ΠΡΟΣΟΧΗ ! ACHTUNG ! Παρακαλώ ο JIMMIE K. και οι λοιποί Yπέροχοι Tελειομανείς να ΜΗ διαβάσουν παρακάτω καθότι θα κινδυνεύσει το νευρικό τους σύστημα και δεν θέλω να έχω τύψεις !
Δυό λόγια για μένα..
Έφυγα οριστικά από Ελλάδα και ζω σ' ένα νότιο νησί των Φιλιππίνων από το 2009, παντρεμένος με ντόπια κυρία και θετός χαζομπαμπάς 10χρονης κουκλάρας. Η πόλη μου, το Dumaguete, είναι σε στυλ Πρέβεζας - Ξυλόκαστρου.. Οπότε για υλικά μοντελισμού, το ξεχνάμε..
Πριν δυό μήνες έβγαλα από το κουτί του ένα μικρό Marklin δεκαετίας '60, με καμιά 30αριά γραμμές, μια μικρή καρβουνιάρα 3029 και 10 βαγόνια μικτά. Μέγα λάθος.. Έρχεται φίλος Αμερικάνος για καφέ, με φιλανθρωπικό έργο, ενθουσιάζεται και μού κουβαλάει οσονούπω μιά diesel V 200 (3021) με 200 τόσες γραμμές, Μ πάντα, 12 ηλεκτρικά κλειδιά και Χ, 20 βαγόνια, κλπ.
Προτείνει να φτιαχτεί τραπέζι και να κουβαλιώνται διάφορα μικρά τερατάκια να περνάνε όμορφα με κάτι που αγνοούν τελείως. (Δεν υπάρχει δίκτυο κανονικών τρένων σε λειτουργία, δεν ξέρουν τι είναι τρένο, ατμός, πόσο μάλλον μοντελισμός...
Χρόνος άφθονος και λέω το Ναι, τρομάρα μου. Να 'μαι λοιπόν μπλεγμένος σε στυλ "τραβάτε με κι ας κλαίω"...
Στο ζουμί τώρα.
α) Δεν υπάρχουν λεφτά, οπότε μετατροπές σε DC/DCC ξεχνιώνται ! Επιπλέον τραγικά υψηλό κόστος αποστολών από Ευρώπας και ΗΠΑ.
β) Υπήρχε παληό κρεβάτι. Παίρνω τη ματσέτα και ακριβώς απέναντι από την εξώπορτα μας υπάρχει δασάκι με θηριώδη μπαμπού. Κατέβασα ένα μικρό και να σου τέσσερα πόδια, πήγε ο κρέβατος στα 80 εκ. Τελάρο κόντρα πλακέ θαλάσσης και πηχάκια. Διαστάσεις 2,44 Χ 1,38.
Βασίστηκα στο υπέροχο σχέδιο του ppantos. Εννοείται ότι ΔΕΝ μιλάμε για διόραμα αλλά για παιχνίδι ! Ακολουθώ οδηγίες έμπειρων για κατασκευή δύο λόφων με γύψο και χαρτί ή πανί.
Έκατσα και διάβασα όσα έχουν γραφτεί στο φόρουμ για Marklin και ζητώ οδηγίες και βοήθεια.
Βεβαίως έχω στρωθεί στο διάβασμα, όπως όλοι συστήνετε καθώς και από Αγγλικά sites. Δυστυχώς Γερμανικά δεν κατέχω.
Βασικό πρόβλημα :
Έχω 3 μετασχηματιστές, 1 για κάθε μηχανή συν 1 για κλειδιά και φωτισμούς.
Πως θα κινήσω τις 2 μηχανές χωριστά ; ! Όπως βλέπετε και στο σχέδιο υπάρχει διασύνδεση και όχι 2 κύκλοι για να απομονώνεται ο ένας από τον άλλο.
Για μετατροπή σε Delta, είδα τιμές σε ebay (για 6604 control unit και 2 decoders για τις μηχανές το λιγώτερο 150 ευρώ μαζί με κόστος αποστολής) και δεν βγαίνω από χρήμα με τίποτα !
Βοήθεια, καλοί μου άνθρωποι...