Αποστολέας Θέμα: Wolverhampton SCC Half Tonner GP  (Αναγνώστηκε 1449 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος alexis in greece

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
Wolverhampton SCC Half Tonner GP
« στις: Νοεμβρίου 18, 2011, 11:43:19 πμ »
Τον Μάρτιο προκυρήχθηκε ο αγώνας που διεξαγεται τις μονές χρονιές και αφορά αυτοκίνητα F1  1,5 lit ,Formula Junior,που έτρεξαν την περίοδο 61-65,και δήλωσα συμμετοχή.
Οι κανονισμοί είναι οι ίδιοι του 2009
http://modelclub.gr/forums/index.php/topic,13396.0.html
όμως υπάρχουν νεωτερισμοί,προστίθενται αυτοκίνητα F1 3lit 66-70
και το συνδυασμένο τρόπαιο Half Tonner όπου η κατάταξη προκύπτει από το άθροισμα των βαθμών των καλλιστείων και του αγώνα.
Επεσε πολλή δουλειά γιατί είχα να ετοιμάσω 11 αυτοκίνητα,
3 CanAm http://modelclub.gr/forums/index.php/topic,19570.0.html
2 BTCC http://modelclub.gr/forums/index.php/topic,21019.0.html
και 6 για εδώ

Scalextric Ferrari 158 V8
Εχει συναισθηματική αξία γιατί είναι αγορασμένο το 74,βασισμένο στο καλύτερο ίσως σασί που έχει φτιάξει η Scalextric,powersledge,και είχα την περιέργεια να δω πως στέκεται μάλλον δεν θα το τρέξω.Τρέχει μόνο  ως RTR γιατί είναι εκτός κλίμακας και οι μόνες επιτρπόμενς μετατροπές είναι πίσω λάστιχα και guide,ουτε καν βάρος.Ξαναβάφτηκε και μπήκαν νέες χαλκομανίες αλλά τα εμπρός λάστιχα είναι του 74.

Ferrari 156 Sharknose
Εχει και αυτό συναισθηματική αξία γιατί είναι το πρώτο μου ορειχάλκινο σασί και η πρώτη μου συμμετοχή σε πρωτάθλημα proxy το 2008,όπου μάλιστα στον πρώτο αγώνα ήμουν 6ος αλλά στον 2ο το αυτοκίνητο τράκαρε έσπασε και μου το κόλλησαν όπως όπως για να συνεχίσει,το κρατάω όπως είναι σε ανάμνηση.Θα το τρέξει η Μαρία

Ferrari 156 Sharknose
Το αυτοκίνητο που έτρεξα το 2009,θα είναι το εφεδρικό ,φοράει φαρδειά,9χιλ,πίσω λάστιχα.Τα αυτοκίνητα που έτρεχαν πρν το 63 φόραγαν πιο στενά λάστιχα ,όμως για την εξισορόπηση του συναγωνισμού έχει επιτραπεί σε όλα τα αυτοκίνητα να φοράνε φαρδειά ανεξαρτήτως χρονολογίας.

Ferrari 156 Sharknose
Η συμμετοχή μου στο συνδυασμένο τρόπαιο,με παίδεψε και αρνήθηκε να συνεργαστεί,μια καρότσα την πάτησα κάτω αφού ξεφλούδισε για νιοστή φορά,είναι Beta Classic από πολυεστέρα με όλες τις δυσκολίες που συτό συνεπάγεται.Φοράει στενά, 7,5 χιλ , πίσω λάστιχα γιατί στο συνδυασμένο τρόπαιο
τα λάστιχα ακολουθούν την χρονολογία.Το σασί περιλαμβάνει αναπαράσταση των ψαλιδιών και των ελατηρίων της ανάρτησης.Τα γρανάζια  είναι Ranch Design με βήμα 64,αντί του κανονικού 48.
Το μοτέρ είναι 30.οοο στροφές και η σχέση μετάδοσης 8:32

Οταν λέω ότι αρνείται να συνεργαστεί εννοώ αυτά που ανακάλυψα χθές το βράδυ,ξεφλούδισαν
το χρώμα και η μπροστινή χαλκομανία,δεν προλαβαίνω να τα διορθώσω,και θα στοιχίσουν βαθμούς
στα καλλιστεία.

