Αποστολέας Θέμα: Dragon 1/35 Jagdpanther Late  (Αναγνώστηκε 9602 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
Απ: Dragon 1/35 Jagdpanther Late
« Απάντηση #75 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2012, 04:41:20 μμ »
Που ειναι η βελτιωμενη λασπουρια;Τσαμπα μας ετρεχες για pigments; :evil: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος jnsimos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #76 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2012, 06:54:47 μμ »
Κάτσε ρε άνθρωπε, μόλις τελείωσα το ξεσκισματάκι... Σύντομα θα ασχοληθώ με τις βελτιωμένες λασπουριές, που τσάμπα σας έτρεχα για pigments. :roll:

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #77 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2012, 08:25:26 μμ »
Μ΄αρέσει που το προχωράς μεθοδικά και με την ησυχία σου, γιαυτό και έχεις φτάσει σε πολύ καλό αποτέλεσμα!!!

Αποσυνδεδεμένος jnsimos

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #78 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2012, 09:18:14 μμ »
Ευχαριστώ Φίλιππε αι απρισιέιτ ιτ. Σήμερα σκούριασα τις εφεδρικές ερπύστριες με διαφορετικούς τόνους την καθεμιά. Χρησιμοποίησα λάδια σκουριάς του Mig και διάφορες σκόνες Mig και Vallejo, ενώ ήταν νωπά τα λάδια, για να αποκτήσουν λίγο υφή. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν πριν λίγο οπότε (φαντάζομαι ότι) όταν στεγνώσουν τα λάδια να είναι πιο "χαλαρά" τα χρώματα και όχι τόσο έντονα και γυαλιστερά. Αυτά.

Αποσυνδεδεμένος μιχαλης τζομπανακης

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ,ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #79 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2012, 09:32:02 μμ »
στο τελος θελω να μου πεις:
ποσο χρημα κοστισε ολο το κιτ
ποσο χρονο-κουραση-βρισιδι

modelling starts to freak me out a bit......  :mrgreen:
su-27/30/33/34/35/37/47/50 rulezzzz

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #80 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2012, 09:36:33 μμ »
Πραγματικά ωραία και προσεγμένη δουλειά.

Το μόνο που δυστυχώς χαλάει το όλο σκηνικό είναι ότι σε κρέμασαν οι οδηγίες της Dragon και βγήκε υβρίδιο, late μπροστά, early πίσω. :?

Δείχνεις πάντως ότι τα καλύτερα έρχονται :lol:

type less model more

Αποσυνδεδεμένος jnsimos

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #81 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2012, 09:44:28 μμ »
στο τελος θελω να μου πεις:
ποσο χρημα κοστισε ολο το κιτ
ποσο χρονο-κουραση-βρισιδι

modelling starts to freak me out a bit......  :mrgreen:

Μιχάλη μην φρικάρεις καθόλου. Το πιο ακριβό κομμάτι του όλου εγχειρήματος είναι το κιτ που μου το έκανε δώρο η γυναίκα μου... Δεν έχω βάλει κανένα βελτιωτικό γιατί απλά το κιτ είναι άψογο. Αν θες να πάρεις βελτιωτικά υπάρχουν ένα σωρό αλλά ακόμη δεν είμαι για τέτοια (πρέπει να έχεις ανάλογη εμπειρία). Οι υπόλοιπες αγορές είναι κόλλες, χρώματα (ακρυλικά και λάδια), σκόνες και 1 (ένα) φίλτρο του Mig. Αυτά δεν θα τα χρησιμοποιήσεις για ένα μοντέλο αλλά και για πολλά άλλα, οπότε τα έχουν βγάλει τα λεφτά τους με το παραπάνω. Όσο για τον χρόνο, όλα πήγαν χαλλλλαρά. Κανείς δεν βιάζεται. Στην τελική δεν είναι επάγγελμα, χόμπι είναι οπότε το κάνεις όποτε σου έρθει. Ντοντ φρικ άουτ.

Αποσυνδεδεμένος jnsimos

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #82 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2012, 09:46:03 μμ »
Πραγματικά ωραία και προσεγμένη δουλειά.

Το μόνο που δυστυχώς χαλάει το όλο σκηνικό είναι ότι σε κρέμασαν οι οδηγίες της Dragon και βγήκε υβρίδιο, late μπροστά, early πίσω. :?

Δείχνεις πάντως ότι τα καλύτερα έρχονται :lol:

Ευχαριστώ Δημήτρη. Την άλλη φορά θα το τριπλοτσεκάρω πριν ξεκινήσω μοντέλο της Dragon...

Αποσυνδεδεμένος μιχαλης τζομπανακης

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ,ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #83 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2012, 10:01:03 μμ »
πραγαμτικα ομως σου βγαινει υπεροχο!ομως επειδη ειμαι αρχαριος θα χρησιμοποιουσα απλα-βασικα χρωματα,κολλα.οχι βελτιωτικα,σκονες κτλ

συνεχισε ετσι την αψογη δουλεια  :wink:  ::good_job_smilie:: ::101::
su-27/30/33/34/35/37/47/50 rulezzzz

Αποσυνδεδεμένος jnsimos

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #84 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2012, 01:38:25 πμ »
Γεια χαρά. Ξανα-ανεβάζω τις φωτό μετά το κρασάρισμα...

