Καλή ιδεά!!!
Ευχαριστώ πάρα πολύ!!!
Πάντως έχω αρχίσει και υποψιάζομαι μήπως η χλωρίνη με την οποία το ξέβαψα έκανε καμία περίεργη αντίδραση λόγω ακρυλικών χρωμάτων...
Μπορεί να λέω λακαμία αλλά ποτέ δεν ξέρεις τί γίνεται!!!
Φάνη μη στενοχωριέσαι συμβαίνει και στης καλύτερες οικογένειες!
Υπάρχουν πολλή λόγοι που μπορεί να φταίνε αλλά δεν έχουν να κάνουν με το πλαστικό του μοντέλου η τη χλωρίνη! Στο λέω εκ πείρας το Merkavaκι ήταν ακριβός όπως το περιγράφεις!
Έκανα δοκιμές και κατέλεξα στο πόρισμα ότι φταίει η αραίωση του χρώματος! Ναι ναι φίλε η αραίωση!
Τι με σκέτο νεράκι τι με Azax τι με οινόπνευμα αν το χρώμα έχει διαλυθεί λίγο παραπάνω από το κανονικό και ψεκάζεις από μια σχετικά μεγάλη απόσταση δημιουργεί σαγρέ επιφάνεια! Ειδικά τα Tamiya! Αυτό μάλλον γίνεται λόγο του ότι στεγνώνει ο κόκκος του χρώματος αμέσως πάνω στο μοντέλο και δεν δημιουργεί μια ομοιόμορφη κρούστα!
Στο δικό μου δεν με χάλασε ιδιαίτερα γιατί έτσι έκανα και την αντιολισθητική επιφάνεια αλλά για σένα καλέ μου φίλε έχω την λύση.
Η λύση για να μην γίνεται σαγρέ το καμουφλάζ είναι πολύ απλή και ακούει στο όνομα Future!
Με το πρώτο πέρασμα μου ομαλοποίησε κάπος της επιφάνειες, μάσκαρα τα αντιολισθητικά και με το δεύτερο χέρι έγινε το Merkavaκι σαν Dodge Viper (Όχι ο Admin).

Δοκίμασε το, νομίζω θα πιάσει!