Scalextric 156 Sharknose
Για εφεδρικό της Μαρίας,έχουν αλλαχτεί μόνο οι πίσω τροχοί με Penelope Pitlane λάστιχα Ortmann

Scalextric Eagle Weslake
Η συμμετοχή μου την κατηγορία 3Lit,μόνες αλλαγές είναι Guide και άξονες,πίσω ζάντες και λάστιχα
Slot.it,εμπρός ζάντες Penelope Pitlane λάστιχα από Scalextric Mini.

Αποσυνδεδεμένος greg

• Scale 1/144
  • *
Απ: Wolverhampton SCC Half Tonner GP
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 20, 2011, 12:04:13 μμ »
Κατ' αρχην καλη επιτυχια στον αγωνα αλλα και στα καλλιστεια
Στο συγκεκριμενο αγωνα πρεπει υποχρεωτικα να παρευρισκεται εκει ο ιδιοκτητης του οχηματος σαν οδηγος
η μπορει να στειλει τα αυτοκινητα μονο και να τα τρεξει καποιος αλλος?
Ιδιοκατασκευες επιτρεπονται πιστευω!
Ρωταω γιατι ακουγεται εξαιρετικα ενδιαφερον

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 21, 2011, 11:50:57 πμ »
Ευχαριστώ για τις ευχές ναι πρέπει να τα οδηγεί ο ιδιοκτήτης και ναι η πλειοψηφία είναι ιδιοκατασκευές.

Wolverhampton,Σάββατο

Η ημέρα δεν πέρασε καλά όμως φοβόμουνα.
Πρώτα όμως πρέπει να γράψω 100 φορές στον πίνακα "δεν βάζουμε γρανάζια Ranch Design να δουλέψουν offset" για να το μάθω καλά.