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #85 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2012, 01:55:15 πμ »
Μπράβο ρε Γιαννάκο, πολύ όμορφο το λάσπωμα :!:
Έτσι όπως το πάς, θα ανακυρηχθείς μου φαίνεται, μπιχλολόγος-λασπολόγος της χρονιάς :mrgreen:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος jnsimos

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #86 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2012, 01:56:47 πμ »
Σιγά σιγά τελειώνει το τερατάκι. Βελτίωσα λίγο τις λάσπες στους θόλους και πίσω και σύντομα θα περιποιηθώ και τις ερπύστριες. Επίσης του φόρεσα και τα "παπούτσια" του αφού τα λέρωσα όπως τους έπρεπε... Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη αν σας έπρηξα στο καφέ με τις φωτογραφίες αλλά εκτιμώ πολύ τη γνώμη σας (ξέρετε ποιοι είστε...)

Νομίζω ότι πέρα από τις ερπύστριες, έχουν μείνει να βάψω το πολυβόλο, να ασχοληθώ με τις εξατμίσεις και διάφορα άλλα μικροπράγματα και μετά τέλος.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #87 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2012, 02:05:51 πμ »
Α μπράβο, αυτές είναι οι σωστές φωτό (που μου έδειχνες το μεσημέρι στο κινητό σου) :mrgreen:

ΜΦΧ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #88 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2012, 02:20:40 πμ »
Δυο πραγματα σε αυτη τη ζωη μου αρεσουν να παλευουν στις λασπες,αρματα και γυναικες!!! :mrgreen:
Πολυ ωραια η λασπουρια φιλε αλλα προσεχε πισω γιατι σου ξεφυγε λιγο.Τα βασικα εγιναν,οποτε τωρα ολα με μετρο και προσοχη! :wink:

Αποσυνδεδεμένος jnsimos

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #89 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2012, 02:30:52 πμ »
Δυο πραγματα σε αυτη τη ζωη μου αρεσουν να παλευουν στις λασπες,αρματα και γυναικες!!! :mrgreen:
Πολυ ωραια η λασπουρια φιλε αλλα προσεχε πισω γιατι σου ξεφυγε λιγο.Τα βασικα εγιναν,οποτε τωρα ολα με μετρο και προσοχη! :wink:

ΧΑΧΑΧΑΧΑ! Συμφωνώ και με τα δύο πράγματα που σου αρέσουν. Όσο για τις λάσπες μάλλον έχεις κάποιο δίκιο αλλά τώρα πλέον είναι αργά... Έχουν πέσει τόσα στρώματα χρώματος, pigments, χρώματος με pigments, που απλά δεν το αγγίζω. Όμως βάσει φωτογραφιών συχνά τα άρματα της εποχής ήταν πολύ χειρότερα (μερικές φορές) αλλά με πιο πυκνή λάσπη. Next time, better luck. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Totenkopf

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #90 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2012, 03:13:05 μμ »
Πολύ καλή δουλειά έχεις κάνει ως τώρα. Πιο πάνω αναφέρθηκε το θέμα που έχει η Dragon με τις οδηγίες του κιτ, στο συγκεκριμένο όμως δεν τίθεται θέμα λάθους η υβρίδιου. Πρόκειται για ένα σωστό Jagdpanther Late G1.

Καλή συνέχεια ::salut::
ΤΚ

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #91 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2012, 03:47:12 μμ »
Γιάννη πολύ καλή προσπάθεια στο σύνολο της, αν σκεφτούμε μάλιστα ότι είναι η πρώτη σου προσπάθεια μετά απο πολλά χρόνια.
Στο σκόνισμα σου, πέρα απο το ότι το επέκτεινες  (όπως παρατήρησαν και παραπάνω οι συμφορουμήτες) , έβαλες στο τέλος μαύρη σκόνη που ήρθε και κατέστρεψε οποιαδήποτε χρωματική αρμονία είχες καταφέρει μέχρι τότε.
Επειδή ο κος Mig στα εκάστοτε DVD του δεν δείχνει επακριβώς πως σκονίζει , αλλά συνήθως αναφέρει ότι απλά κάνει σκόνισμα με pigment ή την νέα σειρά enamel φίλτρων και wash, διαφόρων αποχρώσεων, για το επόμενο σου εγχείρημα θα σου δώσω σε σένα και σε όσους διαβάζουν αυτό το πόστ (και έχουν την ίδια απορία )   ένα τίπ.
O τρόπος που θα σου δώσει πιο εύκολα το επιθυμητό αποτέλεσμα σκονίσματος είναι να διαλέξεις έναν βασικό χρωματικό τόνο στην σκόνη σου (π.χ. ψημένη όμπρα απο σκόνη αγιογραφίας ή dark earth απο την σειρά Mig ή ΑΚ) και με μια πολύ πιο ανοικτή σε τόνο σκόνη (όχι λευκό!..ίσως το beach sand απο Mig)  αρχίζεις και κάνεις τις μείξεις σου σε 3 διαφορετικά κυπελλάκια.Με αυτό τον τρόπο θα έχεις  χρωματική αρμονία και αληθοφάνεια στις σκόνες που θα απλώσεις στο όχημα.
Δοκιμές και ο χρυσός κανόνας "less is more" είναι ότι χρειάζεται για αυτές τις τεχνικές.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #92 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2012, 04:16:15 μμ »
Γεια χαρά. Ξανα-ανεβάζω τις φωτό ...
.. Επίσης του φόρεσα και τα "παπούτσια" του ...

Feel like I 've been here before, feel like I 've been here before, ... Deja-vu  ::moshi44x42:: ::moshi44x42::
                                                                                          (Iron Maiden)  :mrgreen:

Sehr gut, απλά Γιάννη λίγη προσοχή με τις πολύ σκούρες σκόνες όπως είπε και ο Θανάσης. Πιστεύω ότι ακόμα και τώρα αν το πάλευες με πιο ανοιχτές αποχρώσεις θα βελτιωνόταν.

Αποσυνδεδεμένος jnsimos

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #93 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2012, 09:55:54 μμ »
Ευχαριστώ παιδιά για τις επισημάνσεις και τα σχόλια. Είναι όλα χρήσιμα και θα χρησιμοποιηθούν στις επόμενες κατασκευές. Όσο για το άρμα και τα σκονίσματα-λασπώματα, όπως είπα και προηγουμένως τώρα δεν το αγγίζω γιατί μάλλον θα το κάνω χειρότερο. Στην πραγματικότητα όλα τα χρώματα είναι αρκετά πιο "χαλαρά" και δεν έχουν τόσο κοντράστ οπότε ίσως να φαίνονται πιο σωστά από κοντά. Σύντομα θα ασχοληθώ με τις ερπύστριες που σήμερα απλά ψέκασα κάποιο καφετί για να σπάσω το βασικό redbrown.

Αποσυνδεδεμένος jnsimos

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #94 στις: Οκτωβρίου 11, 2012, 08:54:10 μμ »
Γεια και χαρά παιδιά. Τελικά μετά από διάφορα προβλήματα με τις ερπύστριες, τις φόρεσα, και σύντομα θα τις περιποιηθώ... Όταν είχα φτιάξει τις αριστερές ερπύστριες, κάτι δεν είχε πάει καθόλου καλά... Όμως μετά από tips (Guderian) αφού πρόσθεσα ένα πέδιλο ακόμη, πέρασα τα πέδιλα με υγρή κόλλα και με πολλά βρισίδια και υπομονή τα έφερα εκεί που θα έπρεπε να είναι. Δυστυχώς όπως έκατσαν θυμίζουν πιο πολύ Tiger παρά Panther αλλά τώρα δεν γίνεται να ξαναφτιαχτούν (κυανοακρυλική). Μετά από τόσο πακέτο που έφαγα μου φαίνονται καλούτσικα. Επίσης με λεπτό πινέλο έκανα τις διαρροές των καυσίμων και λοιπά λάδια στο πίσω μέρος του πήγματος. Αυτά.

Πριν.

Και μετά.

Οι υπόλοιπες.

Πάντως μετά από αυτό, μάλλον θα επενδύω σε λειτουργικές ερπύστριες (βλέπε fruil, masterclub κτλ) γιατί απλά δεν παίζεται το αποτέλεσμα και χωρίς κόπο.

Θενξ μέιτς.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #95 στις: Οκτωβρίου 11, 2012, 09:06:47 μμ »
Μας δουλεύεις μου φαίνεται κυρ-Γιάννη. Μιά χαρά είναι οι ερπύστριες. ʼντε άσε την κλάψα και τελείωνε. Η έκθεση το περιμένει :mrgreen:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #96 στις: Οκτωβρίου 11, 2012, 09:07:49 μμ »
Αγαπούλα, και βασούλα...  :wink: :wink:

::101:: ::101:: ::101:: ::101::

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #97 στις: Οκτωβρίου 11, 2012, 09:18:13 μμ »
Όλα καλά Γιάννη. Αν σου περισσεύει λίγος χρόνος και όρεξη "λάσπωσε" λίγο την μέσα μεριά του αριστερού κινητήριου έτσι ώστε να βελτιωθεί η συνολική εικόνα.Δεν παύει το σύστημα ανάρτησης του πάνθηρα να είναι απο τα πιο ζόρικα στο θέμα λασπώματος/σκονίσματος και απαιτεί μεθοδικότητα στην εφαρμογή τους.Είμαι σίγουρος ότι το συγκεκριμένο μοντέλο σε οδήγησε να βγάλεις πολλά συμπεράσματα όσων αφορά στις τεχνικές.  Καλή συνέχεια με ότι κι αν ασχοληθείς μοντελιστικά.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #98 στις: Οκτωβρίου 12, 2012, 05:32:45 μμ »
Kαλα εκατσαν οι ερπυστριες.Θα συμφωνησω πως τοση λασπουρια απαιτει βασουλα  :wink:

Tags: jagdpanther