Αποστολέας Θέμα: Βοήθεια με ALCLAD  (Αναγνώστηκε 4863 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nik007

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Λευκωσία, Κύπρος
  • modelclub.gr
Βοήθεια με ALCLAD
« στις: Νοεμβρίου 27, 2011, 05:36:06 μμ »
σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω ALCAD για το επόμενο μου βάψιμο και βασικά ψιλοσιχίστικα.
βασικα πιο gloss black είναι ικανοποιητικό για βάση? και δεύτερο το gloss black base της alclad το χρησιμοποιώ απευθείας με τον αερογράφο ή χρειάζεται καποια επεξεργασια?

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Απ: βοήθεια με ALClAD
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 27, 2011, 05:55:59 μμ »
Όπως τα Alclad έτσι και το gloss black base το χρησιμοποιείς απευθείας και είναι πολύ καλό για βάση.

Αποσυνδεδεμένος nik007

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Λευκωσία, Κύπρος
  • modelclub.gr
Απ: βοήθεια με ALClAD
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 27, 2011, 06:01:52 μμ »
ευχαριστώ φίλε. απλά τα σιγχισα με gloss black. αλλά εφόσων δουλεύει κ αυτό είμαστε μια χαρά

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
Απ: βοήθεια με ALCLAD
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 27, 2011, 07:36:29 μμ »
Το primer που δίνει η alclad να βάλεις.Μη κανείς το λάθος και βάλεις τα κλασικά και tamiya ή gunze χρώματα που βάφουμε τα μοντέλα θα στα σηκώσει όλα. Θέλει δυνατό χρώμα για βάση.

Αποσυνδεδεμένος Giorgos G

• Αλανθαστος μοντελιστης ειναι αυτος που δεν κανει μοντελα.
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: θεσσαλονικη
  • Μοντελαρετε γιατι.......χανομαστε!
Απ: Βοήθεια με ALCLAD
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 27, 2011, 10:15:26 μμ »
Εγω παντως χρησιμοποιησα μαυρο gloss σπρευ της Dupli και δεν ειχα κανενα προβλημα.Οσο πιο γυαλιστερο ειναι το υποστρομα τοσο το καλυτερο. ::salut:: ::salut::
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 28, 2011, 12:18:10 μμ »
Το primer που δίνει η alclad να βάλεις.Μη κανείς το λάθος και βάλεις τα κλασικά και tamiya ή gunze χρώματα που βάφουμε τα μοντέλα θα στα σηκώσει όλα. Θέλει δυνατό χρώμα για βάση.

Όσες φορές έχω χρησιμοποιήσει alclad έχω ψεκάσει πριν για βάση gloss black Tamiya διαλυμένο με το lacquer thinner της, semi-gloss black της ίδιας, ακόμη και mat black της Gunze διαλυμένο με το acryl thinner της Gunze, και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Φυσικά τα αφήνω να στεγνώσουν 24 ώρες και μετά ψεκάζω τα alclad.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 28, 2011, 01:44:32 μμ »
Και με απλό humbrol gloss black κανένα πρόβλημα με τα alclad.
Απαραίτητη προϋπόθεση εννοείται να στεγνώσουν καλά όλα τα χρώματα. Τουλάχιστον 1-2 μέρες.
Και πάντα σε κλειστό κουτί μακριά από σκόνες, το alclad δεν κρύβει ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 28, 2011, 02:21:12 μμ »
Και με απλό humbrol gloss black κανένα πρόβλημα με τα alclad.
Απαραίτητη προϋπόθεση εννοείται να στεγνώσουν καλά όλα τα χρώματα. Τουλάχιστον 1-2 μέρες.

right!

Αποσυνδεδεμένος Soul Slayer

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Πολίτης Αθανάσιος
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 20, 2011, 03:31:57 μμ »
Παράθεση

Όπως ακριβώς το είπες!Όχι απλά δεν κρύβει τίποτα αλλά αναδεικνύει κιόλας και το παραμικρό στραβό!!

Αποσυνδεδεμένος VM

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΑΘήνα
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 20, 2011, 04:03:20 μμ »
Όσες φορές έχω χρησιμοποιήσει alclad έχω ψεκάσει πριν για βάση gloss black Tamiya διαλυμένο με το lacquer thinner της, semi-gloss black της ίδιας, ακόμη και mat black της Gunze διαλυμένο με το acryl thinner της Gunze, και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Φυσικά τα αφήνω να στεγνώσουν 24 ώρες και μετά ψεκάζω τα alclad.

Συμφωνω.. και εγω με το μαυρο Gloss της Gunze σαν βαση και μετα Alclad δεν ειχα κανενα προβλημα... ειναι τι τον βολευει τον καθενα..

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 20, 2011, 04:10:02 μμ »
να κανω και λιγο promotion,  :lol: :lol: 

το ALCLAD θελει οπωσδήποτε μασκα...   :wink:

εαν δεν υπαρχει,  για ριξε μια ματια εδω:  :arrow:  http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,21375.0.html

::salut::

Αποσυνδεδεμένος Yankee

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 20, 2011, 07:19:12 μμ »
Να προσθέσω κάτι που έχω δοκιμάσει (όλες) τις φορές που έβαψα με αλκλαντ.

Βάφω με το μαυρο γυαλιστερο της ιδιας εταιρειας και μετα απο 10-30 λεπτα πεταω το αλκλαντ πανω χωρις να με εχει απασχολήσει ποτε το κατα ποσο στεγνωσε στην αφη η μαυρη βαφη (αλουμινιο κτλ οχι τις πολυ γυαλιστερες βαφες ομως) και ειναι μια χαρα το αποτελεσμα. Στα λιγα λεπτα αναμονης μεταξυ βαφης μαυρου και αλουμινιου ελαχιστοποιεις τον χρονο μεσα στον οποιο μπορει να κατσει σκονη πανω στο προς βαφη αντικειμενο.

Αποσυνδεδεμένος BadKarma

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 22, 2012, 09:02:43 πμ »
Σε κάποιο Jet under construction (αν θυμάμαι καλά από F-15) κάποιο μέλος είχε βάψει τις εξαγωγές με Alclad χρησιμοποιώντας μια τεχνική με κάποια μορφή στεγνού πινέλου.

Είχε παραθέσει και ένα link ενός μοντελιστή από το εξωτερικό που είχε βάψει ολόκληρο μοντέλο με την τεχνική αυτή. Εάν θυμάμαι καλά κουνούσε το χρώμα και μετά έπαιρνε μικρή ποσότητα από το καπάκι με ένα πινέλο το οποίο το έτριβε κυκλικά στην επιφάνεια του μοντέλου.

Επειδή έκανα βλακεία και δεν κράτησα το link μπορεί να με βοηθήσει κανένας???  ::helpsos::
The road to success is always under construction.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 22, 2012, 09:34:10 πμ »
Σε κάποιο Jet under construction (αν θυμάμαι καλά από F-15) κάποιο μέλος είχε βάψει τις εξαγωγές με Alclad χρησιμοποιώντας μια τεχνική με κάποια μορφή στεγνού πινέλου.

Είχε παραθέσει και ένα link ενός μοντελιστή από το εξωτερικό που είχε βάψει ολόκληρο μοντέλο με την τεχνική αυτή. Εάν θυμάμαι καλά κουνούσε το χρώμα και μετά έπαιρνε μικρή ποσότητα από το καπάκι με ένα πινέλο το οποίο το έτριβε κυκλικά στην επιφάνεια του μοντέλου.

Επειδή έκανα βλακεία και δεν κράτησα το link μπορεί να με βοηθήσει κανένας???  ::helpsos::
Δεν εβαφε με Alclad εκεινος. Mε Metaliser της Modelmaster εβαφε.Δεν εχουν καμια σχεση τα δυο αυτα χρωματα.

Αποσυνδεδεμένος BadKarma

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 22, 2012, 09:39:37 πμ »
Μάλιστα...Η ηλικία είναι μην νομίζεις...Ξεχνάω...

Σαν τεχνική πάντως μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα. Μήπως έχεις το link για να ::book::
The road to success is always under construction.

Αποσυνδεδεμένος VAGELIS

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΙΩΑΝΝΙΝΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 22, 2012, 10:54:13 πμ »
Βαγγέλης Αθανασίου

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 22, 2012, 11:10:26 πμ »
Ας πω κι εγώ την εμπειρία μου:

Για βάση χρησιμοποίησα το μαύρο γυαλιστερό σμάλτου της Humbrol με πίεση 30 psi. Μετά από κάποιες μέρες, (κλασικά λόγω βαρδιών) έβαψα το Polished Aluminium και το Dark Aluminium με 10-12 psi. Έκανα πολλά περάσματα με τον αερογράφο, αφήνοτας στην αρχή μια άχνα πάνω στο μοντέλο. Στην ουσία αυτό έκανα συνέχεια, φτιάχνοντας κάτι σαν στρώματα βαφής. Η άχνα σιγά-σιγά καλυπτόταν ομοιόμορφα και το αποτέλεσμα ήταν άκρως ικανοποιητικό. Προσοχή θέλει μόνο να μην ψεκάσεις το χρώμα συνεχόμενα σε ένα σημείο, γιατί θα κάνει κάτι σαν φλούδα πορτοκαλιού. Καλή επιτυχία εύχομαι!  ::salut::

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 22, 2012, 12:28:25 μμ »
30 psi ειναι πολλα,παρα πολλα! Δοκιμασε να κατεβεις κατω απο 10 την επομενη φορα. Στρωνει πολυ καλυτερα και βγαζει και πιο καλη γιαλαδα.

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 23, 2012, 01:00:58 πμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος takis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #19 στις: Δεκεμβρίου 23, 2012, 12:10:17 μμ »
ακόμα και όταν βάφουμε εξαγωγές κινητήρων βάζουμε πρώτα μαύρο gloss η τα περνάμε απευθείας στο πλαστικό χωρίς αστάρωμα ;

Αποσυνδεδεμένος bill-larisa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
« Απάντηση #20 στις: Δεκεμβρίου 23, 2012, 03:25:13 μμ »
παντως κι εγω δοκιμασα την παραπανω τεχνκη http://www.essmc.org.au/Natural_Metal_Finish.html
 σε ενα 72 αρι fouga  και εμεινα με το στομα ανοιχτο,,εκπληκτικο αποτελεσμα,,,αλλα θελει οπωςδηποτε να εχει βαση απ κατω,,καποιο χρωμα σαν ασταρι κατα καποιο τροπο.,για να πιασει καλυτερα το μεταλλικο και να μπορεις να το τριψεις για να γυαλισει πιο πολυ αν θελεις.
(κι εγω το εψαχνα το link  πολυ καιρο τωρα) το ειχα χασει μετα το κρασαρισμα του pc,

Αποσυνδεδεμένος takis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #21 στις: Δεκεμβρίου 24, 2012, 07:06:37 μμ »
εχτες εβαψα με alclad εξαγωγες χωρις να εχω περασει μαυρο η κατι αλλο για ασταρωμα και φαινιονται ολα οκ απλα δεν ξερω απο τα συγκεκριμενα ποιες ειναι οι σωστες αποχρωσεις για τετοια δουλεια μεχρι τωρα επαιζα με τα μεταλαιζερ τις μοντελ μαστερ

Αποσυνδεδεμένος Palanadine

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Παναγιώτης-Δημήτριος Γρηγορίου
« Απάντηση #22 στις: Ιουλίου 08, 2013, 09:02:37 πμ »
 Καλημέρα. Επειδή δεν ήθελα να ξεκινήσω νέο θέμα, αποφάσισα να ξεθάψω αυτό - αν υπάρχει πρόβλημα σαφώς και θα αρχίσω κάποιο νέο.

Το θέμα μου είναι, θέλοντας να φτιάξω το πρώτο μου μεταλλικό μοντέλο, το ψέκασα με Tamiya Gloss Black ως υπόστρωμα, το οποίο όπου χρειάστηκε διόρθωσα, ψέκασα σε λεπτά στρώματα να μην χτίσει, και στο τέλος ήταν σχεδόν καθρέπτης .

Κατόπιν κι ενώ έβαλα το κιτ στην άκρη καλά προστατευμένο, να μην κάτσουν σκόνες, δεν υπήρχαν γρατζουνιές και λοιπές αστοχίες στο πλαστικό, ψεκάζοντας Alclad Aluminium μου βγήκε σαγρέ, σαν να έχει κάτσει με κόκκο, καμία σχέση με καθρέπτη ή λείο φινίρισμα. Και είχα ανακινήσει ΠΟΛΎ καλά το φιαλίδιο με το χρώμα. Αυτό σε όλη την επιφάνεια που έβαψα, όχι τοπικά ωστέ να πω, εκεί δεν το έκανα καλά.

Τι μπορεί να έχω κάνει λάθος?

Υπάρχει τρόπος να αφαιρέσω το alclad χωρίς να προκαλέσω ζημιά στο μοντέλο?

Επίσης, αυτό που βλέπω παντού "γυάλισμα" του μαύρου, τι και με τι υλικά γίνεται?

Ευχαριστώ πολύ!
"We cannot direct the winds, but we can adjust the sails"

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #23 στις: Ιουλίου 08, 2013, 11:50:02 πμ »
Αυτο που μαλλον εγινε ειναι οτι επεσε παραπανω Alclad (υποψην οτι το aluminium EΙΝΑΙ ματ) απο οτι επρεπε. Βαλε ομως και μια φωτογραφια να δουμε.

Αποσυνδεδεμένος Palanadine

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Παναγιώτης-Δημήτριος Γρηγορίου
« Απάντηση #24 στις: Ιουλίου 08, 2013, 03:24:42 μμ »
Αυτο που μαλλον εγινε ειναι οτι επεσε παραπανω Alclad (υποψην οτι το aluminium EΙΝΑΙ ματ) απο οτι επρεπε. Βαλε ομως και μια φωτογραφια να δουμε.

Κατά πάσα πιθανότητα αυτό να μου προκάλεσε την έκπληξη, καθ'ότι περίμενα όλα τα alclad να έχουν το μεταλλικό φινίρισμα. Αλλά να και κάποιες φωτό:

Με το γυαλιστερό μαύρο βάση/ αστάρι:

Click to see the original size. Click to see the original size.

Kαι μετά το alclad:

Click to see the original size. Click to see the original size.

Έτσι πρέπει να βγει? Πρέπει να το ξαναπάρω από την αρχή ή είναι ιδέα μου η σαγρέ επιφάνεια?

Αν αυτό είναι το σωστό αποτέλεσμα, μετά μπορώ να ψεκάσω πάνω του άλλες αποχρώσεις alclad για διαφορετικές τονικότητες?

Ευχαριστώ.
"We cannot direct the winds, but we can adjust the sails"

Tags: alclad