Το πλάνο ήταν μπαίνοντας να κάνω μερικούς γύρους με τα αυτοκίνητα του αγώνα ,μετά να κάνω setup στα CanAm και στο τέλος προπόνηση με αυτά του αγώνα.Ναι καλά.Πρώτα δοκίμασα την 158 που πήγαινε θαυμ'ασια,βεβαια δεν είχε αρκετά φρένα,αλλά αν με άφηναν να την τρέξω θα την έτρεχα,ρώτησα τον οργανωτή και μου είπε,πράγμα που φοβόμουνα,ότι θα έδειχνε τεράστια ανάμεσα στα άλλα και έιχε δίκιο.
Μετά δοκίμασα την κίτρινη Sharknose ,εκεί χρειάστηκε να αφαιρεσω τις λεπτομέρειες της πίσω ανάρτησης για να μικρύνει το μετατρόχιο σύμφωνα με τους κανονισμούς ,και την 4 που στέκονταν καλά και τις πέρασα και τεχνικό έλεγχο για να ξεμπερδεύω.Και μετά άρχισαν τα πανηγύρια.Η 2 όταν πάταγες τέρμα στην αρχή της ευθείας έκοβε σαν να μην πάταγαν καλά τα braids.Μετά από 4-5 γύρους το μοτέρ,ξανά Scaleauto κίτρινο,παρέδωσε το πνεύμα.Αυτήν την φορά είχα λάβει τα μέτρα μου και είχα ρεζέρβα με κολλημένα ήδη τα καλώδια.Εκανα μερικούς γύρους και πέρασα τεχνικό έλεγχο και καταπιάστηκα με την 50.
Με το που την ακουμπησα κάτω κόλλησε ο πίσω άξονας.Στην αρχή μου φάνηκε ότι είχε γλυστρήσει το pinion και ακουμπούσε στην κορώνα.Τελικά το μηκος του άξονα του μοτέρ ήταν οριακό και φαίνεται ότι κάπου έκανε αρχή να αρπάει την κορώνα.Εκοψα λίγο τον άξονα  και λύθηκε το πρόβλημα.Εκανα μερικούς γρήγορους γύρους αλλά κατί σαν να γλύστραγε,τέλος πάντως πέρασα τεχνικό έλεγχο και είπα να κοιτάξω την Eagle.Δεν δούλευε καθόλου.Την άνοιξα και τι βρήκα.Αυτοί οι γύφτοι της Scalextric
έχουν το πρώτο κομμάτι των καλωδίων του μοτέρ γυμνό.Και αυτά είχαν ακουμπήσει και βραχυκύκλωναν.
Αλλαξα τα καλώδια και δούλεψε.Το πρόβλημα ήρθε στον τεχνικό έλεγχο,πάνω στον πανικό μου είχα
παραλείψει να ελεγξω το μήκος του εμπρός άξονα που ήταν 4 χιλ εκτός.Εκεί τελείωσε η ιστορία γιατί χρείαζομαι στενότερες ζάντες,ελπίζω να είναι αύριο παρών ο Penelope Pitlane και να προλάβω να αγοράσω ζάντες και λάστιχα για μπροστα.Αλλοιώς χάνω τον αγωνα των 3 λίτρων,όχι ότι και το αυτοκίνητο πάει και καλά.Και μετά με ξαναπαίδεψε η 50.Στην αρχή νόμιζα ότι γλυστράει το πίνιον μετά η κορώνα,τέλος μετά από πολύ λύσε-δεσε και ώρα βρήκα ότι έτρωγε η κορώνα,που είναι ατσάλινη,το πινιον.Τα άλλαξα με Slot.it οffset αλλά έπρεπε να κόψω και το μολύβι που είχα κολλήσει κάτω απ την κορώνα πράγμα που άλλαξε την ισορροπία του αυτοκινήτου.Απ τα πολλά βάλε βγάλε του μοτέρ ξεκόλλησε και ένα καλώδιο.Μ'αυτά και μ'αυτά είχε φτάσει ώρα 4.30 και κλείνανε 5,μόλις πρόλαβα
να κάνω μερικούς γύρους τα CanAm και τα BTCC,απ'τα πρώτα η 365 φαίνεται να έχει πρόβλημα
deslot,τα αλλα 2 δείχνουν καλά.Τα BTCC είναι αργά αλλά δεν προλαβαίνω να κάνω τίποτα.
Απ'όλη την ταλαιπωρία έμεινε η διασκέδαση με την 50,με μοτέρ 30.000 στροφές έχει ατελείωτα γκάζια
στην μεγάλη ευθεία και καλά φρένα,πρέπει να προσέχω στις στροφές αλλά άμα είμαι προσεκτικός θα πάει καλά.Και βεβαια δεδομένου ότι το αυτοκίνητο έχει ήδη ζημιές οπτικά,και συμμετέχω στο συνδυασμένο τρόπαιο κινδυνεύω να φάω καμμιά φόλα αλλά είμαι αποφασισμένος να δοκιμάσω την τύχη μου.Εγραψα κι αλλού ,δεν έχω τίποτα να αποδείξω.
Να δούμε θα προλάβω το πρωί να φτιάξω την Eagle?
Αυτή την φορά έχω ανάγκη τις ευχες σας γιατί ρισκάρω πολλά ,στο συνδυασμένο τρόπαιο δεν υπάρχει εφεδρικό αυτοκίνητο άμα πάθεις ζημιά τέλος,και για να ακυρωθούν οι κατάρες ορισμένων, ελπίζω μόνο να μη έχει κάνει λάθος βουντού ο Βασίλης

Αποσυνδεδεμένος greg

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 21, 2011, 12:49:16 μμ »
Απιστευτη ατυχια.
Ειναι δυνατον να συμβουν ολα αυτα μαζι???
Μηπως τελικα στα accesories των slot cars θα πρεπε να πουλανε και μικροσκοπικες χαντριτσες για το ματιασμα?
Το μονο παρηγορο (αν θες να το δεις ετσι) ειναι οτι απεκτησες ακομη μεγαλυτερη εμπειρια στο τεχνικο κομματι
τουλαχιστον για την επομενη φορα
Ευχομαι πραγματικα οτι καλυτερο για τη συνεχεια

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 21, 2011, 03:14:13 μμ »
Οπως τραγουδούσε  ο Sinatra στο My way φαίνεται ότι "I bit up more than i could chew"  και τα αποτελέσματα φαίνονται στην συναρμολόγηση,η αλήθεια είναι ότι αυτήν την φορά δοκίμασα πολλά καινούργια πράγματα μαζί συν το ότι είχα να κάνω με 11 αυτοκίνητα,αλλά έμαθα πολλά.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 22, 2011, 09:42:59 πμ »
Κυριακή αγώνας
Αρχή του παραμυθιού καλημέρα σας.
Μόλις μπήκα το πρωί στο κλαμπ πρώτη μου δουλειά ήταν να βρω τον Steve Ward,Penelope Pitlane,ευτυχώς ήταν εκεί.Μόλις του είπα τι θέλω μου απάντησε out of stock αλλά μέχρι τα Χριστούγεννα θα τα έχω,απάντησα τα χρειάζομαι τώρα για να τρέξω και ο άνθρωπος μου έδωσε τους εμπρός τροχούς που έβγαλε  από ένα αυτοκίνητο που είχε βιτρίνα.Ευτυχία, εκεί σκέφτηκα ότι η τυχή μου μπορεί να άλλαξε,αμ δε.Τέλος πάντων συναρμολόγησα την Eagle και έτρεξα να την δοκιμάσω πριν κλείσει η πίστα,είχα χρόνο για 3 τρίλεπτα έκανα 2 με την Eagle και 1 με την Sharknose #50,κράτησα τις ίδιες ρυθμίσεις στον Controller και για τα δύο αυτοκίνητα.

