Αποστολέας Θέμα: ROCO MULTIMAUS ΘΟΡΥΒΟΣ  (Αναγνώστηκε 1404 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kolovel

• Scale 1/144
  • *
ROCO MULTIMAUS ΘΟΡΥΒΟΣ
« στις: Δεκεμβρίου 01, 2011, 09:07:38 πμ »
Καλημερα...
Χθες εγκατεστησα τον ESU Lokpilot 4 στην μηχανη μου και στη συνεχεια αλλαξα το παλιο μου συστημα Analog της PICO με το digital της Roco Multimaus.
Με τις default ρυθμισεις η μηχανη τρεχει στο layout μου αλλα θα κανω πιο λεπτομερες προγραμματισμο μολις βρω λιγο χρονο.
Το προβλημα μου ειναι οτι ακουγεται ενας παρατεταμενος θορυβος απο τις γραμμες υψηλης συχνοτητας (λεπτος συνεχομενος ηχος). Ο ιδιος ηχος με μεγαλυτερη ενταση ακουγεται και οταν βαζω την ατμομηχανη επανω στις ραγες.
Κάνω κάτι λάθος? Δεν ειναι θεμα decoder παντως γιατι ο θορυβος ακουγεται και χωρίς την ατμομηχανη στις ραγες.
Στο κομματακι γραμμης που ερχοταν με το multimaus οπου και δοκιμαζα αρχικα το συστημα δεν ακουγοταν κάτι, ουτε απο τις γραμμες ουτε απο την ατμομηχανη.

Αποσυνδεδεμένος kolovel

• Scale 1/144
  • *
Απ: ROCO MULTIMAUS ΘΟΡΥΒΟΣ
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 01, 2011, 09:38:06 μμ »
Λοιπόν πειραξα λίγο τα καλώδια που τροφοδοτούν τις γραμμές με ρεύμα και ο θόρυβος σταμάτησε. Όμως όχι όταν είναι η μηχανή επάνω στις γραμμές...... Θα τρελαθω.... Μήπως να το ξεματιασω?

Αποσυνδεδεμένος vasgalanis

• Ελλάς Ελλήνων?
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ Μοσχάτο
  • Artificial intelligence can't beat human stupidity
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 01, 2011, 11:27:50 μμ »
Αν άφησες το ιδιο "κλιπσάκι" τροφοδοσίας των γραμμών απο το αναλογικό , άλλαξέ το με αυτό για ψηφιακό.
Η ΡΙΚΟ έχει άλλο για αναλογικό και άλλο για ψηφιακό.
WWW.O έξυπνος παραδέχεται ,ο πονηρός ελλίσεται ,ο χαζός επιμένει και ο μ@λ@κ@ς ..................εξαιρείται.

Αποσυνδεδεμένος kolovel

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 02, 2011, 06:00:03 μμ »
εκοψα το καλωδιο του παλιου αναλογικου και εστριψα επανω του το καλωδιου του digital. Λετε να φταιει αυτο? Και ο θορυβος απο το μοτερ της μηχανής?
Ειναι αδυνατο να βαλω την γραμμη της roco στο layout μου.. εχω ριξει ballast, κολλες, γρασιδια... θα ειναι καταστροφη...

• Ελλάς Ελλήνων?
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 02, 2011, 11:24:20 μμ »
Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα απ'αυτά που λές. Δώσε ρεύμα στίς γραμμές απο άλλο σημείο ή κάνε μια "καλή" κόλληση  σε κάποιο "κρυφό" σημείο, καταργώντας την αναλογική παροχή(το κλιπσάκι).
WWW.O έξυπνος παραδέχεται ,ο πονηρός ελλίσεται ,ο χαζός επιμένει και ο μ@λ@κ@ς ..................εξαιρείται.

Αποσυνδεδεμένος kolovel

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 03, 2011, 01:57:54 μμ »
Οι γραμμες μου σε μερικα σημεια που συνδεονται μεταξυ τους δεν εφαπτονται τελεια(αφηνουν μικρα κενα) αλλα το κυκλωμα κλεινει απο τα συνδετικα κλιπ των γραμμων.  Μηπως μου δημιουργουν τα κενά το προβλημα? Πως μπορω να μετρησω τις γραμμες για να δω αν ρευματοδοτουνται σωστα?
Μηπως να γεμισω με το κολυτηρι τα κενα?  :( :( :( :( :( :( :( 

• Ελλάς Ελλήνων?
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 03, 2011, 11:46:24 μμ »
Οι γραμμες μου σε μερικα σημεια που συνδεονται μεταξυ τους δεν εφαπτονται τελεια(αφηνουν μικρα κενα)    Χρειάζονται τα κενά.

αλλα το κυκλωμα κλεινει απο τα συνδετικα κλιπ των γραμμων.  Μηπως μου δημιουργουν τα κενά το προβλημα?          μάλλον οχι ::dontknow::

Πως μπορω να μετρησω τις γραμμες για να δω αν ρευματοδοτουνται σωστα?  με πολύμετρο

Μηπως να γεμισω με το κολλητηρι τα κενα?  ΟΧΙ ::eusa_naughty::

Κάνε και κανα ευχέλαιο............... ::pop::

Αποσυνδεδεμένος kolovel

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 04, 2011, 01:11:33 μμ »
ʼνοιξα χθες την μηχανή για να δώσω απο που έρχεται ο θόρυβος και ανακάλυψα ότι έρχεται απο τον decoder. Μοιάζει σαν να συντονίζει.. Αν το κρατάω ανάμεσα στα δάχτυλα τότε δεν κάνει θόρυβο... Καμία ιδέα? Θα το γυρίσω σε αναλογικό... Τα νεύρα μου..........

Tags: