Καλημέρα σας,
Έψαχνα στη αποθήκη του πατρικού μου σπιτιού για παλιά παιχνίδια καθώς και για την καλύτερη παιδική μου ανάμνηση, ένα σετ της Lima που μου είχε φέρει ο πατέρας μου από το εξωτερικό στα μέσα του 1980.
Το βρήκα λοιπόν και θέλω τώρα να κάνω αυτό που ήθελα πάντα, να φτιάξω μια μακέτα και όχι να το βάζω πάνω στο χαλί κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα. Έπεισα και τη γυναίκα μου ότι θα είναι και καλή απασχόληση για τα 2 παιδάκια μας και ξεκίνησα δουλειά...
Έχω αυτή τη Lima

και αυτόν τον μετασχηματιστή

Έτσι τις τελευταίες 2-3 βδομάδες ασχολήθηκα κυρίως με διάβασμα και καθάρισμα γιατί αυτό που αντίκρισα ήταν κάπως έτσι:

. Πάντως μετά από αρκετά φύλλα γυαλόχαρτου και σκόνη τις σύνδεσα, τις μέτρησα με πολύμετρο και φαίνεται να δουλεύουν, βγάζουν τάση 14.5 V.
Λέω λοιπόν να ξεκινήσω σιγά σιγά και θα ήθελα με βάση την εμπειρία σας να με βοηθήσετε.
Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω τις παλιές μου γραμμές (έχω καμιά 20αριά στροφές και 14 ευθείες, κλειδιά κλπ) μαζί με κάποιες προσθήκες και να φτιάξω στο περίπου το παρακάτω σχέδιο

Με κάποιες νέες μετρήσεις βέβαια υπολογίζω ότι μπορώ να φτάσω μέχρι 2x1.5 (το σχέδιο είναι 1.8x1.2). Είναι αρκετό πιστεύετε για κάτι τέτοιο ή θα μπουκώσει; Έχει αρκετό χώρο για να κάνω στο αριστερό κομμάτι και μια κλίση;
Επίσης κάποιες βασικές απορίες. Απ' ότι κατάλαβα η μηχανή μου είναι DC (μου πήρε καιρό να καταλάβω τι είναι, αν κάνω λάθος διορθώστε με. όταν έπαιζα ήταν απλά μια μηχανη τραίνου...) Συμφέρει να την μετατρέψω σε DCC ή να καλύτερα να πάω (κάποια στιγμή) σε ένα νέο set; Πάντως την άνοιξα και έχει αρκετό χώρο μέσα για τον decoder.
Όσον αφορά τη μακέτα πρέπει πάνω στο κόντρα πλακέ να τοποθετήσω κάποιο υλικό ή βάζω γραμμές κλπ κατευθείαν πάνω στο ξύλο;
Νομίζω αυτά για αρχή αν και πιστεύω ότι στο μέλλον θα έχω και άλλες απορίες...
Ευχαριστώ πολύ