Πρώτο σπάσιμο.Πάω την Sharknose  στην παράταξη για το συνδυασμένο τρόπαιο,και εκεί ανακαλύπτεται ότι έχει γίνει κάποιο λάθος και δεν με έχουν περιλάβει στον κατάλογο,που επειδή εχουν φτιάξει τις σειρές δεν μπορεί να αλλάξει,μου ζητάνε συγνώμη επιστρέφοντας μου τα χρήματα της συμμετοχής ,ενώ βράζω λέω ευγενικά δεν πειράζει, λέω και από μέσα μου μερικές "ευχές " και πάω παρακάτω.

Δεύτερο σπάσιμο.Ξεκινάω τρέχοντας στην 2η από τις 44 σειρές με την Eagle.Βγαίνω ανεξήγητα στην 2η στροφή μετά την εκκίνηση,πιο προσεκτικά στον δεύτερο γύρο ξαναβγαίνω,στον τρίτο γύρο περνάω σχεδόν σταματημένος χωρις να βγώ και από εκεί και πέρα περνάω πολύ σιγά απ'το σημείο χωρίς να βγαίνω ενώ παρατηρώ ότι το αυτοκίνητο χοροπηδάει εκεί κάθε φορά ενώ οι marshall που έχουν την στροφή κάτι δείχνουν στην πίστα.Οσο περνάνε οι γύροι καταλαβαίνω ότι χάνω το πίσω μέρος του αυτοκινήτου.Οπως μου εξήγησαν στο τέλος είχε σφηνωθεί μια βίδα στον πυθμένα του slot και εκεί εύρισκε ο guide,μου προσέθεσαν 1 γύρο γι'αυτό.Κοίταξα το αυτοκίνητο μετά τον τερματισμό,από τα χτυπήματα στην βίδα ξεκόλλησαν και τα δύο ρουλεμάν του πίσω αξονα,ευτυχώς δεν έσπασε ο guide holder. Ο ρυθμός είναι τρέχεις μια σειρά,κάνεις marshalling τις 2 επόμενες.Και ξανατρέχω με  την Sharkenose στην 8 σειρά και ξανά στην 14η με την Eagle.Χρόνος για επισκευή ελάχιστος.Και τα ρουλεμάν να μην μπαίνουν θέση τους με τίποτα από τα υπολείμματα της κόλλας .Ευτυχώς έχω στα ανταλλακτικά ένα ζευγάρι standard κουζινέτα ,τα κουμπώνω στην θέση τους όπως όπως αλλά που χρόνος για ευθυγράμμιση.Οταν ξαναβάζω το αυτοκίνητο στην πίστα κατάλαβα ότι είχε χάσει 20% της τελικής στην μεγάλη ευθεία.

Τρίτο σπάσιμο.Εχω τρέξει με την Sharknose την μπλε και την άσπρη,που είναι οι εξωτερικές γραμμές και ως εκ τούτου οι πιο δύσκολες ,χωρίς εξόδους και με καλό σκορ,  17,95 και 17,20 γύρους αντίστοιχα και τρέχω στην κίτρινη.Εχω μια μοναδική έξοδο προς το τέλος,ο Jon Grainger έχει ψιλή κουβέντα και βάζει το αυτοκίνητο σε λάθος γραμμή,που εκείνη την στιγμή είναι φαίνεται σε φουλ γκάζια,εξφενδονίζεται  στον απέναντι τοίχο και μετά σέρνεται.Το φέρνω σέρνοντας μπροστά μου και έχει ξεκουμπώσει η ανάρτηση,ευτυχώς την διορθώνω και συνεχίζω,κάνω 16,20 αλλά έχω χάσει 2 γύρους  και 5-6 θέσεις
στην τελική κατάταξη .

Τέταρτο σπάσιμο.Μου μένει με την Sharknose η κόκκινη γραμμη που είναι και η πιο γρήγορη.Εχω πάλι μια μοναδική έξοδο και ξαναγίνεται η ίδια μ@#@κία μου βάζουν το αυτοκίνητο σε λάθος γραμμή, ευτυχώς είναι κοντά μου και προλαβαίνω να το αρπάξω πριν σκάσει πουθενά ,πράγμα που απαγορεύεται αλλά μου είχε τελειώσει η διάθεση για ευγένειες και αν μου έλεγε κανείς κουβέντα είχα λυμμένο το ζωνάρι μου για καυγά.Σκορ παρ'όλα αυτά 18,2 γύροι.

Πέμπτο σπάσιμο.Είμαστε στο τραίνο για το Λονδίνο και μας τηλεφωνεί ο Rory λέγοντας ότι το Heathrow είναι κλειστό λόγω ομίχλης και το αεροπλάνο της πτήσης μου,10.15, δεν έχει ξεκινήσει ακόμη απ'την Αθήνα.Φτάνω νωρίς στο αεροδρόμιο και η Aegean γεμίζει τις κενές θέσεις του αεροπλάνου της πτήσης των 18.00 που φεύγει με καθυστέρηση 5 ωρών λόγω ομίχλης με όσους επιβάτες της πτήσης των 10.15 έχουν φτάσει,ακούω στο counter ότι μένουν 7 θέσεις και είμαι 6ος στην σειρά,ευτυχία.Τελικά απογειωνόμαστε στις 11.30 και φτάνω στο σπίτι στις 6 ίσα για να ετοιμαστώ για την δουλειά,αφού στον Βενιζέλο κάνουν μισή ώρα οι βαλίτσες ,έχοντας λαγοκοιμηθεί 1 ώρα.

Yπάρχει και ένα καλό στην όλη υπόθεση ,αν το δει κανείς στατιστικά οι πιθανότητες να ξαναγινουν τόσες στραβομάρες στο Wolverhampton είναι λίγες πλέον.
Φωτογραφίες?που μυαλό και διάθεση,να δούμε αν τράβηξε κανείς άλλος.

Αποτελέσματα
Class 1  Formula 1 1961-65 1,5 litres
1. Mike Thompson............77.47...Laps
2. Bill Charters.................76.76
3. Nick Huxley..................75.03
4. Eddie Grice..................74.30
5. Mick Kerr......................73.29
6. Tony Condon...............71.66
7. Mike Langridge............71.42
8. Pete Emery..................70.81
9. Jon Grainger................70.02
10.Alexis Gaitanus...........69.65
11.Chris Adams................68.44
12.Dick Smith....................67.82
13.David Farrow...............67.64
14.Bryan King...................67.11
15.David Collins................66.57
16.John Moxon.................65.94
17.Phil Field......................65.02
18.Paul Cash....................63.41
19.Ian James....................62.75
20.Mark Witham................62.12
21.John Haywood.............57.95
22.Simon James................56.23
23.Paul Leyshon...............54.83
24.Sam Farrow.................54.60
25.Ross Trowman.............52.16
26.Maria Gaitanus.............45.20

Class 2  Formula 1 1966-70 3 litres
1. Lee Andrews................84.12...Laps
2. Phil Field.......................83.44
3. Ritchie Welch................82.64
4. Dick Smith.....................81.66
5. Rob Wallader................80.92
6. Roy Pritchards..............77.78
7. Chris Adams.................77.46
8. Tony Condon................76.85
9. Mike Langridge.............76.11
10.Eddie Grice..................74.32
11.Mark Witham...............72.50
12.David Farrow...............72.33
13.David Collins................69.84
14.Pete Emery..................68.81
15.Alexis Gaitanus............66.58
16.John Jenner.................50.27
17.Jon Grainger................48.33
18. Malcolm Scotto............46.00

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 25, 2011, 08:39:08 πμ »
Και οι  φωτογραφίες του Jon Grainger

http://s178.photobucket.com/albums/w275/ferraif40/Wolves%20Race/?albumview=slideshow

Τελικά το 13 με κυνηγούσε,13ος αγώνας στο Wolverhampton,νο 13 στα καλλιστεία

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 26, 2011, 09:41:05 πμ »
Μερικές ακόμη

Tags: