να το φτιάξει σαν το πραγματικό.
   Σαν το πραγματικό; Και  π ο υ   το είδε; Καλά και αυτά τα "Hasegawa" και ξέρω ‘γω που τα βρίσκει; Τι είναι ζεσταμένο και τεντωμένο πλαστικό; Φθορές; Καλά, εδώ δεν μπορούμε να τα βάψουμε, θα τα φθείρουμε κι όλας; Χάλια το ‘κανε.. Για στάσου όμως, και το πραγματικό χάλια είναι στην φωτογραφία… Χμ! Ας προσπαθήσω ξανά αλλά ...τί θα έπρεπε να έχω εκτός από δυό πινέλα, δέκα μπογιές (οι μισές έχουν γίνει γιαούρτι) και κόλλα; Μήπως αξίζει να κατέβω στην Αθήνα, σε αυτό τον "Μακρυγιάννη" που έλεγε η διαφήμιση; Ίσως...

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
Νοσταλγία...
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 17, 2006, 07:29:03 μμ »
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Brutalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθήνα, Ζωγράφου
  • Αθήνα, Ζωγράφου
Νοσταλγία...
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 17, 2006, 08:06:28 μμ »
Τι "αθώοι" καιροί, και τι όμορφες αναμνήσεις εκείνα τα χρόνια... ωραίος Γιάννη μας έκανες και αναπολλήσαμε  :roll: .
Ανδρέας Αποστολόπουλος

Αποσυνδεδεμένος Δημητρης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κερατσινι
Νοσταλγία...
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 17, 2006, 09:07:54 μμ »
Με συγκίνησες. Είναι σαν διάβαζα τη δική μου ιστορία. Τρίτη δημοτικού 1983 Hurricane Mk IIc 1/72 Matchbox 195 δρχ από το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς, αλλά κόλα Airfix!!!  Το κακό είναι ότι σήμερα είναι αδύνατο να επαναληφθούν τέτοιες ιστορίες. Η είσοδος νέου <<αίματος>> στο hobby είναι πολύ χαμηλή και σπάνια βλέπεις ανθρώπους κάτω από τα 25 στα μοντελάδικά. Θυμάμαι  στα τέλη δεκαετίας του 80 τα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης (Hobby Galery και Makis Models) κάθε Σάββατο πρωί να είναι γεμάτα από παιδιά 12-17 χρονών. Ωραίες εποχές !!! Φοβάμαι ότι μετά τη δικιά μας γενιά το Hobby θα συρρικνωθεί σε βαθμό εξαφάνισης. Θα ήταν ενδιαφέρον αν οι αγαπητοί συνάδελφοι που μένουν στις ΗΠΑ-Μ. Βρετανία να μας πουν την γνώμη τους για τη διάδοση του hobby στις μικρότερες ηλικίες στις χώρες που διαμένουν.
Πρώην Hartman

Αποσυνδεδεμένος 117tacan

• Οι διακοπές τελείωσαν ...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Zante
  • Είναι πολλά τα άφτιαχτα...
Νοσταλγία...
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 17, 2006, 09:09:02 μμ »
Α…..ρε Γιάννη ποσά χρόνια πίσω μας γύρισες όλους  :(
Με τα χρήματα από τα κάλαντα πήγαινα και αγόραζα τα μοντελάκια…..
Τα περισσότερα ήταν Matchbox στο μοναδικό κατάστημα που είχε τότε μια μικρή ποικιλία από μοντέλα…… :cry:

Παράθεση από: mmaker
:cry: Δες και εδώ Γιάννη...http://www.modelclub.gr/viewtopic.php?t=312

Από την διεύθυνση που έχει ανεβάσει ο Γιώργος – mmaker βρήκα κάποια μοντέλα που είχα φτιάξει τότε  :cry:

PK-104 HELLDIVER-10 ή PK-104 HELLDIVER-1
PK-402 WELLINGTON
PK-504 LYSANDER ή PK-07 LYSANDER ή 40007 LYSANDER
PK-14 CORSAIR
PK-18 HELLCAT
PK-35 CURTISS SBC-4
PK-13 P51D-12
PK-15 RED ARROWS ή 40027 RED ARROWS
40151 VIGGEN
40421 PHANTOM FG1

μόνο το HELLDIVER υπάρχει ακόμα με σοβαρές απώλειες όμως
Κάποια στιγμή θα το επαναφέρω ….. :wink:

Το WELLINGTON θα ήθελα να ξαναβρώ  :wink:
Η κριτική είναι εύκολη, ...η δημιουργία είναι δύσκολη

Σβήσε και άλλα ::glossa:: ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ ::award_1:: SXUWP ::award_1::

Αποσυνδεδεμένος Corto

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: San Mateo, CA
Νοσταλγία...
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 17, 2006, 11:16:12 μμ »
Ontos Yanni pragmatika oraies anamniseis! Ki ego thumamai psilikatzidiko tis geitonias pou eixe Matchbox kai ta evlepa tote anotera apo tis Airfix logo oraioteris epifaneias kai xromaton... Mazeua to xartziliki pou mou edine i mana mou gia koulouri sto sxoleio kai siga siga mazeua arketa gia na to agoraso - meta krufa krufa na to ftiaxo grigora mi me dei i mana mou kai me kunigisei: "Pali aeroplanakia peires Yanni!
Katse diavase ta mathimatika sou anti na ftiaxneis sunarmologoumena... Axx, vre Niko (o pateras mou) esu ton xalases me ta karavakia sou!"
O pateras mou itan autos pou me xekinise. Nautikos vlepete tou aresan panta ta modela ploion pou evlepe sto exoteriko otan taxideue kai ta agoraze. Eixe oli ti seira 1/600 tis Airfix kai polla Revell - Otan pigene Apo Anatoli eferne kai kati modela etairion pou oute kan tis eixa akousei tote... De me afine na ta aggikso alla panta me evaze dipla tou na vlepo tin kataskeui. Siga siga ton katafera kai mou pire diko mou modelo. Oxi ploio omos alla aeroplanaki! Iksera ti ithela... Ena Stuka tis Matchbox pou eixe kai megala kanonia kato apo ta ftera! Meta apo 25 xronia sunexizoume kai oi duo mas to xobby oso gia ti mana mou akoma de tis leo oti asxoloume... pou na katalavei!  :wink:

Hartman kai edo Ameriki to idio sumvainei. Ta pitsirikia asxolounte me Playstation kai Xbox. O modelismos exei apla ginei xobby ton 30 kai pano dioti se tetoia ilikia pia exeis oikonomikes dunatotites na agoraseis ta kala kit sun veltiotika kai ilika kataskeuis. Pisteuo oti ta paidia ta simerina otan megalosoun kai orimasoun pio polu tha kanoun modelismo dioti pia to xobby exei ginei pio polu anaparastasi istorias me ntokoumentarismeni alithofaneia pou suginei ena megalutero se ilikia atomo ap'oti ena mikro paidi. Apli loipon ilikiaki metatopisi tou "interest group" alla se kamia periptosi exafanisi tou me to pou i dikia mas genia perasei.

Best,
Corto
Να'στε πάντα καλά,
Γιάννης (IPMS Hellas 594 - IPMS USA 44615)

Αποσυνδεδεμένος rafael

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Νοσταλγία...
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 17, 2006, 11:20:48 μμ »
Πρέπει να έφτιαξα το πρώτο μου μοντέλο το 74 ή το 75, την ιστορία την έχω πει σε άλλο topic, κι εδω και χρόνια αναζητώ τη γοητεία εκείνων των εποχών. Κάτι η παιδική φαντασία (όλοι ήμασταν φαν του λοχία Σώντερς της "ΜΑΧΗΣ") κάτι ο ενθουσιασμός της ανακάλυψης νέων, άγνωστων αεροπλάνων ή αρμάτων (αφού ξέραμε μόνο όσα έδειχναν στο οπισθόφυλλο το "ΚΡΑΝΟΣ", το "ΤΑΝΚΣ" και τα άλλα παρόμοια κόμικς) μας έκαναν να παίρνουμε από το χόμπυ μια χαρά που ομολογώ ότι χρόνια τώρα αναζητώ και δεν βρίσκω.
Οσον αφορά το νέο αίμα στο χόμπυ πιστεύω ότι ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος είναι η περιχαράκωσή του σε βαθμό γκετοποίησης. Αυτό έγινε όταν τα μοντέλα, για άγνωστους σε εμένα λόγους, έφυγαν από τα ράφια των συνοικιακών καταστημάτων (συνήθως ψιλικατζίδικα, βιβλιοπωλεία, χαρτοπωλεία, ακόμα και περίπτερα ή ζαχαροπλαστεία) και "κλείστηκαν" στα μοντελάδικα. Δεν ξέρω αν αυτό βοήθησε την ποιοτική αναβάθμιση του χόμπυ, μάλλον όχι, αλλά σίγουρα δυσκόλεψε την πρώτη επαφή με αυτό. Αλλωστε όλοι μας γίναμε μοντελιστές αγοράζοντας μοντέλα από τον ψιλικατζή της γειτονιάς γιατί το ερέθισμα ήταν μες τα πόδια μας. Δεν το ψάχναμε στις ... "Ιπποκράτους".
ΡΑΦΑΗΛ ΛΙΣΜΑΝΗΣ

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
Νοσταλγία...
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 18, 2006, 12:14:25 πμ »
Αχ αυτά τα περιοδικά Ραφαήλ!
Μιλάμε για πάρα πολλά τεύχη...Ευτυχώς έχω κρατήσει αρκετά,και ιδιαίτερα "Δράσις" που είχε στο οπισθόφυλλο και διάφορα αεροσκάφη και άρματα!
Όσο για τα Matchbox,έχω μερικά στην συλλογή μου και σκέφτομαι κιόλας αν θα τα φτιάξω.
Για να μην πω για την σειρά με τα άρματα που τα έχω όλα και μερικά και διπλά...
Είχα ξεκινήσει πριν λίγους μήνες ένα κιτ για το Matchbox Group Build στο ARC,εις μνήμη του Leslie Smith, συνιδρυτή της Matchbox, που πέθανε στις 26 Μαίου 2005 στην ηλικία των 87 ετών...
Ξεκίνησα και εγώ λοιπόν με την λογική του να μην προσθέσω απολύτως τίποτα,όπως ακριβώς κάναμε όλοι στην παιδική μας ηλικία...
Δυστυχώς ακόμη και σε αυτό το κιτ,θεωρούσα κρίμα να μην βάλω κάτι πρόσθετο,με συνέπεια να μην το τελειώσω...
Επίσης σκεφτόμουν αφού στοκαριστούν όλα τα κομμάτια,να μασκαριστούν τα σημεία που πρέπει και να βαφτούν στους ίδιους τόνους του πλαστικού και να φαίνεται σαν άβαφτο... :shock:

Γιώργος   

Αποσυνδεδεμένος Corto

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: San Mateo, CA
Νοσταλγία...
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 18, 2006, 12:22:34 πμ »
Paidia,

Auta ta stratiotika komiks -Drasis, Kranos, Tanks, Polemos - kukloforoun akoma? Ta agoraza san trelos mikros. Malista arketes istories eixe eikonografisei o Hugo Pratt kai to katalava otan pia foititis ekana ereuna gia to stul tou skitsarismatos tou. Einai spania "diamantia" an ta vrei kaneis  :wink:

Best,
Corto
Να'στε πάντα καλά,
Γιάννης (IPMS Hellas 594 - IPMS USA 44615)

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
Νοσταλγία...
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 18, 2006, 12:48:20 πμ »
Δεν πρέπει να κυκλοφορούν Γιάννη...
Ίσως στο μοναστηράκι να υπάρχουν!
Γιώργος   

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
Νοσταλγία...
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 18, 2006, 10:28:01 πμ »
Παράθεση από: mmaker

Επίσης σκεφτόμουν αφού στοκαριστούν όλα τα κομμάτια, να μασκαριστούν τα σημεία που πρέπει και να βαφτούν στους ίδιους τόνους του πλαστικού και να φαίνεται σαν άβαφτο...

Κάποτε μου πέρασε η εξής ιδέα: να πάρω δύο φορές το ίδιο Matchbox (πχ Spitfire) και να το φτιάξω
(α) μία φορά όπως τότε (δηλαδή κόλλα και χαλκομανίες)
(β) μία φορά όπως τώρα (αλλά OOB) δηλαδή με στόκους, τριψίματα, χρώματα,  βερνίκια... Έτσι θα μπορούσα εύκολα να δείξω σε κάποιον ανίδεο τί είναι αυτό που κάνει ο χομπίστας σε αντιδιαστολή με τον "παιχνιδίστα"...

Αποσυνδεδεμένος STARFIGHTER

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Ελληνικη Ομαδα Διασωσης Αττικης
Νοσταλγία...
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 18, 2006, 10:43:19 πμ »
....πρωτη αποπειρα...απο δωρακι ενα tornado sthn 1/72 πριν απο καμια 20αρια χρονια...και το βαψιμο με μαρκαδορακια...
..παντως θα συμφωνησω με το οτι οι πιτσιρικαδες δεν ασχολουνται...για μενα ο κυρος λογος ειναι το οτι για μας ο μοντελλισμος ξεκινησε ως παιχνιδι το ποιο σαν εκφραση ειχε να κανει με πιο χειροπιαστα πραγματα...(ισως να φανω πολυ γραφικος αλλα δεν νομιζω να μην υπαρχει καποιος απο εμας που πριν το modeling να μην περασε απο lego η playmobil)...για τα πιτσιρικια σημερα το παιχνιδι ειναι διφορετικο..και δυσκολα οδηγει στον μοντελισμο....
ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
Νοσταλγία...
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 18, 2006, 11:15:28 πμ »
Πραγματικά!
Πιτσιρικάς είχα τρελλό κόλλημα με τα Lego! Βέβαια έλαχιστα είχα ασχοληθεί με Playmobil...
Ε ρε εποχές... :roll:
Γιώργος   

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
Νοσταλγία...
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 18, 2006, 11:23:32 πμ »
Ωχ, o STARFIGHTER χτύπησε κέντρο!

Καλά, τι συζητάμε... εμείς στην εποχή μας τα καλοκαίρια ήμασταν σε συνεχή δράση....
(α) το πρωί περίπτερο Μπλεκ, Αγόρι κλπ
(β) αργά το πρωί Subbuteo (remember;)
(γ) το μεσημέρι συναρμολογούμενο
(δ) αργά το μεσημέρι amiga κλπ
(ε) το απόγευμα ποδόσφαιρο
(ζ) το βράδυ κρυφτό...

Αααααχχχχ....

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
Νοσταλγία...
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 18, 2006, 11:26:10 πμ »
Τα σημερινά παιδιά είναι η γενιά του υπολογιστή και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Άσε που δεν έχουν την υπομονή να ασχοληθούν με κάτι που πρέπει να φτιάξουν βάση σχεδίου όπως ένα μοντέλο.
Προτιμούν να πατήσουν ένα enter ή ένα fire και όλα εντάξει μετά.......... :?

• Scale 1/35
  • *
Νοσταλγία...
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 18, 2006, 11:34:46 πμ »
Παράθεση από: leopard
Τα σημερινά παιδιά είναι η γενιά του υπολογιστή και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Άσε που δεν έχουν την υπομονή να ασχοληθούν με κάτι που πρέπει να φτιάξουν βάση σχεδίου όπως ένα μοντέλο.
Προτιμούν να πατήσουν ένα enter ή ένα fire και όλα εντάξει μετά.......... :?

...ακριβως εδω ηθελα να καταληξω....γιαυτο σε οτι εχετε...παιδια..ανηψια..κλπ κλπ κλπ....ενα μοντελακι σα δωρο ειναι ιδανικο....οχι οτι απορριπτουμε τα υπολοιπα αλλα τελοσπαντων να ασχολουνται και με κατι δημιουργικο
ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

Αποσυνδεδεμένος Brutalos

• Scale 1/35
  • *
  • Αθήνα, Ζωγράφου
Νοσταλγία...
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 18, 2006, 01:23:40 μμ »

Συμφωνώ απόλυτα και επαυξάνω τα ανωτέρω. Κάντε δώρα μοντέλα στα ανηψάκια σας και στα μικρά παιδιά συγγενών σας! Εαν δεν προσπαθούμε να το διαδώσουμε οι ίδιοι στην ερχόμενη γενιά, η πιθανότητα να το μάθουν σαν χόμπυ μόνα τους είναι πολύ μικρή σε αυτή την κομπιουτεροποιημένη εποχή που ζούμε...
Προσωπικά το έχω στόχο, αλλά τυχαίνει όλα τα ανηψάκια μου να έιναι μικρότερα των 3 ετών...  :roll:  :roll:  :lol:  :lol: .
Ανδρέας Αποστολόπουλος

• Scale 1/35
  • *
Νοσταλγία...
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 18, 2006, 01:27:10 μμ »

....κανε 5ετες πλανο...
ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
Νοσταλγία...
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 18, 2006, 01:30:00 μμ »
Με μία διαφορά: υπάρχει πάντα η περίπτωση να θεωρεί
(α) πολύ πολύπλοκο το δώρο (ωχ, τον έμπλεξε με μαστοριλίκια, βρωμάει το δωμάτιό του, λερώνει τα ρούχα του κλπ)
(β) κακό δώρο από τον πολεμοχαρή θείο (λες και το να πυροβολείς αλύπητα στο playstation είναι ok...)

??

Αποσυνδεδεμένος Brutalos

• Scale 1/35
  • *
  • Αθήνα, Ζωγράφου
Νοσταλγία...
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 18, 2006, 01:36:46 μμ »
Παράθεση από: STARFIGHTER

....κανε 5ετες πλανο...

Έαν ασχολούμαι ακόμη με το χόμπυ μέχρι τότε σίγουρα θα το κάνω. Όχι όμως με "πλανο", αλλά με την καρδιά μου.
Ανδρέας Αποστολόπουλος

• Scale 1/35
  • *
Νοσταλγία...
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 18, 2006, 01:40:58 μμ »
Παράθεση από: Yiannis Ladopoulos
Με μία διαφορά: υπάρχει πάντα η περίπτωση να θεωρεί
(α) πολύ πολύπλοκο το δώρο (ωχ, τον έμπλεξε με μαστοριλίκια, βρωμάει το δωμάτιό του, λερώνει τα ρούχα του κλπ)
(β) κακό δώρο από τον πολεμοχαρή θείο (λες και το να πυροβολείς αλύπητα στο playstation είναι ok...)

??

...μπαααα....α)για τα δωματια και τα ρουχα ανησυχουν μονο οι μαναδες, και οι μπομπιρες τρωγονται για μαστοριλικια...
...και β) υπαρχουν και αυτοκινητα,πλοια,κλπ κλπ
...επισης τα κιτ δεν αναπαραγουν την βια ,οπωs ενα παιχνιδι στο pc...οποτε ο θειος δεν νομιζω να χαρακτηριστει πολεμοχαρης....το πολυ ''παλιμπαιδιζοντας''.....''τριανταρησες και ακομα με αεροπλανακια ασχολεισαι''....''
ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

• Scale 1/35
  • *
Νοσταλγία...
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 18, 2006, 01:43:02 μμ »
Παράθεση από: Brutalos
Παράθεση από: STARFIGHTER

....κανε 5ετες πλανο...

Έαν ασχολούμαι ακόμη με το χόμπυ μέχρι τότε σίγουρα θα το κάνω. Όχι όμως με "πλανο", αλλά με την καρδιά μου.

....ελα ρε πλακιτσα κανω με υφος Μαλεζανι...αυτο που γραφεις εννοειται..
ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
Νοσταλγία...
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 18, 2006, 05:26:09 μμ »
Τσώνος λοιπόν, μαζί με ΠΤΗΣΗ η οποία έβαζε την ΠΑ στο αίμα. Να και κάτι γνωριμίες, θα μπορούσαμε να πάμε μονοήμερη στην Αγχίαλο; Τί; Να μπω μέσα; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Όχι μόνο η Ελλάδα είχε F16 αλλά ...καθόμουνα στο κόκπιτ ενός από αυτά!!! !!!

Ωπ, ωπ, τι λέει η διαφήμιση; «Μακρυγιάννης» Φειδίου κλπ – άλλο απίστευτο! Υπάρχουν μαγαζιά που έχουν μόνο μοντέλα; Μήπως εκεί τελικά… … καλά, ας πάμε και βλέπουμε…
   Καλά, τι πράγμα είναι αυτά τα 1/48! Χορταίνεις μέγεθος, άσε που έχεις και πολύ κόκπιτ να φτιάξεις. Θυμάμαι το Harrier της Matchbox και τώρα αυτό της Airfix μου φαίνεται γιγαντιαίο! Μαμά, δες τον πιλότο πως τον έβαψα, δεν είμαι καλλιτεχνάρα;
Ακόμη και η γιαγιά (σήμερα πλέον προγιαγιά εις διπλούν -ο Θεός να την έχει πάντα καλά-) ήξερε ότι με ένα μοντέλο για δώρο θα με ευχαριστούσε. Καλά, μου είχε φέρει για Χριστούγεννα Tomcat, μιλάμε για την σούπερ γιαγιά!
   Κάπου πάλι ξεφουσκώνει το πράγμα, βόλτες, μουσική (άπειρες ώρες μουσική, σύνθια, κιθάρες, κατά τα άλλα υποτίθεται ότι σπουδάζαμε) το μοντελάρισμα πήγε στην άκρη.
   Και να όμως, το internet: Τι κόλπα είναι αυτά; Υπάρχουν και αλλού στον κόσμο τρελοί! Τόσο μακριά, αλλά και τόσο κοντά μου (καλή ώρα modelclub…) Και τώρα που έχουμε πηγές, γνωστούς, καλά μοντέλα, καλά υλικά, τεχνικές, τελικά δεν έχουμε χρόνο.
Δεν πειράζει όμως, αρκεί πάντα η αίσθηση του ότι …το καλύτερο μοντέλο που έχουμε φτιάξει θα είναι …το επόμενο!!!

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
Νοσταλγία...
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 18, 2006, 05:58:49 μμ »
Φίλε Γιάννη διαβάζω το post σου από την αρχή και πραγματικά με έχεις μεταφέρει πίσω στα παλιά και ωραία Θέλω να προσθέσω και κάτι άλλο που εμένα τουλάχιστον με μεταφέρει πολύ εύκολα εκεί (84-87) και είναι τα αρώματα αυτής της μοντελιστικής εποχής Δεν ξέρω αλλά λες και οι κόλλες τα πλαστικά των κιτ και η σκόνη από το υποτυπώδες τρίψιμο μύριζαν αλλιώς τότε! Ένα υπέροχο άρωμα που έτσι φευγαλέα περνάει καμιά φορά από τη μύτη μου και με τρελαίνει!!! :D

Έτσι μου έρχεται να πάω να πάρω ξανά την contacta liquid της revell που χρησιμοποιούσα τότε (ή λίγο πιο μετά δεν θυμάμαι καλά) και να κολλήσω μεταξύ τους κάποια κομμάτια Matchbox από το spares box για να φτιαχτώ με το άρωμα :lol:   :lol:   :lol:

Και τώρα που έχουμε πηγές, γνωστούς, καλά μοντέλα, καλά υλικά, τεχνικές, τελικά δεν έχουμε χρόνο.

Η μάστιγα του μοντελισμού δυστυχώς...ΧΡΟΝΟΣ :?  :?  :?

Δεν πειράζει όμως, αρκεί πάντα η αίσθηση του ότι ?το καλύτερο μοντέλο που έχουμε φτιάξει θα είναι ?το επόμενο!!!

ΕΕΕΕΕΕΕΤΣΙ!!!!!!!!!!! :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
Νοσταλγία...
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 18, 2006, 06:21:38 μμ »
Παράθεση από: Nikos Tsitsos
Ένα υπέροχο άρωμα που έτσι φευγαλέα περνάει καμιά φορά από τη μύτη μου και με τρελαίνει!!! :D

Έτσι μου έρχεται να πάω να πάρω ξανά την contacta liquid της revell που χρησιμοποιούσα τότε (ή λίγο πιο μετά δεν θυμάμαι καλά) και να κολλήσω μεταξύ τους κάποια κομμάτια Matchbox από το spares box για να φτιαχτώ με το άρωμα :lol:   :lol:   :lol:

Τωρα που ειπες αρωμα Νικολα δε ξερω αν ειχατε παρατηρησει αλλα τα κουτια της Revell ανεδιδαν μια χαρακτηριστικη-εθιστικη οσμη  :D παντα οταν επερνα ενα κιτ το πρωτο που εκανα ηταν να το...μυρισω :twisted:  :lol:

Tags: